Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

:thumbsup_anim:

Vypadají moc pěkně. Jen ty ručky jim v Eltonu moc nejdou - minutovka leštěná a hodinovka a vteřinovka ne - dle mého je to šlendrián a asi bych chtěl nápravu. :sad01_anim:

...jak to můžou pustit ven :(

Vytahnu tyhle stary posty, protoze bych rad vyvratil casty omyl, ktery tu uz mnohokrat zazanel. A sice, ze z Eltonu po renovaci vypousteji do sveta hodinky s ruckami s ruznou povrchovou upravou.

Tak to neni! Minutova a hodinova rucka jsou od sebe vyskove docela daleko a muzou mit malicko jiny sklon (navic minutova je na konci zahnuta) a tak se na vetsine fotografii projevuje trochu rozdilne osvetleni jedne i druhe rucky. Aby vypadaly na fotce obe rucky uplne stejne, tak potrebujete rozptyleny zdroj svetla. I na ruce je tenhle kontrast casto videt. Ale obe rucky maji uplne stejnou brousenou upravu.

Pro ilustraci prihodim makro ze sve galerie. Pri trochu smerovem osvetleni delaji moje rucky uplne stejny efekt, ale tady je videt, ze jsou uplne stejne.

Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vytahnu tyhle stary posty, protoze bych rad vyvratil casty omyl, ktery tu uz mnohokrat zazanel. A sice, ze z Eltonu po renovaci vypousteji do sveta hodinky s ruckami s ruznou povrchovou upravou.

Tak to neni! Minutova a hodinova rucka jsou od sebe vyskove docela daleko a muzou mit malicko jiny sklon (navic minutova je na konci zahnuta) a tak se na vetsine fotografii projevuje trochu rozdilne osvetleni jedne i druhe rucky. Aby vypadaly na fotce obe rucky uplne stejne, tak potrebujete rozptyleny zdroj svetla. I na ruce je tenhle kontrast casto videt. Ale obe rucky maji uplne stejnou brousenou upravu.

Pro ilustraci prihodim makro ze sve galerie. Pri trochu smerovem osvetleni delaji moje rucky uplne stejny efekt, ale tady je videt, ze jsou uplne stejne.

protože tyto reakce se vlastně týkaly fotografií mých renovovaných igenů, tak jsem je na základě příspěvku skalise podrobil velmi podrobnému zkoumání pod řádným osvětlením a s výrazným zvětšením. Závěr: Skalis má pravdu, ano není to šlendrián, Elton odvedl dobrou práci.

Odkaz ke komentáři

Proč se ale dělají broušené..??? když jsem teď shlídnul několikery staré ručky tak ty broušené tedy nejsou, nebo že by v eltonu neuměli vyrobit lesklé ručky?

leskle vedia urobit pekne. staci sa pozriet na bombirovane ktore som si daval na renovaciu ja. inac tie povodne na mojich boli brusene..
Odkaz ke komentáři

Proč se ale dělají broušené..??? když jsem teď shlídnul několikery staré ručky tak ty broušené tedy nejsou, nebo že by v eltonu neuměli vyrobit lesklé ručky?

Proč teď dělají broušené, nemohu přesně říct, ale možná kvůli náchylnosti leštěného nerezu na poškrábání. Každopádně původní byly niklované, tudíž nebylo na výběr a musely být lesklé.
Odkaz ke komentáři

Pošťastilo sa mi v bazare kúpiť vytúžene IGENY s pomern slušným púzdrom.

Do tohoto púzdra som vložil strojček so svojich ošúchaných IGENOV, dal som tam ciferník a lunetu zakúpenú pred pár dňami z tunajšej ponuky "PRODÁM"

a tak mám konečne jedny pekné IGENY a druhé s dobrým strojčekom, ale dosť ošúchané.

Tu sú tie ošúchané.

post-14366-042283400 1324405145.jpg

post-14366-043880200 1324405167.jpg

post-14366-090017900 1324405188.jpg

post-14366-077363700 1324405204.jpg

post-14366-057741500 1324405227.jpg

Odkaz ke komentáři

Pošťastilo sa mi v bazare kúpiť vytúžene IGENY s pomern slušným púzdrom.

Do tohoto púzdra som vložil strojček so svojich ošúchaných IGENOV, dal som tam ciferník a lunetu zakúpenú pred pár dňami z tunajšej ponuky "PRODÁM"

a tak mám konečne jedny pekné IGENY a druhé s dobrým strojčekom, ale dosť ošúchané.

Tu sú tie ošúchané.

A teraz tie pekné

Ešte by to chcelo nové ručičky. Takže ešte nie som celkom spokojný. Prinajhoršom skúsim ELTON.

post-14366-047103500 1324405986.jpg

post-14366-056739500 1324405999.jpg

post-14366-062649500 1324406014.jpg

post-14366-004742200 1324406034.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si vzpomněl, že mne před cca 1-2 lety kontaktoval mailem jeden cizí člověk(našel si mailovku na mém blogu) a psal, že má černé sporty 2 a požádal mne, jestli bych mu nebyl schopen sehnat sporty 1. Slíbil jsem pomoci, ale než jsem se rozkýval, tak vstoupil na fórum a sehnal si je sám. Od té doby mu jich evidentně pár kusů přibilo. :taz:

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Mám otázku pre znalcov PRIM SPORT I.GEN.

Aký kaliber sa používal v týchto hodinkách?

Pýtam sa preto, lebo v jedných mám strojček 683, ktorý je určite pôvodný

a v druhých mám strojček 684, ktoré som kúpil na burze.

Je možné, že sa používali obidva?

Odkaz ke komentáři

Funkcia je OK, len originalita je v pr...., Kupoval som ich pre zachovalé púzdro a ručičky. Pri skladaní som si dal u hodinára vymeniľ ošúchanú korunku za novú. Stala asi 1 EUR.

Starú mi vrátil a teraz som zistil. že stará je ešte celkom slušná a je to original s nákružkom / s rantlem/. Tak som ju dal naspäť a mám jedny s origo korunkou i strojčekom.

Človek sa furt učí.

post-14366-046719500 1326273005.jpg

Upraveno uživatelem Jafurak
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...