Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Znamená to, že při standardním výrobním procesu zůstane v hodinkách taková vlhkost, jaká je v dané době montáže právě v ovzduší (zimní období sucho, deštivé počasí vlhko apod.), nebo zajištujete montáž řekněme při  určité míře vlhkosti vzduchu.

Spíš bych to viděl na plnění dusíkem, argonem nebo podobným netečným plynem, samozřejmě bez vodní vlhkosti.

Standardně jsou hodinky plněny směsí 79 % dusíku a 21% kyslíku se stopovým množstvím vodních par :D

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To VS: v posledních příspěvcích tu diskutujeme právě novinku - uzavírání v ochranné atmosféře. Doposud to bylo vždy jen v atmosférickém prostředí, upravovaném vzduchotechnikou.

Pro majitele hodinek z Chronomag L.E. - všechny hodinky z této série budou uzavřeny v ochranné atmosféře argonu. Jinak půjde o příplatkovou záležitost. Berte to jako můj bonus a zároveň jako omluvenku pro zdržení.:)

Jo a a kdo se v hodinkách začne hrabat, tomu argon uteče! Má totiž hrozně rychlý nožičky.:D

Jinak hlásím, že se teď na 4 dny odmlčím, neboť odjíždím do Basileje na hodinářský veletrh. Tak mějte strpení°.

Odesláno
Hodinky se uzavírají ve vzduchotěsném boxu, který je naplněn argonem. Přes přechodovou komoru se do něj vkládají součástky, které se pak uvnitř smontují v hotové hodinky. V hodinkách není atmosférický vzduch, ale čistý inertní plyn. V hodinkách tím pádem není ani žádná zbytková atmosférická vlhkost. Z toho plyne vyšší životnost strojku a odolnost v extrémních klimatických podmínkách.

Hodinář je uvnitř boxu ve skafandru s flaškou na zádech? :D

Odesláno
To VS: v posledních příspěvcích tu diskutujeme právě novinku - uzavírání v ochranné atmosféře. Doposud to bylo vždy jen v atmosférickém prostředí, upravovaném vzduchotechnikou.

To byl vtip, uvedená směs kyslíku a dusíku je běžný vzduch :)

No dost srandy, dostal jsem nápad. Co kdyby Prim na svých internetových stránkách popsal formou obrázků, jak se takové hodinky vyrábějí. Třeba nějak podobně:

Doufám, že pan Prokop uvede na pravou míru mé naivní představy, jak se vyrábějí hodinky. Na kreslení výroby kalibru si netroufám, protože to už je mimo mé chápání :)

Odesláno

To VS: nechcete snad, abych na chronomagu popsal naší patentovanou technologii výroby?:) Mám lepší nápad, přijeďte se někdy podívat k nám do firmy. Rádi vám vše ukážeme. Píšu "vám", protože nabídka platí pro všechny.

Add. Uzavírání hodinek. Na fotce, která je k dispozici v textu novinky je vidět, jak přesně box funguje. Hodinář si navlékne kaučukové rukavice/rukávy a přes ně montuje hodinky v jinak uzavřeném boxu. Z fotky je vidět, že to ani nedělá poslepu, ale má k dispozici akrylátové průzory.:)

Odesláno

Jejda, to je novinek na webu Prim. Du študovat :) Rozhodně netrvám na zveřejňování tajných technologií. To byl jen takový nápad a trošku jsem se bavil malováním :)

PS: pokud ta modrá PET flaška na obrázku montážního boxu obsahuje argon, má mít zelený vrchlík :D

Odesláno

To VS: tady někdo jedl vtipnou kaši.;) Sranda musí být a uznávám, že i já jsem se zasmál, což bohužel za těmi nulami a jedničkami není vidět.:)

Jinak box jsme si vyvinuli a zkonstruovali sami samičky, což je vidět na některých komponentech. To ovšem nesnižuje jednoznačnou funkčnost celého zařízení. Popravdě jsme si ho nechali patentovat, protože podle našich informací to nikdo jiný nemá. Když už má někdo hodinky plněné argonem, zpravidla ho tam rve pod tlakem přes ventil a původní atmosféra v hodinkách zůstane i se zbytky atmosférické vlhkosti.

Nevýhoda našeho řešení je, že tlak argonu má atmosférickou hodnotu, takže nemůže být protiváhou hydrostatickému tlaku při potápění. U našich hodinek jsme však touto technologií řešili především životnost hodinek a odolnost proti extrémním změnám teploty.

Odesláno

Dnes už se o nich hovořilo jako o hotových, problém je jen v tom, že zítra jedu do Ostravy a v pátek se vracím přes Brno. Takže to předávání vidím na příští týden. Je to OK?

Odesláno

Vzhledem k poměrně čerstvým zážitkům můžu doplnit Cohiba cigarillos-1,20 cp, malý cigaros 20 cp a krabička, větší podle velikosti až 30 cp a kus, krabička IV po p5 ks 45 cp a velký krabice po 20 od 350 cp nahoru. :(

cp = convertibilní peso = 1 euro = 0,89 usd :)

Odesláno

Včera jsem byl v hospodě, na ruce Linea CHLE, a hodinkám se dostalo chvály jako žádným jiným předtím. Hlavně nikdo netušil, že se Primky dále vyrábějí, každý si myslel, že Primky zmizely ze světa jako žvýkačky Pedro, Vitacit v pytlíku a šumák. Všechny pak překvapila kvalita a mechanický strojek. Smutně koukali na svoje Q+Q, Bentime a Sectory :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...