bohush Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Tak jsem si minulý týden trochu hrál v dílně a ač jsem tomu původně sám nevěřil, nakonec se dílo docela povedlo. Vzorem mi byly tyto adaptery kolegy Waltra z Canady, akorát rozteč nožek jsem zvolil 22 mm, protože a)mám takových řemenů několik a b)se mi ten rozměr zdá esteticky přijatelnější. No a musím říct, že hodinky na ruce vypadají bohovsky, navíc zřejmě takovouto úpravu široko daleko nikdo nemá. Sorry za tu záplavu fotek, ale musím se podělit. Vím, že někdo může namítat, že kůže na potápky nepatří, ale přesto je to paráda, ne? 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Je to paráda. Slušnej počin. A na rozdíl od kolegy ti to kvůli zvolené šířce adaptéru lícuje s nožičkou. Co si ještě trochu pohrát s designem, aby to z profilu nebylo hranaté k té kulaté nožce. I když možná v reálu v životní velikosti to není nijak nápadné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 19. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Je to paráda. Slušnej počin. A na rozdíl od kolegy ti to kvůli zvolené šířce adaptéru lícuje s nožičkou. Co si ještě trochu pohrát s designem, aby to z profilu nebylo hranaté k té kulaté nožce. I když možná v reálu v životní velikosti to není nijak nápadné... Hm, to by šlo, ale asi by se opticky ta mezera mezi nožkou a adapterem o dost zvětšila a to zase nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendr Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Dobrá práce. Klidně se rozepiš o výrobě...nástroje, materiál,... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 paradicka, super napad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 19. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Dobrá práce. Klidně se rozepiš o výrobě...nástroje, materiál,... Původní materiál je tady ten kus nerezu na fotce, no a jinak pilka, několik pilníků, stojanová vrtačka, bruska, svěrák, posuvka a nakonec halda smirků až do jemnosti 4000, vyleštit, celkem cca 10 hodin pocení a hotovo. Jinak v jedné nožce zůstal zalomený vrták 1 mm a jeden adapter má obyč. stěžejku a druhý tlustou Seiko, je tam totiž důležité aby řemen seděl hodně napevno, jinak nedrží v ose adapteru a zalamuje se, tak jsem to vyřešil tou tlustou stěžejkou, ta to utěsnila. Nejhorší ale bylo vyvrtat přesně ty díry, aby to celé nebylo nakřivo, z toho jsem měl obavy, ale povedlo se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Bohušu..super..by sis mohl udělat i tah...já bych neměl nervy ani na ty adaptéry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Jako nemehlo (a bývalej strojař) oceňuju zručný lidi a jejich manuální práci. Fakt super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Dobra prace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 19. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Díky, díky, však mi taky ty výše zmíněné nástroje nesmí dlouho na oči. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Moc pěkné - možná by stálo za zvážení, jestli neponechat ten dílek u nožek kulatý jako na tahu. Přijde mi takhle celkem velká mezera mezi adaptérem a nožkami. Ale třeba je to jen optický klam a na živo to vypadá lépe.Rozhodně by se mi na mé Orisky něco takového hodilo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 19. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Moc pěkné - možná by stálo za zvážení, jestli neponechat ten dílek u nožek kulatý jako na tahu. Přijde mi takhle celkem velká mezera mezi adaptérem a nožkami. Ale třeba je to jen optický klam a na živo to vypadá lépe. Rozhodně by se mi na mé Orisky něco takového hodilo... To samé mi už nahoře navrhoval Bandicoot, ale když na to tak koukám, už s tím asi hýbat nebudu, taky by se to nemuselo podařit a to bych nerad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiboon Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2010 Luxus... vypada to paradne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lupo Odesláno 20. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2010 ahoj! v pripade ze je to mozne, okamzite si u teba objednam 2kusy, ale pre 24mm strap. bravo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 Tiez by som zobral 1parik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 (upraveno) Tiez by som zobral 1parik Výborný! Tak vypadá originál řemen? Upraveno 3. prosince 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 3. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 (upraveno) Tiez by som zobral 1parik Pánové, já nic nevyrábím, opravdu ne byla to neskutečná j.....a a podstopil jsem ji pouze pro sebe, resp. pro svoje hodinky. Stálo to za to, vypadají na různých řemenech bombasticky, ale na tom černém buvolu z obrázků výše asi nejlíp, čekám teď na Maratac, tam jsem sám zvědav jak to bude vypadat. Další kusy adaptérů se nechystají, výroba byla ukončena Jedině snad, kdyby mně to zase někdy chytlo... edit: ještě dodám, že jsem nakonec ty horní hrany zaoblil, jak mi bylo doporučováno, ale jenom tak lehounce. Upraveno 3. prosince 2010 uživatelem bohush Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 Kdyby te to zase chytlo, vezmu si dvacet kousku. Zkusim je hodit na ebay Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 3. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 Kdyby te to zase chytlo, vezmu si dvacet kousku. Zkusim je hodit na ebay Prvních 20 bude pro tebe , beztak jsem pořád dlužníkem za ty dílky k Samurajům. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 (upraveno) Samozrejme jsem si delal srandu Ale vypada to suprove - to musim rict. Upraveno 3. prosince 2010 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se