Viktor Odesláno 9. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2005 Mám jedny hodinky PRIM s kalibrem 66 navíc, pokud bude mít někdo zájem, ať se na mě obrátí mailem, cena stejná, za kolik jsem před týdnem koupil, tj. 200 Kč, ideálně k předání v Praze.
Lukáš Odesláno 9. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2005 80 - 90tis je Vámi odhadnutá cena, ale zdá se mi to dost dost a dost vysoko. Dejme tomu, že příznivce značky by mohl cenu odhadnout na nějakých 30 možná 40tis, ale po několika letech. Bohužel ve světě nebudou mít hodinky s kalibrem 66 ani takovou hodnotu, ale možná se těžce pletu. Těch 80-90tis si dovedu představit tak po 50 letech, vykoupení všech hodinek a strojků ze všech bazarů a aukcí a po krachu firmy PRIM (to se ale nestane), takže tato částka je pro mě za tento model hodinek nepředstavitelná.
Prokop Odesláno 9. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2005 To Viktor: Pokud se nikdo neozve přímo, odkoupím ho pro jednoho z Vás, co mě požádal o sehnání tohoto kalibru. Projdu požadavky a zjistím přesně o koho se jedná. To Lukáš: Jsem přesvědčen, že se těžce pletete. Zkuste si o něco podobného požádat jakoukoliv firmu a ještě po nich chtějte dodání do 3 měsíců. Jsem hrozně zvědavý, co Vám odpoví. Za dobu, kdy se věnuji marketingu a PR náramkových hodinek PRIM vím, že hodinky prodává ze všeho nejvíc jejich příběh a věřte nebo ne, ten co jste svými příspěvky psali vy je naprosto jedinečný! Kdyby si dal ještě někdo tu práci je všechny trošku literárně zpracovat a přeložit do angličtiny a němčiny, tak vám garantuji, že bude těch 80.000,-Kč pouze minimální hranice. Pokud se toho nikdo z Vás nechopí, budu silně uvažovat, že to udělám sám.
Viktor Odesláno 9. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2005 K té budoucí hodnotě, hezky se to poslouchá, ale klonil bych se spíš k Lukášovi (samozřejmě za předpokladu nízké roční míry inflace nebo v dnešních cenách). Jestli se nás pan Prokop nesnaží "cenově zpracovávat" :-) Za 80 k bych si totiž, příběh nepříběh, mohl koupit třeba tohle v mint stavu:
Prokop Odesláno 9. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2005 Uznejte alespoň, že to svou hodnotu má. To ostatní je pak už jen spekulace. Já prostě věřím, že půjdeme nahoru a vše, co nyní děláme bude mít vysokou míru exkluzivity.
Lukáš Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 Mě je ale úplně jedno jakou budou mít ty hodinky hodnotu, samozřejmě také věřím, že značka jako taková půjde nahoru. Já je prostě chci!!!O exkluzivitě nepochybuju. V tomto případě je příběh zajímavý, ale jak píše Viktor příběh nepříběh, pro běžné lidi je moc i základní cena hodinek kolem 8tis. Bohužel je nebude lehké přesvědčit, že si kupují pořádný kvalitní český výrobek. Já si myslím, že i ten má svůj příběh, ale zatím bohužel...příběhy se prodávají v TV.
