blend Odesláno 4. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 jojo, takže když to shrnu, tak certina jsou sice švýcary, ale je to fuk, bude v tom stejně nějakej obyčejnej strojek, a to at quartz nebo automat a výhodu AT oproti Q nemá žádnou krom toho ,,potěšení"majitele
Návštěvník SukHoi Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 jojo, takže když to shrnu, tak certina jsou sice švýcary, ale je to fuk, bude v tom stejně nějakej obyčejnej strojek, a to at quartz nebo automat a výhodu AT oproti Q nemá žádnou krom toho ,,potěšení"majitele -- přesně tak--
blend Odesláno 4. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 tak to si je koupím, AT, to bude takový ,,třetí auto do rodiny"kabriolet na víkendy
Návštěvník SukHoi Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 tak to si je koupím, AT, to bude takový ,,třetí auto do rodiny"kabriolet na víkendy he he - naprosto přesně napsáno
lib Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 ... 4: a co já s tím ? S tím víkendovým vstáváním? Noo... o víkendu by ses vždycky mohl podívat, kdy jsem tady byl v noci naposledy, a pak mi za šest a půl hodiny ráno zavolat...
Návštěvník SukHoi Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 S tím víkendovým vstáváním? Noo... o víkendu by ses vždycky mohl podívat, kdy jsem tady byl v noci naposledy, a pak mi za šest a půl hodiny ráno zavolat... to neklapne - jsem zvyklý po obědě spát
Josef01 Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 SukHoi: Právě proto je dobré si nechat kalibr přeměřit na vibrografu, který ukáže nejen kvalitu strojku, ale i časovou odchylku za den. Seřízení kvalitního kalibru na přesnost +/- 5s je otázkou tří minut.
skalis Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 SukHoi: Právě proto je dobré si nechat kalibr přeměřit na vibrografu, který ukáže nejen kvalitu strojku, ale i časovou odchylku za den. Seřízení kvalitního kalibru na přesnost +/- 5s je otázkou tří minut. To je precijen trosku odvazne ocekavani. Precijen mit zajisteny stejny chod (stejnou odchylku od casoveho normalu) ve vsech polohach nebude pro mnoho (i kvalitnich) strojku uplne jednoduche. Na druhou stranu, kdyz budes vedet, ze se Ti celkove na ruce treba predbihaji a v nejake konkretni poloze naopak zpozduji, tak muzes pomoci odkladani na noc do te polohy docilit kompenzace tech dvou rozdilu.
Josef01 Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 skalis: ano předpokládá to kvalitní strojek a jeho seřízení ve všech polohách v továrně. Už jsem to zde ukazoval, Zeppeliny dělaly cca +27s/den. Po chvilce "hraní" jdou takto :
Návštěvník SukHoi Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 (upraveno) skalis: ano předpokládá to kvalitní strojek a jeho seřízení ve všech polohách v továrně. Už jsem to zde ukazoval, Zeppeliny dělaly cca +27s/den. Po chvilce "hraní" jdou takto : to je pěkný obrázek - rozptyl jako kráva - koho baví myslet na to jak má pokládat hodinky ? Upraveno 4. dubna 2010 uživatelem SukHoi
skalis Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 skalis: ano předpokládá to kvalitní strojek a jeho seřízení ve všech polohách v továrně. Už jsem to zde ukazoval, Zeppeliny dělaly cca +27s/den. Po chvilce "hraní" jdou takto : No jo, jenze to mas rozptyl 15 sekund mezi polohami. Takze kdyz je budes nosit na ruce (tedy nahodna poloha), muzes tak nejak doufam, ze pujdou zhruba presne.
Josef01 Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 SukHoi: Každé mechanické hodinky mají rozptyl, Zeppeliny jsou tzv. Chronograph, tedy základní přesnost -15/+20s za den. Omegy Chronometer jsou na tom samozřejmě lépe, nicméně je tam rozptyl hodnot také.
