dknespl Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Odesláno 25. července 2010 a má Dornblueth und Sohn vlastní, nebo ne? Na webu tvrdí, že jo, ale ozubený kolečka používají ETA... To je celkem oblíbená dišputace. Odpovím protiotázkou:"Od kolika kamínků je to už hromádka?"
Helex Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Odesláno 25. července 2010 To je ošemetný s těma in-house. Mně třeba přijde zásadní vlastní konstrukce, cizí díly by mi nevadily.
dknespl Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Odesláno 25. července 2010 To je ošemetný s těma in-house. Mně třeba přijde zásadní vlastní konstrukce, cizí díly by mi nevadily. Vlastní konstrukce, ok. A od koho vlastní? Od kmenového zaměstnance firmy, se smlouvou na HPP na dobu neurčitou? Nebo na zakázku od atelieru se také počítá? Nebo base kalibr in-house a komplikace mohou být od atelieru? A v tom CADu, mohou být nějaké knihovny? Musí tam být nějaká patentovaná inovace? A co to je vlatně ta značka a ta firma? Co s koncerny? Atd. atd. Prostě dialektický přechod kvantity ve změnu kvality má hranice neostré ;-)
kleofash Odesláno 25. července 2010 Nahlásit Odesláno 25. července 2010 To je celkem oblíbená dišputace. Odpovím protiotázkou:"Od kolika kamínků je to už hromádka?" no já jako kovovýrobo-lajk ani nedokážu posoudit, jak moc je to ostuda nebo neostuda kupovat kolečka... intuitivně si představuju, že třeba syntetický rubíny je potřeba koupit, žádná HH firma asi nebude mít své hutě, vysoké pece, stříbrné doly a firemní zlatokopy. Tedaaaaa.... firemní zlatokopy má asi každá HH firma, ne??
sureshot Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2010 za clena Columbus: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31144-ellicot-1738/page__view__findpost__p__462371 Našel jsem podle datumu hodně starou firmu ELLICOTse zajímavými hodinkami a vlastním strojkem.
George_1903 Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Jsou tam i firmy, co používají např. Etu.Jak by ten seznam vypadal, když by tam byli čistě jen in-house??
dknespl Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 (upraveno) Jsou tam i firmy, co používají např. Etu. Jak by ten seznam vypadal, když by tam byli čistě jen in-house?? Jestli myslíš firmy, které nikdy v životě nepoužily žádný strojek nebo jeho části od jiného výrobce, tak ten by byl patrně prázdný. Upraveno 19. srpna 2010 uživatelem dknespl
Sekhmet Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2010 Jestli myslíš firmy, které nikdy v životě nepoužily žádný strojek nebo jeho části od jiného výrobce, tak ten by byl patrně prázdný. Co je jiný výrobce. Firma v asii ve vlastnictví holdingu?
Horhe Odesláno 7. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2010 Zodiac tam uvedenej je, ale zajímalo by mě, jak je na tom 36000 kalibr 88D. Je to inhouse nebo né? Nikde nemůžu najít přesné informace.
accutron Odesláno 14. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2010 Zodiac tam uvedenej je, ale zajímalo by mě, jak je na tom 36000 kalibr 88D. Je to inhouse nebo né? Nikde nemůžu najít přesné informace. je to inhouse
Vladimír P. Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 Prosím Vás, mám tu někdo seznam typů kalibrů do Omegy? Vím, že použivají do jednoho modelu jak in-house kalibr, tak vycházející z ETA kalibru. Např - Omega 2500 Co-Axial - základ ETA apd. Díky.
Vladimír P. Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2010 A odpovím si sám. Zde je snad kompletní seznam kalibrů v Omegách:http://www.chronomaddox.com/OmegaCaliberList.html#Seamasters
PhoeniX Odesláno 20. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2011 OMEGA Annual Calendar, Calibre 8601 and 8611 Day/Date, Calibre 8602 and 8612 Big Date, Calibre 8603 and 8613 Power Reserve/Small Seconds, Calibre 8604 and 8614 GMT, Calibre 8605 and 8615 14 lignes Chronographs, calibre 9300 and 9301
DarylVanHorne Odesláno 21. června 2011 Nahlásit Odesláno 21. června 2011 Tak já bych ještě přidal francouzskou značku Pequignet a jejich Calibre Royal, což je hodně vymazlenej strojek s BIG Date, rezervou chodu 100hodin (garantovaná 88hod), ukazatel rezervy chodu. Strojek je složen z 298 součástek a běží na 3Hz (21 600 kyvů za hodinu). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
boo-beek Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Odesláno 25. července 2011 Technotime Hm, o Technotime vim z dob, kdy se tu resilo HCIQ-ovo Mobilis in mobili... a nemyslim si, ze je to "in-house," z meho pohledu spise ebauche. V prve rade vyrabeji a DODAVAJI strojky dalsim hodinarskym znackam...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se