Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Prostě "upocený sen začínajícího (a nebo budoucího) managera" :)

Vystihnul jsi to dobře. Je to obecně známá věc. Je to taky trochu o poměru ceny a výkonu. Když už si v tomhle národu oktávek v tédéíčku někdo malinko líp píská (rozuměj ten "sales manager"), tak jde do toho pasáka. To si podle mě salamio dobře uvědomuje. Je fajn, že teď je aspoň už i v kombinaci dvojspojka a 4kolka, stejně jako Tiguan. Nejvíc mi ale vadí ty motorizace ... u Superbu třeba bych musel mít jedině ten 3,6 FSI, když není velikostně rozumnej atmosférickej benzín. Přestože už u VW pochopili, že cesta PD byla slepá a museli přejít na CR, tak i ty nový dvoulitrový motory mají problémy s životností co se tak dá pochytit po netu a u servicemanů. U benzínu tu pak zase máme trend snižování objemu a přeplňování turbem, případně i kompresorem. Životnost opět klesá. Přitom vše kvůli papírové spotřebě. V reálu se benzín s turbem od papírových hodnot vzdaluje nejvíc.

No konec stesků a zpátky k tématu ... když si to tak všechno promítnu v hlavě a vidím vedle sebe salámia, tak hlasuju z těch možností pro toho Tourana.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ještě jednu radu ze života... hlavně to zas s tou velikostí prostoru a počtem sedaček nepřežeň, protože pak se ti stane, jako mě, že k tvýmu novýmu autu přistoupí tchýně a řekné: jééé, to je velký, to byste mě mohli vozit na chatu :suicide_anim:

to je pak blbý vykrucování... víte maminko... vony ty sedačky vzadu nějak nejdou vyklopit, já sem ztratil návod... a vony, jak sem čet v návodu, kterej sem teda vlastně ztratil, jsou stejně jen do padesáti kilo

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

a ještě jednu radu ze života...

To máš bandi pravdu. Jak si kolega koupil sedmimístný auto, tak už nejezdí s příbuznýma 2 autama na dovolenou, ale vždycky se nasomrujou k němu, že je to ekonomičtější. Ano, ale jen pro ně. :) Ošupný si od takových člověk nikdy nevezme, ale solí za všechno sám ...

Odkaz ke komentáři

twinsfather: a já vůl ještě každýmu řikal, že po vyklopení zaních sedaček mi zbyde kufr jak v běžným autě :(

edit: abych tu jen neplkal: pak za mě Touran (zaprvý kvůli bezpečnosti, která u sharanu vzhledem k věku modelu asi bude pár let pozadu, zadruhý kvůli dostatečnýmu prostoru a zatřetí kvůli image).

Škoda že ve výběru neni koncernovej maxi caddy life, což taky neni úplně kára od věci.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
Pasáka si fakt salamio vyřaď, to není auto k Tobě. Onion to asi napsal dobře pro koho to je a to není Tvůj případ (sám jsi si ho kvůli tomu minule taky nevzal), byť imho na vizitce slovo "manager" napsané máš. :) Šoda, že ten Superb není alespoň o výbavu výš, takhle by se mi do něj taky nechtělo, jinak jízda je dle mýho subjektivního soudu v něm příjemná. Jsi zvyklej na ten vyšší posaz za volantem, možná by Ti to u kombíku vadilo, že jsi tak nízko zadkem u asfaltu ne? :)

To tam momentálně napsáno bohužel mám, ale šlo o omyl mého šéfa. Předtím jsem to tam neměl a teď koukám, že mi docházejí vizitky, tak na ty nové si nechám změnit název své pozice :). To myslím naprosto vážně, se.e mě to.

Musím se omluvit Škodovce: právě jsem naživo viděl ten Superb Combi v Comfortu a nevypadá ani v té výbavě špatně a není to takový holobyt, jak jsem myslel (má i chromované lišty kolem oken :)). Takže do užšího výběru postupuje Touran, Passat a Superb. Ale ten Passat mi fakt vadí. Na jednu stranu si říkám, že mi je po ostatních hovadech houno a jsem dost asociální na to, aby mi bylo jedno, co si o mně okolí myslí. Ale stejně by mi to asi trochu vadilo, možná víc, než ty sedačky :).

Když prozatím vynechám Passat, tak u Tourana je velké minus motor (103 kW PD DPF), což je naopak velké plus Superba (125 kW CR bez DPF). Jen nevím, jestli ten Superb není moc velký, přece jenom oproti relativně malému agilnímu Touranu je to velká kráva.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
Kdyby ti bylo opravdu jedno co si o tobě myslí ostatní lidé, tak .... ani nepomyslet :D Všechno má své meze, ale zase "vodsaď podsaď" :) :)

No ono právě to vocaď pocaď moc neuznávám. I proto si teď vybírám mezi Touranem a Superbem a ne mezi A6 a Q5, což bych mohl, kdybych měl v práci trochu silnější žaludek :). Ale samozřejmě do nějakých extrémů nejdu (kálení na eskalátorech v metru, násilné napadení šéfa, nenápadná krádež kradmo provedená a tak) :).