Prokop Odesláno 10. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 To máte zatraceně pravdu. Já už ale nechci prodávat naše zboží lidem, kterým ho musím vnucovat. Kterým naše hodinky udělají radost jen tehdy, když jim někdo v televizi řekne, že si je mají koupit a mít z nich radost. Ano, naše hodinky se už pohybují pro většinu národa ve sféře luxusního zboží, ale nesouhlasil bych s tím, že jsou drahé. Když vezmu v potaz jejich specifikaci, provedení, možnosti individuálních úprav a dostupnost servisního zázemí, pak tam chybí možná jen to švýcarské image. Pochopím, že je hodně lidí zaslepeno obrovskými prostředky, které zahraniční firmy vynakládají na marketing. To je totiž pochopitelné. Mě jsou ale daleko bližší ti zákazníci, kteří stejně jako většina z Vás hledají za tím vším samou podstatu - hodinky! Když pak mají zájem ještě o naší práci, jsem spokojený. Minulý týden jsme byli s několika kolegy na celodenní návštěvě ve firmě Lange und Soehne (na jejich pozvání) a musím s respektem uznat, že pochopím každého, kdo bude po jejich hodinkách toužit. Ta fabrika (v tržní hodnotě okolo 2 miliard korun) je naprosto úchvatná, a to co tam dělají je jedinečné. Strojky vyrábějí špičkové a na celou výrobu je vysloveně hezký pohled. Krom toho tam s Vámi nikdo nejedná arogantně. Všichni jsou milí a plní úcty k tomu, co v hodinařině dokáží jiní. Nás pak nejvíce těšilo, s jakým uznáním hovořili o námi vyráběných pouzdrech a designu číselníků. Každá firma má to své a naši kolegové z Lange und Soehne vědí, že naše vstupní pozice je trošku jiná. Jim totiž stát přispěl 50% celkových investic a na zbytek dostali standardní bankovní úvěr. My táhneme vše z privátních zdrojů. Přesto: pochopím každého kdo jejich hodinky bude chtít a budu ho mít v úctě. Možná ještě pár příkladů existuje, ale teď se mi nevybavuje žádný konkrétní. Existuje mnoho firem, které jsou i v oblibě lidí na internetu (za dobrý poměr výkon/cena), ale většinou jde o firmy, které pouze montují hodinky z dovezených komponentů. Nebudu jmenovat, aby se na mne nesnesla lavina kritiky za nemístné vměšování, ale já jsem prostě hrdý, že alespoň část tohoto složitého průmyslu dělámi sami - vlastními silami. Vždyť ani Lange und Soehne nendělá úplně vše. Nejspíše to mnoho lidí neví, ale jejich pouzdra, ručky, číselníky - všechno toto kupují hotové od svých subdodavatelů. Já doufám, že mezi ně budeme v budoucnu patřit.
JJ Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 My táhneme vše z privátních zdrojů. Nečetl jsem nedávno cosi o příspěvcích z fondů EU? Popravdě řečeno je mi Elton jako firma velmi sympatický, ale je-li pravda, že se přiživuje na penězích daňových poplatníků, asi tento svůj názor budu muset přehodnotit.
Lukáš Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 to JJ: Tak tady bych vůbec nesouhlasil. Je snad v zájmu každého státu, aby pomohl tradičním firmám. U nás to platí dvojnásob, myslím po těch 50 letech vyvlastňování atd. (mimochodem slyšel jsem, že je to tu zase). J etřeba se reálně podívat, kde se penězi opravdu hýří a na Eltonu to rozhodně nebude. Já kdybych měl, klidně dám jak Eltonu tak Jawě. Proč to neudělá stát automaticky? Ale konec, politiku nesnáším!!!
kubson Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 2JJ: cerpani z fondu EU bych nenazval zrovna prizivovanim se... ale jak jsem si vsiml je to u nas celkem rozsireny nazor - prevazne u subjektu, ktere na tyto prostredky neumi dosahnout jinak cela story Primu a knowhow ma imho velky potencial a kdyz tohle kouzlo objevi i v zahranici, tak exkluzivita hodinek od Eltonu pujde velmi rychle nahoru, myslim ze je celkem pravdepodobne, ze k tomu dojde - pan Prokop na to ma jeste dost casu a jak je videt i energie
JJ Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 kubson - jako obyvatel státu, který je čistým plátcem do kasy, ze které se tohle všechno platí na to mám pochopitelně trochu jiný názor. Budeš se divit, ale jsou lidé, který tohle vadí z principu a ne proto, že by k těm penězům neměli přístup. Velmi rád si PRIMky koupím (už jsem to konec konců udělal) a zaplatím za ně, ale přispívat na výrobu víceméně luxusního zboží z daní, to je trochu moc. To bychom mohli za chvíli z daní běžných pracujících, třeba učitelů, dotovat milionařům Maybachy a Rollse... Omlouvám se za tyhle politické narážky, ale některé poznámky mě k tomu dokážou vyprovokovat poměrně snadno. Elton dělá výborné hodinky, má vcelku jasnou představu co a jak chce dělat, velmi dobrý přístup k zákazníkům (byl jsem se před časem podívat v NM) atd. Prostě standardní příklad slušného podniku. K čemu nějaké průpovídky o vlastenectví, zdůrazňování soukromých zdrojů (nota bene když to *možná* není tak úplně pravda)?
