Ondrej Berkus Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Ahoj všichni, jsem tady nový, a hned na úvod se pochlubím, tohle jsou moje nedávno dodělané hodinky, pouzdro je damasteel - nerezový damašek, ciferník je z uhlíkových vláken, a všechno ostatní z titanu. Strojek je quartzová ETA G10, na přání zákazníka (pral jsem se za 2824, ale co už člověk nadělá ) Normálně se věnuju výrobě nožů, ale poslední rok trochu dloubu do hodinek. Pokud máte nějaké dotazy, ptejte se Díky za kouknutí, O'p'B
stando Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Ak som dobre pochopil,tak robis puzdra a vkladas tam rozne strojky.WOW. Pekna praca.Na mna trosicku minimalisticky design ,ale inak fajn.Prajem vela zdaru v dalsich projektoch.
Ondrej Berkus Odesláno 16. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2010 (upraveno) Díky přesně tak, zatím jenom výroba pouzder, ale zrovna pracuju na výrobě dílů pro strojky ETA, a postupně i snad vlastní strojky O'p'B Upraveno 16. května 2010 uživatelem Ondrej Berkus
Diamondking Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Průměr a cena? Hezké, jen co je pravda
stando Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 ...vlastne strojky? ...tak to uz je ine kafe. Uz sa tesim ( a urcite na tomto fore nebudem sam) na tvoje dalsie prispevky.
Adam99 Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Zrovna nedávno jsem tady dával odkaz zde za mě gratulace, líbí se mi a těším se, co bude dál!!!
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Průměr a cena? Hezké, jen co je pravda Taky by mě zajímalo a ještě jaké je sklíčko. Ten řemen jsi ořízl nějaký standardní rozměr nebo ruční výroba?
ricous Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Hodně zajímavé, líbí se mi. Počítá se i s volným prodejem a případnou customizací? A co třeba Chronomag limitka...?
Ondrej Berkus Odesláno 16. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Jejda, díky za komentáře průměr je 45mm, výška je někde kolem 10mm (nevím přesně, už jsou pryč z domu) Cena hodně závisí na provedení, za tyhle dal zákazník necelých dvacet Františků. Řemen je oříznutý standartní rozměr, chtěl jsem tam dát vlastní, ale zase mi to zákazník zatrhnul Sklíčko je 38x2 minerál - k safírům mám trochu averzi, ale není problém je použít. Brzo bych měl mít hotové další, ty už budou snad s vlastníma dílama na strojku. Ale vlastní strojky, to je otázka ještě pár let, je potřeba nejdřív vybavit dílnu na úplně jiný level než je teď... ono to fakt není tak jednoduché jak mi to připadalo než jsem se do toho pustil O'p'B
Ondrej Berkus Odesláno 16. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Hodně zajímavé, líbí se mi. Počítá se i s volným prodejem a případnou customizací? A co třeba Chronomag limitka...? Volný prodej se skoro nekoná, sotva stíhám plnit objednávky Ale s customizací se počítá v každém případě. Pokud jde o objednávku, v rámci toho co je fyzikálně možné, se dá udělat asi cokoli. Je teda pravda, že mám teď rozdělané hodinky, které jsem si chtěl nechat, ale jsem tak napůl smířený s tím, že mě o ně zase někdo obere A co se týká limitky, musela by to být opravdu hodně limitka, a navíc asi midtech, protože splnit objednávku třeba deseti hodinek vlastními silami je otázka roku a půl, možná i déle... O'p'B
Aldo Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Ahoj všichni, jsem tady nový, a hned na úvod se pochlubím, tohle jsou moje nedávno dodělané hodinky, pouzdro je damasteel - nerezový damašek, ciferník je z uhlíkových vláken, a všechno ostatní z titanu. Strojek je quartzová ETA G10, na přání zákazníka (pral jsem se za 2824, ale co už člověk nadělá ) Normálně se věnuju výrobě nožů, ale poslední rok trochu dloubu do hodinek. Pokud máte nějaké dotazy, ptejte se Díky za kouknutí, O'p'B Člověče, ty mi čteš myšlenky, zrovna včera jsem nad damaškovejma nožíkama přemýšlel, jak by to asi vypadalo, kdyby někdo vyrobil pouzdro hodinek z damascénské oceli a dneska je to tady. Každopádně gratulace a jen tak dál.
Ondrej Berkus Odesláno 16. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Člověče, ty mi čteš myšlenky, zrovna včera jsem nad damaškovejma nožíkama přemýšlel, jak by to asi vypadalo, kdyby někdo vyrobil pouzdro hodinek z damascénské oceli a dneska je to tady. Každopádně gratulace a jen tak dál. Jak jsem říkal, pokud to půjde, chtěl bych z damašku vyrábět i součásti strojků - nejdřív rotory na automaty, a postupně desky, můstky, a podobné 'hlouposti' O'p'B
bohus76 Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Jak jsem říkal, pokud to půjde, chtěl bych z damašku vyrábět i součásti strojků - nejdřív rotory na automaty, a postupně desky, můstky, a podobné 'hlouposti' O'p'B Pěkná práce.Odkud jsi,ať víme kde máme takové fachmany?
Ondrej Berkus Odesláno 16. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2010 (upraveno) s chuti bych takove hodinky vyfotil pro svoji galerii... a fotky bys, samozrejme, mohl pouzit i jinak... ukazka moji prace... treba... tady Tak nad těma už jsem slintal mnohokrat Určitě něco vymyslíme edit: kousek od Ostravy, malá vesnička jménem Slatina O'p'B Upraveno 16. května 2010 uživatelem Ondrej Berkus
lib Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Tady vidím velkej potenciál na limitku, která by mě zajímala. OpB pouzdro...mechano zbytek na bázi ETA nebo Sellita. Ale ciferník bude asi ten největší problém; nebo ne? Hlavně musí být rozměr přizpůsoben tomu pouzdru a tady se mi zdá být limit 41mm.
Pixelator Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 hodinky sa mi sice nepacia (kombinacia minimalistickeho puzdra s karbonom je ee) ... ale sklanam sa pred remeselnickym umom ... len tak dalej
haslermetra Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Pokud máte nějaké dotazy, ptejte se Tleskám tvé šikovnosti a připíjím Ti slivovicí, co jsem dnes dostal za opravení kukaček. Jeden dotaz bych měl. Bydlím nedaleko od tebe a až pomine záplava a nad Ostravou nové slunce vzplane, sedl bych na bicykl a zastavil se u tebe v dílně na malý kousek řeči. Šlo by to?
stando Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Tady vidím velkej potenciál na limitku, která by mě zajímala. OpB pouzdro...mechano zbytek na bázi ETA nebo Sellita. Ale ciferník bude asi ten největší problém; nebo ne? Hlavně musí být rozměr přizpůsoben tomu pouzdru a tady se mi zdá být limit 41mm. ...a este remen by mohol dodat Sima a bolo by to kompletne
bandicoot Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Ten řemen to dost sráží. Ručky by měly bejt delší. Ale řemeslná část práce je supr. Inhouse kalibr je gigantický sousto.
Aldo Odesláno 17. května 2010 Nahlásit Odesláno 17. května 2010 Ten řemen to dost sráží. Ručky by měly bejt delší. Ale řemeslná část práce je supr. Inhouse kalibr je gigantický sousto. Já jsem to spíš pochopil tak, že by vzal existující strojek (třeba ETU 2824 nebo Unitas 6498) a z damašku udělal jenom pod průhledem nejvíce viditelné části, tj. rotor, můstek atd. což se mi zdá reálné. Né jednoduché, ale proveditelné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se