Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím

Ondraj

Doporučené příspěvky

Aha. A mam to vytrhat a vysiat nejakou travnikovou naplastou? Alebo niecim postriekat ? Vidim ze to je zrovna tam kde je ten zavlazovaci bazmek, to moze byt aj nadmernou vlhkostou ze ? Z toho odkazu som moc nezmudrel, neni som si zrovna isty co mam robit, aby som to este viac nepototo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 4 týdnech...

Rodinna rada ma prehlasovala a traktorcek nepresiel, poradcovia v obchode po vypocuti co mame a chceme nasmerovali na pristroje s cenovkou 2500+ eur.

Tak sme kupili Stiga 53SQ kombi na travu kolo domu... dojmy po prvom dni (1200m2 nie velmi upravovanej dzungle)

plusy:
je made in Slovakia :)
startuje hned
ok hlucnost
pojazd taha pekne aj hore kopcom
vysla mi ako najlepsi pomer vykonu/zaberu/funkcii

zapory:

aj ked je tam BS 675ex tak sa to zastavi pri vyssej mokrej trave a pojazde, no je predpoklad ze pri pravidelnejsom koseni to bude ok.

dovodom je ze kos sa nezaplna dobre, casto sa otvor zaplni a motor zdochne (dzungla, mokra trava...) 

neviem posudit ci je to bezne alebo nie.

a po vymene sviecky a dostelovani mi zas ide Alko 4215 tak sa pustim do 800m2 ktore este tento rok zostrih nevideli... zacinam zavidiet ludom maly pozemok.

Odkaz ke komentáři

aj ked je tam BS 675ex tak sa to zastavi pri vyssej mokrej trave a pojazde, no je predpoklad ze pri pravidelnejsom koseni to bude ok.

dovodom je ze kos sa nezaplna dobre, casto sa otvor zaplni a motor zdochne (dzungla, mokra trava...) 

můžeš to zkusit nahnat tím co postoval Bedjasson http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/61386-poraďte-jakou-sekačku/?p=1149336 , nebo sekat furt... je to u vyšší trávy běžné

Odkaz ke komentáři

Rodinna rada ma prehlasovala a traktorcek nepresiel, poradcovia v obchode po vypocuti co mame a chceme nasmerovali na pristroje s cenovkou 2500+ eur.

Tak sme kupili Stiga 53SQ kombi na travu kolo domu... dojmy po prvom dni (1200m2 nie velmi upravovanej dzungle)

plusy:

je made in Slovakia :)

startuje hned

ok hlucnost

pojazd taha pekne aj hore kopcom

vysla mi ako najlepsi pomer vykonu/zaberu/funkcii

zapory:

a po vymene sviecky a dostelovani mi zas ide Alko 4215 tak sa pustim do 800m2 ktore este tento rok zostrih nevideli... zacinam zavidiet ludom maly pozemok.

problém je výšší a hlavně mokrá tráva,pokud to bude suché bude to sbírat a sekat v poho uvidíš :cheers: 

Odkaz ke komentáři

Když se daří, tak se daří. V sobotu jsem posekal zahradu, vyčistil sekačku, vysušil a schoval. Pak jsem pořezal dřevo a zůstal tam kousek vysoké trávy, která se kvůli dřevu nedala sekat. Tak jsem vytáhnul sekačku, že těch pár metrů ještě doseču. Přehlídnul jsem pařízek a ohnul hřídel. Tak se vyřešilo moje dilema, jestli koupit novou sekačku. Kuknu do počítače, kde už rok v záložkách sedí vybraná Stiga, najdu nejbližšího prodejce a jdu tam. Sekačka není na skladě, bude 14. 7. Dobré je to, že mám na měsíc od sekání pokoj. Akorát nevím, čím to potom poseču. Jdu hledat kosu.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Tak ta nasa St®iga ma plasty z datumom vyroby 3/2014.. takze to leziaky asi nebudu...

spineshank:  to dufam...

Upraveno uživatelem Chocholusik
Odkaz ke komentáři

Když se daří, tak se daří. V sobotu jsem posekal zahradu, vyčistil sekačku, vysušil a schoval. Pak jsem pořezal dřevo a zůstal tam kousek vysoké trávy, která se kvůli dřevu nedala sekat. Tak jsem vytáhnul sekačku, že těch pár metrů ještě doseču. Přehlídnul jsem pařízek a ohnul hřídel. Tak se vyřešilo moje dilema, jestli koupit novou sekačku. Kuknu do počítače, kde už rok v záložkách sedí vybraná Stiga, najdu nejbližšího prodejce a jdu tam. Sekačka není na skladě, bude 14. 7. Dobré je to, že mám na měsíc od sekání pokoj. Akorát nevím, čím to potom poseču. Jdu hledat kosu.

jakej máš motor,pokud B&S tak oprava ještě za rozumnej peníz

jinak letos Stiga neodhadla zásoby :frusty: poptávka větší jak nabídka

Odkaz ke komentáři

žádný vyrovnání,novou kliku,gufero,těsnění ol.vany :cheers:

Ta sekacka je elektricka. Dal jsem to opravit a uvidim. Uz mi to jednou spravovali a vysoustuzili novou hridel. Kdyz se to podari, bude rezervni.

Budu muset vyhrabat tu starou na 380V, ale tu tlacit byla strasna sichta. Tak to snad pro jednou vydrzim.

Odkaz ke komentáři

Zdravím, dovolil bych si obnovit téma robotické sekačky, přemýšlím o "výherci"  Vikingu, proto máte prosím někdo osobní zkušenost s ní, popř jinou robotickou, díky.D

Kup si aktuální číslo časopisu d-test (4/2014). Je tam detailní test robotických sekaček.

Nejlepší byl tenhle Viking:

http://www.dtest.cz/test/viking-mi-632/27276

Odkaz ke komentáři

tak ja si misto zdechle elektricke Stigy poridil sekacku Mulchmaster

http://www.gardenstudio.cz/stroj.asp?idstroj=263

...mam ve vsem motory Honda, takze tenhle B&S ma takovej fajnovej oldskoolovej zvuk :)

nikdy jsem nevidel takto kvalitne mulcovanou travu, i vyssi trava proste nejak zmizi.

A umi sekat i dost vysokou travu.

Spokojenost.

S robotem je pry potreba jeste tak rok pockat, pujde to hodne dolu cenove

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...