travex Odesláno 19. září 2012 Nahlásit Odesláno 19. září 2012 Koukám, čím to má víc rudejch hvězd a obrázků, tím je to víc ruské... No jo, na klasických Komandirskie se až na pár výjimek vždy nějakej ten tank, ponorka, parašutista a nebo i horší výjevy najde.
Wanderer Odesláno 19. září 2012 Nahlásit Odesláno 19. září 2012 No, já tam strávil víc času než bych si přál. takže sice dokážu ocenit ruskou kvalitu, ale občas se mi z těch hvězdiček, zemědělského nářadí a vůbec historické komunistické propagandy dělá blbě. A oni si na tom pořád zakládají.
Rudina Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Ahoj, nechci do toho kecat, ale v Labuti už myslím nejsou ? Ztratil jsem bohužel přehled. Za e-shop ti taky děkuju, to jsem zase ztratil já . aha, nevím, já tam byl naposledy někdy před prázdninama.
pepan Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Jedny máš tady,prodejce je spolehlivý.http://aukro.cz/kamandirskie-tankisticke-datum-top-stav-i2639812729.html
travex Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Jedny máš tady,prodejce je spolehlivý.http://aukro.cz/kamandirskie-tankisticke-datum-top-stav-i2639812729.html Už jsou pěkně jetý..
Návštěvník tolja Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 (upraveno) No jo, na klasických Komandirskie se až na pár výjimek vždy nějakej ten tank, ponorka, parašutista a nebo i horší výjevy najde. To není tak úplně pravda, spíš je to naopak. Klasické komandírky na číselníku žádné tanky, ponorky, kágébé apod. neměly. Na cifru měly nápis, malou hvězdička, místo původu (Čistopol), a oznámení o tom, že byly vyrobeny pro ministerstvo obrany. Hodinky s tanky apod jsou suvenýry pro turisty a s kvalitou výroby pro armádu nemají nic společného. Tady je odkaz na stránky sběratele hodinek zpoza železné opony. A řešeným hodinkám toho moc nebude, tipl bych si slepený vlásek, nebo podobnou (pro slušného hodináře) banalitu. Upraveno 20. září 2012 uživatelem tolja
Eman2208 Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 To není tak úplně pravda, spíš je to naopak. Klasické komandírky na číselníku žádné tanky, ponorky, kágébé apod. neměly. Na cifru měly nápis, malou hvězdička, místo původu (Čistopol), a oznámení o tom, že byly vyrobeny pro ministerstvo obrany. Hodinky s tanky apod jsou suvenýry pro turisty a s kvalitou výroby pro armádu nemají nic společného. Tady je odkaz na stránky sběratele hodinek zpoza železné opony. A řešeným hodinkám toho moc nebude, tipl bych si slepený vlásek, nebo podobnou (pro slušného hodináře) banalitu. Taky to tak vidím, hodinky na fotce jsem pořídil jako "totálně zničené"...původní majitel je pouze namazal lukanou a stačilo vyčistit. Komplet oprava cca 180,- Kč. Jen škoda toho cifru.
travex Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Spíš jsem měl na mysli ty, které se v současné době dají koupit nové a které Vostok označuje jako Komandirskie Classic.
Návštěvník tolja Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 To už ale s rusy a čistopolem nemá pranic společného. Vyrábějí to v kdesi v pobaltí a kvalita je taková, jaká je.
travex Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 To už ale s rusy a čistopolem nemá pranic společného. Vyrábějí to v kdesi v pobaltí a kvalita je taková, jaká je. Fakt? Měl jsem za to, že v Čistopoli dělají celou svou produkci.
Návštěvník tolja Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 (upraveno) Fakt? Měl jsem za to, že v Čistopoli dělají celou svou produkci. No, možná jsem to zmotal s Vostok-Europe, v novodobé produkci se nevyznám, mě obecně zajímají pouze vintážky, ale i kdyby se hodinky dělaly v Čistopolu, armádní testy za sebou nemají. Tohle je ta pravá produkce čistopolského časozávodu, i když obšlehnutá od Zenith. Upraveno 20. září 2012 uživatelem tolja
travex Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Vostok-Europe je úplně jiný příběh. Nevím, jestli současné Komandirskie nebo Amphibia mají vojenské zkoušky, ale troufám si tvrdit, že modelové řady co jsou na vostok-inc.com se vyrábi pouze a jen v Čistopoli.
