odklizec Odesláno 1. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2005 Nakonec by bylo pekne, kdyby byla cela chronomag edice pouze s ceskymi strojky! Tim by se skvele odlisila od bezne edice Ale lidi co chteji datumovku asi zrejme zustanou u ety? Mechanickych primek je vsude plno ale automatu se ani v bazarech moc nevyskytuje. BTW, jak je to s tema rucickama jak jsem psal? Jsou sirsi, nebo se mi to jen zda?
Prokop Odesláno 1. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2005 Lidičky, uvědomujete si vůbec, že jste sem dnes napsali cca 30 příspěvků. Až se mi z toho točí hlava. Popravdě, teď nevím na co jsem ještě neodpověděl. Zkusím to ještě trochu projít a odpovědět na všechno. Mrzelo by mne, kdyby měl někdo pocit, že jsem se jeho dotazu vyhnul. To peter a Ondraj: kalibr 50 by nejspíš zabudovat šel. Rozdíl by měl být jen ve výšce natahovací hřídele. V případě kal.50 je nejspíše jen jiná výška natahovací hřídele. Jinak budou náklady asi stejné jako na kalibr 66. Číselník bude sice trošku dražší, ale desetitisíce, kterými vám vyhrožoval Cigi, to nebudou. Mechanické PRIM kalibry v limitované sérii Chronomag l.e. - obecně Myslím, že když už jste se tu stali příznivci značky PRIM, bylo by hezké, kdyby unikátní Chronomag l.e. mohla být kompletně postavená na českých kalibrech. Ti co chtějí datumku jí můžou mít s kalibry 52 (mimostředná vteřinovka) a 68 (centrální). Když na to příjde, tak i českou automatiku byste byli schopni sehnat. Kalibr 96 bychom do těchto hodinek také dokázali zabudovat. Tím bychom uspokojili i zájemce o mechaniku a celá série by pak byla absolutně IN - Completely Czech Made! Doporučuji vaší pozornosti stránku s přehledem všech mechanických a některých quartzových kalibrů, které byly použity pod značkou Spartak a Prim. http://www.prim.cz/info/prehled-kalibru Tam se můžete dozvědět, jaké parametry má ten který strojek a čím se odlišuje, abyste byli schopni je jednoznačně odlišit. Je fakt, že standardní provedení počítalo s kalibrem 73, ale vypadá to, že si vaše srdce získaly i naše strojky. Přiznám se, že jsem z toho nadšený. Jen mi teď povězte, jak modifikovat titulní tabulku. Co se týče všech přání, která se tu objevila, upřímně pochybuji, že ještě bude existovat nějaká nosná základní varianta. To Lukáš: Číslo máte přiděleno a jste již evidován v tabulce u vybrané varianty. To Cigi: Je to jen optický dojem. To že to vypadá stejně, je dané tím, že byly profesionálně provedené změny v proporcích celého pouzdra a číselníku. Linea 36mm se všem líbila (až na tu velikost), takže nevidím problém v tom, že to na obrázku vypadá stejně. Považuji to naopak za super výkon mých lidí. Uvidíte, že to bude vypadat perfektně. To odklizec: v otázce ručiček máte pravdu. Je to dané tím, že jsem použil originální design našich primáckých ruček, které jsme teď dávali s velkým úspěchem i do celozlatých solitérů.
odklizec Odesláno 1. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2005 Lidičky, uvědomujete si vůbec, že jste sem dnes napsali cca 30 příspěvků. Až se mi z toho točí hlava. Popravdě, teď nevím na co jsem ještě neodpověděl. Zkusím to ještě trochu projít a odpovědět na všechno. Mrzelo by mne, kdyby měl někdo pocit, že jsem se jeho dotazu vyhnul. Zacina to byt silene Pokazde, kdyz se vyrobi nejaky post na sesumarizovani zajemcu, okamzite ho zaplnime dalsimi napady To odklizec: v otázce ručiček máte pravdu. Je to dané tím, že jsem použil originální design našich primáckých ruček, které jsme teď dávali s velkým úspěchem i do celozlatých solitérů. Takze jsou sirsi jen na designu? Nebo tak budou i ve skutecnosti? Mne by se totiz vic libily ty rucicky linea 36, jen samozrejme prislusne delsi
Návštěvník peter Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 kalibr 50 by nejspíš zabudovat šel. Rozdíl by měl být jen ve výšce natahovací hřídele. V případě kal.50 je nejspíše jen jiná výška natahovací hřídele. Jinak budou náklady asi stejné jako na kalibr 66. Číselník bude sice trošku dražší, ale desetitisíce, kterými vám vyhrožoval Cigi, to nebudou. O koľko je to drahšie? Prestávam si totiž myslieť, že to naruší filozofiu L. E. Aj bez toho totiž bude zrejmou filozofiou to, že sa začnú vyrábať na niečí podnet a konečný výsledok bude ovplyvnený postrehmi diskutujúcich a nakoniec, možno odlišovacím znakom budú čeké kalibre (dizajn číselníkov bude beztak rozdielny). Takže, keď už sa mi rysuje spojenie príjemného s užitočným a nostalgickým (renovácia hodiniek po dedovi), celkom by ma zaujímalo, koľko by to v takom prípade stálo, ak to je možné. Osobne si myslím že mimostredná sekundovka je lepšia ako označenia počtu kameňov atď... Ale priznám sa, neviem si to dizajnovo predstaviť. Na druhej strane, včera som sa dočítal v HN, kto má v PRIME na starosti dizajn, takže :-)).
