Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

klasická situace. Dostal jsem po dědovi hodinky, a nic o nich nevím :)

Co se týče firmy, tak o té jsem něco málo zjistil, ale netuším, ze ktrého období by mohly být. Na víčku z vnitřní strany je vyraženo "56*14" Znamená to něco?

Na webu jsem nenašel žádný popis ani seznam sériových čísel od této firmy.

Budu velice vděčný, za jakoukoli informaci. Děkuji

post-11818-1272364790.jpg

post-11818-1272364771.jpg

post-11818-1272364797.jpg

Odesláno

Přesně tak, buďme rádi, že se kapesky řeší ve vlákně o cibulích :)

S tím seriovým číslem nevím, jestli někde pochodíš - dnes je to v podstatě nedohledatelná záležitost.

Číslovalo se, ale bohužel málo která značka vedla ňákou postupnou evidenci, podle které by se dalo něco dohledat :huh:

Jinak pěkný - jsou funkční?

Odesláno

Cylindr strojek - samozřejmě patent remontoir. Jediné, co tam chybí, je jeden šroubek, který zajišťuje strojek. Pokud nejdou, tak podle mého mínění stačí jenom vyčistit. Na šroťák to nevypadá. Zaujala mě vteřinovka. U cylindrů se moc často nevyskytovala...

Odesláno

Děkuji všem, za jejich reakce.

@Karlos: To je otázka, nebo nejistá odpověď? :D

@mrcman: Hodinky jsou funkční, po natažení šly zhruba devět hodin. Nevěděl jsem, jak moc jdou natáhnout, po deseti otočeních pružina kladla už větší odpor, tak jsem toho radši nechal :)

Jen jsem myslel, jestli v tom seriovém čísle není zakódován rok výroby, ale neva. Zkusím zjistit po rodině aspoň období, kdy je děda nosil.

@Dr.Gaga: Jsem úplný laik, co se týče hodinek. Dala by se trochu vysvětlit věta "Cylindr strojek - samozřejmě patent remontoir"?

Díky

P.S. Jen pro zajímavost. Bratr má po pradědovi tyhle:

post-11818-1272887750.jpg

post-11818-1272887765.jpg

Odesláno

Něco o válečkovém kroku si můžeš přečíst TADY + TADY + TADY.

Ostatně, celá ta knížka je zajímavá. Dodám jen, že válečku se taky říká cylindr.

Patent remontoir znamená, že už nejsou na klíček.

Odesláno
@Karlos: To je otázka, nebo nejistá odpověď? :D

...po natažení šly zhruba devět hodin. Nevěděl jsem, jak moc jdou natáhnout, po deseti otočeních pružina kladla už větší odpor, tak jsem toho radši nechal :)

Nejistá odpověď :) Jen jsem tak střelil od boku, že by mohly být někdy z 20. let.

Jinak natahovat můžeš bez obav víc, poznáš kdy je konec. Teda natažení pera, né hodinek :)

Odesláno
Nejistá odpověď :) Jen jsem tak střelil od boku, že by mohly být někdy z 20. let.

Jinak natahovat můžeš bez obav víc, poznáš kdy je konec. Teda natažení pera, né hodinek :)

Přidávám se ke Karlosovi, taky bych řekl 20. léta.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...