SvoP43 Odesláno 24. září 2012 Nahlásit Odesláno 24. září 2012 Originální Komandirskie jsou pořád vyráběny v Čistopolském závodu, v jiném vlákně ZDE jsem uvedl fotografii originálního záručního listu. Možná jsou někde nabízeny i pseudo-komandirskie, o ty se ale nezajímám.
perlufanda Odesláno 15. října 2012 Nahlásit Odesláno 15. října 2012 Ahoj, nevíte, jak je to u strojku vostok 2416 automat s nastavováním datumu? Myslel jsem, že na první poloze natahuju a na druhé seřizuju čas a datum, leč datum jsem nikdy nezkoušel nastavovat, jen ten čas...Jak tedy správně nastavovat datum? Údajně, jak jsem se dnes dozvěděl, na druhé poloze každý automat nastavuje točením korunkou datum a na první čas....Může se po vytáhnutí šroubovací korunka hýbat, mít vůli? Mám první hodinky a myslel jsem, že jsou OK a asi nejsou(Poljot Red October)...díky za vysvětlení.
travex Odesláno 16. října 2012 Nahlásit Odesláno 16. října 2012 Hodinky budou v pořádku. Viklací korunka je vlastnost 2416, stačí si na to zvyknout. No a datum se nastavuje klasicky postaru - nastavíš hodinovou ručičku na 12, vrátíš se na 8 a pak zpátky na 12 a datum přeskočí na další den.
perlufanda Odesláno 16. října 2012 Nahlásit Odesláno 16. října 2012 Díky za odpověď. myslel jsem, že jsem koupil pokažené hodinky a asi nejsou.
FraK Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Odesláno 18. října 2012 Tak jsem dal tátovi hodinky do opravy k hodnáři na Strašnické, kterého mi doporučil kolega z fóra. Hodinář byl ochotný, ale zjistil, že jsou ve strojku strhaný kolečka a jelikož prý nemá náhradní díly, tak nemůže hodinky opravit. Nic za nález závady nechtěl a hodinky nám vrátil neopravené. Moje žena si myslí, že i tak bychom mu nějaké peníze měli dát, protože měl práci s rozebráním hodinek. Tak bych se s Vámi chtěl poradit, jaký na to máte názor a zda a kolik peněz (nebo co), bychom hodináři měli dát za to, že hodinky rozebral a kolik tak práce (času) s tím mohl mít. Díky za Vaše názor.
kuncák7 Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Odesláno 18. října 2012 Tak jsem dal tátovi hodinky do opravy k hodnáři na Strašnické, kterého mi doporučil kolega z fóra. Hodinář byl ochotný, ale zjistil, že jsou ve strojku strhaný kolečka a jelikož prý nemá náhradní díly, tak nemůže hodinky opravit. Nic za nález závady nechtěl a hodinky nám vrátil neopravené. Moje žena si myslí, že i tak bychom mu nějaké peníze měli dát, protože měl práci s rozebráním hodinek. Tak bych se s Vámi chtěl poradit, jaký na to máte názor a zda a kolik peněz (nebo co), bychom hodináři měli dát za to, že hodinky rozebral a kolik tak práce (času) s tím mohl mít. Díky za Vaše názor. Máš SZ. Martin
andiem Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Odesláno 19. října 2012 Nevim, jestli tu jsem uplne spravne, ale moje search-fu dnes nejak neni to, co byvalo... Koho mi (v Praze) doporucite na vymenu ciselniku a sklicka (dily mam) u Poljot/Strela 3017? Asi by to nemelo byt nic sloziteho, ale stejne... Dik predem! --- Sent from my LT26i using Tapatalk 2
kuncák7 Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Odesláno 19. října 2012 Nevim, jestli tu jsem uplne spravne, ale moje search-fu dnes nejak neni to, co byvalo... Koho mi (v Praze) doporucite na vymenu ciselniku a sklicka (dily mam) u Poljot/Strela 3017? Asi by to nemelo byt nic sloziteho, ale stejne... Dik predem! --- Sent from my LT26i using Tapatalk 2 SZ
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se