Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

...A SLÍBENÉ POKRAČOVÁNÍ - JE TO DELŠÍ, ALE STOJÍ TO OPRAVDU ZA TO. Jak to tedy se zkrácením tahu do druhého dne dopadlo ? Neuvěřitelně. Hodinky jsem dostal zpět s čouhající osičkou s tím, že to prostě nejde ani tam, ani zpátky. "Hodinářka" - p®odavačka mě ještě odborně poučila o tom, že když jsem si koupil na internetu jakési Junghans, že si za to v podstatě můžu sám, že prý jinak jako na běžícím pásu zkracuje Omegy a podobně... (přitom ve výloze nebylo nic jiného, než samé M&M - nebo to bylo Q&Q ? Nebo tak nějak.) S těmito slovy mi byly hodinky v uvedeném stavu vráceny a asi se čekalo, že si ještě posypu hlavu popelem a poděkuji. Neměl jsem v úmyslu cokoliv tam ještě řešit, protože by to patrně stejně nemělo smysl, jen jsem před odchodem požádal o sepsání servisního protokolu, kde by bylo uvedeno, v jakém stavu se mi nové hodinky vracejí, abych měl v ruce nějakou jistotu pro všechny případy. Na to se ovšem hodinářka doslova rozkřičela, že mi samozřejmě nic psát nebude, že to není její povinnost a jestli se mi to nelíbí a odmítám hodinky převzít, že si je tam klidně nechá. Naštěstí jsem celkem kliďas, takže jsem decentně požádal o telefonní číslo na majitele obchodu, na což se mi dostalo bleskové odpovědi, že to mě nemusí zajímat. Zeptal jsem se tedy, jestli mám raději zavolat policii (včera i dnes jsem byl v obchodě sám, tj. bych neměl žádné svědky a důkazy) - a blesková odpověď zněla "klidně". Hodinářka vytuhla až v momentě, kdy jsem začal policajty opravdu vytáčet. Řekla milostivě, že majitelce zavolá a dala mi ji k telefonu. V tom okamžiku začalo teprve jednání na úrovni - vše jsem vylíčil, majitelka byla upřímně zděšena, velmi se omlouvala a měla opravdovou vstřícnou snahu problém sama jakýmkoliv způsobem urychleně vyřešit, nabízela, že domluví autorizovaný servis nebo obvolá své kontakty a zajistí na vlastní náklady neprodleně opravu. Majitelka také telefonicky hodinářce přikázala vystavit onen servisní protokol a znovu se mnohokrát omlouvala. Po ukončení hovoru přišel ovšem zlatý hřeb: hodinářka mi oznámila, že teď bude asi 10 minut vzadu sepisovat ten protokol, a že mě nemůže nechat samotného v prodejně bez dozoru a že si mám jít počkat před obchod na ulici (asi abych něco neukradl) !!! Bejt za tím pultem chlap, asi bych se ač kliďas už vážně neudržel a dopustil se občanského násilí. Takhle jsem si znovu promluvil s majitelkou, ta následně hodinářku do telefonu seřvala, čimž jsem byl autorizován k pobytu v prodejně i bez dozoru. Následně jsem dostal i onen protokol, hodinky a šel jsem. Takže: Ač v hodinářství-zlatnictví Soňa v Hradci Králové u nádraží je momentálně kvalita personálu velkým problémem, majitelka je naopak velmi kultivovaná, znalá, ochotná a vstřícná. Věřím, že si snad časem najde i lepší hodinářku a nebude nutné se tomuto hodinářství vyhýbat navěky... Cestou od nádraží jsem v duchu přemítal, jak to bude s tím servisem Junghansu, jaké informace mi asi majitelka večer zavolá... když jsem na ulici míjel odbočku do včera zmiňovaného zavřeného hodinářství-deštníkářství, řekl jsem si, že už nemám co ztratit a do malého krcálku zanořeného ve dvoře naproti Tescu jsem vstoupil. Přivítalo mě krásné odbíjení velkých starých dřevěných stolních hodin Junghans, ve kterých měl právě zanořené ruce starší pan Hodinář (s velkým H), shrbený za malým pultíkem. Pomyslel jsem si, že to je asi znamení, podal mu svoje nové Junghansky a stručně vylíčil problém s tahem. Poznamenal cosi o tom, že se ty osičky samozřejmě musí vytloukat ze správné strany - a během následujících dvaceti minut, co střídavě tah zkracoval a já hodinky zkoušel, povyprávěl o historii značky, o hodinářství vůbec, hodinky ač rádiem řízené mi pochválil, ale ještě více se mu líbily automaty, co jsem měl na ruce předtím :-) Takže konec dobrý, všechno dobré - a pokud hledáte v Hradci hodináře, vězte, že není všechno zlato, co se třpytí - a nenápadné hodinářství ve dvoře naproti Tescu mohu jen doporučit!