Ondraj Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 kalibr 50 by nejspíš zabudovat šel. Rozdíl by měl být jen ve výšce natahovací hřídele. V případě kal.50 je nejspíše jen jiná výška natahovací hřídele. Jinak budou náklady asi stejné jako na kalibr 66. Číselník bude sice trošku dražší, ale desetitisíce, kterými vám vyhrožoval Cigi, to nebudou. O koľko je to drahšie? Prestávam si totiž myslieť, že to naruší filozofiu L. E. Aj bez toho totiž bude zrejmou filozofiou to, že sa začnú vyrábať na niečí podnet a konečný výsledok bude ovplyvnený postrehmi diskutujúcich a nakoniec, možno odlišovacím znakom budú čeké kalibre (dizajn číselníkov bude beztak rozdielny). Takže, keď už sa mi rysuje spojenie príjemného s užitočným a nostalgickým (renovácia hodiniek po dedovi), celkom by ma zaujímalo, koľko by to v takom prípade stálo, ak to je možné. Osobne si myslím že mimostredná sekundovka je lepšia ako označenia počtu kameňov atď... Ale priznám sa, neviem si to dizajnovo predstaviť. Na druhej strane, včera som sa dočítal v HN, kto má v PRIME na starosti dizajn, takže :-)). Také mě to zajímá.
Prokop Odesláno 2. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 To odklizec: Ručky jsou o trochu širší, ale jsou to věrné historické repliky v patřičném měřítku. To peter: Dražší to bude maximálně o 200,-Kč kvůli novému číselníku (mimostředná vteřinová ručka a kotevní nožky v jiných místech). Jiná bude i matrice na tisk číselníku, ale pokud byste byli 2 (peter + ondraj) rozdělila by se částka za grafiku, matrici a tisk číselníku mezi vás dva (2x1.500,-Kč). Pokud tyto dodatečné příplatky sečtu s cenou hodinek s vestavěným nestandardním kalibrem (15.000,-Kč) dostávám se k celkové ceně 16.700,-Kč. Vzhledem k tomu, že předpokládám, že se k Vám ještě někdo přidá, může být částka i nižší. Je třeba však upozornit, že v této ceně je zakalkulovaná pouze cena implatování strojku do pouzdra Linea 40. Navíc k tomu přibude renovace, vyčištění strojku, případně pohledové modifikace (zlacení, brus atd). Záleží hrozně na tom, v jakém stavu bude dodaný kalibr. Cenu budu schopen dospecifikovat až naši hodináři uvidí Váš kalibr fyzicky. Design připravím, ale chvilku mi to asi zabere, tak mějte trpělivost.
Wachn Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 Začínáte mě všichni dost s*át (v dobrém slova smyslu) a hlavně PRIM svým předposledním příspěvkem. Účastnil jsem se této diskuze hned v začátcích, ale jelikož jsem nemohl potvrdit vážný zájem (hodinky jsou mimo mé finanční představy), nadále sleduji tuto diskuzi sice denně, ale pasivně. Jedinou "muchou", která je pro mě ovšem velmi podstatná, je to, že CH.l.e. není 100% Czech Made. Toto ovšem mizí s možností aplikace kal. 66 resp. 68 - pro mě ale stále neřešitelné, protože sám ho nepoznám a pídit se po něm někde po bazarech stejně nemám čas. Navíc by byly hodinky ještě dražší a ještě navíc preferuji automat - takže stále dost důvodů, proč se nezadlužit Ovšem velectěný pan PRIM ve svém posledním příspěvku lehce naznačil možnost českého automatu, takže pokud by byl schopen takto hodinky dodat, tak jedinou překážkou už zůstávají "jen" ty peníze... Nicméně už teď pane Prokope můžete za to, že jsem si tady za tím monitorem okousal všechny nehty
Prokop Odesláno 2. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 Tak to máte dobré, alespoň nějak jste si je zkrátil. To já jsem to v kalupu posledních dní nějak nestíhal. Hned s tím jdu něco udělat, ať se mi líp píše na klávesnici. Díky za připomenutí.
