skalis Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Takto se v Eltonu zkoušela vodotěsnost Prim Sport I. v roce 1973. Perfektni fotka, diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2011 Vypadají moc pěkně. Jen ty ručky jim v Eltonu moc nejdou - minutovka leštěná a hodinovka a vteřinovka ne - dle mého je to šlendrián a asi bych chtěl nápravu. ...jak to můžou pustit ven Vytahnu tyhle stary posty, protoze bych rad vyvratil casty omyl, ktery tu uz mnohokrat zazanel. A sice, ze z Eltonu po renovaci vypousteji do sveta hodinky s ruckami s ruznou povrchovou upravou. Tak to neni! Minutova a hodinova rucka jsou od sebe vyskove docela daleko a muzou mit malicko jiny sklon (navic minutova je na konci zahnuta) a tak se na vetsine fotografii projevuje trochu rozdilne osvetleni jedne i druhe rucky. Aby vypadaly na fotce obe rucky uplne stejne, tak potrebujete rozptyleny zdroj svetla. I na ruce je tenhle kontrast casto videt. Ale obe rucky maji uplne stejnou brousenou upravu. Pro ilustraci prihodim makro ze sve galerie. Pri trochu smerovem osvetleni delaji moje rucky uplne stejny efekt, ale tady je videt, ze jsou uplne stejne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2011 Vytahnu tyhle stary posty, protoze bych rad vyvratil casty omyl, ktery tu uz mnohokrat zazanel. A sice, ze z Eltonu po renovaci vypousteji do sveta hodinky s ruckami s ruznou povrchovou upravou. Tak to neni! Minutova a hodinova rucka jsou od sebe vyskove docela daleko a muzou mit malicko jiny sklon (navic minutova je na konci zahnuta) a tak se na vetsine fotografii projevuje trochu rozdilne osvetleni jedne i druhe rucky. Aby vypadaly na fotce obe rucky uplne stejne, tak potrebujete rozptyleny zdroj svetla. I na ruce je tenhle kontrast casto videt. Ale obe rucky maji uplne stejnou brousenou upravu. Pro ilustraci prihodim makro ze sve galerie. Pri trochu smerovem osvetleni delaji moje rucky uplne stejny efekt, ale tady je videt, ze jsou uplne stejne. protože tyto reakce se vlastně týkaly fotografií mých renovovaných igenů, tak jsem je na základě příspěvku skalise podrobil velmi podrobnému zkoumání pod řádným osvětlením a s výrazným zvětšením. Závěr: Skalis má pravdu, ano není to šlendrián, Elton odvedl dobrou práci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2011 Proč se ale dělají broušené..??? když jsem teď shlídnul několikery staré ručky tak ty broušené tedy nejsou, nebo že by v eltonu neuměli vyrobit lesklé ručky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2011 Proč se ale dělají broušené..??? když jsem teď shlídnul několikery staré ručky tak ty broušené tedy nejsou, nebo že by v eltonu neuměli vyrobit lesklé ručky? leskle vedia urobit pekne. staci sa pozriet na bombirovane ktore som si daval na renovaciu ja. inac tie povodne na mojich boli brusene.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 18. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2011 Janko ty tvoje jsou pěkný, tak je to asi jak si kdo přeje.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 18. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2011 Proč se ale dělají broušené..??? když jsem teď shlídnul několikery staré ručky tak ty broušené tedy nejsou, nebo že by v eltonu neuměli vyrobit lesklé ručky? Proč teď dělají broušené, nemohu přesně říct, ale možná kvůli náchylnosti leštěného nerezu na poškrábání. Každopádně původní byly niklované, tudíž nebylo na výběr a musely být lesklé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 19. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 Tak včera jsem to domontoval tak se musím pochlubit..... už zbývá poslední krůček... k završení třetího levelu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 Tak včera jsem to domontoval tak se musím pochlubit..... už zbývá poslední krůček... k završení třetího levelu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 19. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 Honzo díky za tvoji upřímnou radost... mám z nich taky velkou radost.... nemůžu se na ně vynadívat.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 19. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2011 Tak včera jsem to domontoval tak se musím pochlubit..... už zbývá poslední krůček... k završení třetího levelu... Nádhera!!! To nemá chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jafurak Odesláno 20. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2011 Pošťastilo sa mi v bazare kúpiť vytúžene IGENY s pomern slušným púzdrom. Do tohoto púzdra som vložil strojček so svojich ošúchaných IGENOV, dal som tam ciferník a lunetu zakúpenú pred pár dňami z tunajšej ponuky "PRODÁM" a tak mám konečne jedny pekné IGENY a druhé s dobrým strojčekom, ale dosť ošúchané.Tu sú tie ošúchané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jafurak Odesláno 20. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2011 Pošťastilo sa mi v bazare kúpiť vytúžene IGENY s pomern slušným púzdrom. Do tohoto púzdra som vložil strojček so svojich ošúchaných IGENOV, dal som tam ciferník a lunetu zakúpenú pred pár dňami z tunajšej ponuky "PRODÁM" a tak mám konečne jedny pekné IGENY a druhé s dobrým strojčekom, ale dosť ošúchané. Tu sú tie ošúchané. A teraz tie pekné Ešte by to chcelo nové ručičky. Takže ešte nie som celkom spokojný. Prinajhoršom skúsim ELTON. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2011 Nádhera!!! To nemá chybu. Ahoj, i díky Tobě jsem o jeden stupínek pokročil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2011 Ahoj, i díky Tobě jsem o jeden stupínek pokročil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 21. prosince 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2011 Tak jsem si vzpomněl, že mne před cca 1-2 lety kontaktoval mailem jeden cizí člověk(našel si mailovku na mém blogu) a psal, že má černé sporty 2 a požádal mne, jestli bych mu nebyl schopen sehnat sporty 1. Slíbil jsem pomoci, ale než jsem se rozkýval, tak vstoupil na fórum a sehnal si je sám. Od té doby mu jich evidentně pár kusů přibilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jafurak Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2012 Mám otázku pre znalcov PRIM SPORT I.GEN. Aký kaliber sa používal v týchto hodinkách?Pýtam sa preto, lebo v jedných mám strojček 683, ktorý je určite pôvodný a v druhých mám strojček 684, ktoré som kúpil na burze. Je možné, že sa používali obidva? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2012 V Igenech by měl být 68.3. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2012 V Igenech by měl být 68.3. Správně tam má být 68.3 jak píše Honza,ale pokud hodináři neměli 68.3,tak tam dávali klidně 68.4 /nemá to vliv na funkci / Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jafurak Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2012 (upraveno) Funkcia je OK, len originalita je v pr...., Kupoval som ich pre zachovalé púzdro a ručičky. Pri skladaní som si dal u hodinára vymeniľ ošúchanú korunku za novú. Stala asi 1 EUR.Starú mi vrátil a teraz som zistil. že stará je ešte celkom slušná a je to original s nákružkom / s rantlem/. Tak som ju dal naspäť a mám jedny s origo korunkou i strojčekom.Človek sa furt učí. Upraveno 11. ledna 2012 uživatelem Jafurak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se