straspol Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 Dosud jsme znali asi pouze jeden precedens (tedy pokud ten také nebyl falešný). Byly to PRIM Letecké Automatic, které v roce 1983 věnovali spolupracovníci generálporučíkovi Jozefu Remkovi. Tyto hodinky tady byly před pár lety v prodejní sekci. Tedy je vidět, že dar nadřízeným generálům v podobě hodinek za cca 670,- Kčs nebyla žádná ostuda. 670,- Kčs byla ale cena maloobchodní v Klenotech pro nečíslované hodinky, což tyto nejsou vzhledem k nevyplnění záručního listu. Číslovaný erár pro MNO byl o něco levnější. Za kolik byly ty nečíslované kousky, které získali lidé, kteří věděli o projektu leteckých hodinek, není pochopitelně známo. Dokážu si představit, že někdo z velení 10. letecké armády či letectva v roce 1983 ?nasyslil? hodinky do reprezentačního fondu pro podobné příležitosti. I teorie, že to byly původně číslované, jen se k nim sehnalo nějak nové víko, je vzhledem k vysokému postavení darujících a době (asi konec 80. let) možné. Navíc geografická vzdálenost mezi Hradcem Králové (sídlo 10. LA) a Eltonem v Novém městě nad Metují je minimální. I kdyby to věnování bylo nově vyrobené, tak přesto je tento exemplář hodinek velmi unikátní ? hodinky jsou opravdu jak nové. Na fotkách je sice vidět pár drobných rýh, ale jinak takto netknuté pouzdro/sklo/lunetu jsem tady viděl jen jednou. Navíc je k tomu originální řemen, kompletní krabička a záruční list, který vypadá skutečně dobově a ne jako nová kopie na moderní laserové tiskárně. Musím přiznat, že takovou sestavu v tak dobrém stavu, jsem tady ještě neviděl. Já vím, jsou hezké, pěkný stav, papíry, krabka...Tak do toho, tak tam tu pětadvácu bouchni...příběh už máš krásně vymyšlenej, asi mu i věříš- tak PLÁC !!!
Petr_P Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 Já vím, jsou hezké, pěkný stav, papíry, krabka...Tak do toho, tak tam tu pětadvácu bouchni...příběh už máš krásně vymyšlenej, asi mu i věříš- tak PLÁC !!!Já ale nediskutoval o ceně nebo snad o tom, že je chci koupit. A ještě formou veřejné aukce...to rád přenechám jiným. Pouze jsem napsal svůj osobní názor na originalitu těchto hodinek. Mně ke štěstí stačí, že mám jejich fotografie. A kdo je, nebo bude jejich majitelem, není pro mě podstatné.
Honza.manta Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 I kdyby to věnování bylo nově vyrobené, tak přesto je tento exemplář hodinek velmi unikátní ? hodinky jsou opravdu jak nové. Na fotkách je sice vidět pár drobných rýh, ale jinak takto netknuté pouzdro/sklo/lunetu jsem tady viděl jen jednou. Navíc je k tomu originální řemen, kompletní krabička a záruční list, který vypadá skutečně dobově a ne jako nová kopie na moderní laserové tiskárně. Musím přiznat, že takovou sestavu v tak dobrém stavu, jsem tady ještě neviděl.No já vím o pár exemplářích v minimálně stejném ne-li lepším stavu a tuhle sestavu mám doma taky a myslím, že zdaleka nejsem jediný. Ona to zase až taková vzácnost není, aby to bylo dražší než třeba původní ES.
Petr_P Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 No já vím o pár exemplářích v minimálně stejném ne-li lepším stavu a tuhle sestavu mám doma taky a myslím, že zdaleka nejsem jediný. Ona to zase až taková vzácnost není, aby to bylo dražší než třeba původní ES. Jo, díky za opravu, já jsem ten tvůj set, co jsi koupil od Nirmality, opomněl. Já jsem se nepřesně vyjádřil. Měl jsem říci hodinky, které byly od vojáků. I když ty pro generála Sochora, jsou asi něco mezi, nebo spíše jako ty civilní. Já měl na mysli nekompletní sety, co měl Fragopolis a Pikec. Tam vždy něco chybělo nebo bylo něco opotřebovaného. A kromě těchto tří, si teď nemohu už vybavit nikoho dalšího, kdo by se tady pochlubil kompletní sadou PRIM Letecké Automatic (moderní repasované pro české letectvo s Miyotou a plechovou krabičkou nepočítám). Honzo, co nebo spíše kdo mi unikl?
diver60 Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 Škoda že se už s gen. Sochorem nelze zkontaktovat a ověřit pravost darování .....