odklizec Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 No kdyz uz se tady nakousla otazka financi, neda mi to nezeptat se, kde nam poskocila puvodne odhadovana cena z 12000 na 15000, respektive 16.700? A to se cena 12tis. odhadovala jeste v dobe, kdy bylo podstatne mene zajemcu o l.e. a s ohledem na pozdejsi vyrobu bezenho serioveho modelu? Chapal bych napr. + 1000/kus za frezovany napis, ale dal nevim? 5.10. pan Prokop napsal..Pokud bych dělal Elegant s průměrem pouzdra 40mm a roztečí mezi nožkami 20mm, vybavil ho safírovým konkávním sklem o průměru 34mm vyšel by takový kousek asi na 12.000,-Kč včetně DPH. Samozřejmě za předpokladu, že se technologie připraví a rozpočítá na větší výrobní dávky. Pokud budu mít před sebou perspektivu alespoň několika objednaných kusů mohl bych to někdy +/- v únoru stihnout. Taktez by mne zajimalo, jaka bude cena s vlastnim stojkem? Prece jen se mi zda, ze strojek tvori podstatna cast nakladu na vyrobu a v pripade, ze si dodame vlastni, tak i za cenu urciteho vycisteni a serizeni, mam dojem, ze by pak cena mela byt minimalne stejna, ne-li nizsi? Co se tyka ciferniku, pokud se shodneme na tom, ze jsou dve zakladni varianty, tedy 1 a 3 z toho verze 1 je navic v bile barve, pri rozpocitani nakladu na vyrobu jednoho ciferniku mezi ostatni zajemce, mi ani tak navychazi navyseni o takovou castku? Navic je tady realny predpoklad, ze se varianta 3 a s automatem bude prodavat dal jako bezny model, tedy.. opet vice vyrobenych kusu = nizsi vyrobni naklady na jeden. Jinak jeden konstruktivni navrh.. Myslim si, ze chronomag l.e. by mohla mit dejme tomu i vice kusu, nez kolik lidi si o ni momentalne reklo, dejme tomu tak 30-50ks. Muj nazor totiz je, ze dost lidi toto forum jeste neobjevilo, co je sice na jednu stranu jejich chyba , na druhou stranu, napriklad zahranicni zakaznici zatim nedostali sanci. A verim tomu, ze kdyz se na jinych forech vytasim s fotkama realne linea 40 l.e., urcite se najdou taci, kteri by si ji radi objednali. A pokud by bylo English forum o Primkach, urcite o nich i pokecali! Tolik muj nazor ke konecnemu poctu kusu.
Ondraj Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 No kdyz uz se tady nakousla otazka financi, neda mi to nezeptat se, kde nam poskocila puvodne odhadovana cena z 12000 na 15000, respektive 16.700? A to se cena 12tis. odhadovala jeste v dobe, kdy bylo podstatne mene zajemcu o l.e. a s ohledem na pozdejsi vyrobu bezenho serioveho modelu? Chapal bych napr. + 1000/kus za frezovany napis, ale dal nevim? 5.10. pan Prokop napsal..Pokud bych dělal Elegant s průměrem pouzdra 40mm a roztečí mezi nožkami 20mm, vybavil ho safírovým konkávním sklem o průměru 34mm vyšel by takový kousek asi na 12.000,-Kč včetně DPH. Samozřejmě za předpokladu, že se technologie připraví a rozpočítá na větší výrobní dávky. Pokud budu mít před sebou perspektivu alespoň několika objednaných kusů mohl bych to někdy +/- v únoru stihnout. Nechci odpovídat za Prima, ale ta původní kalkulace je s použitím kalibru 73. Alespoň tak jsem to pochopil já a myslím, že to stále platí. 16700 je kalkulovanáa cena pro 2 lidi na zastavění kalibru 50 s mimostřednou vteřinovkou.
noname Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 Odstupuji od záměru koupit si model Elegant Linea, protože si myslím, že se v současné podobě nejedná o limitovanou edici, ale o celou řadu individuálních modelů. Myslím si také, že by limitovaná edice měla nabízet něco extra, nejen nápis na dýnku. Také si myslím, že by měla být cena konstruována velkoryseji, už jen proto, že tato edice pomůže rozjezdu sériového modelu. Než bych si připlácel za stříbrný ciferník, který by se mi líbil a který se v tomto modelu v budoucnu nebude nabízet, koupím si možná rovnou Spartaky.