Návštěvník jarda Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 PRIM: Míru exkluzivity nedělá pouze kvalitní zpracování, materál a přesnost strojku. Jako při vzniku obrazu se kvalitní rám, barvy a plátno předpokládá jaksi samozřejmými. Vyjímečnost hodinkám dodá osobnost, která hodinky vytvoří. Z mého hlediska jsou např. hodinky Franck Muller Casablanca hodinkami vyjímečnými a Tag Heuer Monaco "jenom" kvalitní hodinky s výborným zpracováním a strojkem. A nelze předpokládat, že hodinky vytvořené hlasováním, byť odborné veřejnosti a v omezené serii, budou ve výsledku hodinkami vyjímečnými, budou mít spíše osobní hodnotu jako fotka v rodinném albu.
Prokop Odesláno 10. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 Nečetl jsem nedávno cosi o příspěvcích z fondů EU? Popravdě řečeno je mi Elton jako firma velmi sympatický, ale je-li pravda, že se přiživuje na penězích daňových poplatníků, asi tento svůj názor budu muset přehodnotit. Zaprvé si nepamatuji, že by někdy někdo psal o čerpání prostředků z EU fondů naší firmou, zadruhé se tak doposud nestalo, ale to hlavní, nejde mi o peníze daňových poplatníků. Mě by docela upřímně stačilo, kdyby stát konečně zajistil realizaci všech našich práv u soudů. Podali jsme už několik žalob na ochranu našich práv a téměř ve sta procentech stále ještě čekáme na soudní verdikt. V některých případech ani po 4 letech nebylo nařízeno ani první stání. To je ta skutečná katastrofa tohoto prostředí k podnikání! Z úplně jiné kapitoly je pak otázka morálnosti čerpání státních dotací nebo úlev. 1) přečtěte si na našich stránkách naší historii a dozvíte se, jak nešetrně na nás dopadly důsledky vládních rozhodnutí z let 1990-1992. Jakkoliv s nimi morálně souhlasím, byly poněkud nedomyšlené, protože způsobily rozpad mnoha fungujících podniků se zajímavým výrobním programem. Já bych také dále nechtěl vyrábět laserové zaměřovače pro řízené střely, ale jako vlastník a manažer bych na transformaci potřeboval trochu více času, než pár měsíců. Nestěžuji si, jen Vás žádám, abyste se pokusil vnímat všechny politicko historické souvislosti. 2) podívejte se, kolik dotací a úlev čerpají všichni zahraniční investo¨ři a k tomu poměr toho, jak stát podporuje rozvoj českých podnikatelských subjektů. Myslím, že to nepotřebuje další komentář. Za Váš výrok se na Vás samozřejmě nijak nezlobbím, protože nejste sám, kdo tyto fakta nezná. Alespoň jste mi dal příležitost to znovu všem připomenout. A ještě něco k těm Maybachům. Pokud bych byl státním úředníkem a uvažoval bych o podpoře výroby Maybachu na českém území, která by dala tisícům lidí práci a zlepšila obchodní bilanci a reputaci naší země, nebudu váhat ani chviličku. Je to způsob investice, která se vrátí. Jen bych se asi snažil obdobně se chovat vůči českým subjektům - vůči existujícím subjektům, které jsem svou minulou činností poškodil. To prohlášení o soukromých zdrojích je pravdivé, za tím si stojím!
