Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
...Nevím jestli tahle mašina měla instalovaný záznamník zvuku v pilotní kabině,ale byla by to asi konverzace na kterou bychom ,,zírali"...

Tzv. "černé skříňky", které jsou ve skutečnosti křiklavě oranžové, jsou v letounech této kategorie 2. Zaznamenávají se letová data + zvuky z kabiny. Zaráží mě jiná věc. Objevily se informace, že pilot nerozumněl dobře rusky, že nedodržel postup, že věž neměla údaje o výšce, že měl špatně seřízený výškoměr(ft/m - Varšava/Smolensk), že byl mimo osu dráhy.... Moc náhod najednou. Přijde mi nepravděpodobné, že by do vládního speciálu posadili nějakého "obecního blba", který sedne, na letovou přípravu se vykašle, a letí, ani neví kam. Osobně to považuju za mlhu, která má všechnu vinu hodit na pilota. Rusové nemají zájem nějak Poláky popouzet, navíc mají trumfy v ruce, takže udělají zákulisní dohodu. Zpráva o nehodě bude mít 2 části, přičemž ve veřejné části budou některá letová data, komunikace v kabině atd. a bude tam uvedeno, že za to může pilot. Což je v zásadě pravda. Ve druhé části, s razítkem PŘÍSNĚ TAJNÉ, ovšem budou zmíněné přepisy kompletní, třeba i s tím příkazem "Přistaň!". A že mu "někdo" stál za zády, je zřejmé, neb ten pilot určitě nebyl sebevrah. Ta druhá část skončí v archivech a čas odtajnění bude ve hvězdách. Výsledek? Rusové označí za viníka osobu, která Polské administrativě nebude vadit. Rusové nic neztratí a naopak získají malou výhodu při příštích jednáních s Poláky o čemkoliv. Tuším, že se tomu říká politika.

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Hlubokou soustrast Polákům.

Rus si nikdy nenechá ujít takovouhle příležitost - letadlo plný prominentních Poláků !! Těch náhod je fakt na profesionální létání příliš - že mě to nepřekvapuje.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Tzv. "černé skříňky", které jsou ve skutečnosti křiklavě oranžové, jsou v letounech této kategorie 2. Zaznamenávají se letová data + zvuky z kabiny. Zaráží mě jiná věc. Objevily se informace, že pilot nerozumněl dobře rusky, že nedodržel postup, že věž neměla údaje o výšce, že měl špatně seřízený výškoměr(ft/m - Varšava/Smolensk), že byl mimo osu dráhy.... Moc náhod najednou. Přijde mi nepravděpodobné, že by do vládního speciálu posadili nějakého "obecního blba", který sedne, na letovou přípravu se vykašle, a letí, ani neví kam. Osobně to považuju za mlhu, která má všechnu vinu hodit na pilota. Rusové nemají zájem nějak Poláky popouzet, navíc mají trumfy v ruce, takže udělají zákulisní dohodu. Zpráva o nehodě bude mít 2 části, přičemž ve veřejné části budou některá letová data, komunikace v kabině atd. a bude tam uvedeno, že za to může pilot. Což je v zásadě pravda. Ve druhé části, s razítkem PŘÍSNĚ TAJNÉ, ovšem budou zmíněné přepisy kompletní, třeba i s tím příkazem "Přistaň!". A že mu "někdo" stál za zády, je zřejmé, neb ten pilot určitě nebyl sebevrah. Ta druhá část skončí v archivech a čas odtajnění bude ve hvězdách. Výsledek? Rusové označí za viníka osobu, která Polské administrativě nebude vadit. Rusové nic neztratí a naopak získají malou výhodu při příštích jednáních s Poláky o čemkoliv. Tuším, že se tomu říká politika.

Pak je ještě otázka, zda zapisovače ve vojenském Tu154 opravdu zvuky z kabiny zachycují. To by měli pak pro "konspiraci" poněkud volnější ruce.

Návštěvník SukHoi
Odesláno

ještě není všemu konec

"Na místě katastrofy letounu polského prezidenta u Smolenska vyšetřovatelé našli další takzvanou černou skříňku, doplňkový záznamník polské výroby, který bude rozšifrován v Polsku s účastí ruských expertů. Informace zazněla na dnešním zasedání ruské státní komise, která má neštěstí objasnit. "

já vím, že tam byla minimálně ještě jedna mp3 a webová kamera

Odesláno

CVR měly Túčka už z výroby.

Osobně zatím považuji vše za těžké spekulace médií bez jakékoliv návaznosti na skutečenou práci vyšetřovacích týmů. Média chtějí závěrečné vyřešení hned, maximálně do 24 hodin. Sám jsem se účastnil vyšetřování jednoho případu, který se naštěstí obešel bez jakýchkoliv ztrát na životech či zranění, došlo "jen" ke škodě necelých 2,5 mil USD. Z mé strany leteckéo inženýra to bylo na první (i druhý) pohled jasné - nasátí ptáka do motoru č.2 s jejich následnou devastací (jak ptáka, tak motoru). Nicméně vyšetřování třeba vyžadovalo potvrzení od nezávislého posuzovatele (opravce motorů) a bylo velmi důkladné. V technické oblasti byl potvrzen prvotní předpoklad (tj nasátí ptáka, osádkou nezaviněno), nicméně vyšetřovatel našel pochybení při následné činnosti jak u osádky, tak u pozemních složek na letišti. A k vydání závěrečné zprávy došlo až po necelém roce od události. Proto bych byl opatrný v tom, co média neustále vytahují. Nezapomeňte, co prodává - krev, pot a sperma. Nic víc je nezajímá....

