Přejít na obsah

Fejk pred kupou originalu?

TomAnt

Fejk pred kupou originalu?  

122 hlasů

1. 1. Bolo by podla vas OK kupit fejk hodinky pred kupou samotneho originalu? (nieco ako hodinkovy shareware)

• Ano
      7
    • Ano, ale nie som s tym uplne happy
      4
    • Ano, za predpokladu znicenia fejkov hned po kupe originalu
      7
    • Nie
      104

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 192
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník SukHoi
Odesláno

:thumbsup_anim:

The Watch Snob is in.

You may think you know watches, but let's be real -- you just don?t. Let me, a true horological aficionado, enlighten your plebeian minds as to what makes a real watch, what you should wear when and what to do with those old watches of yours. All the opinions expressed by the Watch Snob are my own, and are just that -- opinions. Don?t worry, though, AskMen will still be bringing you great features on interesting watches to buy, both old and new, expensive and cheap. For now, let the Watch Snob reign.

Dear loyal Watch Snob readers,

I am taking a week off from answering your common -- and sometimes downright silly -- questions to get something off my chest. Each and every week I receive dozens of e-mails that sound a lot like this:

?I?m a recent graduate of state school X and I am about to start a career in some boring, suited-up field. I want a watch that I think will give me a personality even though it?s apparent to all that I do not have one. Should I buy a Panerai? I once saw a guy driving a BMW with a hot blond sitting shotgun wearing a Panerai or a Breitling (they?re huge and flashy) -- and that?s how you attract attention, right? Please advise, Watch Snob.?

Sounds familiar, doesn?t it? It should because you probably wrote me one of these messages. However, as of right now, I will not be answering anything that sounds remotely close to the above. Get over the hackneyed, mainstream choices and move on to something real. There is nothing, and I do mean nothing, worse than a young man who wears a Panerai watch. These watches were cool five years ago, and even then they were only cool if you were Italian (and I don?t mean Jersey Shore Italian -- I mean actually a resident of Italy). Sure, Sheamus had a Radiomir back in 2004, but after one week of wrist time and the type of attention he received, he ended up trading it in for a vintage Rolex Submariner. If you think wearing a Panerai is cool in the year 2010, you probably also think you invented the boat shoe and the ironic mustache trends.

If you want to know what I think is on the polar opposite end of the authentic and cool spectrum, look at anything from A. Lange & Sohne. This German uber-manufacture is making the best men?s watches in the world right now. Its Datograph is likely the greatest chronograph movement ever made, and it?s just as great to look at as it is to feel start, stop and reset in your hand. If you?re a man of distinction, a man who really has the world by its throat, you need a Lange on your wrist. A Panerai is child?s play -- a cheap toy worn only by clowns. Yes, I said clowns.

Now that I have told you what I think about Panerai once and for all, and also who I believe to be the ne plus ultra of the horological world, can we stop with the recommendation questions?

Sincerely,

The Watch Snob

Odesláno
Nechcem rypat, ale podla mna DVD za 48 Kc je fejk (aj ked odobreny distributorom). Neobsahuje bonusy, komentare rezisera, hercov a ine audio stopy, proste materialy, kvoli ktorym si DVDcka kupujem ja. Nemaju tu DVDckou "dusu". Na film ako taky mozem ist do kina, s velkym obrazom a dobrym zvukom...

A dostavame sa opat do roviny roznych pohladov roznych ludi na rozne veci, nieco ako s tym softwarom...

Ja k filmu ale nepotrebuju bonusy, komentare a jine audio. Chci jen ORIGINAL film a to mi toto DVD nabizi. A je to legalni a fér.

Odesláno

Frantik, naozaj si myslis ze mas za 48 Kc plnohodnotny film, tak ako je na originalnom DVD za niekolko stoviek?

48 korunove DVDcka su v drvivej vacsine jednak OSEKANE, myslim casovo, vystrihane sceny z filmov, pretoze musia splnat nejaky casovy limit, v neposlednom rade aj master tychto DVDciek byva velmi pochybny, skus si niekedy porovnat obraz z 48korunoveho DVD s tym istym filmom ale z klasickeho DVD.