Dali Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 Za sebe souhlasím, aby l.e. měl možnost objednat kdokoli z registrovaných členů, zahraniční fora bych do toho asi netahal. Já osobně jsem k vytvoření těchto hodinek přispěl také jenom vážným zájmem o ně. Proč by ostatní nemohli mít taky l.e., jenom proto, že měli smůlu a všimli si na netu Chronomagu později. Jsem pro rozšíření klidně na 50 ks bude to alespoň hezky korespondovat s ostatními l.e. Prim.
Návštěvník peter Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 pokiaľ ide o tu cenu, tiež som si myslel, že skutočnosť, že Prim ušetrí ETU, vyváži potrebu úpravy púzdra... Nevedel som, že má ETA až takú nízku cenu... Aby som to upresnil, PRIM spomínal pokiaľ viem cenu 12 000, pre ETU, 15 000,- pre hodinky s Kal. 66, 68 a teraz 16 700,- pre kal. 50 kvôli inému číselníku. Pravdou však ostáva, že puzdro upravené pre strojčeky PRIM už asi nebude sériovo použiteľné..., ale zase, ušetrili sa náklady na strojček.... V každom prípade by ma však znižovanie ceny potešilo..:-), koniec koncov nemôžem sa tváriť, že pre mňa tá cena nie je problém. Ja to vidím tak, že ak PRIM pristupuje individuálne k zákazníkom, môže za to žiadať vyššiu cenu ako pri sérii. Na druhej strane táto diskusie mu s dosť veľkou pravdepodobnosťou zabezpečí okolo 20 zákazníkov k nie celkom lacným hodinkám, aj keď je pravda, že sú tu určité individuálne požiadavky.....
cigi Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Prokop Odesláno 2. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 To Wachn: To mě těší. Doufám, že budu takhle s*át celý národ a pokud možno až do mého důchodu, kdybych chtěl dětem odkázat pěknou kompaktní fabričku na unikátní hodinky české výroby. Starší kalibry by bylo dobré, kdyby se Vám podařilo sehnat samotným. Přiznám se, že jsme momentálně tak vytíženi, že nemáme čas na to, strojky aktivně vykupovat. Krom toho, jak už jsem se zmínil, pokud to já udělám, cena hodinek a strojků v zástavárnách se rapidně zvýší. Je tedy daleko ekonomičtější, když se vám podaří nějaký ten kalibr zajistit po vlastní ose. Od nás by byl (samozřejmě už jako zrenovovaný a vzhledově upgradovaný výrazně dražší). Krom toho kalibr 96 je nedostatkový i v našem skladě. To odklizec: je to tak jak psal Ondraj a Peter. Je to kalkulace pro tuto konkrétní variantu, na kterou se mě ptal Peter. Základní cena stále trvá 12000,-Kč za provedení s kalibrem 73 (ETA 2824-2). Dlužno ještě podotknout, že takto je kalkulovaná vítězná, tedy nejčetnější varianta Ch.l.e. Pokud se nám to rozdrobí, bude se muset cena matrice na číselník rozdělit mezi žadatele té které varianty. To peter: Cena hodinek po konverzi již počítá s úsporou na strojku kalibru 73. Nezapomínejte, že každé hodinky jsou potom naprosto individuálně vyrobené a sestavované. Zkuste si například představit, jak je už taková prkoť jako administrace všech firemních dokumentů složitá, když je na každých těchto hodinkách všechno jinak než standardně. Stojím si za těmito kalkulacemi a stojím si i za tím, že to drahé není. Spíše naopak. Tu cenu konverze - 3000,-Kč na kalibr 66 jsem stanovil tak nízko proto, protože jsem předpokládal, že se další lidé připojí a kalkuloval jsem to rovnou tak, že se vyrobí takto upravených pouzder 10. Pokud bych dělal pouze jedno, stála by konverze 30000,-Kč. To, že cenu držím i pro ostatní kalibry je dané tím, že chci všem vyhovět a věřím, že se takových konverzí také bude realizovat více. To riziko, že dalších 9 konverzí do kalibru 96 nikdo chtít nebude a mě zůstane na skladě 9 připravených pouzder tak zůstává na mých bedrech. Snad jsem to tu alespoň trochu vysvětlil. Pokud má někdo pochybnost o kalkulaci jeho hodinek, ať mi pošle e-mail na adresu: jan.prokop@prim.cz (do středy nebudu k dispozici, ale pak to hned vyřídím) Výsledný chaos v cenách je dán tím, že každý si přeje něco jiného, a také tím, že se tu snažím odpovídat nezávisle 20 lidem na jejich individuální dotazy. Jsem vděčný každému, kdo si s ohledem na přesné znění mých příspěvků troufne zodpovědět dotazy a nedorozumění stejně jako to udělal Ondraj a Peter nyní. Tímto oběma děkuji.