Odesláno

Souhlasím s tím, že to nepochybně přispěje ke změne bezpečnostních a možná i kompetenčních předpisů. Mám za to, že i kyby v letadle seděl samotný bůh a kapitánoval archanděl Gabriel, je za to opovědný onen kapitán, bez ohledu na to, kdo mu rozkazuje. Další věcí je to, jak by poté kapitán dopadnul, kdyby odmítl poslechnout a letěl jinam, bezpochyby tedy tak, že by žil... Vysvětlete mi prosím jednu věc, jak je možné, že kapitán nerozuměl rusky? Copak se s věží komunikuje rusky? Já měl za to, že anglicky, i když v Rusku je vše možné... Jen bych dodal, že kapitán měl nalétáno 5000h, to snad není nezkušený začátečník ne?

Odesláno (upraveno)

No jedna věc je co říkají Rusové o jeho ruštině a druhá věc je to co říkají ostatní: here . V článku je i to, že ten pilot na tom letišti byl i o týden dřív.

Edit: Je samozřejmě divné, že Rusové na letišti nemluvili anglicky, pokud pro vojenská letiště neplatí nějaký jiný režim, ale i tak při příletu cizího letadla, tam měli mít někoho kdo se domluví v angličtině

Upraveno uživatelem Trňák
Odesláno

Já myslím, že celé tohle vlákno je, stejně jako všechno ostatní v médiích, jen spekulace, spekulace a spekulace. ..

Mě na celé věci zaujalo hlavně to, že tam zemřelo kompletní vedení polské armády. Poláci mají vševojskovou , plně schopnou a odhodlanou armádu. Není to jen parta frajírků v nablejskaných uniformách jako naši tygři :) , ale opravdová armáda a přesto dopustili, že velení námořnictva, pěchopty a letectva bylo na jednom letadle.....

Odesláno
Já myslím, že celé tohle vlákno je, stejně jako všechno ostatní v médiích, jen spekulace, spekulace a spekulace. ..

Mě na celé věci zaujalo hlavně to, že tam zemřelo kompletní vedení polské armády. Poláci mají vševojskovou , plně schopnou a odhodlanou armádu. Není to jen parta frajírků v nablejskaných uniformách jako naši tygři :) , ale opravdová armáda a přesto dopustili, že velení námořnictva, pěchopty a letectva bylo na jednom letadle.....

Spekulace...souhlas. Jenže podložené zprávami, mezi nimiž jsou fakta, ale také zjevná "mlha". A nezapomínejme na selský rozum a historické zkušenosti.

Nevím jestli jste zazmenali, že centrální banka hned druhý den delegovala pravomoce na viceguvernéra. Jinými slovy, organizace ztrátu článku řízení okamžitě eliminovala a na venek "se nic nestalo".

Co se týče velení armády, neměl bych o jejich fungování strach. Právě proto, že "...mají vševojskovou , plně schopnou a odhodlanou armádu..." jsou schopni tuto ztrátu okamžitě nahradit. Dokázali to už v minulosti, není důvod aby to nedokázali teď. Vojáci mají oproti bance tu výhodu, že pravomoce padají automaticky o stupínek dolů a že nemusí s oficiálním jmenováním spěchat, neb na nich nevisí stabilita měny.

Předpokládám, že u nás taky neexistuje pravidlo, kdo s kým cestovat může a nemůže, aby byl eliminován dopad podobných událostí. Možná ho teď zavedou.

Odesláno
Předpokládám, že u nás taky neexistuje pravidlo, kdo s kým cestovat může a nemůže, aby byl eliminován dopad podobných událostí. Možná ho teď zavedou.

Jsem přesvědčen, že před sobotní tragedií, by to v případě letu dvou letadel na místo jednoho, vládní představitelé slízli nejen od medií a opozice, ale i od voličů (a to nejen v Polsku a u nás). Vždyť si to představte, "takové plítvání státními penězi..."

Teď se tento pohled na věc trochu změní.

Odesláno (upraveno)

Američani a Izraelci tyhle pravidla mají ...

Co se týká akceschopnosti, tak jsem to myslel především tak, že ti velitelé představovali hlavně určitou hodnotu díky svým znalostem, zkušenostem etc. etc. .. a to vylétlo tříkrát do nebe :) a takhle to je podle novin u nás

Upraveno uživatelem Onion
Návštěvník tolja
Odesláno
zatím jsou tři hlavní teorie:

a) letadlo sundali Rusové, protože bylo plné Poláků

B) letadlo sundali Židi, protože bylo plné Poláků

c) letadlo sundali ruští židi, protože bylo plné Poláků

Hned po ránu se mi z tvého vtipu zvedl žaludek. Děkuji

Odesláno (upraveno)

A co říkáte na tohle?

Edit: chtěl jsem tady přidat i tu karikaturu přímo, ale asi by to nebylo vhodné, však je v tom článku.

Upraveno uživatelem sect

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...