Preto som to nazval fejk. Ekvivalent v hodinkovom svete by sme nasli napriklad v podobe zakazanej znacky na P. Nie je to fejk, len znacna inspiracia, za malo penazi vela muziky, ale real to nie je... Tiez je to legalne a fer aj original...

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Frantik, naozaj si myslis ze mas za 48 Kc plnohodnotny film, tak ako je na originalnom DVD za niekolko stoviek?

48 korunove DVDcka su v drvivej vacsine jednak OSEKANE, myslim casovo, vystrihane sceny z filmov, pretoze musia splnat nejaky casovy limit, v neposlednom rade aj master tychto DVDciek byva velmi pochybny, skus si niekedy porovnat obraz z 48korunoveho DVD s tym istym filmom ale z klasickeho DVD.

Preto som to nazval fejk. Ekvivalent v hodinkovom svete by sme nasli napriklad v podobe zakazanej znacky na P. Nie je to fejk, len znacna inspiracia, za malo penazi vela muziky, ale real to nie je... Tiez je to legalne a fer aj original...

hmm hmm - takže třeba Windows 7 Starter Edition je fejk Windows 7 Ultimate ? :D - chlape ty jsi to dotáhl k dokonalosti - he he

Odesláno

Ja souhlasim, ze to jiste neni plnohodnotne DVD se vsim vsudy. Ale rict o nich ze jsou fejk je podle me neadekvatni. Nicmene je to original, s osetrenymi autorskymi pravy a poplatky. Je to legalni a vychazi tam ve velke míře už starší filmy. Mam dost techto filmu a na mem filmovem zazitku se to nijak nepodepsalo.

Odesláno
Ja k filmu ale nepotrebuju bonusy, komentare a jine audio. Chci jen ORIGINAL film a to mi toto DVD nabizi. A je to legalni a fér.

To je takový chlácholení se...

Ty dvd stojej 48 korun jenom proto, že všichni kdo se na nich podíleli jsou nejakym zázračnym způsobem vykoupený, anebo se na ně nějak zapomnělo, resp. dodatečné vyrovnání je nejisté, event. se vyplatí, nebo jsou práva špatně ošetřený atd. 48 kaček je tak náklad na výrobu a distribuci média plus nějakej ten zisk, ale ti co vytvářeli dané dílo z toho pak už mají prdlačku. To si radši stahni třeba na ulozto, aspoň neživíš vydavatelství typu blesk a pod. a umělci jsou na tom stejně ;)

edit: ale ano, je to legální :D

Odesláno
Ja souhlasim, ze to jiste neni plnohodnotne DVD se vsim vsudy. Ale rict o nich ze jsou fejk je podle me neadekvatni. Nicmene je to original, s osetrenymi autorskymi pravy a poplatky. Je to legalni a vychazi tam ve velke míře už starší filmy. Mam dost techto filmu a na mem filmovem zazitku se to nijak nepodepsalo.

Tzn. je to stejne az vyjde Avatar na DVD, tak by to vlastne taky mohl byt "fake" zazitek misto 3D kina a to jiste nebude :thumbsup_anim:

Odesláno
To je takový chlácholení se...

Ty dvd stojej 48 korun jenom proto, že všichni kdo se na nich podíleli jsou nejakym zázračnym způsobem vykoupený, anebo se na ně nějak zapomnělo, resp. dodatečné vyrovnání je nejisté, event. se vyplatí, nebo jsou práva špatně ošetřený atd. 48 kaček je tak náklad na výrobu a distribuci média plus nějakej ten zisk, ale ti co vytvářeli dané dílo z toho pak už mají prdlačku. To si radši stahni třeba na ulozto, aspoň neživíš vydavatelství typu blesk a pod. a umělci jsou na tom stejně ;)

Tak chlacholeni to rozhodne neni. Fakt nikdy jsem se nedival na plky rezisera nebo na vystrizene sceny. DVD si kupuju kvuli filmu a film z DVD za 48 korun mi postacuje. Tvoje spekulace o zazracnem vykoupeni nebo nejistych pravech je blabol - nemas zadny dukaz ani argument. Deniky a casopisy by si nedovolili takovy risk.

