Přejít na obsah

Fejk pred kupou originalu?

TomAnt

Fejk pred kupou originalu?  

122 hlasů

1. 1. Bolo by podla vas OK kupit fejk hodinky pred kupou samotneho originalu? (nieco ako hodinkovy shareware)

• Ano
      7
    • Ano, ale nie som s tym uplne happy
      4
    • Ano, za predpokladu znicenia fejkov hned po kupe originalu
      7
    • Nie
      104

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
Nechci odpovidat za něj, ale byl zde jiz dostatecne vysvetlen rozdil mezi Precista, MM, No name, apod.

Právě že byl, já to chápu. Ale po té, co jsem nahoře uvedl fotografii a můj názor Ypo reagoval tím, že jsem si koupil fejk. Tak by mě zajímalo, kde on má tu hranici. Když já jsem měl hodinky bez nápisu s unitasem byl to fejk, on měl hodinky s nápisem precista s unitasem a fejk to nebyl.

• Odpovědi 192
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

tak toto zacina byt naozajstny flamewar :starwars: :sniper: :raygun:

...pani... ked som sa registroval na toto forum vela som toho o hodinkach nevedel. len to ze sa mi pacili. casom som si tu precital vela veci o fejkoch, nefejkoch, hommage a inspirovanych hodinkach. aj preto by som si uz napriklad nikdy nekupil invicty ako som povodne chcel. rovnako steinhart a podobne.

ALE! ... fejky to nie su. nemaju na sebe logo kopirovanej firmy. a pokial neporusuju priemyselne chraneny patent tak ich musime tolerovat. ci sa nam to paci ci nie. a ak nejaky patent porusuju tak je to na firme ktora ho vlastni aby si to s nimi vybavila. co by podla mna az take tazke nebolo pokial sa jedna o legitimne fungujuce firmy typu Steinhart a nie nejaku cinu z garaze...

a este jedna vec. ked som sa tu registroval, tak sa mi pacil ten dzentlmensky duch tohoto fora. na rozdiel od ostatnych tu neboli ziadne hlupe flame ani precuravanie sa. a paci sa mi ze aj ludia s hodinkami za 5 a viac tisic eur vedia pochvalit aj obycajne seiko za 150 eur... tak prosim. uchovajte tu toho ducha dzentlmenskosti kym sa to da.

:war:

Odesláno

nejsem zastancem fejk, ackoliv jsem jedny jednou vlastnil, rana micem a bylo po nich.

Co se mi zde nelibi je zavirani temat s predmetem fake. Je to jedna kapitola hodinek ktera ac se to nekomu nelibi tak sem patri jako predmet diskuze - jsou to preci hodinky co ukazuji nekdy i cas. Kdo ma v hlave rozum svuj nazor po predcteni fora si obrazek udela. Nepropagoval bych prodej fejku zde na foru to je hnus. Ale jako aby zde bylo tema tak jsem pro. To tema si muze zit vlastnim zivotem. Zamykani nic neresi, vzdy se najde nekdo kdo zalozi nove tema na fejkarsky dotaz a je to porad dokola je to unavne. Jedno tema oficialni bych tu nechal, at se to da hanit a posilat fejkare do pr.... .

obcas je tu plevele dost, tak jedno pochybne tema uz se tu nestrati. Pak clovek se nemusi clovek vyjadrovat porad dokola.

Odesláno
už jsem to napsal, protože se mi líbily, protože je vyrobil Edward Platts, protože je na nich napsáno Precista

mimochodem v té době jsem měl doma zhruba tohle - opravdu máš pocit, že jsem si precisty koupil kvůli tomu, že jsem si chtěl honit ego ?

