Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Renovace do nerez pouzdra se safírem, stojí 29900 Kč, je to cena za kompletní renovaci tj pouzdro, ručky, ciferník,sestupná luneta, seřízení a oprava strojku, řemen. V podstatě se jedná o stejné hodinky jako je limitka ELTON sport ale s vlastním původním strojkem cal. 68. Nejsou možné žádné další individualizace.

Ta cena vychází přibližně trojnásobná oproti normální renovaci, která je dnes v provedení pouzdro, bombírované ručky, ciferník, strojek cca 10 tis.

Aha. Takže když to podtrhnem a sečtem, ten novej strojek 94 ani zas tak drahý není...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ptal jsem se na to paní Krskové a říkala, že bych si musel koupit pouzdro na novodobé IGEN 38 (rozteč nožiček 20mm)

cena (už si přesně nevzpomínám) by se ale bohužel od nových IGENů o moc nelišila

Jinak se na renovace dává jenom plast.

Teď jen malá spekulace. Neznám technologii jak je sklo v těch hodinkách uloženo, ale nebyla by schůdnější cesta

nechat si ty safíry někde za rozumný peníz udělat? Něco dle tunění potápek Seiko.

Safírová sklíčka si Elton sám nedělá a není zas tak těžký je koupit. Akorát IGENy mají jiný uchycení v pouzdru a to už problém je

Odkaz ke komentáři

Pochybuju že by to šikovný hodinář nezvládnul..

Jiny uchyceni pravdepodobne znamena jiny konstrukcni reseni pouzdra. Akrylatove sklo je pruzne a pri vsazeni se predpruzi. Jeho tvar je navic takovy, ze v pouzdru ma tvar valcove plochy. Safir je tvrdy a tomu odpovida i jine upevneni a podle meho odhadu se tvarove na okraji blizi rovnemu sklu.

Odkaz ke komentáři

Jiny uchyceni pravdepodobne znamena jiny konstrukcni reseni pouzdra. Akrylatove sklo je pruzne a pri vsazeni se predpruzi. Jeho tvar je navic takovy, ze v pouzdru ma tvar valcove plochy. Safir je tvrdy a tomu odpovida i jine upevneni a podle meho odhadu se tvarove na okraji blizi rovnemu sklu.

A kde je tedy problém? Tak se tam zalepí...?

Odkaz ke komentáři

Zatím je mi nejvíce sympatická tahle varianta. Click

K tomu bílá luneta s modrými indexi a bílé ručky. smile_anim.gif

Velmi dobre vypada modry ciselnik, bila luneta ale s cernym potiskem. Takove ma clen little_w, zkus najit fotky (jsou v kalendari 2012, takze je najdes v tom vlakne), abys to omrkl. Mel, myslim, i s modrym potiskem (nebo to byl nekdo jiny), ale na te bile je ta kontrastnejsi cerna lepsi, aspon podle meho nazoru.

Odkaz ke komentáři

Problem muze byt v tom, ze vybrani na sklo muze mit jiny tvar, proste je to jinak profilovane. Neni to tak jednoduche, ale nevim, vykresy ani obe pouzdra vedle sebe jsem nevidel.

Stoprocentně někdo z místních členů je majitel renovovaných Igenů do nerezu a zároveň limitky ES2012. Tak by to mohl porovnat.

Odkaz ke komentáři

Velmi dobre vypada modry ciselnik, bila luneta ale s cernym potiskem. Takove ma clen little_w, zkus najit fotky (jsou v kalendari 2012, takze je najdes v tom vlakne), abys to omrkl. Mel, myslim, i s modrym potiskem (nebo to byl nekdo jiny), ale na te bile je ta kontrastnejsi cerna lepsi, aspon podle meho nazoru.

Tak sem je našel - sice jen s černou lunetou, ale vypadají bombasticky!blowup.gif

Odkaz ke komentáři

Přemýšlel jsem jeden čas nad oranžovou lumi, ale to by bylo hezké pouze bez toho bílého orámování indexů. Takže jsem nakonec zvolil klasiku.

Teď mi v hlavě sedí šedá barva, něco jako je použito na hodinkách Nomos Club.

Odkaz ke komentáři

Přemýšlel jsem jeden čas nad oranžovou lumi, ale to by bylo hezké pouze bez toho bílého orámování indexů. Takže jsem nakonec zvolil klasiku.

Teď mi v hlavě sedí šedá barva, něco jako je použito na hodinkách Nomos Club.

Ta barva vypadá dobře. speak_cool.gif Chtěl jsem ti poslat SZ, jak to vypadá, ale nějak mi ty zprávy blbnou. sad01_anim.gif

Odkaz ke komentáři

Problem muze byt v tom, ze vybrani na sklo muze mit jiny tvar, proste je to jinak profilovane. Neni to tak jednoduche, ale nevim, vykresy ani obe pouzdra vedle sebe jsem nevidel.

No kdyby člověk věděl jak vypadá to sedlo (či jak to nazvat) v těch hodinkách, už by nebyl takový problém namalovat protikus, aby ho nějaká firma pak vyrobila...

Ta barva vypadá dobře. speak_cool.gif Chtěl jsem ti poslat SZ, jak to vypadá, ale nějak mi ty zprávy blbnou. sad01_anim.gif

Díky! Tahle šedivá mi přijde ještě neutrálnější než černá, jen u lunety si nejsem jistej, šedá, nebo černá a nebo třeba stříbrná (hliníková jak je na ES) :)

edit: chyby

Upraveno uživatelem t.p
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...