steel Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 ad nemecke firmy - povetsinou maji datum zalozeni nekde 18xx a s nicim se vyrovnavat nemuseji :-)
Prokop Odesláno 2. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 Pokud už máte někdo rozmyšleno definitivně co chcete, pošlete mi mail na adresu: jan.prokop@prim.cz a napiště mi detailní popis konfigurace hodinek: 2) použitý kalibr 3) varianta designu číselníku 4) požadovanou formu popisu dna 5) své objednací číslo 6) zda požadujete individualizaci jménem na rotor (alternativně můstek strojku u manuálně dotahovaných kalibrů) 7) případně další modifikace a speciality jako odlišná barva sekundové ručky, zalecení strojku atd. Nezapomeňte na: 1) jméno 2) adresu a telefonní kontakt 3) nezapomeňte tam připojit svou přezdívku, pod kterou Vás znám Na základě tohoto mailu Vám pošlu aktuální podobu kalkulace (závislou na počtu kusů od dané varianty) a vystavím kalkulace jednotlivých variant do titulní tabulky. Po odsouhlasení kalkulace teprve odešlu mailem zálohovou fakturu na 30% z celkové částky (4000,- Kč ze základní varianty). Termín dodání bude nejspíš konec ledna. Dříve budou jen ty hodinky s popisy formou parciálního povrchového kalení, déle naopak varianty s popisem dna frézováním (Počítejte zatím s příplatkem cca 500,-Kč, více by to snad být nemělo a pokud to bude méně, třeba Vás mile překvapím tím, že Vám to dám jako bonus za odvahu!) Vaše maily budu sbírat do konce příštího týdne a pak o víkendu rozešlu kalkulace a vystavím je na webu, abyste neměli pocit, že má každý něco jiného. Teď nebudu do středy k dispozici, tak prosím ty z Vás, kteří si na to troufnou (a mají přehled o všem co jsem tu napsal), zda by se mohli pokusit zodpovědět ty dotazy, které už tu někdy zodpovězené byly. Díky moc a těším se na Vaše maily, zprávičky, příspěvky. Určitě si je přečtu, i když jich bude asi halda. Přeji hezký víkend.
Viktor Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 Tak jsem se stavil v jednom bazaru a za 700 Kč získal čtvery Primky, dva kalibry 50 a nejspíš dva 66 (soudím podle stáří hodinek, u jedněch by to mohl být i cal 55, to zjistím, až se podívám dovnitř). Výběr starých Primek byl víc než dostatečný, ležely tam další dvoje Primky s cal 52 a nepočítaně s cal 66. Přiznám se, že mě ta l.e. s ETA 2824 moc nelákala, ale s původním renovovaným Prim strojkem a nápisem na můstku to ke mně začíná promlouvat. Pane Prokope, připočtěte si prosím jednu verzi s původním strojkem s centrální vteřinovkou bez datumovky, pro barevnou variantu bych se ale rád rozhodnnul teprve až je uvidím v reálu. Zálohu uhradím, na pořadovém čísle mi moc nezáleží a taky na to moc nespěchám. 2 Cigi: myslím, že s tou malou vteřinovkou jsi to vymyslel správně, nechme ji na další možný projekt. No, když jsem se takhle pozdě připojil, přidám i svůj názor na l.e. Jako l.e. by se mi nejvíc zamlouvala jen verze bez datumovky, a to ve dvou barevných provedeních, a pokud možno s původními strojky. Pak by to byla opravdu zajímavá sada a ne jen vcelku běžná "limitovaná edice" s tím nejobyčejnějším a nejčastějším kalibrem, který je dnes skoro v každých cenově dostupných automatech. Navíc, když už tam budeme mít to logo s "manufacture", tak by bylo hezký, kdyby se to týkalo i srdce hodinek, tak jak to má být.
cigi Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Ondraj Odesláno 2. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2005 Tak jsem se stavil v jednom bazaru. a ve kterém ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se