Dík to je všechno co jsem chtěl slyšet. Žádnej flame. O honění ega ani ničeho jinýho jsem nemluvil.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Dík to je všechno co jsem chtěl slyšet.

to je fajn, jsem rád, že víš co jsi potřeboval, ale já stále nevím jestli půjdeš koupit ten originál

Odesláno
to je fajn, jsem rád, že víš co jsi potřeboval, ale já stále nevím jestli půjdeš koupit ten originál

Rád bych, ani nevíš jak rád, ale psal jsem o dreamwatch. Tzn, že si jejich koupí splním sen a nejsem z těch, co si je plněj každej tejden a druhak nemám na to prachy, kočárek, rekostrukce bytu atd.:) Pokud bych vyhrál ve sportce, nebo vyloupnul trezor či bankomat ze zdi, bude to to první co si koupim.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Rád bych, ani nevíš jak rád, ale psal jsem o dreamwatch. Tzn, že si jejich koupí splním sen a nejsem z těch, co si je plněj každej tejden a druhak nemám na to prachy, kočárek, rekostrukce bytu atd.:) Pokud bych vyhrál ve sportce, nebo vyloupnul trezor či bankomat ze zdi, bude to to první co si koupim.

jo, to je fér odpověď = k tomu jsem se chtěl dobrat - pro mně je srozumitelnější, když někdo napíše nemám prachy nebo mám jiné priority než, když píše jak je to úžasné, skvělé, funkční a za pár korun = díky

Odesláno
Takže třeba jeden příklad za všechny... Třeba YPO a Spiderer měli z nějakého důvodu hodinky které v té době nebyly považovány za fejk a které se dnes, i přičiněním těchto dvou, za fejk dnes považují... a oba dnes mají ty jediné opravdové hodinky, jejichž fejk tenkrát hrdě noisili a psali na ně kladné recenze :) :)

Uz ani jeden ty jedine OPravdove hodinky nemame ale mame jine opravdove :thumbsup_anim: Ty si zatim v poklidu uzivej sve Kalifornske MM jak ti krasne doplnuji tvoji sbirku, musi to byt nadherny pohled :)

Odesláno
jo, to je fér odpověď = k tomu jsem se chtěl dobrat - pro mně je srozumitelnější, když někdo napíše nemám prachy nebo mám jiné priority než, když píše jak je to úžasné, skvělé, funkční a za pár korun = díky

Poslední věc, jak jsem už napsal, čínu už nemám, a nehodlám něco takovýho nosit, než se mi splní můj sen. Vyložený fejky neobhajuju. Do splnění "snu" budu nostit to na co mám, v rozumný kvalitě. Momentálně na ruce Seiko samuraj, zejtra by měl přijít balíček s Magrette. - Opět by mohl někdo považovat za fejk, já nikoliv. To že je to podobný Malýmu Egypťanovi, budiž. Egypťanů je na světě asi 10 a cena se pohybuje kolem 150k USD.

Odesláno

Líbí se mi Kamilův náhled na věc a dívám se na to stejně ...

Každý nemusí mít nutně potřebu nebo si nemůže dovolit dávat do originálních hodinek spousty peněz, nicméně se mu líbí a tak pro své potřeby/pocity/... shledá jako dobré si koupit hodinky podobné, které vypadají téměř identicky jako ty originální, nicméně ušetří ... Teď je otázka, jestli si pořídí čistý fejk nebo skorofejk ... Čistý fejk je hnus, skorofejk není košer, ale lze vytýkat něco hodinkám, které se kopírují a vyrábí je x výrobců v drobných obměnách?!? Někdo si je koupí, jiný ze zásady ne, toť vše ...

To bychom ale neměli primárně odsuzovat, protože to je každého věc, nesmíme být papežtější než papež ... B)

Abych se vrátil k meritu věci a otázce - člověk si účelně koupí fejk/skorofejk, aby zjistil, jestli mu ty hodinky sednou a myslí si, že mu to něco napoví, proč ne ...

Nicméně v tomto musím naopak souhlasit se spidererem, protože si nemyslím, že by to člověku něco víc dalo, kolikrát to možná člověka odradí od budoucí koupě právě jen proto, že ten fejk/skorofejk nemá ten potřebný glanc, který většina z nás vnitřně potřebuje ...

