Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pokud sezenes Doxy za americkou cenu, tak nevahej. Financne nebudes stratny ani za dva roky a v EU je vzdycky prodas bez problemu. Pokud bys je kupoval za evropskou cenu, tak....asi taky Doxy. :-) Ale uz to neni tak jednoznacne. Lidi tady vyzdvihuji tah a sponu Omegy, ale podle me, je prave tah a spona lepsi u Doxy. Taky nedokazu odpustit sportovnim a potapecskym Omegam tu ulitbu metrosexualum, tedy antireflexni vrstvu na vnejsi strane. Na druhou stranu je fakt, ze Omega ma daleko lepsi zvuk mimo tohle forum. Omega ma jemnejsi detaily, mozna i propracovanejsi. A asi lepsi strojek. I kdyz ETA 2892 taky neni zadny sunt. Omega urcite vice pohoni ego. O tom zadna. Doxy bych ja osobne volil prave z toho duvodu. Ze Omega je vetsi egohonic. Chronomagori tady si ji mozna kupuji kvuli co-axu, nebo to aspon tvrdi, ale ostatnich 99 procent zakazniku, IMHO, si je kupuje kvuli znacky, vsudepritomnych megabilboardu, ega, Bonda, ceny,.. Nic proti tomu, jsou to legitimni duvody, vyci kterym neni nikdo imunni. A taky nic proti Bondovi, mam ho rad. Za me, pokud Omegy, tak Railmastery. Ale to je pouze muj nazor. Navic Redford ve Trech dnech kondora nosil prave cerne Doxy. A to, pri vsi ucte ke Craigovi, je jinaci kalibr. :-) S Doxou na ruce na tebe nikdo nikdy nemuze pohlizet jako na pozera. U Omegy to tak jiste uz neni. Cerna Doxa je nadherna s luxusnim nadechem. Ale pokud si ji nekoupis, taky dobry. Aspon bude ta maroshova prvni na foru. :-) Takze shrnuto, kasli na mozer, jdi za srdcem. Kam te to vic tahne. Tam budes spokojenejsi.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

....si je kupuje kvuli znacky, vsudepritomnych megabilboardu, ega, Bonda, ceny,.. Nic proti tomu, jsou to legitimni duvody, vyci kterym neni nikdo imunni. A taky nic proti Bondovi, mam ho rad...

Ano, já třeba jsem si je koupil hlavně kvůli tomuhle plakátu( na něj si Hasňo úplně zapomněl) :-)

Odesláno

Myslím, že Omega to tenkrát vyřešila bezplatným servisním zásahem u dotčených modelů. A taky si nemyslím, že je velké riziko narazit na zmiňovanou šarži. No, jako pomůcka by mohl sloužit třeba čirý antireflex, kterej je až u novějších řad. Ale to samozřejmě neznamená, že ty s modrým nádechem musí mít nějaký problémy.

Jako presnejsi pomucka nez modrej AR ti nejlepe posouzi SN a tedy rok vyroby, nebo uplne lakonicky absence gravirovane zemegule na dynku, ktera se objevila jako ochranny prvek snad az v 2007. Nicmene problem s mazanim se nemusi vztahovat jen k nejake prvni serii, ale jak zde jiz bylo k docteni i u kusu, ktere proste jen dele lezely u AD a trochu jim zkornatelo mazivo nehlede na r.v.

JInak ke tvemu dilema: objektivne PO, pokud chces neco neco mene mainstreamoveho, Doxa.

Odesláno

Je to jako vybirat auto, mas v hlave dva modely stejne tridy, jeden je vw passat a druhy alfa 159. Jeden je o technice, kvalite, strohosti a masovemu vyskytu, druhy o emocich, dusi a vyjimecnosti, co si vyberes ? ja rozhodne alfu ;)

Návštěvník YPO
Odesláno

jiriskopal68 chce Omegy :) - kdyby chtěl Doxy tak nemusí prodávat Orienty a může si je nechat - já bych koupil taky Omegu - Doxu nepodceńuju, ale je to jenom jméno - prostě něco jako rolex :D

Odesláno

Ja by som skúsil Doxu. Omega je paradoxne moja obľúbená značka a pár kúskov od nej som nosil, aj momentálne nosím, nedám na ňu dopustiť, ale Doxa SUB je pre mňa pekná veľká neznáma a to by bol ten dôvod. Ak by Doxa nesadla, určite by nebol problém ju posunúť daľšiemu záujemcovi.

