zdenda Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 já se domnívám, že manufaktura v češtině je používáno v souvislosti s místem-dílnou,řemeslnou dílnou, ale na hodinkách Prim si myslím, že je použito manufacture jako výrobek,výroba. nemám nic proti československu, mám tam spoustu kamarádů, jak ze školy tak z vojny, ale zase nápis czech made určuje místo, lépe řečeno zemi výroby a tou je podle mě Česká republika Vyrobil PRIM 1949 17 RUBÍNŮ ČESKÁ REPUBLIKA
cigi Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Ondraj Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 To cigi no to budou reakce. ale v zásadě máš pravdu. Kdyby Prim byl na Slovesku, asi bychom tam těžko dotlačili Slovenskočesko a československo také ne. Také bych tam nechtěl Slovensko míchat a to proti nim nic nemám. Hodinky budou vyrobené přeci tady. Jediný prvek je ten původní kalibr, který můžeme říct, že je i slovenský, protože to co bylo vyrobeno ve společném státě nemůžeme jednoduše rozdělit pouze podle území výroby. Je možné, že za projktem těchto kalibrů stál třeba nějaký Slovák.
cigi Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
zdenda Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 http://slovnik.seznam.cz/sl.fcgi Myslím, že je pravdou, že nápisy na ciferníku, ale na výrobku vůbec by měly mít určitou filozofii vypovídající o výrobku samotném a součástí toho je samozřejmě i estetika. S tím plně souhlasím a pokud budeme vycházet z toho, že nápisy na naší l.e. budou i určitou výpovědí, možná, že bychom se měli pokusit dohodnout co tam chceme mít, to už jsme se dohodli, ale spíš se snažím neobratně vysvětlit co by to mělo říkat.N a rubínech jsme se shodli, prim je jasný. Teď je asi dizkuze okolo toho jak jedním slovem popsat sice strojní(předpokládám, že stroje jsou určitě k výrobě hodinek použity), ale současně tu ruční práci, připojil jsem odkaz na slovník, který překladá slovo manufacture, všemi výrazy, které jsme zde použili=).A místo vzniku je jak jsem četl cigiho, hlavně problém symetrický a estetický, takže se asi ponoříme do výkladových slovníků
JJ Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 To tam přece můžeme napsat i RAKOUSKO UHERSKO A proč ne rovnou "V Říšské radě zastoupená království a země a země svaté Štěpánské koruny uherské"? ;-) V tom případě nějsem proti, ovšem pak chci na dýnku rytinu jeho císařského veličenstva Františka Josefa. Jinak dnes jsem v Praze, prolezl jsem všechny karlínské zastavárny, všude tuny "Rolexů", ale PRIMky žádné :-( A abych nezapomněl, potvrdil jsem PRIMovi objednávku.
Pachollini Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 To to letí.... Tohle je ještě aktuální?: Pachollini ještě změnu nepotvrdil, takže je to možné. (Jakou změnu?) Stále bych měl zájem o jiné číslo než 19 ;-)
Návštěvník Kamil Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 základní překlad pro francouzské manufacture - TOVÁRNA, MANUFAKTURA jestliže by to bylo s dlouhým manufacturé - ZPRACOVANÝ, VYHOTOVENÝ
Návštěvník peter Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 Dosť dlho som absolútne nemal čas venovať čas tejto diskusii, navyše som bol odcestovaný a k mailom som sa dostával len pracovne. V každom prípade som po fakt len zbežnom pozretí príspevkov prekvapený..... aaale, musim si ich prečítať všetky, verím, že si nájdem čas zajtra. Kedysi na začiatku diskusie som povedal niečo o záväznom vyjadrení sa k výsledku z dôvodov akejsi férovosti voči PRIMU a za tým si stojím. V každom prípade sa s pánom Prokopom spojím mimo diskusie, som presvedčený, že zákazníkom PRIMU budem bez ohľadu na skutočnosť, či budem účastníkom tejto L. E. Najprv musím prelúskať, kde je konečná verzia, ak už vôbec je ????? Inak, pán Prokop, nikdy som doteraz neprejavil záujem o biely podklad na číselníku..?????? Inak na Slovensku som zháňal staré primky, nenašiel som ani jedny..., zatiaľ mám len 2 kalibre 52 Odkaz pre odklízeče - V Žiline majú vreckové PRIMKY v jednom starožitníctve (pri tržnici). CHcúza ne 1300,- Sk, sú vraj nenosené, aj vyzerajú, ale nechceli mi ukázať strojček, takže som ich nevzal, bál som sa, že je to nejaká ázia....
Eda Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 Jirka: vždyť primek jsou plné bazary! Ale ne v Karlíně, tam je měli naposledy v roce 1993 když je ukradli poslednímu manažerovi s.p. v likvidaci :-) (teď ovšem nastává nová doba!) to chce sednout na metro a razit do Dejvic, na Sidliště, prostě tam, kde je ti lidé odnesou. A taky do starožitností a polostarožitností a Quartz hodinářství a ptááát a ptááát.
Návštěvník Kamil Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 I když jsem navrhoval možnosti českého popisu, pořád ještě je mojí prioritou ANGLICKÝ popis ciferníku.
JJ Odesláno 16. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2005 Co se týče loga, proč ne prostě "Prim" případně "Prim 1949"? Já vím, že se teď oficiálně razí to "manufacture", ale některé nové Primky měly ten jednoduchý nápis - vypadalo to pěkně a nevzbuzovalo to jazykové spory. Eda: No jo, když já jezdím do Prahy občas pracovně, na oblézání sídlišť nemám čas. Ještě zkusím Žižkov a uvidíme.
