Pozorovatel Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna Tak Niva je v terénu ještě trochu někde jinde
Murphy97 Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna před 39 minutami, Conrad napsal: Od původního Spartaka jsem měl od Škody vše kromě Felicie/ a to mě opravdu dodnes mrzí, /nyní Kodiaq II a ten se opravdu povedl. za me musim rict az na ten design zadni casti, tu "koreu" si mohli odpustit, zlatej jednickovej
Conrad Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna před 23 minutami, Murphy97 napsal: za me musim rict az na ten design zadni casti, tu "koreu" si mohli odpustit, zlatej jednickovej no ale zase interiér a ovladače jsou výrazně lepší 1
Murphy97 Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna před 28 minutami, Conrad napsal: no ale zase interiér a ovladače jsou výrazně lepší to 100% ano a souhlasim, opravdu mi vadi jen ten zadek.. 1
Micey Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna Novej Kodiaq bude urcite supr auto, ale prijde mi proste hrozne.. osklivej, bohuzel vcetne predku. Pritom ten prvni nebyl blbej, zvenku relativne rozumna velikost, na SUV i koukatelny a vevnitr velky. @Conrad S motorem spokojenost? 1
Conrad Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna (upraveno) před 17 minutami, Micey napsal: Novej Kodiaq bude urcite supr auto, ale prijde mi proste hrozne.. osklivej, bohuzel vcetne predku. Pritom ten prvni nebyl blbej, zvenku relativne rozumna velikost, na SUV i koukatelny a vevnitr velky. @Conrad S motorem spokojenost? Jezdím v sole a kratší trasy, takže mi stačí 1,5 TSI totéž jako jsem měl na Kodiaqu I kde za 6 let nebyl jediný problém. Co se týče vzhledu krásou nevyniká asi žádné SUV, to je doména limuzín nebo sporťáků, SUV je krabice, ale po operaci páteře pohodlná. BTW I a II jsou rozměrově skoro stejné, i když mám subjektivní dojem, že z I byl lepší výhled přes haubnu. Upraveno 16. srpna uživatelem Conrad
Micey Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna Jasne, ja mel tendle motor v mensim aute a byl s nim prave spoko, jen jsem si nebyl jist jak bude fungovat v tomdle velkym. Do sedmi litru se vejdes? Jinak at slouzi!
Conrad Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna (upraveno) před 5 minutami, Micey napsal: Jasne, ja mel tendle motor v mensim aute a byl s nim prave spoko, jen jsem si nebyl jist jak bude fungovat v tomdle velkym. Do sedmi litru se vejdes? Jinak at slouzi! Tak 65 procent město, 35 procent mimo a 7,5.Nejsem si jist jak by to fungovalo v 5 lidech a kufrem plným pytlů s cementem. Upraveno 16. srpna uživatelem Conrad
SUZUKIGSXR Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna V 16. 8. 2025 v 15:45, Conrad napsal: Tak 65 procent město, 35 procent mimo a 7,5.Nejsem si jist jak by to fungovalo v 5 lidech a kufrem plným pytlů s cementem. Objektivně musím říci, že jeho brácha VW TAYRON se mi líbí mnohem víc. A starý KODIAK v RS byl mňamka. Ale hlavně ať slouží.
Conrad Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna (upraveno) před 2 hodinami, SUZUKIGSXR napsal: Objektivně musím říci, že jeho brácha VW TAYRON se mi líbí mnohem víc. A starý KODIAK v RS byl mňamka. Ale hlavně ať slouží. Holt někdo holky, někdo vdolky Upraveno 17. srpna uživatelem Conrad
Micey Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Simvás nevíte čim to je? Dokud to jde, jezdim rád s vyplou klimoškou a pootevřenejma okýnkama. Po nějaký době začne jít z výdechů klimatizace celkem nepříjemně teplej vzduch, což mě kapku štve. Klima je komplet off. Jasně, asi se to dá řešit zapnutim toho základního "profukovacího" režimu bez aktivního chlazení, ale proč to to auto cafra dělá? Dělo se mi to v minulym koncernovym autě a v tom současnym taky.
Prochy68 Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Před hodinou, Micey napsal: Simvás nevíte čim to je? Dokud to jde, jezdim rád s vyplou klimoškou a pootevřenejma okýnkama. Po nějaký době začne jít z výdechů klimatizace celkem nepříjemně teplej vzduch, což mě kapku štve. Klima je komplet off. Jasně, asi se to dá řešit zapnutim toho základního "profukovacího" režimu bez aktivního chlazení, ale proč to to auto cafra dělá? Dělo se mi to v minulym koncernovym autě a v tom současnym taky. Dal jsem to do AI (jen me to zajimalo ja zareaguje ) Když máš klimatizaci i ventilátor úplně vypnutý, tak klapky uvnitř rozvodů nejsou hermeticky uzavřený. Auto prostě není navržený tak, aby se přívod vzduchu stoprocentně zadusil. Většinou zůstane něco pootevřené (kvůli odvětrávání interiéru, bezpečnosti, případně aby se nerosila okna). Co se pak děje: Jak jedeš, tlak vzduchu zvenku natlačí vzduch přes sání (pod čelním sklem) do rozvodů ventilace. Ten vzduch se po cestě přes motorovou přepážku a plastový tunely v autě trochu ohřeje – zejména pokud jedeš pomalu nebo stojíš a od motoru jde teplo. Výsledkem je, že i když je vše „OFF“, z výdechů se časem začne valit teplý vzduch, který je ti nepříjemný. Proč to výrobci dělají schválně: kvůli bezpečnostním předpisům (auto musí mít určitou výměnu vzduchu, aby se uvnitř nehromadil CO₂), a taky kvůli prevenci zamlžení oken. Koncernový auta (VW, Škoda, Seat, Audi) to mají dost výrazný – když dáš OFF, stejně ti to nezavře proudění úplně. Některý jiný značky to řeší jinak, ale většinou aspoň trochu foukat vždycky bude. Takže jediný „řešení“, pokud ti vadí horký vzduch, je fakt to, cos napsal – zapnout základní ventilaci bez klimy (stačí i nejnižší stupeň), tím se klapky nastaví tak, aby proudění bylo kontrolovaný a vzduch se neohříval tolik od motoru. Shrnutí: auto to dělá schválně, není to závada, a bohužel to úplně obejít nejde.