Odkaz ke komentáři

Musím se omluvit Škodovce: právě jsem naživo viděl ten Superb Combi v Comfortu a nevypadá ani v té výbavě špatně a není to takový holobyt, jak jsem myslel

Jo motor by Ti to mohl nakonec pomoct rozhodnout, ta 125kW verze bude určitě lepší volba. PD už dneska nebrat. Chromovaný lišty to sice má, ale... :) Já vím, nebejt rozežranej a umět si v tý krizi taky nějaký to nezávislý topení a bezklíčovej vstup odepřít! :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio

Omlouvám se za mystifikaci ? i ten 125 kW je s DPF. Zmátlo mě, že v ceníku je 103 uvedena s DPF, ale 125 ne. Ale je to DPF. No nic, i tak to je pořád rozdíl PD oproti CR a výkon.

Ach jo, to vybírání... Jako kdyby mi prostě nemohli dát nějaké auto tady máš, buď rád a drž hubu :).

Odkaz ke komentáři

Z toho co ti nabízí bych šel, být taťka od velké rodiny, do Touranu. Jezdil jsem v něm nějaký čas, je to pohodové auto a dá se říct, že jsem ho měl takovým podivně stěhováckým způsobem rád. nebyl problém s věcmi, ergonomie i materiály na úrovni Golfíka (čili na jedničku) a mě se i docela líbí. Sharan není v nárazových testech zrovna superhvězda a už je to opravdu velké, pomalé (v daném motoru) a morálně staré auto http://www.euroncap.com/tests/vw_sharan_1999/63.aspx .

Touran vychází jako jedno z nejmíň spolehlivých aut vůbec, v testu Autobildu na 100000Km, kde po té auto rozeberou a zjišťují opotřebení je na posledním místě. Kamoš si koupil jako rodinný auto S-MAXA a to je docela slušný.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
Touran vychází jako jedno z nejmíň spolehlivých aut vůbec, v testu Autobildu na 100000Km, kde po té auto rozeberou a zjišťují opotřebení je na posledním místě. Kamoš si koupil jako rodinný auto S-MAXA a to je docela slušný.

O tom testu vím, byl tam nějaký průšvih s motorem. Nicméně na základě jedné zkušenosti s jedním konkrétním autem nejde generalizovat. Ne teda, že by ten můj Touran byl vzorem spolehlivosti a kvality, ale viděl jsem v tom směru i horší auta.

Navíc servis neplatím ani neřeším. Když se náhodou něco podělá, donesou mi klíčky od náhradního auta a pak mi je zas vezmou, až je opraveno. S-Maxe bych bral taky, ale ten bohužel není na firemním seznamu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
To tam momentálně napsáno bohužel mám, ale šlo o omyl mého šéfa. Předtím jsem to tam neměl a teď koukám, že mi docházejí vizitky, tak na ty nové si nechám změnit název své pozice :) . To myslím naprosto vážně, se.e mě to.

:thumbsup_anim: tyhle starosti bych chtěl mít aspoň dvě minuty denně - rofl

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio

Z těch ročních 30 tkm je fakt asi 20-25 tkm víceméně po dálnici. Ale nestěžuju si ani teď s Touranem.

Passat CC je pěkný (až na ty okna při otevřených dveřích teda), ale bohužel je homologovaný jen pro čtyři pasažéry. A navíc má hodně blbě přístupný kufr. Já navíc potřebuju kombi nebo MPV.

:thumbsup_anim: tyhle starosti bych chtěl mít aspoň dvě minuty denně - rofl

Já se za to ale doopravdy stydím :worried_anim: :).

Tím omylem šéfa jsem myslel, že mi změnil název pozice a neptal se mě :). Tak si to teď změním sám na něco bez managera :).

Upraveno uživatelem salamio
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Já se za to ale doopravdy stydím :worried_anim: :) .

Tím omylem šéfa jsem myslel, že mi změnil název pozice a neptal se mě :) . Tak si to teď změním sám na něco bez managera :) .

to chápu - skladník se dnes také honosně nazývá operátor :D (akorát asi nemaj vizitky)

Odkaz ke komentáři

Vybíral jsem auta ze seznamu, mimochodem toho S-maxe jsem taky měl možnost projet a super auto, na tom se shodneme. Nebál bych se ani CX-7, ale to už se pouštím uplně jinam. Holt zřejmě germánská firma, tak se bude jezdit vlkohradem. Jak říkám, já bych bral Tourana und šmitec :-)

Odkaz ke komentáři

Nedávno tu byla debata o SPZkách. Kamarád mě poslal fotku kterou udělal v Brně. Asi mám i já vlčí mlhu ale je tohle možné?  

Očividně jo, někde můžeš značku přehazovat z auta na auto, někde asi prostě majitel může mít na všech svých autech značku stejnou - a odpovědnost tak za ním jde i když v něm zrovna nesedí.

Spíš by mě zajímalo, co to je sakra za stát, FL? Florida vypada jinak, asi nějaká asie? Netuším...

edit: sem debil, dyt je to lichtnštejnsko...asi mi nekdo sedí na vedení :-D

Upraveno uživatelem Alessio
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...