sauce Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 (upraveno) Dalším pánem na holení je zástupce značky Longines z řady Master Collection, model Power Reserve. Longines Master Collection - Power Reserve Jak už sám název napovídá a jak je z vypůjčené fotografie vidno, hodinky mají velmi užitečnou věc, kterou je indikátor rezervy nátahu. Přejdeme teď bez povšimnutí nelogičnost tohoto ukazatele, myslím si totiž, že správnější by bylo mít plné natažení vpravo a prázdné vlevo, tedy přesně naopak, ale to je patrně dáno konstrukcí strojku a jeho možnostmi, takže to Longinesu zase tak moc nevyčítám. Setkáváme se zde ovšem s dalším nešvarem, typickým pro celou řadu Master Collection: ořezávání nebo těsný dotyk prvků na číselníku s indexy - čísly. Totéž se bohužel týká i verze s černým číselníkem a bílými římskými čísly. Bohužel se Longines u tohoto modelu nespokojil pouze s tím, že se plocha ukazatele rezervy nátahu těsně dotýká sedmičky a pětky, které lehce ořezává, ale připravil pro tento model ještě jednu zajímavost. A tou je výřez ve vnitřní lunetě číselníku, na které jsou vyznačeny minuty. Výřez najdete na třech hodinách, u datového okénka. Proč tam tento výřez je, je zřejmé: použitý strojek má totiž datový věnec na místě, které částečně zasahuje do vnitřní lunety. Proto, aby bylo datum vidět celé, musel se udělat tento plastický výřez. Nutí mě to zamyslet se - opravdu designéři při návrhu skutečně přemýšlí? Je to vážně designérský záměr, mít tento výřez v lunetě? Není to nakonec z nouze ctnost, hašení nedotaženosti na poslední chvíli? Stačilo by přitom málo - opět navrhnu několik možných řešení: 1. Použít o pár milimetrů větší pouzdro, tím pádem se datový věnec posune kousek blíže ke středu. 2. Zúžit vnitřní lunetu a zkosit ji tak, aby nezasahovala do datového okénka. Co se týká doteků a oříznutí: 1. Zvětšit pouzdro při zachování rozměrů ukazatele rezervy nátahu i fontu čísel. 2. Zmenšit font čísel na číselníku. 3. Zmenšit plochu ukazatele rezervy nátahu. 4. Kombinace variant 2 + 3. Bohužel, opět díky těmto krůčkům k dokonalosti, který Longines u tohoto modelu nedokázal překročit, tyto hodinky nevlastním. Koupili byste si je vy? Upraveno 26. května 2010 uživatelem sauce
Peta-Biker Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Zdá se mi to a nebo prostě hledáš dokonalé hodinky k obleku?
sauce Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Zdá se mi to a nebo prostě hledáš dokonalé hodinky k obleku? Hledám "dokonalé", ať už jsou jakékoliv
organic Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Ta datumovka zaseklá do lunety je fakt hrubá... Když už tady cupuješ ty oblekovky, zkus najít něco na Nomos Orion, kromě velikosti 35mm Vím, že se psalo o nepřesných indexech na číselníku, což jsem já nepozoroval, ale mě vadí, že číselník mezi 8 a 9 nedoléhá až k pouzdru, což ale může být chyba jen mého kusu, jinak jsou dokonalé
sauce Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 (upraveno) Ta datumovka zaseklá do lunety je fakt hrubá... Když už tady cupuješ ty oblekovky, zkus najít něco na Nomos Orion, kromě velikosti 35mm Vím, že se psalo o nepřesných indexech na číselníku, což jsem já nepozoroval, ale mě vadí, že číselník mezi 8 a 9 nedoléhá až k pouzdru, což ale může být chyba jen mého kusu, jinak jsou dokonalé Tak když už se ptáš... Velikost v žádném případě nekritizuji - je prostě daná tímto modelem. Nepřesné indexy nebo nedoléhání číselníku je spíš záležitost nedokonalého provedení konkrétního kusu a ne modelu jako takového... Mám k nim snad jenom dvě věci: 1. Index na šesti hodinách by mohl být buď plnohodnotný (např. polovina délky hodinových indexů), ne jenom černá tečka, nebo ať tam není index vůbec a číselník vteřin ať zasahuje níž, víc k dolnímu okraji číselníku. Pak by se ale musely upravit délky indexů hodin... 2. Pro mě by ty hodinové indexy mohly být protažené až k okraji číselníku, stejně jako jsou indexy minut. Upraveno 26. května 2010 uživatelem sauce
organic Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Díky za postřehy, ta tečka na šestce je záležitost novějších modelů, ty co mám právě na ruce mají plnohodnotný index. A když tak na to koukám, ty zlaté hodinkové indexy dotažené až na okraj by, dle mého názoru, vypadaly divně. Teď jsou v polovině těch minutových a tak se mi to líbí A dál tu ty Nomosy nebudu pitvat, přece jen je to o Londžínách... Škoda, že Nomosy must go... Tak když už se ptáš... Velikost v žádném případě nekritizuji - je prostě daná tímto modelem. Nepřesné indexy nebo nedoléhání číselníku je spíš záležitost nedokonalého provedení konkrétního kusu, k tomu se taky vyjadřovat nebudu. Mám k nim snad jenom dvě věci: 1. Index na šesti hodinách by mohl být buď plnohodnotný (např. polovina délky hodinových indexů), ne jenom černá tečka. Nebo ať tam není index vůbec a číselník vteřin ať zasahuje níž, víc k dolnímu okraji číselníku. 2. Pro mě by ty dlouhé indexy mohly být protažené až k okraji číselníku, stejně jako jsou indexy minut. Ale to je už ode mě opravdu hnidopišství...
sauce Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Díky za postřehy, ta tečka na šestce je záležitost novějších modelů, ty co mám právě na ruce mají plnohodnotný index. A když tak na to koukám, ty zlaté hodinkové indexy dotažené až na okraj by, dle mého názoru, vypadaly divně. Teď jsou v polovině těch minutových a tak se mi to líbí A dál tu ty Nomosy nebudu pitvat, přece jen je to o Londžínách... Škoda, že Nomosy must go... Bez té tečky to podle mě vypadá opravdu líp
Baker Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Koupili byste si je vy? Nedavno jsem je mel na ruce a kdyby byly mensi (42mm, ale diky svetlemu ciferniku pusobi vetsi) uvazoval bych o nich. Nedokonalosti, ktere popisujes mi nevadi, spis naopak.
redd Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 (upraveno) Uvedený model bych si nekoupil, přijdou mi hodně nevyvážené, font divný, zobrazení rezervy taky nic moc. Čistota designu je pro mě Stowa Antea bez data nebo Junghans Max Bill, případně ještě Riki Watanabe... (edit: v případě low end značek - v HH bych toho našel o dost víc). Upraveno 26. května 2010 uživatelem redd
jara Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Když se zde mluví o značce Longines, daleko víc se mi líbila série Avigation. Ale vše je věcí názoru, vkusu a finančních možností. Salut.
sauce Odesláno 28. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2010 Když se zde mluví o značce Longines, daleko víc se mi líbila série Avigation. Řada Avigation se Longinesu podlě mě opravdu povedla, škoda, že už se nevyrábí...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se