Přejít na obsah

RC modely letadel

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já vím že to nebudeš chtít poslouchat Tado,ale s Migem 15kou bych opravdu nezačínal znovu zkoušet létat s RC modely.Předpokládám že je to model od ART-Techu s 2.4 rádiem.Ne že by to neletělo,letí, ale chce to nějakou zkušenost,ta 15ka ráda padá na malé rychlosti a vybrat jí je trochu náročnější na výšku,to šípové křídlo a pohon dmychadlem (neofukovaná kormidla) dělají své.Věř mi že tě nechci odradit,ale okolo ,,letadýlek" i modelařiny se motám několik desetiletí,a trochu něco o tom vím.Tuhle 15ku jsem viděl létat minulý rok a mluvil o ní s majitelem a radím Ti pořiď si na začátek něco jiného ať nejsi zklamaný.Pokud opravdu nechceš zkusit něco tréningového,(skvělý příklad je třeba Easy Star od Multiplexu,ale není to set RTF),tak mohu doporučit od Art-techu třeba jejich Corsaira,který létá opradu skvěle a je také na 2.4GHz,tudíš nikoho ,,neshodíš" a nikdo neshodí Tebe.Letu zdar!

Návštěvník Tada
Odesláno
Já vím že to nebudeš chtít poslouchat Tado,ale s Migem 15kou bych opravdu nezačínal znovu zkoušet létat s RC modely.Předpokládám že je to model od ART-Techu s 2.4 rádiem.Ne že by to neletělo,letí, ale chce to nějakou zkušenost,ta 15ka ráda padá na malé rychlosti a vybrat jí je trochu náročnější na výšku,to šípové křídlo a pohon dmychadlem (neofukovaná kormidla) dělají své.Věř mi že tě nechci odradit,ale okolo ,,letadýlek" i modelařiny se motám několik desetiletí,a trochu něco o tom vím.Tuhle 15ku jsem viděl létat minulý rok a mluvil o ní s majitelem a radím Ti pořiď si na začátek něco jiného ať nejsi zklamaný.Pokud opravdu nechceš zkusit něco tréningového,(skvělý příklad je třeba Easy Star od Multiplexu,ale není to set RTF),tak mohu doporučit od Art-techu třeba jejich Corsaira,který létá opradu skvěle a je také na 2.4GHz,tudíš nikoho ,,neshodíš" a nikdo neshodí Tebe.Letu zdar!

Jo, tohle všecko už jsem si zjišťoval, přečetl jsi si dopodrobna jaké jsou rozdíly mezi klasickou vrtulovou věcí a dmychadlem... Ještě jsem viděl RTF model F 4 phantom, taky polystereňák s dmychadlem a chová se o poznání stabilněji.

Nechám si poradit v lecčem, ale tady už jsem rozhodnutý to zvládnout :) Kdo ví, třeba jsem takový talent, že to Mig přežije.

Ten Corsair je ale docela pěkná, koukal jsem ještě na Gripen, ten má delta křídlo, se kterým trošku zkušenost mám - vím jak to létá, když jsem stavěl balzáky...

Odesláno

No faktem je,že Gripena má kamarád a chválí si ho pro letové vlasrnosti i výborný ,,klouzák".Ať se rozhodneš jak se rozhodneš ,v každém případě držím palce.

Návštěvník Tada
Odesláno

No ještě by mi asi nebylo proti srsti toto:

a1089502.jpg

Má to rovné křídlo, takže letové vlastnosti nebudou tak divoké jako u migu se šípovitými křídly.

Odesláno

Já jsem si taky před pár lety splnil dětský sen - ledatlo na vysílačku. Měl jsem polystyrenovou Cessnu 182, kterou jsem dřív rozbil, než se něco naučil. Pak EasyStar od Multiplexu, ten byl báječný. Teď mám dva vrtulníky (průměr rotoru 62 a 105 cm), o tom se mi jako dítěti ani nezdálo. Ale jsem stále začátečníkem a asi navždy zůstanu.

Abych se dostal k MiGu - zcela souhlasím s vendym, stíhačka s dmychadlem je podle mě pro začátečníka naprosto nevhodná. Ale třeba máš opravdu takový talent. Jen aby tě to od dalšího lítání spíš neodradilo.

Odesláno

Tak jestli by Ti nevadil ten Panther F9F,tak by to byla lepší volba než ta 15ka,tohohle má taky ten kamarád co jsem se o něm zmiňoval v souvislosti s Gripenem a Corsairem.Letové vlastnosti určitě lepší a ,,hodnější" oproti 15ce,i když samozřejmě je nutno pořád počítat s určitou ,,prodlevou"pohonu a neofukovanými kormidly,ale jinak létá ,,pohodově",i když majitel s ním už několikrát praštil.Díky tomu že modej je pěněn z polystyrenu do forem,díky čemuž jsou stěny silnější,je model snáze po ráně opravitelnější než modely třeba firem FSK,nebo Alfa model.které jsou vakuovány z EPS a tím pádem sice hezčí,ale bohužel méně odolné po ,,ráně" a hůře opravitené.Ae jako u všech modelů je nejdůležitější sebrat všechny kousky!!

Návštěvník Tada
Odesláno

Ta patnactka me laka hlavne proto, ze je to zkratka legenda "samoljot soldat", ktery ma na triku spoustu sestrelu a dlouho letal i u nas :)

Gripen taky leta u nas, ale na me je trosku high tech... Ale zase ma smerovku, coz Mig ani Panther nemaji- ja osobne tedy smerovku napr. na PC simulatorech nikdy nepouzival...

