Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajimavy, zajimavy, pro tyhle projekty mam slabost. Jak jsou v pouzdre upevnene "stezejky" (resp. to dratene oko)? Kdo Ti delal pouzdro, a pokud budes ochotny odpovedet, na kolik to prislo? Koneckoncu, zajimaji me vsechny technicke detaily :). Zrovna dneska jsem tesknil po Precistach...

Odesláno

Aniž bych tě chtěl jakkoliv ovlivňovat, tak má odpověď je, že nenosil. Pro mě je ta "inspirace" až příliš silná. Navíc - pokud sníš o Panerai, tak ti budou pořád jenom připomínat, že nemáš Panerai. Aspoň u mě by to tak nejspíš bylo.

Návštěvník Snow
Odesláno
klidne nosil a klidne i fotil... a gratuluju :)

Nic ve zlém, ale u Tebe mě to nepřekvapuje.

Odesláno

Nee. Nenosil. Mám panerai a ten cifr bych asi nezkousnul. Měl bych z toho přesně jako ty ten divnej pocit. Ale pravda je že před OP jsem tahal dievas a někdy na ně rád vzpomenu. Byly to správný hospodský hodinky. U mě se to změnilo nákupem originálu

Odesláno
Nee. Nenosil. Mám panerai a ten cifr bych asi nezkousnul. Měl bych z toho přesně jako ty ten divnej pocit. Ale pravda je že před OP jsem tahal dievas a někdy na ně rád vzpomenu. Byly to správný hospodský hodinky. U mě se to změnilo nákupem originálu

U me se to nakupem originalu, mel jsem dva, zmenilo taky a nejaka takovahle "zbastlenina" aka hommage by se mi celkem libila, treba prave do ty hospody at je si o cem povidat, takovej ten divnej pocit uzkosti jako u MM bych z toho nemel, protoze to ma nejakej vznesenejsi cil.. kazdopadne je treba vzit v uvahu fakt, ze bych do nich nesel jako do mezikroku k Panerai, spise tak nejak bokem.. jak chutna to prave vim, jak chutna to leve taky, ale neco podobnyho me uz napadlo nekolikrat, jen nevim koho mam oslovit aby mi to udelal a zase to pak nestalo vic nez ty OP.. ;)

Odesláno
Pokud by ale majitel mel chut se o tom trosku rozepsat, co to obnaselo, jak se k tomu dostal atp, mohlo by to byt zajimave..

No tak ja se pokusim trochu rozepsat, ale opravdu jen trochu...

Mam rad hodinky s pribehem, coz asi vetsina z vas tady. Dosvedcuje to i ma uchylka na speedmastery, ktere jsem postupem casu vlastnil patery a uz jsem se zarekl, ze nikdy vice..:-)

Taky cekam uz 3 mesice na Fliegry od Stowy, coz jsou dalsi hodinky, co maji za sebou kus historie.

To jen aby bylo jasne odkud vitr fouka...

No a Panerai ma taky nadhernou valecnou historii, o ktere jsem si toho hodne nacetl na netu.

Nasel jsem i forum, ktere se zabyva hommage panerai, ale veskrze se jedna o hromady cinskeho srotu za 80 dolaru, ruzne zkombinovane rucicky, nozicky a nyni tak modni PVD, nic pro me. Existuji cinske weby, ktere prodavaji dily z tovaren, ktere vyrabi fejky, jen na ty cifry nenatisknou to slovo panerai, a prodavaji ty dily jako stavebnice pro DYI bastleni...Nestiti se vyrabet treba ochrany korunky s napisem trade mark apod. No a na tom foru jsem narazil na diskuzi kolem hommage, ktere jsou postavene na strojich angelus 240 nebo cortebert 616, 618, ktere byly i historickych modelech Panerai. Vetsinou se jednalo o modely 3646, 6152 nebo 6154. Pouzdra byly povetsinou cinsky, nejak modifikovany, vetsinou pokus o to, aby to vypadalo stary, cifry taky...No nektere kousky byly fakt luxusni. Docetl jsem se i o hommage hodinkach od RXW, ktere prodava jeden Japonec v Tokiu, ale mel s tim soudni opletacky, takze zmizel z netu a jen obcas se neco objevi z minulosti na prodej. Kvalita tech RXW je mnohem vyssi nez u cinskych MM, ale i cena je pak cca 10x vyssi.