A proto jsme také tady a naše řady ne a ne řídnout ... :D

Odesláno

Opakované téma - nikdy nic nevyřešilo, pro mne nicméně přínosné v tom, že jsem zjistil jak neobjektivní a netolerantní můžeme být, alespoň z mého pohledu - šlo v zásadě o to, že německá (anglická, novozélandská a bůhvíjaká) napodobenina fejk není, asijská ano. Takže problém bude v Asii a ne v designu:-):-).

K věci - FEJK označený jako originál je zločin a nikdy bych ho nenosil. Napodobeniny mi radost nedělají, výrobce jen dokazuje nedostatek vlastní invence, nicméně mám jedny německé napodobeniny aniž bych toužil po originálu a mám i napodobeniny zde nepovolené značky, které jsem koupil za účelem zjištění, zda tohle bude do budoucna můj šálek kávy (mimochodem mám ještě dost dalších - ruských, švýcarských apod. - hodinek). Zatím se jeví že ano a pravděpodobně dospěji k originálu jako mnozí jiní. A protože otázka "Fejk pred kupu originálu?" asi směřovala sem, odpovídám - FEJK NE, NAPODOBENINA ANO, myšleno dočasně do případné koupi či nekoupi originálu. Nicméně nazavrhuji trvalé nositele NAPODOBENIN.

Odesláno
Opakované téma - nikdy nic nevyřešilo, pro mne nicméně přínosné v tom, že jsem zjistil jak neobjektivní a netolerantní můžeme být, alespoň z mého pohledu - šlo v zásadě o to, že německá (anglická, novozélandská a bůhvíjaká) napodobenina fejk není, asijská ano. Takže problém bude v Asii a ne v designu:-):-).

K věci - FEJK označený jako originál je zločin a nikdy bych ho nenosil. Napodobeniny mi radost nedělají, výrobce jen dokazuje nedostatek vlastní invence, nicméně mám jedny německé napodobeniny aniž bych toužil po originálu a mám i napodobeniny zde nepovolené značky, které jsem koupil za účelem zjištění, zda tohle bude do budoucna můj šálek kávy (mimochodem mám ještě dost dalších - ruských, švýcarských apod. - hodinek). Zatím se jeví že ano a pravděpodobně dospěji k originálu jako mnozí jiní. A protože otázka "Fejk pred kupu originálu?" asi směřovala sem, odpovídám - FEJK NE, NAPODOBENINA ANO, myšleno dočasně do případné koupi či nekoupi originálu. Nicméně nazavrhuji trvalé nositele NAPODOBENIN.

Absolutní souhlas :thumbsup_anim:
Odesláno
šlo v zásadě o to, že německá (anglická, novozélandská a bůhvíjaká) napodobenina fejk není, asijská ano. Takže problém bude v Asii a ne v designu:-):-).

absolutne suhlasim. mali by sa zaviest jednotne pravidla takze

a ) parnis a mm dnu

b ) steinhart, invicta von (aj ked ta invicta je diskutabilna, maju aj vlastne dizajny)

osobne som skor pre prvu moznost

Návštěvník Snow
Odesláno
tak toto zacina byt naozajstny flamewar :starwars: :sniper: :raygun:

a este jedna vec. ked som sa tu registroval, tak sa mi pacil ten dzentlmensky duch tohoto fora. na rozdiel od ostatnych tu neboli ziadne hlupe flame ani precuravanie sa... tak prosim. uchovajte tu toho ducha dzentlmenskosti kym sa to da.

Je více než usměvné, když se člen s pořadovým číslem 10 553 registrovaný 2. ledna 2010 rozněžňuje nad fórem, které v té době bylo tak rozhádané, že musel zasáhnout sám chronomag a mluví o gentlemanském duchu, které podle něj panovalo, to snad ani není možné :eek: .

Pixelatore, přečti si proboha něco z roku 2005-2007 ať poznáš co je pravý chronomag a pak budeš možná moci použít slova gentlemaský/é.