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jak vypadala ona dotyčná v hodinářství Soňa? Takovou raritu si nemohu nechat ujít, že bych se na ni šel podívat, až budu v HK.:)

A to hodinářství naproti Tescu asi není na hlavní, kde jezdí MHD, ale z boku jak je tržiště?

Odesláno

S tou osičkou jsem si myslel, že to "vytloukali" obráceně. Tak a bude jedna buchta bez práce.

Odesláno
S tou osičkou jsem si myslel, že to "vytloukali" obráceně. Tak a bude jedna buchta bez práce.

Možný to je, ale vždyť na každém takovém tahu jsou z rubu na článcích šipky, kterým směrem to má jít ven. Nehledě na to, že zkušené oko to pozná už od pohledu.

Odesláno

Možný to je, ale vždyť na každém takovém tahu jsou z rubu na článcích šipky, kterým směrem to má jít ven. Nehledě na to, že zkušené oko to pozná už od pohledu.

právě že asi to "zkušené" :)

Jsou tahy, které to značené nemají, právě třeba ty značkové. Důvod , Aby to nemohli udělat v každém jakoby hodinářství, ale pouze ve značkovém. konkrétně a tahu od Omeg také nevidím žádné označení kudy ven.

Odesláno
S tou certifikací bych byl pro... zrovna sháním spolehlivýho hodináře v Praze, kterej by mi přendal strojek chronografu do novýho těla. Víte někdo o někomu absolutně profesionálně neprůstřelným, poctivým a spolehlivým?

Osobně mohu potvrdit výbornou zkušenos s "Opravnou Hodin" v Galandově ulici v eeeeehhhh.. jo Repy... proste jsem sjel na pet minut mezi Ruzyni a Barandakem cestou kolem. Zvenci neco na zpusob zminene opravny destniku, uvnitr pan ktery presvedcil moje Poljoty z +20 na +2, veci rozumi jak dalce to pri sve neznalosti jsem schopen posoudit. Nekolik lidi prede mnou udelalo podobnou zkusenost, takze tak..

Odesláno

Panu Svobodovi davam hlas i ja. To jak opravil utrzeny cifernik na otcovych orientech si zaslouzi uznani!!! V praze chodim uz jen k nemu. Velice solidni pristup a jedna na rovinu.

Odesláno
Panu Svobodovi davam hlas i ja. To jak opravil utrzeny cifernik na otcovych orientech si zaslouzi uznani!!! V praze chodim uz jen k nemu. Velice solidni pristup a jedna na rovinu.

Jsem s toho blázen , ten pan Svoboda je z Prahy nebo z Ostravy?

Odesláno

Jsem s toho blázen , ten pan Svoboda je z Prahy nebo z Ostravy?

Je z Ostravy, ale už tam nejdu. Dneska jsem se tam stavil poptat na pouzdro k Primkám a už mi chystá další hodinky :) Ale ty Omegy jsou nádherné a neprodá je :(

Odesláno
Ale ty Omegy jsou nádherné a neprodá je :(

I cena za kterou je koupil byla skvela ...

To by mělo být trestné, ukázat takové hodinky a neprodat je :D

Odesláno

Doporučovali mi taky hodináře, kterej dělá v Carollinu na Pařížský - jde se k němu po schodech nahoru a má spoustu zkušeností se záručníma i pozáručníma pracema na švýcarskejch mašinách.

Potřebuju přehodit Valjoux 7733 z původního pouzdra do NOS Lanco, který jsem koupil od Roye na RTL, takže bych byl rád, kdyby to nebyl nějakej čičmunda...

Odesláno
->ladičpian   big date  je sestaven z dvou číselníků. Třeba http://www.ulysse-nardin.ch/uploadfiles/100046.jpg  nebohttp://forum.chronomag.cz/postgallery.php?pid=29087&filename=DSCN2415.JPG

Jo, díky, ale to já přece dáávno vim, mě spíš zajímá, jak se tomu tedy řiká, když výše zmíněná vyučená pani hodinářka mi tvrdila, že tento výraz neexistuje a neslyšela ho a nezná ho. Ale to je jedno, debata vo ničem!!

• po měsících...
Odesláno

Tak dneska jsem se dozvěděl v prodejně Details nahořo na Václaváku, že ty mida, které jsem si nechal vyndat z vitríny, mají heliové sklo, jo, heliové. No a ty Longinesy ho měly taky a že v safíru se nedá udělat, prej na školení to řikali.......................no, ehm, ovšem ale cilindrické to nebylo. Jo člověk žasne... .NU COŽ

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...