Přejít na obsah

IN-HOUSE strojky - přehled

Doporučené příspěvky

Odesláno

a má Dornblueth und Sohn vlastní, nebo ne? Na webu tvrdí, že jo, ale ozubený kolečka používají ETA...

To je celkem oblíbená dišputace. Odpovím protiotázkou:"Od kolika kamínků je to už hromádka?"
  • Odpovědi 220
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To je ošemetný s těma in-house. Mně třeba přijde zásadní vlastní konstrukce, cizí díly by mi nevadily.

Vlastní konstrukce, ok. A od koho vlastní? Od kmenového zaměstnance firmy, se smlouvou na HPP na dobu neurčitou? Nebo na zakázku od atelieru se také počítá? Nebo base kalibr in-house a komplikace mohou být od atelieru? A v tom CADu, mohou být nějaké knihovny? Musí tam být nějaká patentovaná inovace? A co to je vlatně ta značka a ta firma? Co s koncerny? Atd. atd.

Prostě dialektický přechod kvantity ve změnu kvality má hranice neostré ;-)

Odesláno

To je celkem oblíbená dišputace. Odpovím protiotázkou:"Od kolika kamínků je to už hromádka?"

no já jako kovovýrobo-lajk ani nedokážu posoudit, jak moc je to ostuda nebo neostuda kupovat kolečka... intuitivně si představuju, že třeba syntetický rubíny je potřeba koupit, žádná HH firma asi nebude mít své hutě, vysoké pece, stříbrné doly a firemní zlatokopy.

Tedaaaaa.... firemní zlatokopy má asi každá HH firma, ne??

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Jsou tam i firmy, co používají např. Etu.

Jak by ten seznam vypadal, když by tam byli čistě jen in-house??

Jestli myslíš firmy, které nikdy v životě nepoužily žádný strojek nebo jeho části od jiného výrobce, tak ten by byl patrně prázdný. Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Jestli myslíš firmy, které nikdy v životě nepoužily žádný strojek nebo jeho části od jiného výrobce, tak ten by byl patrně prázdný.

Co je jiný výrobce. Firma v asii ve vlastnictví holdingu?

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Zodiac tam uvedenej je, ale zajímalo by mě, jak je na tom 36000 kalibr 88D. Je to inhouse nebo né? Nikde nemůžu najít přesné informace.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Prosím Vás, mám tu někdo seznam typů kalibrů do Omegy? Vím, že použivají do jednoho modelu jak in-house kalibr, tak vycházející z ETA kalibru. Např - Omega 2500 Co-Axial - základ ETA apd. Díky.

• po 4 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

OMEGA

Annual Calendar, Calibre 8601 and 8611

Day/Date, Calibre 8602 and 8612

Big Date, Calibre 8603 and 8613

Power Reserve/Small Seconds, Calibre 8604 and 8614

GMT, Calibre 8605 and 8615

14 lignes Chronographs, calibre 9300 and 9301

• po měsících...
  • po měsíci...
Odesláno

Tak já bych ještě přidal francouzskou značku Pequignet a jejich Calibre Royal, což je hodně vymazlenej strojek s BIG Date, rezervou chodu 100hodin (garantovaná 88hod), ukazatel rezervy chodu.

Strojek je složen z 298 součástek a běží na 3Hz (21 600 kyvů za hodinu).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...