StanoBare Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 (upraveno) Och...to som necakal! Asi pred 5timi rokmi som si hovoril, chod na nich do divadla, este kym su pokope!!! Nadcasovy humor Divadla JC, je legendou. Nie kazdy to mal rad(aj ked pochybujem), ale respekt k ich, alebo konkretne k Smoljakovej praci kazdy mal. Poznam vsetky cimrmanovske hry - Ztrata tridni knihy, Dobyti severniho polu, ci Zaskok, z filmov Kulovy blesk, Vrchni prchni, Na samote u lesa, Marecku ... su tutovky, s peknym dejom, ma to myslienku. Kedysi Sverak povedal, ze nehladaju za seba nahradu, az pride cas a uz tu nebudu, nebude ani Cimrman...proste to tak ma byt, oni to vymysleli, oni si ho vezmu zo sebou k vsetkej ucte spolucinkujucich v divadle. Na Slovensku to bolo podobne s programami po umrti Jula Satinskeho. Ale ta sprava ma zaskocila...verim vsak, ze DJC to casom este potiahne dalej. edit: dopisanie textu Upraveno 6. června 2010 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 (upraveno) Tak to jsou špatný zprávy. Cimrmana jsem poslouchal poprvý někdy v roce 1985, první hra, kterou jsem osobně viděl byl Němý Bobeš ve Slováckým divadle v Uherském Hradišti v roce 1988 a poslední byla Švestka ještě s mojí přítelkyní (která Cimrmany milovala a hlášky z her znala opravdu nazpaměť) v roce 2003. Některé filmy dvojice Svěrák-Smoljak jsem měl rád hned a některé jsem si zamiloval až v pozdější době. Mezi ty druhé řadím svůj bezkonkurenčně nejoblíbenější film od dua S+S a pravděpodobně i jeden z nejlepších českých filmů vůbec - Kulový blesk. Až zhruba do počátku devadesátých let jsem ho docela míjel, ale pak jsem zjišťoval, jak je ten film "mnohovrstevnatý" a pokaždý jsem si našel něco novýho, něco, co bylo v druhým nebo možná až třetím plánu. Nehledě na skvělou hudební stopu tohoto filmu. Takže bych rád Ladislava Smoljaka připomenul nezapomenutelnou postavou otravné paní Jechové... EDIT: a ještě skvěle použitej motiv z tohoto filmu v podání party Mythematica... Tož odpočívej v pokoji Láďo. Upraveno 6. června 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 Tak zase umrel nekdo, jehoz zivotni dilo je nesmrtelne:-(( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 Musím se přiznat, že mě samotnýho zaskočilo, jak mi z tý zprávy bylo smutno. Aby ste pochopili, nikdy mě nikdy nebralo, když umřela nějaká "důležitá" osoba či bližší (např. třídní na gymplu, ještě před maturou), i když jsem cítil tak nějak povinnost ke společnosti i k ní být smutný...ale prostě to nešlo a musel jsem to přesdstírat. Jinak tomu bylo dnes, když jsem si to přečet ráno na netu, tak mi z toho bylo smutno a přitom p. Smoljak nepatřil k mým nejoblíbenějším členům JCD. Tak requiescat in pace... Ja to mam podobne. A o to vic je mi lito, ze jsem na Cimrmanech nikdy nebyl nazivo . Kazdopadne, tento pan si svoji zaslouzenou nesmrtelnost bez pochyby vybojoval! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aldo Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 (upraveno) Je na malinách! Upraveno 6. června 2010 uživatelem Aldo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HieronymusBosch Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 Tak jsem si říkal, že musím na cimrmany někdy zajít a odkládal jsem to tak dlouho, že už se mi to nepodaří. Strašná škoda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 Jak říká pan Smrtka ve hře Vizionář: "Nashledanou!" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 Tak jsem si říkal, že musím na cimrmany někdy zajít a odkládal jsem to tak dlouho, že už se mi to nepodaří. Strašná škoda... Myslím, že není všem dnům konec. Jistě ještě nějaká představení budou. Jinak mě samozřejmě mrzí, že odchází jeden z tvůrců tohoto laskavého a inteligentního humoru. Věřím, že se v českém nebi dostane mezi tamní VIP . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 Navíc nejen že nebude náhrada pro Divadlo Járy Cimrmana, ale nebude ani náhrada do oblasti českého humoru. Nějak se mi zdá, že poslední dobou humor postupně zaniká a mizí. Jak z televize, tak úplně odevšad. Nikdo prostě žádný humor nedělá. Lidi jakoby ani neměli čas a chuť se zasmát. Nebo spíš to považují za zbytečné, jako všechno, co nenese peníze. Ach jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2010 Je to moc velká škoda. V souladu s Cimrmanovou teorií externismu tu už navždy bude patrné místo, kde bude chybět Ladislav Smoljak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2010 takoví lidé, jako je mistr Smojlak , by měli žít věčně... už jen pro dobro lidstva Je hrozně smutné, že už jej nikdy neuvidíme hrát... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2010 Pro mě byl humor z per a hlav pánů Svěráka a Smoljaka něco jako mateřské mléko pro mimino.Jejich věci, ať už na divadle nebo ve filmu, toť perly z největších. Když jsem si dnes v novinách četl všechny ty hlášky, na které oba přišli(pro mě je autorská dvojice Svěrák-Smoljak jeden chlap), tak mi v krku naskočil knedlík a do očí se drala slza. Ať je mu v Českém nebi dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 8. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2010 Pro mne nejoblíbenější z divadla Járy Cimrmana, jsem rád, že jsem ho viděl naživo, obrovská škoda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sta Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2010 kdyz jsem zacal cestovat vice autem, zjistil jsem ze cimrmani jsou to nejlepsi jak neusnout a muze si je clovek prehravat neustale dokola. Nyni pri jejich poslechu bude v aute i trosku smutno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se