O Pantheru toho moc nevim co se tyce historickeho pozadi - to dnes napravim.

Z druhovalecnych stroju me laka snad jen FW 190.

Odesláno

F9F byla námořní stíhačka používaná i pro útoky na pozemní cíle.Pokud budeš mít možnost někde sehnat, doporučuji americký film Mosty na Toko-Ri,kde je spousta pěkných letových záběrů právě na Panthery a jejich provoz na US letadlových lodích za války v Koreji,kde se také utkávali s Migy 15.

Návštěvník SukHoi
Odesláno

Tado řeknu ti - di do p....e :) - už půl hodiny čumím po nějakém benzínovém autíčku, naštěstí je to drahý jako kráva :lol2:

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)
F9F byla námořní stíhačka používaná i pro útoky na pozemní cíle.Pokud budeš mít možnost někde sehnat, doporučuji americký film Mosty na Toko-Ri,kde je spousta pěkných letových záběrů právě na Panthery a jejich provoz na US letadlových lodích za války v Koreji,kde se také utkávali s Migy 15.

To že lítali v koreji, to vím taky vím, že byly mezi prvními obětmi Migů 15 :D Možná dokonce hned ty první :D

EDIT: Tak jsem to pomotal - byly to Panthery, které si zapsaly první sestřel Korejské války.

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno
ja osobne tedy smerovku napr. na PC simulatorech nikdy nepouzival...

Chyba, je o dost lepší...stavěli jsme s klukama simulátor (několik obrazovek, panely...) no nakonec to nedopadlo, ale bez pořádný páky to snad ani nemá cenu hrát, ne? (aspoň tzv. hardcore jako FS). Mig Alley jsem hrál a chápu i proč sis koupil MiG15 :-)

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)
Chyba, je o dost lepší...stavěli jsme s klukama simulátor (několik obrazovek, panely...) no nakonec to nedopadlo, ale bez pořádný páky to snad ani nemá cenu hrát, ne? (aspoň tzv. hardcore jako FS). Mig Alley jsem hrál a chápu i proč sis koupil MiG15 :-)

Jsem hrál veškerý simulátory bez páky, už jsem si zvykl a to bude s modolem trošku problém, budou mi chybět šipky :D

Mig jsem ještě nekoupil, příští týden něco koupím, ale vendy mě docela nalomil, i když jsem si myslel, že se nenechám :D Ten Panther dle videí létá krásně, je trošku pomalejší a hůř stoupá, ale vypadá že je to precizně létající eroplán.

Grippen bude asi někde mezi Migem a Pantherem, přívětivější než Mig a rychlejší než Panther. Hmmm... Zase mám v hlavě guláš a není to dobré.

Je to těžkej rozhodovací proces, ale v sobotu budu mít možnost setkat se s člověkem, který nejspíš viděl Panhery, Sabry a Thunderjety v akci nad Koreou a jsem si jist, že ten by mě za Mig 15 nepochválil. Každopádně to chci v po neděli objednat aby až přijedu domů z Olomouce už čekala krabice a já se mohl pustit do nesmělých pokusů o létání.

Upraveno uživatelem Tada
Návštěvník Tada
Odesláno

jartop: Díky :)

Ještě taková otázečka klasická 35Mhz nebo 2.4Ghz? Co je lepší?

Já soobně bych řekl, že ta 2.4Ghz kvůli rušení ne?

Odesláno

Je to šumafuk, pořiď si co chceš, pokud Ti to bude padat, jako že bude pořád, nebude to frekvencí, ale rukama :-D. Ale to bych se opakoval... kdo chce kam :-D

Odesláno

U letadel je to asi jedno, ale u vrtulníku 2,4. Mě se totiž povedlo u HoneyBee ma 35MHz si tou dlouhou anténou u vysílačky sejmout vrtulník ve vzduchu :suicide_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno
Je to šumafuk, pořiď si co chceš, pokud Ti to bude padat, jako že bude pořád, nebude to frekvencí, ale rukama :-D. Ale to bych se opakoval... kdo chce kam :-D

Tvá nedůvěra vůči mým kočičím relfexům je zřejmá :D Podle mě to zkrátka nemůže být tak těžké ... :) Takže už jen proto abych Ti ukázal, že se pleteš, tak se to holt budu muset nějak naučit a nerozflákat přitom eroplán :D Sakra, však když se se skutečnou patnáctkou dokázali naučit i severokorejci, kteří do té doby viděli maximálně okřídleného vepře na vánoc, musím se to naučit i já s modelem :P

Odesláno
Tvá nedůvěra vůči mým kočičím relfexům je zřejmá :D Podle mě to zkrátka nemůže být tak těžké ... :) Takže už jen proto abych Ti ukázal, že se pleteš, tak se to holt budu muset nějak naučit a nerozflákat přitom eroplán :D Sakra, však když se se skutečnou patnáctkou dokázali naučit i severokorejci, kteří do té doby viděli maximálně okřídleného vepře na vánoc, musím se to naučit i já s modelem :P

Čéče, chtěl bych mít tvoje sebevědomí :sweatdrop: A kočičí reflexy...

Kluky se Sváťou stejně netrumfneš :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...