Jump to content

OMEGA SEAMASTER AUTOMATIC 1950+

Recommended Posts

Guest tolja
Posted

Dnes jsem se dostal k focení, tak Vám mohu představit nový přírůstek. Jedná se o hodinky OMEGA SEAMASTER s automatickým nátahem. Hodinky byly vyrobeny po roce 1950, a v ocelovém pouzdru o průměru 34,5 mm se činí kalibr 344. Na dýnku mají docela zajímavé věnování. Asi je moc nosit nebudu, protože se na mojí ruce tváří tak nějak "dětsky".

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)

Gratuluju!!!!

Strojek vypadá skvostně, ciferník a ručky dobře, pouzdro s korinkou taky nejsou v nejhorší kondici...

Ta velikost je jen otázka zvyku.

Dle výrobního čísla 1952 - 1953.

344 mám teď na cestě ze zámoří a očekávám je příští týden.

Kdyby Tě nebavily a posílal jsi je do světa, určitě dej vědět :-)

Edited by brett
Guest SukHoi
Posted
Dík, zase něco novýho pro mě.

Já myslel, že ty hodinky jsou jako "hammer geil" a on je to "hammer automat".

to sou takový automaty s budíkem :)

Guest tolja
Posted
Vzpomínám si na aukci na Aukru, taky jsem přihazoval .... :crying_anim:

Abych tě uklidnil, tak ty moje z Aukra nejsou..

Posted

Paráda!

Mám rád malé hodinky! Škoda, že dnes je problém zohnať niečo nové v podobnom rozmere...

Guest tolja
Posted
:worried_anim: no tak jich tedy asi bude vícero

spíš ta cesta ke mě z aukra nebyla přímočará

Posted

Dobře ty... Tohle je myslím kalibr označený jako "chronometr". Vyšel z 28.10RASCPC. Dával se snad i do prvních Constelation. Nejsem si jist. Každopádně se to zdá býti velmi zachovalým kouskem. Všecko hezky čisté. Dej si pozor na závady. Od těchto automatů se upustilo, protože byly poruchové a výtěžnost toho závaží byla velmi malá. Pokud je to vychozené, tak je nestačí jen tak nosit, musí se natahovat. Važ si jich!

Guest tolja
Posted
oklika s překvapením ?

Trošku jsem byl včera překvapenej jejich původem, ale to, že se náhradní díly k jejich opravě sháněly po půlce Evropy, a že to nějakej čas trvalo jsem věděl.