Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ono to chce s tím servisem taky trochu štěstí, ale samozřejmě se k autu musí člověk taky dobře chovat. Jediné co mi vadí je ten milion za 4-5 let, co člověk odepíše u těchto nových aut, takže u mě nové nehrozí i díky menšímu nájezdu (100 tis. za 4 roky) a použiju ušetřené skoro mego na jiné blbinky :)

Odesláno

Tak já zrovna řeším nákup auta a popravdě po zkušenosti s Mini a vyprávění mého servisáka už se ojetiny bojím jak čert kříže. Pro mne je výhoda nového hlavně záruka a snad jistota absence nečekaných výdajů za servis. A také to, že nebudu v servise každý měsíc (vím, taky to není 100% jistota). Samozřejmě když se podívám co bych s mým rozpočtem koupil 3 roky starého, tak je to krása, ale...

Odesláno

Štěstí je v tomhle základní faktor. Kamarád potřeboval naftovej držák s nízkou spotřebou a cenou okolo 200k. Sáhl po osvědčené 1.9 TDi a po měsíci mu odešlo turbo. V záruce opraveno a vydrželo dva měsíce.

Odesláno

Každý zná spoustu příběhů s problémy u ojetin a zrovna tak u nových aut (což nase.re více). Já jsem kupoval v záruce i mimo záruku a vždy v pohodě (když vynechám před mnoha lety Fiat). Dá se koupit dva tři roky staré auto i ještě v záruce a cena je naprosto jinde a pochybuju, že kdybych vyměnil motor s převodovvkou a komplet kabeláž (to by člověk musel mít ale hodně velkou smůlu), že to bude stát více než ta úspora. Prostě dát 1.8 mil. za auto, které má po 2 letech a nájezdu 30 tis. km cenu 900 tis. je pro mě nesmysl.

Odesláno

Souhlasím Josefe. U nákupu ojetiny je hlavní to neuspěchat a řádně všechno prohlídnout. Ideálně to odvést do servisu a nechat to prolézt a proměřit, dneska je v autě takovejch fičur, že to dá celkem zabrat. A dobře sepsaná kupní smlouva taky člověku dodá trochu klidu.

Ale taky znám borce, který přijdou, zkouknou, projedou se, vysázej cash a odjížděj. 

Odesláno

Já si přiznám, že ten nákup moc neřeším, u posledních 2 aut jsem si nechal vyjet pouze co se na autech opravovalo a výpis z ODB diagnostiky. Nechtěl bych fakt něco řešit s právníkem apod. je to o většinou o štěstí a už na vnitřku auta se dá poznat, jestli je člověk čuně nebo měl o auto starost. Musím říct, že nejhorší nákup byl od kamaráda, fakt raději něco z bazaru.

Odesláno

Prodavat jeta auta mezi kamarady je vzdycky naprd. Nikdy nevis co se na tom aute rozpadne at jsi se k tomu choval sebelip, kdyz jde o treba 5 let stare auto se 150tis km, tak je hodne velka sance ze k necemu dojde, a i kdyz mas jako prodejce ciste svedomi a nic jsi nezanedbal a auto jsi si fakt hyckal, tak tomu proste nezabranis. To uz je lepsi to hodit do bazaru a mit svaty klid a neriskovat kamaradske vztahy.

Odesláno (upraveno)

Tak jsme se s miníkem vrátili z velké srazu v Humpolci, najezdil jsem 270km včetně orientačního závodu, musím říct, že to bylo opravdu fajn. Mini Cooper z r. 1992 jezdil skvěle, spotřeba kolem 6l/100km u motoru 1.3l s karburátorem mi přijde slušná. Jsem trochu vyklepanej a přehřátej ale spokojenej :)

post-11110-0-96486300-1469906392_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Vůbec nic. Měl jsem to takto (kapota i střecha) na VW Transporter (už jsem to tak kupoval) a ani na evidenčce, ani na STK a ani v provozu to absolutně nikdo neřešil.

Odesláno

Přemýšlím o kapotě motoru na Focusu v jiné barvě než je barva vozu. Je s tím nějaký problém- prudivost poílicajtů nebo tak něco...?

neni, ale budes jak

a ) tuner

b ) socka

Odesláno (upraveno)

Jak píše sibir, co tě k takovému kroku vede? kolik ti je? takovou věc pochopím za a)  pokud jde o účelovou věc a kapota je z karbonu a sundáváš každé kilo.... za B) u některých oldtimerů se v 70tých letech dělaly zajímavé kombinace oranžové s černou, takže to bych taky v určitých případech pochopil. V tvém případě jde o vyhozené peníze. Jen můj názor....

Upraveno uživatelem M3maniac
Odesláno

Jak píše sibir, co tě k takovému kroku vede? kolik ti je? takovou věc pochopím za a)  pokud jde o účelovou věc a kapota je z karbonu a sundáváš každé kilo.... za B) u některých oldtimerů se v 70tých letech dělaly zajímavé kombinace oranžové s černou, takže to bych taky v určitých případech pochopil. V tvém případě jde o vyhozené peníze. Jen můj názor....

Všechno je jinak :-) prošlápnutou kapotu na autě mít nechci, ale protože je na dohled chvíle kdy už Focus půjde z domu, nechce se mi do něj moc cpát peníze. Je to druhé auto v rodině a tak se smířím na ten půlrok se záplatou. Třeba to nebude nutné a třeba to udělám- uvidím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...