Delapancha Odesláno 21. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2016 A nebo vyzkousej jinou frekvenci uhozu, tempo. Mozna je mates a rozladujes . Zkus "bit" o 3hz, to by melo ladit
Atos Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Myslím, že se mi to neodborné seřízení povedlo
Xenomorfus Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Bushman: kolega co je ma, tak se setkal ale ne az tolik do -. Stalo se mu to dle jeho sdeleni, prave kdyz pouzil rucni natah. Cim to je zpusobeno nevim, mozna nahoda. Ale vyprdnul se na natahovani a pak se srovnaly.U starych Deep Blue s 4R36 mi udelalo rucni natazeni to, ze hodinky se zpozdily za den treba o dve minuty. Pak uz sly normalne (asi 6-8s do minusu). Takze sem je pak uz rucne nenatahoval.
tano Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Xenomorfus: no, vida. Mozna na tom neco bude.
Bushman Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Nechal jsem je zastavit, několik dní stály a pak jsem je už natáhl normálně nošením. Jestli změna, tak k horšímu, přes minutu za 24 hodin. Dnes jsem je odnesl k hodináři, takovýhle hodinky mi k ničemu nejsou. Buď je spraví, nebo poletí do popelnice - tedy ty hodinky... :-)
Karol Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2017 (upraveno) Bushman :.....asi škoda vyhadzovat ten strojček teda aspon podla info z for je totožny s NH35A a ten sa da kupit už okolo 40.-dolarov novy. Upraveno 3. ledna 2017 uživatelem Karol
Bushman Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2017 Pak už by to byl stejně jen bastl a co s tím. Ale třeba to bude jen nějaká píčovina a hodinář to spraví - nikdy předtím jsem s těmihle strojky takovéhle problémy neměl. A když ne, tak to zahodím a budu mít důvod si koupit lepší hodinky. Stejně už delší dobu popkukuju po Steinhart...
Ondrais Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2017 Třeba přijdeš na to jak kombinovat hraní skladeb podle toho jak která působí na strojek :-) To by bylo dokonalý splynutí :-) No, přeji hodně štěstí. Seiko jsem si oblíbil při výběru hodinek a tohle čtení mě dosti děsí, obzvlášť když i třeba 6R15 je tu označována jako to samé. Co by si pak měl člověk z jejich produkce pořizovat aby těmito problémy nemusel trpět?
tano Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2017 Ja jsem s 6R15 spokojeny, ale baterka to neni, to je jasny.
Karol Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2017 (upraveno) Bushman ........prečo bastl? ved je to strojček čo je tam original ....teda ja som to aspon tak pochopil strojky su identicke označenie 4R36 použiva seiko pre domacu produkciu pod značkou seiko.....označenie NH35A sa použiva ako predajne označenie na ine určenie ako original seiko ....opravte ma ak sa mylim ....tiež mam niečo s 6R15 a 7S36 a zatial je to v pohode male odchylky ale stabilne a konštantne .....dobry hodinar tomu pride na zubok Upraveno 3. ledna 2017 uživatelem Karol
cynik Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 Přidám se také se svou troškou do mlýna. Mám černá monstra. Získall jsem pocit, že si chodí jak chtějí - část roku šly dost dopředu, pak jsem je chvíli nechal stát a začaly se zpomalovat. Nakonec to bylo víc než -10s/den. Nechal jsem je tedy odborně seřídit.Bylo mi sděleno, že mám štěstí na strojek - při seřizování prý vykazoval poměrně malé odchylky v polohách.Při mém neodborném pozorování a zaznamenávání, se mi zdá, že je to přeci jen trochu punk. Opravdu asi u tohoto strojku hraje vliv natažení, teplota apod. Ale jsem maximálně spokojen. Necelý měsíc po seřízení a zatím je dokážu regulovat jak potřebuju jen vhodným odkládáním. Při nošení a ve winderu vykazují poměrně malou odchylku. Tak doufám, že jim to vydrží (klepu na dřevo). uvidíme za pár měsíců.
Bushman Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 Tak se mi vrátily z opravy. Prý jim nic není, strojek nemá žádnou zjevnou vadu. Tak je pouze poladili (regulace). Dneska je sleduju a je to lepší, ale žádná sláva - cca tak 1 sekunda za hodinu do mínusu. Sice lepší, než minuta a půl za 24 hodin, ale mohlo by to být lepší. Myslíte, že to stojí za další pokus s regulací?
lucid Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 Tak se mi vrátily z opravy. Prý jim nic není, strojek nemá žádnou zjevnou vadu. Tak je pouze poladili (regulace). Dneska je sleduju a je to lepší, ale žádná sláva - cca tak 1 sekunda za hodinu do mínusu. Sice lepší, než minuta a půl za 24 hodin, ale mohlo by to být lepší. Myslíte, že to stojí za další pokus s regulací?Podle mne to nemá cenu, pokud potřebuješ přesný čas, kup si quartzky.
Frostie Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 Podle mne to nemá cenu, pokud potřebuješ přesný čas, kup si quartzky.No, ale uznáš Tondo sám, že 24 sec za den po regulaci je trochu katastrofa...
Frostie Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 Tak se mi vrátily z opravy. Prý jim nic není, strojek nemá žádnou zjevnou vadu. Tak je pouze poladili (regulace). Dneska je sleduju a je to lepší, ale žádná sláva - cca tak 1 sekunda za hodinu do mínusu. Sice lepší, než minuta a půl za 24 hodin, ale mohlo by to být lepší. Myslíte, že to stojí za další pokus s regulací?Já bych to dal zregulovat jinam, tenhleten se tomu moc nevěnoval, asi...
lucid Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 No, ale uznáš Tondo sám, že 24 sec za den po regulaci je trochu katastrofa...U strojků 7Sxx, bohužel, žádný div. Některé vyladíš, jiné ne, některé jdou krásně roky bez výrazné odchylky, některé nové dělají i několik desítek vteřin denně. Je to opruz a sázka do loterie. Buď stále chodit k hodináři nebo na to kašlat.
Frostie Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 U strojků 7Sxx, bohužel, žádný div. Některé vyladíš, jiné ne, některé jdou krásně roky bez výrazné odchylky, některé nové dělají i několik desítek vteřin denně. Je to opruz a sázka do loterie. Buď stále chodit k hodináři nebo na to kašlat.To je bohužel pravda. Buď chytneš prima kus, nebo tě pak čekají tyto peripetie... Ale i tak myslím, že by ještě jednu regulaci snesly a pak by se vidělo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se