Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

2 PanzerBear:

Díky,hodinky jsou vážně perfektní a matně si vzpomínám na základní školu a stopování 100metrů běhu. Nevíte náhodou co to bylo za typ stopek??designově dosti podobné strelám:-)

2 Ondraj:

Díky za upřesnění-četl jsem asi stejný článek o tom, že původní kalibr byl pro sovětskou armádu k nepoužití-což je docela zajímavá skutečnost neníližpravda

2 Gandalf

Taky díky a prosím o link na ten článek,zajímá mě co mám vlastně doma za hodinky.

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
...nověji jsem teď zaznamenal obšlehlý uliseé nardin - myslím, že poljot je pojmenoval journey. Určitě se tu najde i vzor tohodle modelu. Je to sranda, u primu nás to moc baví. :).

Cigi, nejsem znalec tého značky, ale po travellerech jsem právě pokukoval... mají solidní průměr 41mm a v té bílé s modřenými ručičkami by ladily k mým chlupům na zápěstí... Který model máš na mysli pls?

Odesláno

Zkouším dotaz na nějakého znalce Poljotů. Nevíte náhodou jakou metodou jsou psány údaje na zadní straně hodinek-konkrétně čísla série byly dle mého názoru vyráženy-na předchozích modelech strel-na těch mých jsou čísla vytvořeny stejnou metodou jako zbytek popisku-nevím zda je to vyleptáno,vybroušeno,vypískováno-prostě poraďte:-)chtěl bych věřit tomu,že u Poljotů jsu tak daleko a jsou tyto údaje vyvedeny Laserem:-)

díky Blackbiker

Odesláno
2 Cigi:

Charašo,vsjo jasno,izvinitě menja,ja znaju němnoško ety časy.

všem primkařům zdar-taky jsem u nich začínal jako snad všichni:-)

já chtěl prostě ruské hodinky!ten ,,obšleh" neřeším-jsou prostě skvělé:-)

Ps:nejsem černej pták ale černý jezdec na biku-blackbiker:-)docela mě to rozesmálo-díky za připomínky.

Nechápu jak může černej pták jezdit na kole.:lol:

Odesláno

pro blackbiker : metoda vytvoření nápisu se bez velkého zvětšení nedá rozlišit , každopádně je moderní, erozívní. Gravírování frézou nebo ražení se dnes už moc nedělá.

A k tomu že ty hodinky po obšlehnutí od švýcarů nevyhovovaly: neměly původně odpružená ložiska na setrvačce, t.j. nebyly nárazuvzdorné. Původně byly určeny spíš pro doktory a pod.

Odesláno
2 Cigi:

Charašo,vsjo jasno,izvinitě menja,ja znaju němnoško ety časy.

všem primkařům zdar-taky jsem u nich začínal jako snad všichni:-)

já chtěl prostě ruské hodinky!ten ,,obšleh" neřeším-jsou prostě skvělé:-)

Ps:nejsem černej pták ale černý jezdec na biku-blackbiker:-)docela mě to rozesmálo-díky za připomínky.

Nechápu jak může černej pták jezdit na kole.:lol:

Inu, Biker se ve slušné společnosti říká motorkářům :-)

Odesláno

2 mechano:

Jo černej pták na kole jezdit umí a celkem dobře(pár závodů odjeto),jen je problém s výškou-2 metry:-)

teď k věci:Hodím sem pak asi večer fotky-vetší zvětšení toho nápisu-a díky za info about it

Odesláno
2 mechano:

Jo černej pták na kole jezdit umí a celkem dobře(pár závodů odjeto),jen je problém s výškou-2 metry:-)

teď  k věci:Hodím sem pak asi večer fotky-vetší zvětšení toho nápisu-a díky za info about it

Klobouk dolů , dva metry jsou slušná metráž. Na tvým kole bych asi nedosáhl na šlapky(170 cm). Co zkusit to Ruský kolo , slyšel jsem že prej je dost veký a stojí ve Vídeňském prátru kultury a oddechu. :lol:

Odesláno

2Mechano:

No na kole je to celkem mazec-dnes jsem trefil hlavou větev-když jsem jel na tenis-prostě už to mám vychytaný z minula-jezdím tam často-jenže jsem netušil že nějakej magor ten,,strom"víc ohne-v terénu-30km/h rovnou do helmy-ale byla to jen vrba:-)

No výška se dá využít hlavně ve volejbale,kde opravdu repekt vzbuzuju-a když má člověk 82kg a 199cm tak věř mi,neohrabanej rozhodně není:-)

Ps:V Prátru jsem byl 2 krát-to kolo nejde použít-nemá pedály:-)můj horák je Leader Fox 24 palců rám-taková malá potvora-jen ty kola k němu nesedí jen ty kola-vypadaj jak na dětský:-)

Odesláno

S jistotou to říct nemůžu ale ten první obrázek vypadá jako že je to vyjiskřeno a ten druhý (s číslama) jakoby ho vytvořil diamantový hrot na gravírce.

A to kolo by se pro mě muselo ale woprawdu hodně zkrátit. :lol:

Odesláno

2mechano:

Díky díky za informace-nápisy jsou na pohled ,,širší" než číslo. (Vyjiskřeno,gravírka)asi budu muset začít tu hodinařinu víc studovat:-):-)

Jo to kolo má jednu velkou výhodu!nehrozí krádež,protože by se potenciální zloděj musel přizabít:-)

Odesláno
Zkouším dotaz na nějakého znalce Poljotů. Nevíte náhodou jakou metodou jsou psány údaje na zadní straně hodinek-konkrétně čísla série byly dle mého názoru vyráženy-na předchozích modelech strel-na těch mých jsou čísla vytvořeny stejnou metodou jako zbytek popisku-nevím zda je to vyleptáno,vybroušeno,vypískováno-prostě poraďte:-)chtěl bych věřit tomu,že u Poljotů jsu tak daleko a jsou tyto údaje vyvedeny Laserem:-)

díky Blackbiker

Sleduji to tady a vidím, že chceš poznat své hodinky dokonale. Klobouk dolů, mně stačí, že tu graveraci sfoukli bez chyb. :)

Odesláno
S jistotou to říct nemůžu ale ten první obrázek vypadá jako že je to vyjiskřeno a ten druhý (s číslama) jakoby ho vytvořil diamantový hrot na gravírce.