Chumpus Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 ... koho baví myslet na to jak má pokládat hodinky ? Taky nechápu...Pokud nejsou +/- odchylky extrémní, tak je mi to ukradený. Jednou za týden si vzpomenu, podívám se jak hodinky jdou a případně seřídím. No big deal. Ale každý máme nějakou úchylku, že...
lib Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 to je pěkný obrázek - rozptyl jako kráva - koho baví myslet na to jak má pokládat hodinky ? To je úplně jednoduchý. Když si vyladíš hodinky tak, aby sklíčkem dolů rozdíly kompenzovaly právě na 0 s/ den, tak za střízliva si na to vzpomeneš vždycky. Když pak půjdeš spát někdy za méně-střízliva, prostě si necháš hodinky na ruce a šoupneš ruku pod hlavu. Tedy tu správnou... Jak prosté!
Návštěvník SukHoi Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 tohle vlákno, ale není o přesnosti - blend se ptal zda mechaniku či baterii - já jsem pro baterii, ale vzhledem k tomu, že blend to bere z nadhledem "třetí auto do domu" tak jsem klidně pro mechaniku s veškerými neduhy,které s ní souvisí - nebavíme se o lange, ale o low endu, tak proč ne ... a už na vás kadím
tyfo Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 Kolega ma certiny DS quartz, odchylku delaji tak neco kolem 0.1s / 24h nosi je trvale a uz nekolik let (3-4 uz nevim) jedine co je na nich pro mne neprijemne je to ze sekundova rucka nesedi na indexy, pokud je 12 nahore tak prvni pul minuty neodhadnu na jaky index ukazuji, strili to presne mezi. Je to o tom jak rika YPO (SukHoi) pokud si s hodinkama nechces hrat a jen je pouzivat je quartz OK pokud si s tim chces hrat, serizovat kazdy tyden poslouchat tikot, koukat pruhlrdem na strojek atd.. tak si kup automaty.
blend Odesláno 5. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. dubna 2010 to Alda-tak chrono samozřejmě nevyužiju, mám ho na obou souč.hodinkách a použil js ho asi tak 5x za 5 let, tam jde spíš o to že se mi to líbí.Odchylka 30 sec za rok je z mého pohledu nic.Jak správně píšeš jde mi opravdu spíš o kvalitu pouzdra a sklíčka, nosím je denně a nedávám si na ně extra pozor.Lezu s nima do moře, a dělám veškerý běžný práce. Ty automaty by byly opravdu spíš už jako šperk, něco co si vezmeš občas, když je na to příležitost a nálada. Koukal js na ty Damaska a to jsou pěkný kousky.To se taky prodává tady nebo se to musí dovézt zvenčí. I když vím, že kamarád si jel pro IWCéčka ven, protože tady stály o třetinu víc!
Návštěvník SukHoi Odesláno 5. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2010 to Alda-tak chrono samozřejmě nevyužiju, mám ho na obou souč.hodinkách a použil js ho asi tak 5x za 5 let, tam jde spíš o to že se mi to líbí.Odchylka 30 sec za rok je z mého pohledu nic.Jak správně píšeš jde mi opravdu spíš o kvalitu pouzdra a sklíčka, nosím je denně a nedávám si na ně extra pozor.Lezu s nima do moře, a dělám veškerý běžný práce. Ty automaty by byly opravdu spíš už jako šperk, něco co si vezmeš občas, když je na to příležitost a nálada. Koukal js na ty Damaska a to jsou pěkný kousky.To se taky prodává tady nebo se to musí dovézt zvenčí. I když vím, že kamarád si jel pro IWCéčka ven, protože tady stály o třetinu víc! si přihřeju polífčičku - kup si něco z řady UX a budeš řešit jednou za 7 let baterii - jsou to vodomilné hodinky, do kterých určitě nenateče a škrábance řešit nebudeš jediná pakárna = posílání na výměnu baterie do NDR s cenou 60 euro
blend Odesláno 5. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. dubna 2010 tak až pujdu rubat dřevo tak to bych si cvakle za 40 opravdu asi sundal ale zrovna nedávno js si nevšiml že se mi přivřely dveře od auta a nabral js je samozřejmě hodinkama,a to by mě asi bolelo udělat to těma drahejma 60 eček za vyměnu baterie jo??? a kolik zhruba stojí ty SINNy?
Návštěvník SukHoi Odesláno 5. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2010 60 eček za vyměnu baterie jo??? a kolik zhruba stojí ty SINNy? je to za výměnu baterie a vyměnu oleje - cena začíná na 30t podle modelu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se