Me2d Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Může mi prosím někdo odpovědět? Vím že vám do toho tady lezu tak nějak mimo mísu, ale vlákno se jmenuje Letecké Prim automat a tak myslím, že se tu mohu zeptat a jelikož jsou zde v drtivé většině pouze nadšenci do těchto hodinek, tak bych hrozně rád věděl, do jaké ceny jsou jako že normální a v top stavu, moc prosím o odpověď. Díky všem a třeba se mi povede se začlenit, díky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Může mi prosím někdo odpovědět? Vím že vám do toho tady lezu tak nějak mimo mísu, ale vlákno se jmenuje Letecké Prim automat a tak myslím, že se tu mohu zeptat a jelikož jsou zde v drtivé většině pouze nadšenci do těchto hodinek, tak bych hrozně rád věděl, do jaké ceny jsou jako že normální a v top stavu, moc prosím o odpověď. Díky všem a třeba se mi povede se začlenit, díky moc. Zkus chvilku sledovat Aukro, to je takový základní cenový ukazatel. Zrovna nedávno se tam jeden takový komplet prodal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Me2d Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Aukro sleduju, ale nějak nic abych si udělal představu, pokud by se nemuseli renovovat a byly opravdu ve velmi pěkném stavu bývá cena hodně nad 10.000,-Kč? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Aukro sleduju, ale nějak nic abych si udělal představu, pokud by se nemuseli renovovat a byly opravdu ve velmi pěkném stavu bývá cena hodně nad 10.000,-Kč? Hóóódně, zvlášť ve spojení se Sochorem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Aukro sleduju, ale nějak nic abych si udělal představu, pokud by se nemuseli renovovat a byly opravdu ve velmi pěkném stavu bývá cena hodně nad 10.000,-Kč? Počítej tak 8000,- KLIK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Hóóódně, zvlášť ve spojení se Sochorem... Pred spanim jsi me dobre pobavil !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Me2d Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Se Sochorem jsem je našel za 25000,- to je jemně dardička Jinak děkuji nenapadlo mě se podívat do archivu aukra. Tak snad nějaké seženu brzy než mě to zase pustí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 28. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2012 Se Sochorem jsem je našel za 25000,- to je jemně dardička Jinak děkuji nenapadlo mě se podívat do archivu aukra. Tak snad nějaké seženu brzy než mě to zase pustí... Jojo, koukal jsem že se tentokrát dokonce ani neprodaly. Asi je za ten pakatel nikdo nechce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Ahoj, trochu to tu oživím, ikdyž vím, že by to mělo spíš patřit do "Prim v inzerci". Vrtá mi hlavou tahle aukce: http://aukro.cz/prim-sport-2-letecke-automatic-funglovky-komplet-i2766117196.html?source=oo "Ojedinělá aukce unikátních číslovaných (pěkné č.002277) leteckých automatů Prim vyrobených v malé sérii speciálně pro letectvo čs. lidové armády s veškerým příslušenstvím včetně etuí a odznaků pilota 1. třídy - tito v 80. létech chránili čs. vzdušný prostor převážně na strojích MIG-21 a L-39 Albatros. Plně funkční strojek typu 96.0 byl nedávno preventivně servisovaný a má bezproblémový chod. Hodinky vypadají jako nové, ale párkrát na ruce byly. Tento starší typ chromovaného pouzdra s minutovými indexy má zevnitř pod krčkem korunky výřez pro správné vycentrování armovacího kroužku, nejedná se tedy v žádném případě o novodobé přepouzdření. Odražená korunka vyrobená výhradně pro tento vojenský model Primek vypadá jako netknutá. Příhozy nezruším. Platba za aukci pouze bezhotovostně převodem na účet nejlépe do týdne. Jedeme od koruny, přeji hezkou zábavu. " No já asi tuším, že toto bude pěkně udělaný mix, už jenom proto, že hodinky mají přebroušené dno a to asi z důvodu aby byly odstraněné škrábanečky. Pouzdro je dle mého názoru také vyměněné (dobové co se dávalo na PSII), protože u všech těchto původních hodinek mají pouzdra tupé hranky v oblasti čel u řemínků. Samozřejmě že nejde o novodobé přepuzdření a ani nikdo nepíše že jde o NOS hodinky. "Tento starší typ chromovaného pouzdra s minutovými indexy má zevnitř pod krčkem korunky výřez pro správné vycentrování armovacího kroužku, nejedná se tedy v žádném případě o novodobé přepouzdření." Mohl by mi prosím někdo objasnit zda existují nějaké odlišnosti mezi krčky korunek na vnitřní straně pouzder PSII (a to včetně pouzdra Prim Leteckých)? Taky bych rád věděl jak je to s pilotními odznaky? Komu se uděloval Pilotní odznak 1. třídy nebo Čestný odznak pilota, jestli byly ještě jiné odznaky a za co se udělovaly. A kdyby byly nějaké fota. To bude asi nejlíp vědět Petr_P. Díky Je možné sehnat nějakým způsobem samostatně krabičku (modrou rakvičku) a návod k použití na tyto hodinky? Popřípadě jak moc velká vzácnost je ta modrá krabička a záručák? Moc dík za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Můžeš toto trochu rozvést? "u všech těchto původních hodinek mají pouzdra tupé hranky v oblasti čel u řemínků" Z textu mi není úplně jasné o co jde, třeba srovnávací fotku toho správného leteckého pouzdra? Tímto by existoval 3 typ pouzdra PS2? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Můžeš toto trochu rozvést? "u všech těchto původních hodinek mají pouzdra tupé hranky v oblasti čel u řemínků" Z textu mi není úplně jasné o co jde, třeba srovnávací fotku toho správného leteckého pouzdra? Tímto by existoval 3 typ pouzdra PS2?No, to mě taky zajímá, v čem je přesně ten rozdíl. Já zatím znám čtyři typy, tedy dva základní notoricky známé s vybráním pro zub armováku a bez, pak pouzdro PS 2 s vybráním pro řemen jako mají některé soudky (to se moc nevidí) a pak to na dvacítkové řemeny (na automaty).Že by další typ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 No, to mě taky zajímá, v čem je přesně ten rozdíl. Já zatím znám čtyři typy, tedy dva základní notoricky známé s vybráním pro zub armováku a bez, pak pouzdro PS 2 s vybráním pro řemen jako mají některé soudky (to se moc nevidí) a pak to na dvacítkové řemeny (na automaty).Že by další typ? Já znám ještě jeden typ, ale na leteckých jsem ho ještě neviděl (naštěstí) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Co se týče odznaků : sorry za kvalitu teď večer nemam dobré světlo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rama Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 (upraveno) Krabička+záručák na letecký automaty převyšuje vzácností (a často i cenou) samotný hodinky. Známých číslovaných hodinek máš tady na foru v seznamu na 150 ks, ale kompletů je asi tak do počtu prstů na jedný ruce. Pro běžnýho uživatele těchto hodinek, jako jsem třeba já je to drahá zbytečnost, pro některý sběratele životní nutnost. Stačí si jen pořádně pročíst příslušný vlákna o leteckých pěkně od začátku. Loni jsem hodně studoval odlišnosti detailů na leteckých automatech, všechny dostupný obrázky, in nature několik originálů ze 100% zdroje, které jsem si i za tímto účelem koupil. Odlišnosti na pouzdru podle mě nejsou žádný a na letecký se použil ten samý typ jako na PS 2.1. Jediným rozdílem oproti mladšímu pouzdru typu Humberto je ten výřez pro armovací kroužek pod krčkem, zbytek je podle mě totožný a snad i někdo další potvrdí tento můj názor. Upraveno 14. listopadu 2012 uživatelem rama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rama Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 (upraveno) Srovnávat chromovaný pouzdra v různým stádiu opotřebení není ta nejlepší vědecká metoda. Nejlíp srovnáš NOSový, nebo jen velmi málo nošený stavy pouzder. Vkládám fotky NOS leteckých člena Fragopolis (snad se nebude zlobit, ano vím autorský práva atd.) kde by mělo být všechno pro zevní srovnání pouzder pěkně vidět. Nevidím tam vůbec žádný rozdíly. Korunka je přesně stejná jako má být na leteckých automatech a nezaměňovat ji s na první pohled podobnou korunkou PS1, ta je od ní odlišná. Upraveno 14. listopadu 2012 uživatelem rama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Nerad komentuji probíhající aukci. Ale o čem to tady diskutujete? Ty hodinky jsou naprosto košér. Není o čem diskutovat a přemýšlet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník rama Odesláno 15. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2012 (upraveno) Však tady není inzerce Honzo. Jen názorný srovnání pouzder pro Petra Svetra, protože ta spekulace o jejich odlišnosti je totální blbost a jsem rád že je to teď jasný. Třeba takovej Straspol může mít dnes kvůli možnýmu novýmu typu pouzdra PS2 zbytečně lehký spaní, tak je to potřeba rychle uvýst na pravou míru.Dobrou. Upraveno 15. listopadu 2012 uživatelem rama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 15. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2012 (upraveno) Co se týče odznaků :Ten odznak uprostřed - Letec-kosmonaut ČSSR má zezadu nějaké evidční číslo? Originál nebo novodobá replika? A krabička/etue asi není? Upraveno 15. listopadu 2012 uživatelem Petr_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 15. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2012 Však tady není inzerce Honzo. Jen názorný srovnání pouzder pro Petra Svetra, protože ta spekulace o jejich odlišnosti je totální blbost a jsem rád že je to teď jasný. Třeba takovej Straspol může mít dnes kvůli možnýmu novýmu typu pouzdra PS2 zbytečně lehký spaní, tak je to potřeba rychle uvýst na pravou míru.Dobrou.To jsi hodnej, ale já spal celkem dobře, nějak jsem si říkal že to bude nějaká (censored) tak jsem si to nepustil moc k tělu ale čím víc sbírám Primky , tím víc si uvědomuju, jak strašně je všecko možný . To mi potom zmínka o pánských Aeskulapech dokáže rozhodit sandál že si musím dát panáka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 15. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2012 Ten odznak uprostřed - Letec-kosmonaut ČSSR má zezadu nějaké evidční číslo? Originál nebo novodobá replika? A krabička/etue asi není? Nemá číslo, je to takzvaný technologický vzorek. Bylo jich vyrobeno cca 20 ks, na rozdíl od oficiálního kusu není ze stříbra ale tombaku a hvězdička není česky granát, ale barevné sklo. Mám ho přímo z Kremnice. Nicméně rok původu je stejný jako nositelské odznaky. Každopádně žádná novodobá kopie. Vím, lepší by byl stříbrný odznak, ale to je skoro nemožné sehnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se