Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

no ja zatial na takomto pole 1.2 s napisom autoskola (teda ked mi to tam ten moj intruktor nezabudne dat (ale aspon je s nim sranda) :D)

800pxvwpoloiv9n3black.jpg

ale snad ho po skuskach vystriedam za podobne, zatial patriace mamine... :P

Návštěvník Radius
Odesláno
Náš rodinný Méďa

220 CDI

...á stejný vozidlo akorát kombajn! Poslední klasická Mercedeska. Akorát mi o víkendu na vejletě utrhli už druhou hvězdu, včera jsem kupoval novou. Nečekal bych, že se tohle ještě v dnešní době stane...

Návštěvník Tada
Odesláno

Radius: Nechci se hádat, ale W202 bych už mezi klasické Mercedesy neřadil, to už je moderna, sice má pořád trošku hranatý vzhled, ale to je tak jedíné, co má s klasickými Mercedesyy 70tých a 80tých let společného... Poslední klasické byly W124, W126 a W201, někteří tam řadí ještě W140, ale to už je tak přecpaný elektronikou, že to mezi klasické Mercedesy taky nepatří :)

Návštěvník Radius
Odesláno

Tak já nemyslel konkrétně "chromo-klasiku", tam už bych ani 124,126 a 201 nedával. Mylsel jsem spíš vrcholný období Bruna Sacca, který je pro mě srdeční záležitostí. Následný kulatý období 203,220,211 atd. je pro mě emotivně studený a proto beru 202 jako poslední. Až teď díky 204 se mi zase začíná líbit Benz hranatými tvary. Bruno Sacco byl ale neopakovatelný.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

No já bych rád tohle

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

nebo ještě raději tohle

ale bohužel ani do jednoho bych nenacpal rodinu :crybaby:

Odesláno
...á stejný vozidlo akorát kombajn! Poslední klasická Mercedeska. Akorát mi o víkendu na vejletě utrhli už druhou hvězdu, včera jsem kupoval novou. Nečekal bych, že se tohle ještě v dnešní době stane...

No já hvězdu sundavám podle toho kde parkuju. Kde je větší výskyt dětí nebo puberťáků tak jde hvězda dolu. Jinak naštěstí doma parkuju na hlídaném parkovišti. :gunsmilie:

Odesláno
Ty máš vyndávací? To se dá koupit kde?

No musím otevřít kapotu a zespoda nečím pootočím a horem vytáhnu. Až někam pojedu tak to zkusím když tak vyfotit.

Jinak se dá koupit upravená, že se nemusí otevírat kapota, jenom pootočíš hvězdu a vyndáš (na principu bajonetu). Taková se dá sehnat třeba z Polska.

Jinak toto téma se řešilo na mercedes fóru.

• po 3 týdnech...
Návštěvník Tada
Odesláno

Ještě malá otázečka - máý někdo z vás v autě CB vysílačku (nebo rádio, nevím který termín je správný)? Moje hlavní auto teď bude prodělávat nějaké opravy/úpravy a docela reálně o tom uvažuji, tak bych chtěl nějaké reference - jak to funguje, jaký je dosah, jsou lidé na CB vlnách sdílní co se týče rozmístění hlídek a jiných dopravních problémů? :)

Návštěvník Snow
Odesláno

Nevíte, o jakém modelu Isuzu mluví Apep a carpaccio ? Stavím se nedůveřivě k nejvyššší rychlosti, která byla v Apepově příspěvku udávaná, hovořil o cca 250km/h.

Návštěvník Tada
Odesláno
Nevíte, o jakém modelu Isuzu mluví Apep a carpaccio ? Stavím se nedůveřivě k nejvyššší rychlosti, která byla v Apepově příspěvku udávaná, hovořil o cca 250km/h.

No pokud Apep myslel 250kmh na tachometru tak to klidně mohlo být pouhých 210 nebo o kousek víc, některé tachometry mohou při těchto rychlestech fes proměřovat (vždyť už pouhá 10% odchylka by ve 200 byla už byla 20kmh oproti reálné), taky se mi nechce věřit, že by jakékoliv Isuzu mohlo jezdit takhle rychle, neřku-li aby to byla nějaká trvaleji udržitelná cestovní rychlost.

Odesláno

Nebude to Isuzu Impulse?

Návštěvník Tada
Odesláno

No, pokud jsou údaje o Isuzu Impulse na wikipedii správné tak to nejvýkonější mělo asi 160koní a to by muselo mít nevídanou aerodynamiku...

Návštěvník Tada
Odesláno
Pokud to nebylo upraveny. Japonci umi divy.

I tak - počet koňských sil, které potřebuješ na dosažení vyšší maximálky roste exponenciálně, někde jsem na to viděl rovnici... Mnohem důležitější je aerodynamika.

Na youtube je video, kde se britském pořadu o autech snaži dostat Lotus Esprit (povedené auto s velice dobrou aerodynamikou) přes 300kmh, s tím že ten Lotus v základu uměl něco dost přes 250 a stejně jim nepomohlo ani když zvyýšili výkon motoru o nějakých 200koní + ...

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Pro upřesnění provedu citaci, řeč byla dokonce o tom, že by Isuzu mohlo i jet rychleji než 250km/h.

...................při 210-230 km rychlosti na německých dálnicích rozeznal :) (Na těch německých dálnicích si vzpomínám, jak jsem se dostal jednou na nějakých 250 km a Isuzu mělo pořád ještě rezervu, nicméně dál jsem to už nezkoušel..........................

Upraveno uživatelem Snow
Návštěvník Tada
Odesláno

No, už jsem co se aut týče viděl leccos... Ale tohle mi přijde prostě nomožné, vysvětloval bych si to naprosto extrémním proměřováním tachometru.

Našel jsem, že Isuzu s motorem 2.0 Turbo mělo 140koní, ale i kdyby měla evropská specifikace 160koní, tak by to muselo mít naprosto nevídanou aerodynamiku a tím myslím opravdu něco ve tvaru rakety nebo tak něco aby bylo možné dosáhnout takovéhle rychlosti...

Odesláno
Pro upřesnění provedu citaci, řeč byla dokonce o tom, že by Isuzu mohlo i jet rychleji než 250km/h.

...................při 210-230 km rychlosti na německých dálnicích rozeznal :) (Na těch německých dálnicích si vzpomínám, jak jsem se dostal jednou na nějakých 250 km a Isuzu mělo pořád ještě rezervu, nicméně dál jsem to už nezkoušel..........................

Mas pravdu , me se to taky zda prehnane. S tou rezervou..... ..to by musel byt minimalne nejaky preplnovany 6 valec. Ale podle fotky je to ten Impulse. Pockame na vyjadreni autora.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...