Micey Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Tyjo, chytrá! Díky pane, dobrý, tak jsem si nějak myslel že by to podobně mohlo bejt. A jo, koncern, a jo, spíš pomalá jízda:)
African Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna 1 hour ago, Micey said: Tyjo, chytrá! Díky pane, dobrý, tak jsem si nějak myslel že by to podobně mohlo bejt. A jo, koncern, a jo, spíš pomalá jízda:) Klimatizaci také nemám rád, ale kvůli spravné funkčnosti systému ji čas od času zapínám. Co mě vadí na novém VW Taigo je vypínámí těch dvou válců, dělá to defakto furt a často....copak, jízdní vlastnosti na pohodu, člověk to ani nepozná pokud si to nedá na displej, ale mám furt takový neblahý pocit že to motoru prostě škodí. Kamarád mechanik mě říká, že to po skončení záruky hned softwarově vypneme, ale říkám si že ty 1.5 s řemínkem už na trhu chvíli jsou, mají i vcelku vysoké nájezdy a mají se za velmi spolehlivé. Tak babo raď, vypnout jednou tu haďabůru nebo to mají inženýři z NDR už vychytaný?
Micey Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna @AfricanTo mi nejak vubec nevadilo, poznat se to dalo vicemene jen na dalnici a zas nejakou spotrebu to asi setri, jako dat s tim treba Italii za 5,5 s uplne plnym autem.. o tom by si mohly starsi benzinovy motory se 150k jen zdat:) Ale jasny, asi to taky neni staveny na 10+ let..
Prochy68 Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna Ja se ptal AI, ale uz je me trapny to sem davat . Ale prej dobry a uspora na 100 0,3-0,5l
323GT Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna před 16 minutami, African napsal: Klimatizaci také nemám rád, ale kvůli spravné funkčnosti systému ji čas od času zapínám. Co mě vadí na novém VW Taigo je vypínámí těch dvou válců, dělá to defakto furt a často....copak, jízdní vlastnosti na pohodu, člověk to ani nepozná pokud si to nedá na displej, ale mám furt takový neblahý pocit že to motoru prostě škodí. Kamarád mechanik mě říká, že to po skončení záruky hned softwarově vypneme, ale říkám si že ty 1.5 s řemínkem už na trhu chvíli jsou, mají i vcelku vysoké nájezdy a mají se za velmi spolehlivé. Tak babo raď, vypnout jednou tu haďabůru nebo to mají inženýři z NDR už vychytaný? A může to vypínání válců vůbec něčemu škodit? Mě napadá pouze to, že při jízdě na dva válce budou trochu větší torzní kmity a to by mohlo mít nějaký vliv na dvouhmotový setrvačník, ale jinak snad nic...
African Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna 7 minutes ago, 323GT said: A může to vypínání válců vůbec něčemu škodit? Mě napadá pouze to, že při jízdě na dva válce budou trochu větší torzní kmity a to by mohlo mít nějaký vliv na dvouhmotový setrvačník, ale jinak snad nic... No, dnes už to je vcelku možná technologicky vychytaný, ale dřív bylo úplně běžné to odpojovat co říkal kámoš, protože ty motory problémové byli. V článcích zmiňují nejčastěji: Nadměrné opotřebení určitých komponentů jako ventily, vačkové hřídele, zvýšená karbonizace, poruchy vstřikování.
323GT Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna před 7 minutami, African napsal: No, dnes už to je vcelku možná technologicky vychytaný, ale dřív bylo úplně běžné to odpojovat co říkal kámoš, protože ty motory problémové byli. V článcích zmiňují nejčastěji: Nadměrné opotřebení určitých komponentů jako ventily, vačkové hřídele, zvýšená karbonizace, poruchy vstřikování. Si právě říkám - proč by měly být více opotřebené ventily, když jsou u "vypnutých" válců zavřené? Proč zvýšená karbonizace, když do "vypnutých" válců nejde palivo? Ale co, v Mazdě to nemám, tak možná je to dobře...
African Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna 2 minutes ago, 323GT said: Si právě říkám - proč by měly být více opotřebené ventily, když jsou u "vypnutých" válců zavřené? Proč zvýšená karbonizace, když do "vypnutých" válců nejde palivo? Ale co, v Mazdě to nemám, tak možná je to dobře... Co čtu, tak moderní motory už to mají vychytané, jak? Nevím. Uvidíme co ukáže čas, ale za mě vše co vždy opotřebovávalo nerovnoměrně smrdělo průserem. Stejně jako všemi dnes prosazované tříválce, za mě nebrat, jednou stačilo a už nesmí do baráku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se