Petr_P Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Protože ceny na Aukru je zde populární téma, dovolil jsem si zachovat pro budoucnost záznamy z obou zde zmíněných aukcí vojenských primek ? prodej leteckých generála Sochora i prodej potápěčských Elton Sport (čísleník PRIM SPORT, sériové číslo 00008085, s věnováním od velitele pohraniční stráže). A nepochybuji, že tam jsou i zdejší členové. Někteří dokonce v obou aukcích. Prakticky nové PRIM Letecké Automatic generála Sochora v kompletní sadě se prodaly za 21 750 Kč. Existence vítěze byla potvrzena. 4 zájemci byly ochotni zaplatit v rozmezí 5-10 tisíc Kč, 4 zájemci byli ochotni zaplatit v kategorii 10-15 tisíc Kč. V kategorii 15-20 tisíc nebyl žádný zájemce. Dva zájemci (případně jen jeden, pokud druhý v pořadí byl alter ego prodejce za účel zvýšení ceny) byli ochotni dát přes 20 tisíc Kč. Tím stanovili tržní hodnotu tohoto exempláře platnou pro okamžik prodeje. Hodně opotřebované, ale vzácné ELTON SPORT 0000805 bez náramku a jiných částí setu se prodaly za 21 213 Kč. Existence vítěze byla také potvrzena a je jím místní člen. Zde už byla menší tlačenice a cenový průměr byl nepatrně vyšší. V kategorii 5-10 tisíc Kč nebyl žádný zájemce, 2 zájemci byli ochotni zaplatit v kategorii 10-15 tisíc Kč. V kategorii 16-20 tisíc byl jeden zájemce. Dva zájemci (případně jen jeden, pokud druhý v pořadí byl alter ego prodejce za účel zvýšení ceny) byli ochotni dát přes 20 tisíc Kč. Tím stanovili tržní hodnotu tohoto exempláře platnou pro okamžik prodeje. Upraveno 14. října 2012 uživatelem Petr_P
straspol Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Protože ceny na Aukru je zde populární téma, dovolil jsem si zachovat pro budoucnost záznamy z obou zde zmíněných aukcí vojenských primek ? prodej leteckých generála Sochora i prodej potápěčských Elton Sport (čísleník PRIM SPORT, sériové číslo 00008085, s věnováním od velitele pohraniční stráže). A nepochybuji, že tam jsou i zdejší členové. Někteří dokonce v obou aukcích. Prakticky nové PRIM Letecké Automatic generála Sochora v kompletní sadě se prodaly za 21 750 Kč. Existence vítěze byla potvrzena. 4 zájemci byly ochotni zaplatit v rozmezí 5-10 tisíc Kč, 4 zájemci byli ochotni zaplatit v kategorii 10-15 tisíc Kč. V kategorii 15-20 tisíc nebyl žádný zájemce. Dva zájemci (případně jen jeden, pokud druhý v pořadí byl alter ego prodejce za účel zvýšení ceny) byli ochotni dát přes 20 tisíc Kč. Tím stanovili tržní hodnotu tohoto exempláře platnou pro okamžik prodeje. Hodně opotřebované, ale vzácné ELTON SPORT 0000805 bez náramku a jiných částí setu se prodaly za 21 213 Kč. Existence vítěze byla také potvrzena a je jím místní člen. Zde už byla menší tlačenice a cenový průměr byl nepatrně vyšší. V kategorii 5-10 tisíc Kč nebyl žádný zájemce, 2 zájemci byli ochotni zaplatit v kategorii 10-15 tisíc Kč. V kategorii 16-20 tisíc byl jeden zájemce. Dva zájemci (případně jen jeden, pokud druhý v pořadí byl alter ego prodejce za účel zvýšení ceny) byli ochotni dát přes 20 tisíc Kč. Tím stanovili tržní hodnotu tohoto exempláře platnou pro okamžik prodeje. To je ale opravdu zajímavé srovnání. Zejména podíl nováčků (lidí s opravdu krátkou AUKROvou minulostí) je v obou aukcích zcela rozdílný. (v aukci leteckých polovina, v aukci skoroeltonů desetina) Účast lidí odsud je samozřejmá v obou aukcích. Rozdíl mezi průběhem obou obchodů je v tomto srovnání dobře patrný- skvělý nápad, takhle to srovnat vedle sebe .Mimochodem- k...1 se objevuje v aukcích hodinek často, takže jde pravděpodobně opravdu o zájemce (bohužel, jinak bych je měl tak krásně, překrásně levné...) No, i kdyby se okamžitě teď znovu prodaly za těch pětadvacet a pak vždy po týdnu za třicet, pětatřicet, čtyřicet a padesát, s cenou ostatních, férově prodávaných kusů to těžko hne Upraveno 14. října 2012 uživatelem straspol
straspol Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 Aha- stejně by mi to bylo nepomohlo. Ale to je jedno- kdybych do toho nešel a padly za těch čtrnáct něco, asi bych to musel řešit
diver60 Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Odesláno 14. října 2012 Náhodou - já už jich mám jenom pár! Jooo, bývaly lepší časy ... Pěkná peruť.... ještě jsi je měl všechny nastavit aby otevřeli pumovnice ve stejný okamžik....