Odesláno
Je více než usměvné, když se člen s pořadovým číslem 10 553 registrovaný 2. ledna 2010 rozněžňuje nad fórem, které v té době bylo tak rozhádané, že musel zasáhnout sám chronomag a mluví o gentlemanském duchu, které podle něj panovalo, to snad ani není možné :eek: .

Pixelatore, přečti si proboha něco z roku 2005-2007 ať poznáš co je pravý chronomag a pak budeš možná moci použít slova gentlemaský/é.

vidis snowe. tvoja reakcia na mna aj duch v akom bola napisana svedci o tom ze to tu take naozaj nie je...

fakt je ze na tomto diskusnom fore som bol prijaty dobre a podla mojho nazoru aj vela ostatnych ludi. a nevsimol som si nijake vaznejsie rozpory. nie je to v konecnom dosledku jedno? okrem toho. hovorim svoj subjektivny dojem. aby bolo jasne...

Návštěvník Snow
Odesláno
vidis snowe. tvoja reakcia na mna aj duch v akom bola napisana svedci o tom ze to tu take naozaj nie je...

fakt je ze na tomto diskusnom fore som bol prijaty dobre a podla mojho nazoru aj vela ostatnych ludi. a nevsimol som si nijake vaznejsie rozpory. nie je to v konecnom dosledku jedno? okrem toho. hovorim svoj subjektivny dojem. aby bolo jasne...

Jak jsi byl přijatý je jedna věc, jaký byl stav chronomagu druhá. Pokud sis nevšiml, jaký vládl duch na fóru, byl si slepý. Jestliže píšeš, že je to v konečné důsledku jedno, netuším proč si gentlemanství vůbec psal.

Edit - uděláš skutečně dobře, když se začteš do starého chronomagu.

Odesláno

Snowe, zalezi z jakych jinych for clovek prijde, pak se mu muze zdat v pohode i stav, ktery zrovna v tu dobu tady panoval. A taky ne kazdy cte vsechno. Ja mam ve zvyku hned po prichodu stisknout "Zobrazit nove prispevky" a to co me nezajima, tam vetsinou nelezu, nebo tam vlezu, kdyz vidim, ze uz tam dlouho probiha diskuze. Takze se klidne nekdo muze tem flejmum i nechtene vyhnout.

Jinak za me koupe fejku rozhodne ne ze zadneho duvodu.

Odesláno

Nějak vůbec nechápu, proč tady to vlákno ještě není zamknuté, smazané, spláchnuté do jímky... Je to vlákno o FEJCÍCH, nikoli o napodobeninách a inspiracích! Bavit se o tom v hospodě je fajn, ale jsme na chronomagu, proboha...

Výroba a prodej fejků je zločin a jejich koupí ho jedině podporujete. Nic víc, nic míň.

A opravdu se nestačím divit, jak neustále a dokola má někdo potřebu vytvořit diskuzi / anketu / sociologický průzkum - aby si tím obhájil nákup. Vytvořil bych ještě sociologický průzkum na téma: "co vás vede k zakládání průzkumů na téma fejky"...

Podle mne koupí fejk jedině vyčůránek či blb... A i ten blb (jakože někdo kdo tvrdí že nevěděl že to je fejk) ho kupuje z vyčůranosti - cena.

PS: totéž nelegální programy, filmy, muzika. Já těch 48,-Kč za DVD rád dám, alespoň se můžu na sebe každý ráno podívat do zrcadla ;)

Odesláno

Nechcem rypat, ale podla mna DVD za 48 Kc je fejk (aj ked odobreny distributorom). Neobsahuje bonusy, komentare rezisera, hercov a ine audio stopy, proste materialy, kvoli ktorym si DVDcka kupujem ja. Nemaju tu DVDckou "dusu". Na film ako taky mozem ist do kina, s velkym obrazom a dobrym zvukom...

A dostavame sa opat do roviny roznych pohladov roznych ludi na rozne veci, nieco ako s tym softwarom...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...