Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak toto vidím prvně (né tedy, že bych toho už až tak moc viděl)

25974_378255791639_183244811639_4290038_3470732_n.jpg

Foto Calibre-X

Máte někdo něco podobnýho doma? Bohužel tam není fotka toho strojku.

Při těch dnešních konstrukcích s více perovníky a extrémně dlouho dobou chodu jako Lange 31 a teď ten Rebellion T-1000 je třeba i toto možnost, místo těch pák a momentovejch klíčků. Jenom to neurvat.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno
ve které zemi ten nápad vznikl :smile_anim:

Anglie, toto je Thomas Lee Taylor a jsou tam ještě jedny prý od Charlese Edwarda Vinera, který ten mechanismus prý někdy začátkem18. století vynalezl.

25974_378811591639_183244811639_4303804_6568213_n.jpg

Odesláno
dknespl: Díky moc, zase jsem chytřejší - teda do té doby, než to zapomenu :D

jenom oprava století je 19.

Odesláno
zase jsem chytřejší - teda do té doby, než to zapomenu :D

Nesmutni - Skleroza je krasna nemoc. Neboli a kazdy den se dozvim neco noveho. :)

dknespl: Jak maji resene zpetne navijeni toho retizku? Maji tam nejakou protipruzinu, nevis?

Odesláno
Nesmutni - Skleroza je krasna nemoc. Neboli a kazdy den se dozvim neco noveho. :)

dknespl: Jak maji resene zpetne navijeni toho retizku? Maji tam nejakou protipruzinu, nevis?

No právě, že nevím. To jsou jediné obrázky co mám (a pak nějaké dražební katalogy na Antiquoru a tak), ale nikde není detail toho mechanismu. Jedny jsem viděl na prodej, ale tak velká ta zvědavost zase není. Je to asi celkem velká vzácnost.

Odesláno
No právě, že nevím. To jsou jediné obrázky co mám (a pak nějaké dražební katalogy na Antiquoru a tak), ale nikde není detail toho mechanismu. Jedny jsem viděl na prodej, ale tak velká ta zvědavost zase není. Je to asi celkem velká vzácnost.

Silné péro pohání stroj a slabé navíjí šlahoun zpátky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...