gunman Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 prosím o radu koupil jsem pěkné prim letecké a chtěl bych si poskládat ještě jedny z novovýroby parexo na stránkách mají sadu na prim letecké za 1850,- bez strojku, hledal jsem, co tam patří za strojek, ale nenašel a majitel stránek parexo mi zatím neporadil prosím teda o radu: co je tam za strojek?pokud ho seženu, je třeba ještě k té výše uvedené sadě něco shánět nebo jen vložit strojek a sestavit?zvládne to sestavit běžný hodinář na malém městě? děkuji
Honza.manta Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 prosím o radu koupil jsem pěkné prim letecké a chtěl bych si poskládat ještě jedny z novovýroby parexo na stránkách mají sadu na prim letecké za 1850,- bez strojku, hledal jsem, co tam patří za strojek, ale nenašel a majitel stránek parexo mi zatím neporadil prosím teda o radu: co je tam za strojek?pokud ho seženu, je třeba ještě k té výše uvedené sadě něco shánět nebo jen vložit strojek a sestavit?zvládne to sestavit běžný hodinář na malém městě? děkujiKalibr 96. A je otázka, jestli v té sadě je rámeček strojku, ale měl by být. Složí to každý hodinář.
straspol Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 Kalibr 96. A je otázka, jestli v té sadě je rámeček strojku, ale měl by být. Složí to každý hodinář.Rámeček tam není, musí se sehnat z leteckých automatů. A shání se dost blbě...Na druhou stranu, šel by vytočit i ze silonu, jako je na jiných hodinkách od PRIMu, a asi by to z hlediska nárazuvzdornosti mělo i své výhody. Neboj, šikovní hodináři to vyřeší taky je mám ve sbírce.
Petr Svetr Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 A není místo tohoto martýria lepší počkat a koupit si za 5000,- opotřebovaný originál? Určitě se taky bude dát nosit a radost bude jistě mnohonásobně větší.
gunman Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 teď už ten originál mám, ale má drobné mouchy a nechci ho dobouchat úplně
davyt Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 V nedávné době jste si tu sadu od parexa objednal, potvrzuji, že v ní rámeček není. Mimochodem na stránkách píší, že ho nabízí s origo ciferníkem. Vím, že se tady řešila náhrada ciferníku nabízená dříve parexem, která byla hned na první pohled rozeznatelná. S tím co mi přišlo, nevím jestli je to skutečně originál nebo zdařilejší China - každopádně ten lvíček na něm vypadá o dost líp, ale detailně jsem ho ještě nezkoumal. Pokud se k tomu o víkendu dostanu, můžu sem hodit fotku toho ciferníku, pokud ho budete někdo chtít prozkoumat.
JR_2010 Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 V nedávné době jste si tu sadu od parexa objednal, potvrzuji, že v ní rámeček není. Mimochodem na stránkách píší, že ho nabízí s origo ciferníkem. Vím, že se tady řešila náhrada ciferníku nabízená dříve parexem, která byla hned na první pohled rozeznatelná. S tím co mi přišlo, nevím jestli je to skutečně originál nebo zdařilejší China - každopádně ten lvíček na něm vypadá o dost líp, ale detailně jsem ho ještě nezkoumal. Pokud se k tomu o víkendu dostanu, můžu sem hodit fotku toho ciferníku, pokud ho budete někdo chtít prozkoumat. To sem prosím určitě hoď tu fotku, to jsem docela zvědavý...
straspol Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 A není místo tohoto martýria lepší počkat a koupit si za 5000,- opotřebovaný originál? Určitě se taky bude dát nosit a radost bude jistě mnohonásobně větší. Jaké martýrium máš na mysli?
Alonso Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 (upraveno) To sem prosím určitě hoď tu fotku, to jsem docela zvědavý... Doma mám jednu nesestavenou Parexo sadu, řekl bych, že ciferník je originál. Nechť ale posoudí odborníci. Dávám sem fota i jak byl zabalen. Zajímavá je ale oprava, která je viditelná z druhé strany. Je možné, že Parexo disponuje origo ciframa, které tehdy Elton vyřadil z důvodu nižší kvality. To je ale má laická spekulace. Sadu nemám danou dohromady taky proto, že nemám vnitřní vložku. Co ale sháním ještě je origo armovací kroužek, ten ze sady Parexa barevně moc nesedí, zelená je hodně neautentická. No a poslední postřeh, spodní dýnko je ještě cca. o 1mm vyžší, než je originál. Upraveno 26. října 2012 uživatelem Alonso
JR_2010 Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 Vypadá, že je úplně v pohodě. Kdy jsi to kupoval?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se