Návštěvník YPO
Odesláno

Ja by som skúsil Doxu. Omega je paradoxne moja obľúbená značka a pár kúskov od nej som nosil, aj momentálne nosím, nedám na ňu dopustiť, ale Doxa SUB je pre mňa pekná veľká neznáma a to by bol ten dôvod. Ak by Doxa nesadla, určite by nebol problém ju posunúť daľšiemu záujemcovi.

to jsi mně docela zarazil a překvapil - doxa je z 80% o jméně - má velké pouzdro x malý číselník /pro mně nepřekonatelný problém/ - a 2824 za cca 50t korun jako bonus navíc - co s tím ? - brát to jedině jako kultovní model, teď je jenom otázka zda doxa nevaří z vody jako mnozí jiní a prodává pouze to legendární pouzdro - dost málo x vložené prostředky
Odesláno

Je to jako vybirat auto, mas v hlave dva modely stejne tridy, jeden je vw passat a druhy alfa 159. Jeden je o technice, kvalite, strohosti a masovemu vyskytu, druhy o emocich, dusi a vyjimecnosti, co si vyberes ? ja rozhodne alfu ;)

Nekoupils nahodou nedavno passata? :thumbsup_anim:

Odesláno

to jsi mně docela zarazil a překvapil - doxa je z 80% o jméně - má velké pouzdro x malý číselník /pro mně nepřekonatelný problém/ - a 2824 za cca 50t korun jako bonus navíc - co s tím ? - brát to jedině jako kultovní model, teď je jenom otázka zda doxa nevaří z vody jako mnozí jiní a prodává pouze to legendární pouzdro - dost málo x vložené prostředky

Máš úplnú pravdu a napriek tomu sa mi tá Doxa neuveriteľne páči. Myslím podľa fotiek, naživo som nemal tú česť. Možno keby som Doxu vyskúšal na ruke, tak by som to prehodnotil.
Odesláno

Doxa sub 5000T cal. ETA 2892

Odesláno

Nekoupils nahodou nedavno passata? :thumbsup_anim:

Ne, jen zene jsem od VW koupil CC kupe, ja jsem socka a jezdim v dodavce ( jinak do mesta jsem ji prave objednal doxu mezi auty - fiat 500 abarth ) ;)

Odesláno (upraveno)

gas: Gratuluji k paradnimu autu. Stejne sedla i Schumi doma ve Schweitzu.

Doxa 5000 ma 2892, jak bylo receno, a prave tenhle model neni tak uplne retro. No je, ale kovove vysazovane indexy, uzasna masivni spona, sroubovane stezejky, sroubovane dilky na tahu, stridave lestene a brousene drahy tahu, ona 2892, kombinovane lestene a brousene pouzdro, to vse ji posouva do dnesnich dnu.

Upraveno uživatelem Hasňa
  • Dát hlas 1
Odesláno

U mna Doxa, zda sa mi zaujimavejsia a vynimocnejsia ako Omega, ktoru uz stretnes na kazdom rohu. Co sa tyka kvality myslim ze su na tom priblizne rovnako.

Odesláno (upraveno)

U mna Doxa, zda sa mi zaujimavejsia a vynimocnejsia ako Omega, ktoru uz stretnes na kazdom rohu. Co sa tyka kvality myslim ze su na tom priblizne rovnako.

Omega je technologicky aj pocitovo určite vyššie, to nemení fakt, že SUB5000T je zaujímavý kúsok. Ja viem, žiadny In House, v podstate nič nové. V poslednej dobe ma zaujala viac len Eterna Super Kon-Tiki Heritage. Upraveno uživatelem railmaster
Odesláno

Dnes jsem narazil na jeden prodej Doxa sub 5000T PRO, zajímalo by mě, protože se prodávají ofiko jen ve státech, jestli je tam prodávají podle postupně od 0001/5000 - 5000/5000 anebo na přeskáčku,jak jinm to jde pod ruku, protože tyto jsou s číslem 272 a to by znamenalo, že v prvním případě jich po světě běhá teprve cca +-300ks/5000 tyto jsou totiž koupeny jak je vidět na obrázku ......

post-6193-1280679977,34.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...