Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Funkcia je OK, len originalita je v pr...., Kupoval som ich pre zachovalé púzdro a ručičky. Pri skladaní som si dal u hodinára vymeniľ ošúchanú korunku za novú. Stala asi 1 EUR.

Starú mi vrátil a teraz som zistil. že stará je ešte celkom slušná a je to original s nákružkom / s rantlem/. Tak som ju dal naspäť a mám jedny s origo korunkou i strojčekom.

Človek sa furt učí.

SZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám otázku pre znalcov PRIM SPORT I.GEN.

Aký kaliber sa používal v týchto hodinkách?

Pýtam sa preto, lebo v jedných mám strojček 683, ktorý je určite pôvodný

a v druhých mám strojček 684,

Sežeň si nějakej vrak s pěkně zdobeným strojkem 68.3 což neni problém a přehoď ať tam máš to co tam patří ta 68.4 vypydá dost bídně.

No jen ať máš lepčí pocit když je otevřeš jinak je to celkem jedno.

Odkaz ke komentáři

Před Vánočními svátky dorazily z Eltonu, dnes dorazil pásek, takže jsou konečně v provozu. Původně se jednalo o totálně zbastlený kus, takže nakonec to řešil Elton.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Před Vánočními svátky dorazily z Eltonu, dnes dorazil pásek, takže jsou konečně v provozu. Původně se jednalo o totálně zbastlený kus, takže nakonec to řešil Elton.

Pěkný :) dýnko máš nerez nebo s průhledem?

Odkaz ke komentáři

Dík, dýnko mám průhledné. Původní hodinky měly ciferník, který se někdo snažil přetisknout a nedal to, pouzdro bylo dost špatné a luneta byla vyřízená úplně. Ručky byly z dvojek sportů, korunka silně ojetá, nepůvodní. Strojek 683. Dlouho jsem přemýšlel a vyhrál Elton. Kdybych renovoval, dal bych dýnko plné, ale z původních hodinek je jen strojek a vymezovací vložka, takže jsem původnost dál neřešil.

Odkaz ke komentáři

Dík, dýnko mám průhledné. Původní hodinky měly ciferník, který se někdo snažil přetisknout a nedal to, pouzdro bylo dost špatné a luneta byla vyřízená úplně. Ručky byly z dvojek sportů, korunka silně ojetá, nepůvodní. Strojek 683. Dlouho jsem přemýšlel a vyhrál Elton. Kdybych renovoval, dal bych dýnko plné, ale z původních hodinek je jen strojek a vymezovací vložka, takže jsem původnost dál neřešil.

Trochu Tě poopravím,vymezovací vložka musí být nová nerezová,neboť stará nepasuje do nového nerez pouzdra.Vyzkoušeno osobně.
Odkaz ke komentáři

Tak se pochlubte! Posted Image

Tam mi to nedalo necvaknout to. Dorazilo pouzdro od Janka, kam jsem přehodil střeva ze svých podstatně horších IGENů. Vyčištěno, trochu rozleštěno a osazeno vintage řemenem od Zrna, kterej tomu dal pořádný koule. Až si říkám, jestli ty prachy za objednanou renovaci v Eltonu nebyli vyhozený... :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Začátkem února mi dorazily z Eltonu renovované Igeny, chtěl jsem na ně bombírované ručky a kaučukový pásek "ala Orlík" taky jsem chtěl původně nechat původní zachovalé dýnko, ale paní Krsková z Eltonu mě přemluvila, že vzhledem k tomu, jak strojek vypadá pěkně, zasloužil by si průhledné dýnko... tak jsem nakonec souhlasil a řekl jsem si - když už průhledné dýnko, tak ať tam jsou modřené šroubky... a tady je výsledek:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Zmenšení příloh
Odkaz ke komentáři

Vypadají moc pěkně. Co lumi - jak funguje?

řekl bych, že slušně:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Zmenšení přílohy
Odkaz ke komentáři

ty bombírované ručky jsou fakt paráda. Co naopak nemám rád jsou ty francouzské nápisy na dýnku. Česky je to mnohem lepší. Ale jinak paráda, modřené šroubky dělají lepší dojem ze strojku.

Díky, český nápisy by se mi taky líbily, ale nenapadlo mě, že by byla možnost výběru.....

Odkaz ke komentáři

Díky, český nápisy by se mi taky líbily, ale nenapadlo mě, že by byla možnost výběru.....

Myslím,že Skalis psal,že české nápisy nejsou problém za 2,5tisíce..... :crying_anim02:

For Hirsch,až Kamil zjistí velikost Tvých fotek,tak se nepokochá nikdo.

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři

To Hirsch: Velmi pěkné. Ta střízlivá kombinace černé, stříbrné a bílé působí velmi elegantně.

To bohus76: Nevím, jak je to u renovací, ale u nových hodinek je jakýkoli nápis na dýnku zdarma bez ohledu na to, zda je v češtině nebo v jiném jazyce.

Tak už jsem to vlákno našel,tady si to můžeš přečíst přímo od Skalise http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44045-igen/page__p__678015__hl__igen__fromsearch__1&do=findComment&comment=678015
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...