Mimochodem mam i sberatelske edice LOTR, Band of Brothers, apod. a jsou samozrejme super. Ale normalni film si nepotrebuju kupovat za litr/DVD.

Odesláno

SukHoi, podsuvas mi nieco co som nepovedal. To sa robi v politike. Nesuhlasim s tvojim vyrokom ze Windows 7 Starter Edition je fejk Windows 7 Ultimate.

Mimochodom, kupil by si si ten Starter Edition?

Odesláno
Mimochodem mam i sberatelske edice LOTR, Band of Brothers, apod. a jsou samozrejme super. Ale normalni film si nepotrebuju kupovat za litr/DVD.

Vynara sa mi hodinkova analogia, ze niekto ma doma par peknych limitiek, ale normalne hodinky si nepotrebuje kupovat za statisice, tak si kupi fejk/inspiraciu, proste nieco cenovo pristupnejsie.

Ale to ty zavrhujes. Ak som dobre pochopil. V pripade hodiniek.

Janko, ziadna diskusia nie je trapna. Keby vsetci len mlcali a nediskutovalo sa, to by na svete vyzeralo... ticho... by bolo...

Odesláno
Tak chlacholeni to rozhodne neni. Fakt nikdy jsem se nedival na plky rezisera nebo na vystrizene sceny. DVD si kupuju kvuli filmu a film z DVD za 48 korun mi postacuje. Tvoje spekulace o zazracnem vykoupeni nebo nejistych pravech je blabol - nemas zadny dukaz ani argument. Deniky a casopisy by si nedovolili takovy risk.

To ale nejsou spekulace, samozřejmě mám reálné příklady konkrétně např. s hudebními dvd v čechách, kdy se prostě nečeká na svolení interpretů (zaplaťpánbu teď nemluvím o sobě) a pak se uvidí jestli podají žalobu. Někdy ano, někdy ne :) Nevím jak dalece se v tom orientuješ, ale takhle by to mohlo skončit. A máš pravdu, je to legální, stejně jako stahovat (uploadovat ne) a podobně. O férovosti se snad bavit nemusíme...

Návštěvník SukHoi
Odesláno
SukHoi, podsuvas mi nieco co som nepovedal. To sa robi v politike. Nesuhlasim s tvojim vyrokom ze Windows 7 Starter Edition je fejk Windows 7 Ultimate.

Mimochodom, kupil by si si ten Starter Edition?

je to stejné srovnání, které podsouváš ty mně - na dvd bonusy jsem se nikdy nedíval-stejně jako nepoužívám milion věcí ve win - ale kvůli tomu to nepovažuji za fake - to už je i na mně trochu mimozemské :D

Odesláno
Vynara sa mi hodinkova analogia, ze niekto ma doma par peknych limitiek, ale normalne hodinky si nepotrebuje kupovat za statisice, tak si kupi fejk/inspiraciu, proste nieco cenovo pristupnejsie.

Ale to ty zavrhujes. Ak som dobre pochopil. V pripade hodiniek.

Cenove pristupnejsi prece neni fejk. Na denni noseni nebo na chatu/hory/vodu si prece muzu koupit hodinky za levnejsi peniz. Proc by to musel byt fejk. Ted jsi se trochu zamotal do tech tvych pirulet. Nezlob se na me. ale ty nemas jasno v tom, ze za levnej peniz nemusi byt fejk!!! Tady je kazdy debata marná.

Odesláno
To ale nejsou spekulace, samozřejmě mám reálné příklady konkrétně např. s hudebními dvd v čechách, kdy se prostě nečeká na svolení interpretů (zaplaťpánbu teď nemluvím o sobě) a pak se uvidí jestli podají žalobu. Někdy ano, někdy ne :) Nevím jak dalece se v tom orientuješ, ale takhle by to mohlo skončit. A máš pravdu, je to legální, stejně jako stahovat (uploadovat ne) a podobně. O férovosti se snad bavit nemusíme...