No a jak jsem se do toho tak noril a noril, zkusil jsem konatktovat pana, resp. jsou to 2 panove - Nemci, rikaji si myslim VdB, jestli by mi neudelali na zakazku hommage modelu 6152. Vsechno bylo moc pekne, az na cenu, ktera se pohybovala nekde kolem 3000 dolaru. Za ty prachy uz ma clovek originalni Paneraie z chronomagu, ze? :-) Nojo, jenze me ty 000 005 111 modely moc neberou, navic ten unitas...Libi se mi jakz takz 312, ale hlavne ty historicke modely nebo 127 203 a podobne. A ty se prodavaji za desitky tisic dolaru. To bych se bal mit doma, natoz je nosit na ruce.

No a jednou, pred cca mesicem, jsem narazil na inzerat na WUS, ze jeden pan by prodal hommage 3646. ten pan byl Kazim Kenzo, ktery ma nyni znacku Kazimon a prodava docela pekny divery. V minulosti se spustil a postavil par hommage k historickym modelum, no a jeden z nich mam ja. Nemam od nej detailni popis vyroby, ale predpokladam, ze sehnal nekde cibule s cortebertem, odservisoval ho, jsou na netu zdroje, ktere prodavaji mosazne redukcni krouzky pro usazeni do 47mm pouzdra, pouzdro je podle Kazima delany kusove, stezejky, resp. draty na upevneni remenu jsou fixni, pripajene zevnitr k pouzdru, moc pekny je profil pouzdra zboku, kdy ten polstarek je pomerne uzky a z nej couha cca 2-3mm vysoky lem tlustyho plexiskla. Pruhled na strojek je v podstate bonus, ktery nema s historickou predlohou nic spolecneho. Korunka je taky jina, neni to Rolex nebo Brevet korunka jako na historicke predloze, ale me se libi. Cisla na sendvicovem ciferniku a rucicky maji zluty nadech a perfektne ladi k remenu, ktery jsem kvuli nim znicil. Musel jsem toho Gunnyho rozrezat a prisroubovat nyty. Ty nyty se mi na tom remenu vubec nelibi, lituju sve zbrklosti, mel jsem to pripevneni k remenu lepe rozmyslet.. Ted cekam az budu mit hotovy novy remen od Gunnyho, ktery si na ne pak necham nasit od Simy, nebo to mozna zvladnu sam. To je minus (nebo pro penezenku plus), ze clovek nemuze dat pruchod sve remenove promiskuite...

Tak asi tolik...

Odesláno
Na zakazku delane pouzdro, plnohodnotny strojek a absence napisu mi rikaji, proc ne?Vypadaji hezky "vintazne" :) jen ta korunka mi k nim moc nesedi..

Proč ne :-) Oproti homage MM nebo Parnis je tady alespoň pořádný strojek.

Odesláno
Proč ne :-) Oproti homage MM nebo Parnis je tady alespoň pořádný strojek.

Ten strojek je na nich to nejhezci..:-) Hledal jsem chvili na e-bay a takhle hezky cortebert 616 jsem nenasel.

Na Wikipedii jsem se docetl, ze cortebert je firma s historii, zalozena v roce 1790 s pomerne zajimavou historii.

Taky jsem kontaktoval prodejce a ptal se ho na puvod toho pouzdra - delal ho Kazim Kenzo sam nekdy pred vice nez 10 lety. Taky mi poslal foto jineho sveho projektu, ve kterem bije unitas a ktery ma korunku, jenz by se spidererovi mohla libit :)

Odesláno
Ten strojek je na nich to nejhezci..:-) Hledal jsem chvili na e-bay a takhle hezky cortebert 616 jsem nenasel.

Na Wikipedii jsem se docetl, ze cortebert je firma s historii, zalozena v roce 1790 s pomerne zajimavou historii.

Taky jsem kontaktoval prodejce a ptal se ho na puvod toho pouzdra - delal ho Kazim Kenzo sam nekdy pred vice nez 10 lety. Taky mi poslal foto jineho sveho projektu, ve kterem bije unitas a ktery ma korunku, jenz by se spidererovi mohla libit :)

Super, navic to plny dno je jeste lepsi, k temhle hodinkam proste patri dekl z oceli a ne skleneny kukatko :)

Odesláno

...moooc hezke.

Inak na zaciatku tohoto vlakna bolo niekym spomenute,ze ochrana korunky na Luminoroch tlaci...to nie je pravda.Ked mas dobre rozmerovo usity remen a rozmiestnene dierky,tak ochrana korunky nie je ziadny problem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...