Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

ano, černo- černé jsou klasika a také nejhezčí. Ty ale stačí sehnat středně ojeté a při nošení taková patina vůbec nevadí. Ale když máš modré, nech je modrými býti. A nesouhlasím, že by nový cifr nějak super svítil, spíš naopak, je to dost bída. Stačí porovnání s čímkoli, co se dnes vyrábí a mělo by svítit, vše je lepší, snad kromě Poljotů.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, tak vám všem moc díky za názory a za připomínky, Posted Image beru si k srdci Vaše zkušenosti a názory, hodinky zítra balím a odešlu s tím, že jsem přehodnotil svoje rozhodnutí, takže:

Ciferník nechávám původní,Posted Image, nechám tam dát bílý ručičky, bílou lunetu s modrýma indexama a dýnko to původní, co se dávalo, tedy neprosklený.

Odkaz ke komentáři

Moc hezké, jen ěkoda toho přechromovaného pouzdra.

Přesně tak, moje Igeny s přechromovaným pouzdrem už jsou od včerejška na cestě do Eltonu, když je "můj" hodinář prohlížel, tak konstatoval, že to přechromování pouzdra je celkem dost velký zvěrstvo, protože to trochu odnesl závit a on měl problémy po kontrole kondice strojku se zpětným našroubováním dýnka, navíc vyžraný prolákliny tam zůstaly, jen to byly takový zaoblený lavory.

Odkaz ke komentáři

Vcera se mi prihodila takova zajimava vec. Byl u nas malovat znamy malir. Kdyz videl na monitoru jak tady prohlizim hodinky, rika mi, takove mam taky, uz je nenosim, dam ti je zadarmo.....Tak je mam, dal jsem mu za ne alespon lahev dobreho cerveneho. Jsou celkem hezke, vypadaji lip, nez na fotkach, ktere jsou hodne zvetsene a priostrene. Pouzdro urcite pouziji na nejake PS 2.1

post-12859-090610300 1292757458.jpg

post-12859-029467800 1292757481.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Rád bych se pochlubil s novým a docela zajímavým přírůstkem. Podařilo se mi zakoupit jedny z těch prvních Igenů, které mají mít dle našich stávajících vědomostí lesklý ciferník, bombírované ručky / stejné, jako Orlíky, nebo Elton Sporty/, korunku stejnou, jaká patří do Sportů 2.1, tedy ta zakulacená a stroj s třetišroubkem a kovovou lunetu. Korunka je běžné zboží, lesklý ciferník není tak velká vzácnost, zato ručky a luneta ano. Hodinky měly normální korunku a lunetu z Igenů, největší devizou byly ručky ve velmi dobrém stavu. Ciferník byl slušný, ale ty lesklé jsou velmi háklivé na poškrábání, vrstva barvy je měkká a jaksi trochu lepící, nevím, co je to zač. Na ciferníku bylo několik perfektních otisků prstů viditelných na první pohled, pokoušel jsem se je odstranit, ale neúspěšně, náhrada za jeden z mých lesklých cifrů byla snadná, nicméně stav stále nebyl ideální. Zakoupil jsem tedy lesklý cifr NOS, který jsem do hodinek implantoval. Výměna korunky nebyla těžká, nicméně natahovací hřídel se mi zdá v kombinaci s korunkou o cca 0,2 mm kratší, než běžná Igenová a stále nejsem úplně přesvědčen, že to je táž korunka, jako u Prim Sport 2.1...I při úplném zamáčknutí korunky k pouzdru hodinky nešly natahovat, ale stále přeřizovaly čas, ale při mírném vyšroubování korunky z hřídele už to fungovalo, náprava tedy nebyla složitá. Lunetu jsem zatím dal normální Igenovou, takže je namístě, že i touto cestou poptávám tu originál kovovou. Tady je současný výsledek, ze kterého mám už teď velkou radost

post-2133-026811500 1295296978.jpg

post-2133-036304400 1295296995.jpg

Odkaz ke komentáři

Rád bych se pochlubil s novým a docela zajímavým přírůstkem. Podařilo se mi zakoupit jedny z těch prvních Igenů, které mají mít dle našich stávajících vědomostí lesklý ciferník, bombírované ručky / stejné, jako Orlíky, nebo Elton Sporty/, korunku stejnou, jaká patří do Sportů 2.1, tedy ta zakulacená a stroj s třetišroubkem a kovovou lunetu. Korunka je běžné zboží, lesklý ciferník není tak velká vzácnost, zato ručky a luneta ano. Hodinky měly normální korunku a lunetu z Igenů, největší devizou byly ručky ve velmi dobrém stavu. Ciferník byl slušný, ale ty lesklé jsou velmi háklivé na poškrábání, vrstva barvy je měkká a jaksi trochu lepící, nevím, co je to zač. Na ciferníku bylo několik perfektních otisků prstů viditelných na první pohled, pokoušel jsem se je odstranit, ale neúspěšně, náhrada za jeden z mých lesklých cifrů byla snadná, nicméně stav stále nebyl ideální. Zakoupil jsem tedy lesklý cifr NOS, který jsem do hodinek implantoval. Výměna korunky nebyla těžká, nicméně natahovací hřídel se mi zdá v kombinaci s korunkou o cca 0,2 mm kratší, než běžná Igenová a stále nejsem úplně přesvědčen, že to je táž korunka, jako u Prim Sport 2.1...I při úplném zamáčknutí korunky k pouzdru hodinky nešly natahovat, ale stále přeřizovaly čas, ale při mírném vyšroubování korunky z hřídele už to fungovalo, náprava tedy nebyla složitá. Lunetu jsem zatím dal normální Igenovou, takže je namístě, že i touto cestou poptávám tu originál kovovou. Tady je současný výsledek, ze kterého mám už teď velkou radost

Moc pěkný kousek Mischo, gratuluji, ty bombírované ručky jsou už dnes nesehnatelné :). Do výčtu originálních prvků úplně prvních IGENů bych doplnil ještě orlíkovský pásek černé barvy (stejný jako na Elton Sport) :smile_anim:.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...