No nijak zvlast se v tom neorientuju, to je pravda. Jen mi prijde, ze v tomto obrovskem rozsahu DVD za 48,- neni mozne jen tak proplouvat bez vyresenych prav. Nevim, muze tam byt procento "ilegal" ale to neni jiste.

Odesláno
No nijak zvlast se v tom neorientuju, to je pravda. Jen mi prijde, ze v tomto obrovskem rozsahu DVD za 48,- neni mozne jen tak proplouvat bez vyresenych prav. Nevim, muze tam byt procento "ilegal" ale to neni jiste.

Já netvrdim že je to ilegální, jen nesouhlasim s tim, že si koupim dvd za 48 kaček a mám dobrej pocit jak je to super a fér. Hrajou v tom roli věci od obcházení práv až po klesající náklady z rozsahu.. a taky si uvědomme, že ty filmy nebyly vyráběné s tim že budou jako příloha bulváru za hubičku. To by se nutně odrazilo na jejich provedení, resp. nákladech.. Poslechni si třeba vánoční cd Bartošový nebo Brožový, to jsou cd vyráběný rovnou za timhle účelem a že je něco špatně pozná i paní v zelenině (rozumněj laik). Až dojdou filmy na vykrádání, tak za 48 kaček budou jenom céčkový, nebo spíš déčkový produkce, eventuelně opět filmy s 10tiletym zpožděním.

edit: u ilegálních případů se prostě počítá s žalobou a vyrovnáním. To je úplně běžná praxe..

Odesláno
Já netvrdim že je to ilegální, jen nesouhlasim s tim, že si koupim dvd za 48 kaček a mám dobrej pocit jak je to super a fér. Hrajou v tom roli věci od obcházení práv až po klesající náklady z rozsahu.. a taky si uvědomme, že ty filmy nebyly vyráběné s tim že budou jako příloha bulváru za hubičku. To by se nutně odrazilo na jejich provedení, resp. nákladech.. Poslechni si třeba vánoční cd Bartošový nebo Brožový, to jsou cd vyráběný rovnou za timhle účelem a že je něco špatně pozná i paní v zelenině (rozumněj laik). Až dojdou filmy na vykrádání, tak za 48 kaček budou jenom céčkový, nebo spíš déčkový produkce, eventuelně opět filmy s 10tiletym zpožděním.

edit: u ilegálních případů se prostě počítá s žalobou a vyrovnáním. To je úplně běžná praxe..

Chapu tvou argumentaci. Dava to smysl a mozna to tak je. Presto to neni uplne adekvatni srovnani s "kauzou fejk" ktera se zde resi. Mene kvalitni a levne CD Bartosove neznamena ze to neni Bartosova. Je to porad Bartosova, ale v jine kvalite. Ted me napada, jestli existuje vubec kvalitni Bartosova, nebo dokonce Brozova?!?!? :thumbsup_anim:

Odesláno
Chapu tvou argumentaci. Dava to smysl a mozna to tak je. Presto to neni uplne adekvatni srovnani s "kauzou fejk" ktera se zde resi. Mene kvalitni a levne CD Bartosove neznamena ze to neni Bartosova. Je to porad Bartosova, ale v jine kvalite. Ted me napada, jestli existuje vubec kvalitni Bartosova, nebo dokonce Brozova?!?!? :thumbsup_anim:

No to nemá s fejkama společný vůbec nic, páč fejky jsou podvod, tohle jenom levárna. S oběma B máš pravdu, tam je to asi fuk :D Ale vážně, tam pak nejsou peníze ani na standartní postupy při výrobě ve studiu. Dělá se to různě podomácku, na jinym vybavení a tak. Paul Newman natočenej mobilem bude pořád frajer, ale rozdíl tam prostě je...

edit: když chce někdo vyrábět takhle provedený díla, tak dobře mu tak, ale u těch starších filmů je to takový trpký..

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...