Prokop Odesláno 17. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2005 Tedy, tady je zase námětů. Předně, do loga zasahovat nebudeme! To není cesta k diskuzi. Jestli najdu nějaké řešení, tak Vám dám vědět, ale do té doby je toto téma čistě v rovině co by kdyby. Něco za lubem mám... Dokonce dvě varianty. Ještě k tomu nápisu: CZECH MADE / CZECHOSLOVAKIA / ČESKOSLOVENSKO / atd. - Co takhle ČESKÉ ŘEMESLO to abyste si nemysleli, že nejsem kreativní. V zásadě by to vystihovalo to, o co se snažíme. Konec konců, jeden z našich základních sloganů je "Výroba náramkových hodinek - řemeslo, kterému rozumíme", a tak mi příjde to spojení ČESKÉ ŘEMESLO docela příhodné. Co vy na to? Co se týče ruček, tak Vám výjdu vstříc s tím co si budete přát, jen znovu zdůrazňuji, že ručky, které Vám nabízím jsou profilované, a proto působí hodnotnějï. K otázce Diplomatů, přiznám se, že vůbec nerozumím otázce...Jaké tištěné spoje? Orientace vodorovně??? Přesně takto diplomat vypadal, je to naprosto věrná replika. Až na materiály do puntíku. To Pachollini: To byl jen takový pokus... V současné době neaktuální. Teď jsou ve hře čísla 5 a 17 - pokud se neozvou MNOVACE a RADIMK. To jsou zatím jediná čísla u kterých je možné jejich uvolnění. Jinak budeme přidávat. Pokud pak zůstane nějaké číslo volné, vezmu ho na milost a udělám si také jeden kousek. Strojek pro něj už mám. Pro kolegy, kteří jsou v zahraničí: Nebylo by spravedlivé, abyste byli diskvalifikování jenom tím, že nemůžete vyrážet po zástavárnách a bazarech. Pro takové případy mám nouzovou variantu. Pár 66 jsem skoupil navíc.
Prokop Odesláno 17. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2005 Reakpitulace objednávek a číselné řady: 1 odklizec 2 Dali 3 zdenda 4 ondraj 5 Mnovace ??? 6 Chronomag 7 Kamil 8 Viktor 9 Lukáš 10 Magnus 11 cigi 12 cigi 13 cigi 14 JJ 15 Kalimero 16 Dusen 17 RadimK ??? 19 Pachollini 20 Peca 21 Kamil II. 22 Honza49 MB ??? Peter ??? Pierre ??? Šarik ??? Pokud v tom mám jakoukoliv nepřesnost, tak se ozvěte. Kurzívou jsou ti, kteří se buďto neohlásili nebo jsem přehlídl jejich stanovisko. Jsou na seznamu všichni, co mají zájem o CH.l.e.? Nebo se chce ještě někdo připojit dříve, než sérii definitivně uzavřeme na finálním čísle. Podmínkou není úhrada letos, ale zaslání závazné objednávky. Pro ty z Vás, pro které to není v době Vánoc realizovatelné, by to nemělo být podmínkou. Jde jen o to se definitivně rozhodnout, zda chcte mít přidělené svoje číslo v této sérii. To Peter: Mám k přezdívce Peter přidělit číslo? Otázku barvy číselníku zatím neřešíme, stále je ve hře varianta, že budou dvě barevná provedení téže matrice - bílá a černá. Původně jste měl 22 pak se to posunulo na 19, máte k nějakému z těch čísel citový vztah (právo přednosti máte)?
Návštěvník Kamil Odesláno 17. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2005 Ručičky: profilované budou asi vypadat lépe, luxusněji Nápisy: "české řemeslo" by bylo "czech craft" - dokonce to má stejně písmen jenže řemeslo v překladu by se mi víc líbilo jako "handicratf" - to by zase bylo opticky nevyvážené
cigi Odesláno 17. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2005 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
odklizec Odesláno 17. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2005 Odkaz pre odklízeče - V Žiline majú vreckové PRIMKY v jednom starožitníctve (pri tržnici). CHcúza ne 1300,- Sk, sú vraj nenosené, aj vyzerajú, ale nechceli mi ukázať strojček, takže som ich nevzal, bál som sa, že je to nejaká ázia.... Hehe..evidentne chodime do stejnych starozitnictvi, kterych ovsem v ZA bohuzel neni moc. Jinak nikde nic. Ty kapesni jsem videl, ale tolik jim za to nedam..na hlavu jsem neupadnul Strojcek ti ukazat nemohli, protoze to pouzdro vypada sroubovaci. Ja si tam jinak pokazde vsechna pouzdra otviram a koukam na streva. Ted jsem tak koupil krasne kapesni omegy. Nadherne dekorovany strojek a i cifernik ve 100% stavu a navic vypada puvodni. Idealni na prestavbu na velke naramkove hodinky
Prokop Odesláno 17. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2005 To cigi: Jen malá poznámka - drahokamy jsou sice přesným překladem slova jewels, ale není to správný termín. Ložiskové kameny jsou synteticky vyrobené rubíny, takže s drahými kameny nemají prakticky nic společného. To peter: Jak to tak vypadá 22 nebude konečné číslo. Myslím, že může být zpátky vaše, protože Honza49 netrvá ani tak na 22, jako na tom, aby sérii uzavíral. Z hlediska všech ostatních mám jednu poznámku. Vzhledem k tomu, že se pořadí ustaluje tak nějak postupně a hodinky budou vyrobené v jedné dávce, stejně nemá pořadí výrazný smysl. To není jako u uměleckých grafik, kde existují jasná pravidla, která čísla jsou nejcennější. Tam je to kousek číslo 10, protože na něm už je tisk z kovolistu nejkvalitnější. Hodinky z Chronomag Limiteg Edition se po stránce kvality nebudou lišit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se