Přejít na obsah

Adaptery pro Orisy

bohush

Doporučené příspěvky

Tak jsem si minulý týden trochu hrál v dílně a ač jsem tomu původně sám nevěřil, nakonec se dílo docela povedlo. Vzorem mi byly tyto adaptery kolegy Waltra z Canady, akorát rozteč nožek jsem zvolil 22 mm, protože a)mám takových řemenů několik a b)se mi ten rozměr zdá esteticky přijatelnější. No a musím říct, že hodinky na ruce vypadají bohovsky, navíc zřejmě takovouto úpravu široko daleko nikdo nemá. Sorry za tu záplavu fotek, ale musím se podělit. Vím, že někdo může namítat, že kůže na potápky nepatří, ale přesto je to paráda, ne?

post-5960-1279525935,59.jpg

post-5960-1279525948,92.jpg

post-5960-1279525960,34.jpg

post-5960-1279525985,02.jpg

post-5960-1279525994,21.jpg

post-5960-1279526007,31.jpg

post-5960-1279526023,43.jpg

post-5960-1279526031,18.jpg

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to paráda. Slušnej počin. A na rozdíl od kolegy ti to kvůli zvolené šířce adaptéru lícuje s nožičkou.

Co si ještě trochu pohrát s designem, aby to z profilu nebylo hranaté k té kulaté nožce. I když možná v reálu v životní velikosti to není nijak nápadné...

Odkaz ke komentáři

Je to paráda. Slušnej počin. A na rozdíl od kolegy ti to kvůli zvolené šířce adaptéru lícuje s nožičkou.

Co si ještě trochu pohrát s designem, aby to z profilu nebylo hranaté k té kulaté nožce. I když možná v reálu v životní velikosti to není nijak nápadné...

Hm, to by šlo, ale asi by se opticky ta mezera mezi nožkou a adapterem o dost zvětšila a to zase nechci.

Odkaz ke komentáři

Dobrá práce. Klidně se rozepiš o výrobě...nástroje, materiál,...

Původní materiál je tady ten kus nerezu na fotce, no a jinak pilka, několik pilníků, stojanová vrtačka, bruska, svěrák, posuvka a nakonec halda smirků až do jemnosti 4000, vyleštit, celkem cca 10 hodin pocení a hotovo. Jinak v jedné nožce zůstal zalomený vrták 1 mm :smile_anim: a jeden adapter má obyč. stěžejku a druhý tlustou Seiko, je tam totiž důležité aby řemen seděl hodně napevno, jinak nedrží v ose adapteru a zalamuje se, tak jsem to vyřešil tou tlustou stěžejkou, ta to utěsnila. Nejhorší ale bylo vyvrtat přesně ty díry, aby to celé nebylo nakřivo, z toho jsem měl obavy, ale povedlo se.

post-5960-1279528116,24.jpg

Odkaz ke komentáři

Moc pěkné - možná by stálo za zvážení, jestli neponechat ten dílek u nožek kulatý jako na tahu. Přijde mi takhle celkem velká mezera mezi adaptérem a nožkami. Ale třeba je to jen optický klam a na živo to vypadá lépe.

Rozhodně by se mi na mé Orisky něco takového hodilo... ;)

Odkaz ke komentáři

Moc pěkné - možná by stálo za zvážení, jestli neponechat ten dílek u nožek kulatý jako na tahu. Přijde mi takhle celkem velká mezera mezi adaptérem a nožkami. Ale třeba je to jen optický klam a na živo to vypadá lépe.

Rozhodně by se mi na mé Orisky něco takového hodilo... ;)

To samé mi už nahoře navrhoval Bandicoot, ale když na to tak koukám, už s tím asi hýbat nebudu, taky by se to nemuselo podařit a to bych nerad.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsíci...

Tiez by som zobral 1parik

Pánové, já nic nevyrábím, opravdu ne :) byla to neskutečná j.....a a podstopil jsem ji pouze pro sebe, resp. pro svoje hodinky. Stálo to za to, vypadají na různých řemenech bombasticky, ale na tom černém buvolu z obrázků výše asi nejlíp, čekám teď na Maratac, tam jsem sám zvědav jak to bude vypadat.

Další kusy adaptérů se nechystají, výroba byla ukončena :D

Jedině snad, kdyby mně to zase někdy chytlo...

edit: ještě dodám, že jsem nakonec ty horní hrany zaoblil, jak mi bylo doporučováno, ale jenom tak lehounce.

Upraveno uživatelem bohush
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...