S CNC strojema jsem si chvíli hrál, diamantové nástroje jsem sice k dispozici neměl, ale pochybuji, že by jejich stopa vypadala takto "hrubě". Navíc se mi zdá, že je číslo na zaoblené ploše, a to by byl pro gravírku docela oříšek.

Odesláno

2Lapis:

To je fakt,měl bych být rád že je na hodinkách vše tak jak má být,ale prostě jsem člověk, který když něco koupí, tak to pak celé prostujuje:-)no prostě studijní typ

Ps:asi to bude taky tím, že to jsou mé teprv 3. mechaniky za život. 1)Prim(dětské:-)) 2)Telstar(strojek Miyota) a teď konečně něco lepšího:-)

Odesláno

S CNC strojema jsem si chvíli hrál, diamantové nástroje jsem sice k dispozici neměl, ale pochybuji, že by jejich stopa vypadala takto "hrubě". Navíc se mi zdá, že je číslo na zaoblené ploše, a to by byl pro gravírku docela oříšek.

Zřejmě jsi byl ve styku s jinými CNC stroji než o kterých tu mluvíme. V tomhle případě se už nejedná o ubírání materiálu ale ta mašinka to vlastně vytlačuje vibrací diamantovým hrotem a umí všechny tvary povrchu. (nejspíš Gravograph Swiss nebo něco podobného)

Odesláno

Recenze:omluvte,,hodinářské" výrazy nejsem profík:-)kdyžtak upravím dle připomínek,recenze bude postupně doplňována:-)

Vzhled:

- průměrově menší časy 38mm a 13mm výška - vhodné na 18 cm zápěstí

- zpracování materiálu za 1

- Sklíčko je minerální,vypouklé do tvaru vrchlíku

- Luneta kryjící sklo je leštěná,tělo hodinek je leštěná ocel(shora),z boku kartáčovaná,dýnko opět leštěné,jako i ovládací tlačítka a korunka.

-Podotýkám,že pohled na hodinky je lehce kontrastní,leštěné ovládací prvky ,,vystupují? z neleštěného těla(pohled z boku), kombinace leštění a kartáčování zde vypadá velice dobře.

Korunka a tlačítka:

-Korunka má rozměry 7,5mm x 2 mm ,spolu s tlačítky(6mm x 2,5 mm) kopíruje v kruhovém oblouku tvar hodinek,od těla hodinek jsou tlačítka spolu s korunkou ,,vystouplé? cca 2mm

-Tlačítka jsou umístěna v rámečku,který kopíruje jejich tvar-šířka rámečku cca 0,7 mm.

Ciferník:

- Ciferník(telemetrické škály) mají mnoho popisků, komplexně však popisky v azbuce nejsou chaotické.

- Barva ciferníku je stříbrná. Podle světelných podmínek až bílá.Ciferník je vyveden v soustředných kružnicích (stylem-gramofonová deska:-)).Dva ,,chronografy? jsou vyvedeny stejnou technikou - systémem soustředných kružnic o 50 % jemněji.

-Indexy hodin mají tvar V a jsou ještě vyfrézovány do V.Číslice jen na pozici 12 a 6, na pozici 3 a 9 chybí značení zcela.

-Popisky na ciferníku jsou v azbuce(což je pro mne osobně hodnotný prvek).Telemetrické stupnice jsou velice přehledné.

Dýnko:

- Prosklené, popisy v kombinaci azbuky a angličtiny-velice precizně provedené

Používání a zkušenosti:

Na rozjezd stopek-ukazatel sekund je s červenou střelkou-je nutné využít větší tlak na vrchní tlačítko-otisk tlačítka zůstává běžně na prstě 2 minuty:-):-).Stejným tlačítkem se stopky zastavují-na škále pravého chronografu se počítají minuty a to přesně max. 30, pak se měří opět od 0. Spodní tlačítko slouží k nulování.

Tikání hodinek je příjemné - melodické - nehlasité.

Co není vidět na fotkách je opravdu krásné zpracování kvalitního materiálu,na ciferníku se mi líbí to,že se na něm vytváří ,,vrtulový efekt? podle dopadajícího světla.

Hodinky jsou zatím v záběhu-odchylka zatím neměřena-výdrž se zvýšila po prvním nátahu, kdy hodinky šly zhruba den na nyní zhruba 2 dny-(následně doplním přesnější údaje)

Nečekal jsem od ruských hodinek takové precizní provedení-po otevření balíčku jsem byl ,,ohromen?:-).

Připomínky,nedostatky hodinek:

Datumovka je zbytečná-při pohledu na hodinky by nemusela vůbec ,,rušit?.To je ale věc názoru(někdo ji využívá dosti-já nastavil správné datum až dnes:-)).Hodinky nemají oproti strelám white/black svítící indexy.Na dýnku-skle by nemusel být nápis strela

Ps: Má první recenze na ,,něco? vůbec,omluvte nedostatky-snad tuto recenzi někdo využije a Strely si taky pořídí :-) (ne nejsem dealer-jen se mi hrozně líbí):-)

Případné dotazy rád zodpovím

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...