dagou Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Jestli mohu zasáhnout, kontroloval jsem si odkaz a vložil jsem špatný. Nechtěl jsem se zeptat na velice drahé aparáty, na ty bych neměl ani náhodou, šetřím na tůru do Himalájí. Zajímala mě Mamiya II, ta se dá na ebay koupit za solidní peníze. Mamča je super. Kup si k ní několik magazínů, abys moh reagovat na světlo v horách a přivezeš si parádní snímky.
Lapierre Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 for dagou už toho moc nekoupím, kvapem mi dochází peníze. Obětoval jsem cestě milované Rolexy, kolo, na které jsem šetřil tři roky a další zbytné věci. Ale potřebuju pořádný, ale skladný foťák, fotografování nerozumím a tak jsem to vzal podle značky. Nevím, jestli to je dobrá cesta, neudělal jsem chybu ? Jednu Mamiyu jsem kdysi dostal, ale je velká a navrch analogová, takže na nic. Řekl jsem si, že se budu Mamiyi držet, když jsem otevřel stránky, málem to se mnou seklo, když jsem viděl ty ceny. Naštěstí tam byla sedmička a tak jsem se jí chytil.
B.F.G. Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Nechci naskakovat do rozjetýho vlaku, ale jak tu již zaznělo, kdo chce fotit, má Nikon Já koupil D80 a myslím, že dlouhé roky měnit nebudu. Raději bych ještě větší foťák, protože na moje tlapky je D80 trošku malá, ale je to o penězích. Výber značky ve finále ve značné míře ovlivní skryté osobní sympatie nebo antipatie, takže parametry zdaleka nejsou všechno. Já bych si každopádně již malou zrcadlovku nekoupil. Možná foťák typu Leica, ovšem ta je cenově naprosto mimo mísu. Asi bych se vyhnul exotikám jako Sigma a podobně, dle mého soudu zůstala na půl cesty...
azazelo Odesláno 19. června 2010 Nahlásit Odesláno 19. června 2010 Vidím, že toho o fotografování víte velmi mnoho. Kdysi jsem měl foťák Mamiya, model už nevím. Jaký máte názor na dnešní produkci Mamiyi? Ptám se proto, co kdyby mě focení chytlo a chtěl bych se vrátit ke kořenům. Edit doplnění odkazu Mamča je stále špičkou ve středním formátu a to jak analog tak digi, ty digi. Zajímavý přístroj je Mamiya7 nebo Mamiya7II, dálkoměr s výměnnými objektivy, v podstatě středoformátová lajka a jde sehnat komplet i s pár skly za cca cenu lajky M6 s levnějším sklem. K M9: Ona byla svým způsobem výborná i M8/M8,2, která jde dnes použitá koupit za směšné peníze cca 30000 Kč,-. Pokud si odmyslíme problematický výstup do džejpegu, ty RAWy z toho v některých ohledech překonávaly kvalitou canon 5D a to byl nějaký soupeř. Fotit do RAWu je u digi lajky nutné z toho důvodu, že manuální nastavování clony a času po poměrně velkých skocích neumožňuje tak přesnou expozici, u filmu to nevadí, ale digi je na to háklivý. Fotit s časovou automatikou je zde problematické, protože pro kompenzaci expozice se musí lézt do menu a nelze to nastavit tlačítky na těle jako u zrcadlovky. Je taky nutný si uvědomit, že dálkoměrná lajka není ani tak foťák pro fotografy jako spíš pro umělce, vyžaduje to úplně jiný přístup a pro většinu běžných aplikací je daleko lepší zrcadlovka.
azazelo Odesláno 19. června 2010 Nahlásit Odesláno 19. června 2010 EPSON novy vyjde na neco malo pres 60000Kc,-, LEICA M8 pouzita, vyzkousena ve vybornem stavu kupr. v B&H v New Yorku, coz je jeden z nejvetsich obchodu na svete a s nizkymi cenami ji nabizi za 60000Kc,-, a FotoSkoda ji ma (NEVYZKOUSENOU) za 40000Kc,- neco tady nehraje.... No... já prodával dlouho M8 za 40 a nikdo neměl zájem... byla jak nová, horko těžko šla nakonec z baráku za 35... za víc je dnes (v ČR) neprodejná.
Josef01 Odesláno 19. června 2010 Nahlásit Odesláno 19. června 2010 Věřím i řada jiných skoro novych věci je neprodejných za 50% ceny. Prostě dnes mají ve světě hotové peníze velkou cenu.
dagou Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Tak jsem si minulou středu koupil PEN EP-1. Rozhodla cena, šel i s příslušenstvím (blesk, brašna, kožený řemen, kožený polokryt těla, náhradní baterie) za 10102 korun (nový, nepoužitý) a teď, po víkendu focení a sžívání se s ním musím říct, že opravdu překvapil. Rychlá, intuitivní obsluha, pěkné výsledky a bezkonkurenční lehkost provozu. Hooodně dlouho se mi nepodařilo si takhle krásně "zalejkařit" Není to na nějaké makro nebo zvěř, setový objektiv na to není vhodný, ale na takové to focení pro radost z focení, pro tu čistou fotografickou euforii je to něco nevídaného. Oproti zrcadlovce je natolik kompaktní, že není problém "tasit a fotit". Zrcadlovka je výborná věc, ale ne na momentky, zatím jsem se žádnou nebyl tak pohotově a pořád ve střehu.Musel jsem s tím výlevem chvilku počkat, než přejde úplně prvotní radost, abych mohl být alespoň trochu objektivní. kdo sháníte kvalitního společníka na dokumentaci běžných životních událostí, o kterého se nemusíte bát, zkuste PEN. Nneí dokonalý, ve tmě se s ním fotí špatně a chvíli trvá, než akceptujete specifické manuální ostření, ale pak se zamilujete a už se ho nebudete chtít zbavit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se