Návštěvník Kamil Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2010 Michale super! Půjčíš mi je na focení do katalogu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2010 (upraveno) ....... Ale jsem přesvědčen, že k sobě ve výrobě vždy patřily bílé ručky s bílou lunetou a kovové s černou. Tohle už tady někde Accutron taky psal .... Asi to tak bude. JInak se ale taky připojuji k řadě gratulantů ke zkompletování téhle nádherné sestavy Upraveno 4. července 2010 uživatelem Apep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2010 (upraveno) Tak jdu taky dělat frajera.... Docela mi trvalo, než jsem dal dohromady všech 8 variant Igenů ve stavu, v jakém jsou. Ani nedokážu říct, které se mi líbí nejvíc, snad ty černé s bílou lunetou. Jestli se ale opravdu všech 8 variant vyrábělo, nebo se prostě jen v rámci oprav takhle poskládalo, to nevím, snad by poradil accutron. Ale jsem přesvědčen, že k sobě ve výrobě vždy patřily bílé ručky s bílou lunetou a kovové s černou. Velmi pěkné,jen mi tam chybí takové ty světle modré,nevím jestli byly standardně vyráběné,nebo jen nějaká abnormalita.Viz hodinky číslo 4. z levé strany /fotka je od Eldy76/. Upraveno 4. července 2010 uživatelem bohumil.talak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2010 (upraveno) Ty světle-modré s červenými indexy lunety jsou renovace, ne originál. A je hezké, že si tam nechal přidat nápis INCABLOC .Kamile, jasně, že jo. Upraveno 4. července 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2010 Ty světle-modré s červenými indexy lunety jsou renovace, ne originál. A je hezké, že si tam nechal přidat nápis INCABLOC . Kamile, jasně, že jo. Ta fotografie je moje. Dával jsem ji sem asi před 2 léty a jedná se o kousky z mé sbírky. Co se týká těch modrých IGenů, tak nejde o renovaci ale o prototyp, který se nakonec nevyráběl. Za zmínku stojí i to, že má originální gumový řemínek ve světle modré barvě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2010 Ta fotografie je moje. Dával jsem ji sem asi před 2 léty a jedná se o kousky z mé sbírky. Co se týká těch modrých IGenů, tak nejde o renovaci ale o prototyp, který se nakonec nevyráběl. Za zmínku stojí i to, že má originální gumový řemínek ve světle modré barvě. Díky za informaci,omlouvám se za neznalost,připadalo mi vhodné to postnout do tohoto vlákna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2010 Gratulace a veliká! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELDA76 Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2010 (upraveno) Ta fotografie je moje. Dával jsem ji sem asi před 2 léty a jedná se o kousky z mé sbírky. Co se týká těch modrých IGenů, tak nejde o renovaci ale o prototyp, který se nakonec nevyráběl. Za zmínku stojí i to, že má originální gumový řemínek ve světle modré barvě. Podle této fotky jsem si nechal dělat tyto: Upraveno 5. července 2010 uživatelem ELDA76 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2010 (upraveno) Ta fotografie je moje. Dával jsem ji sem asi před 2 léty a jedná se o kousky z mé sbírky. Co se týká těch modrých IGenů, tak nejde o renovaci ale o prototyp, který se nakonec nevyráběl. Za zmínku stojí i to, že má originální gumový řemínek ve světle modré barvě. Aha, díky za informaci. Ten prototyp je z doby před výrobou normálních Igenů, nebo někdy před ukončením jejich výroby? Jako jediné mají změnu s nápisem Incabloc, tak usuzuji, že se mohlo jednat o vylepšení stávajícího modelu. A taková prototypový model- v kolika kusech se to tak vyrobilo? Snad ne od každého prototypu jeden kus? Předpokládám, že např. při výrobě vložky do lunety se jich rovnou vyrobilo více, nebo cifr se vyrobil ve více kusech. Asi nejen mě by zajímalo, jak takový návrh a výroba prototypu probíhala a jakým způsobem se pak z navržených variant prototypů vybírala ta nejvhodnější varianta pro sériovou výrobu. Díky A omlouvám se za zveřejnění svého názoru ohledně původu toho prototypu, vůbec mě nenapadlo, že by to mohl být dobový originál. O to lépe, je vidět, že dřívější Prim měl dostatek kreativních nápadů. A ten původní řemen je taky pěkná frajeřina. Upraveno 5. července 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2010 Aha, díky za informaci. Ten prototyp je z doby před výrobou normálních Igenů, nebo někdy před ukončením jejich výroby? Jako jediné mají změnu s nápisem Incabloc, tak usuzuji, že se