Lukáš Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 to Jarda: Ale Linea 40 budou vyjímečnými hodinkami. Mimochodem vyjíměčnost výrobku dodá vždy osobnost, největší podíl má vždy návrhář a v nemalé míře samozřejmě technici. Bohužel to zpracování je u exlusivního zboží více než důležité. Podívejte se přeci, Čína také vyrábí exclusivní výrobky, ale to zpracování :)
kubson Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 2JJ reagoval jsem emailem, protoze jsem nechtel odvadet diskuzi jinam, jen bych dodal, ze pod odpoved PRIMa tykajici se dotaci bych se mohl take na 100% podepsat. Navrhoval bych otocit diskuzi zpet k hodinkam
babaq Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 to JJ: ...Je snad v zájmu každého státu, aby pomohl tradičním firmám... ...Já kdybych měl, klidně dám jak Eltonu tak Jawě. Proč to neudělá stát automaticky? Je to trošku off topic, ale proč by stát měl dávat z peněz určených pro opravdu nutné společně pořizované statky (armáda, policie, zdravotnictví, školství, vše s různou mírou oprávněnosti) soukromým firmám? Mám rád hodinky a jednou si určitě pořídím nějaké opravdu pěkné PRIMy, ale stát má zaopatřovat pouze nezbytně nutné věci, a ne všechno, na co se podívá.
JJ Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 jarda: no v tomhle bych se zase PRIMu celkem zastal. Jejich hodinky nejsou nenahraditelná umělecká díla světového významu, ale zejména solitéry unikátní a výjimečné bezesporu jsou, možnosti individualizace v míře jaké nabízí Prim se také moc nevidí. PRIM: pokusím se ten článek dohledat. Jsem jinak velmi rád, že jste mi potvrdil, že to není pravda a opravdu žijete jen z výsledků své práce.
Prokop Odesláno 10. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 No tak jsme si tu udělali takový malý výlet do světa souvislostí... Já myslím, že budoucnost ukáže sama, kdo byl blíže pravdě.:-) I z mé strany je to spekulace, ovlivněná množstvím energie, kterou se snažím pro zdar celého mého záměru do projektu renesance primek. Jen věřím, že se Vám naše hodinky budou líbit a budou Vám dělat radost.
nardin Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 Chtěl bych zde uvést jaké by se mě osobně líbilo provedení Primek Chronomag edition: Použití stroje Prim kal.66 nebo 68.Jestliže bude průhledné dynko tak udělat povrchovou úpravu stroje.Jelikož se vyráběly dva různé povrchy lesklý a matný,navrhnul bych pro každý strojek jinou úpravu.U toho matného srazit hrany aby byly takové zaoblene a byly by vysoce lesklé .Také by mělo být lesklé to zahloubení kde jsou uloženy ložiskové kameny.Šroubky by též měly být lesklé.Možná by zde vynikly šroubky se zaoblenou hlavičkou.Nápisy bych zvolil na můstku soukolí,kde by byl nápis Prim(nejlépe ten bochánek) a nápisy Czech made a 17 Rubis na západkovém kole.U lesklých také udělat ty zaoblené hrany,ale aby byly lesklé zlaté a to zahloubení by mělo být lesklé zlaté.Šroubky bych zde zvolil modřené se zaoblenou hlavičkou.Nápisy stejné akorát ,aby ten nápis Prim byl zlatý.Na dýnku by byl nápis Chronomag edition No.x a Prim Cal.66 nebo 68.Korunka by měla opatřena značkou hodinek Prim(něco takového jako má Rolex korunku a Omega znak omega).Tuto značku bych také vyrazil na strojek a to naproti setrvačce.Na číselníku bych nechal to logo jaké je teď a nad něl bych dal tu značku.Číselník a pouzdro stejné jako linea.
Návštěvník Kamil Odesláno 10. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2005 To nezní špatně, teď je na to Primovi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se