ego alter Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 vazeni,rad bych vas pozadal o nazor na vyse uvedeny fotak s objektivem sigma 18-250. schvalujete nebo meli byste jiny tip v podobne kategorii? fotak by mel slouzit k foceni prirody,fotodokumentace z cest apod. diky za jakykoliv nazor.
rubus32 Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Jen obecně, s touto Sigmou nemám konkrétní zkušenost: velkorozsahové zoomy mají zpravidla hodně čoček a tím i větší optické vady, než pevná skla. Příroda, oproti třeba architektuře či portrétu,poskytuje mnoho detailních tvarů, barevných kontrastů a rozdílné vzdálenosti, které jsou takovýmto sklem zachyceny jako neostré, či dokonce se projeví chromatická vada na hranách, nepěkný bookeh v rovině mimo zaostření, atp. Další věc je, zda budeš fotit makro, pak zoom také není optimální volba. Proto, pokud je tvým cílem příroda obecně, bych doporučil více pevných skel (v řadě Pentax lze použít AF fullframy, konkrétně mám bezproblémovou zkušenost s 35/2, 50/2,8 makro a 135/2.8), v ultrakrátkých ohniscích bývala populární Tokina 12-24 (netuším, zda měla bajonet P). Určitě i P dělá vlastní slušné objektivy, např 16-45/2.8. Pentax jako značku bych nezatracoval, právě třeba pro výbornou zpětnou kompatibilitu, i když Canon/Nikon je dnes technicky asi dál (ale i cenově).
cigi Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Než pentax a sigmu, tak bych šel do všecko canon nebo všecko nikon. Předpokládám, že oba dělají srovnatelný zrcadlovky i srovnatelný širokorozsahový zoomy, a máš opravdovou věc. Jinak kibi má recht, rozdělil bych to na dva zoomy, totiž většinou stačí jen jeden (18-55) i když po pravdě řečeno s sebou na cesty do zahraničí tahám 18 - 200 , kdyby náhodou ... takže asi jo.
redd Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Cca před půl rokem jsem řešil nákup zrcadlovky na cesty, protože jsem se zrcadlovkou začínal, koupil jsem K-x 18-55 + 55-300. S K7 jsem koketoval, ale nakonec jsem nechtěl tolik utrácet. Ale je to super stroj, luxusní zpracovnání. Pokud na fotky přírody a běžné fotodokumentace mi přijde ohnisko 250 zbytečně moc. Abys využil potenciál K7, volil bych jako základní sklo pentax 16-50/2.8. Případně odolnej seták 18-55 WR nebo 17-70/4
Well Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Zajdi si někam a zkus si vzít foťák do ruky. Nech si ukázat i obdobné konkurenty od Nikonu a Canonu. Kup to co ti nejlépe sedne do ruky a dobře se ovládá.Já mám K7, po Nikonu ani Canonu netoužím. Kvalita Pentaxu se těmto provařeným značkám vyrovná. Jestli tedy netoužíš po profi sklech 500 nebo 600mm, tam Pentax nemá co nabídnout.
dknespl Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Mám Pentax K10 s Pentax 18-250 1:3,5-6,3.Co se týká praktičnosti na dovolenou, na hory a tak, tak je perfektní. (Ale kompakt je určitě ještě lepší ;-)Co se týká fotek, tak jsou určitě lepší objektivy.Ta Sigma je asi podobná.
ego alter Odesláno 11. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. června 2010 chlapi,diky moc za reakce!!!
PepaSFI Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 asi je pravda že takhle rozsáhlý sklo bude mít chybičky ale asi to bude pořád lepší než nějaký ultrazoom kompakt. Na cestování určitě výhoda proti více objektivům, vystačíš si s menší brašnou a takyjak už to tak chodí, vždycky když se naskytne příležitost něco vyfotit tak je zrovna na aparátu ten druhý objektiv To chce zvážit priority, když jsi víc cestovatel tak jeden velkorozsah, když jsi víc fotograf tak jeden na makro, pak klasickou padesátku, pak nějaký zoom s rozumným rozsahem, k tomu něco dlóuhýho
afrikab Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Na cestovani bych doporucil "smc PENTAX DA 21mm F3.2 AL Limited". Mam sklo o podobnem ohnisku a na vetsinu fotek dostacujici a vahou a kvalitou se s nim nemuze zadne jine rovnat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se