mohlo jednat o vylepšení stávajícího modelu. A taková prototypový model- v kolika kusech se to tak vyrobilo? Snad ne od každého prototypu jeden kus? Předpokládám, že např. při výrobě vložky do lunety se jich rovnou vyrobilo více, nebo cifr se vyrobil ve více kusech. Asi nejen mě by zajímalo, jak takový návrh a výroba prototypu probíhala a jakým způsobem se pak z navržených variant prototypů vybírala ta nejvhodnější varianta pro sériovou výrobu. Díky A omlouvám se za zveřejnění svého názoru ohledně původu toho prototypu, vůbec mě nenapadlo, že by to mohl být dobový originál. O to lépe, je vidět, že dřívější Prim měl dostatek kreativních nápadů. A ten původní řemen je taky pěkná frajeřina. Nové modely hodinek Prim se tvořily ve vývojové konstrukci. Po zpracování prototypové výkresové dokumentace se ve vývojové dílně vyrobily prototypy, zpravidla jako nefunkční makety. Pak se nové modely předaly na obchodní úsek a ten dvakrát až čtyřikrát do roka pořádal tzv. kontraktační dny. To se pozvali zástupci Klenotů, případně Merkurie a těm se předložily makety k posouzení. Oni si z nich vybrali ty modely které se jim líbili a na ty se pak dělala výrobní dokumentace a následně šly do výroby. Ty ostatní zůstaly "na ocet" a byly ponechány v depozitu vývojové konstrukce. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2010 Tak jdu taky dělat frajera.... Docela mi trvalo, než jsem dal dohromady všech 8 variant Igenů ve stavu, v jakém jsou. Ani nedokážu říct, které se mi líbí nejvíc, snad ty černé s bílou lunetou. Jestli se ale opravdu všech 8 variant vyrábělo, nebo se prostě jen v rámci oprav takhle poskládalo, to nevím, snad by poradil accutron. Ale jsem přesvědčen, že k sobě ve výrobě vždy patřily bílé ručky s bílou lunetou a kovové s černou. Jsi jednička, mischo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 5. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2010 Nové modely hodinek Prim se tvořily ve vývojové konstrukci. Po zpracování prototypové výkresové dokumentace se ve vývojové dílně vyrobily prototypy, zpravidla jako nefunkční makety. Pak se nové modely předaly na obchodní úsek a ten dvakrát až čtyřikrát do roka pořádal tzv. kontraktační dny. To se pozvali zástupci Klenotů, případně Merkurie a těm se předložily makety k posouzení. Oni si z nich vybrali ty modely které se jim líbili a na ty se pak dělala výrobní dokumentace a následně šly do výroby. Ty ostatní zůstaly "na ocet" a byly ponechány v depozitu vývojové konstrukce. A je i ten bleděmodrý prototyp nefunkční, nebo jsou to komplet hodinky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2010 A je i ten bleděmodrý prototyp nefunkční, nebo jsou to komplet hodinky? Je funkční. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2010 Tak jsem vyvětral své oblíbené Igeny u moře a v moři. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 30. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2010 Ale jsem přesvědčen, že k sobě ve výrobě vždy patřily bílé ručky s bílou lunetou a kovové s černou. Tak nejak by to asi melo byt. mischo, Tvoje Igenova sbirkecka je vazne moc povedena! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aukroprim Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Tak konečně nastala i má chvíle...vyčištěny u hodináře, přeleštěné sklíčko, dýnko a k tomu Hirsch... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Moc krásné, fakt! Červený se mi zatím úspěšně vyhýbají, ale kdo si počká... dočká se jen toho, co zbylo po těch, co nečekali...Tak praví klasik! Gratulace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Btw, když tak koukám pozorně, zdá se mi, že ten řemen od Hirsche řeší mezeru mezi pouzdrem o moc lépe, než origo pásky. Srovnejte s fotkou o příspěvek výš. Asi to bude tloušťkou materiálu?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. září 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Btw, když tak koukám pozorně, zdá se mi, že ten řemen od Hirsche řeší mezeru mezi pouzdrem o moc lépe, než origo pásky. Srovnejte s fotkou o příspěvek výš. Asi to bude tloušťkou materiálu?? Ty origo pásky, které myslíš ty, jsou na PS2. Na PS1 patří tenhle, a ten tu mezeru řeší podle mého perfektně. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Jak ty černé Honzy.manty, tak červené aukroprima jsou velmi hezké Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se