Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

mám dotaz na místní auto-maniaky. Dneska jsem tak po cca 10 dnech oživil přes kabely svoje dieslové Toledo. Jel jsem ho trochu projet a zjistil jsem takovou drobnost. Při zařazené rychlosti 5 a 6 a otáčkách zhruba 2,3 tis (což je cca 120 km/hod) najednou otáčky při sešlápnutém plynu vyletí tak na 2.8tis, ale rychlost se nezvýší. Je slyšet zvýšený hluk motoru (jak když sešlápnete plynový pedál bez rychlosti). Po dosažení horní hranice otáček se motor opět chytne a auto zrychlí. Nevíte čím to může být? Napadla mě zmrzlá nafta nebo vyloučená voda někde v plynových cestách. Ale na druhou stranu je mi divné, že to dělá jen při zařazeném rychlostním stupni 5 a 6. Na nižší stupně při shodných otáčkách to jede v pohodě....Posted Image

Odesláno

Pokud se zvýší otáčky a nezvýší se přitom rychlost, tak ti prokluzuje spojka

že by to dělalo jen při těch dvou rychlostních stupních a zrovna jen v těch samých otáčkách? Ta spojka mě totiž taky napadla..ale nějak se mi to nezdálo...

Odesláno (upraveno)

2,0 TDCi

já bych si jí koupil v 2,5T:D a v automatu

Jj, s timhle motorem by to nemuselo byt zly, nenapadny auto a pojede to celkem pekne..to samy jako S-Max.. :)

Panedge: Jj, to je pravda..je to takovej "černej Petr" tohohle volvo motoru..To samy jako u Focusu ST.. :(

Upraveno uživatelem Martyp
Odesláno

že by to dělalo jen při těch dvou rychlostních stupních a zrovna jen v těch samých otáčkách? Ta spojka mě totiž taky napadla..ale nějak se mi to nezdálo...

Jo, je to divné, ale jiné vysvětlení mě momentálně nenapadá. Kdybych to viděl naživo, třeba by mě něco napadlo
Odesláno

U DSG to nepíšou a musí se to měnit každých 60 tkm. Doživotní náplň ti podsouvají jiní, třeba Daimler-Benz

Nepodsouvaj, tuším, že je stanovená na 120 tis. km. Servis ji mění raději po 60 tis. a je to v rámci paketu za servis. Ofiko je to posvěceno z Německa.
Odesláno

Jo, je to divné, ale jiné vysvětlení mě momentálně nenapadá. Kdybych to viděl naživo, třeba by mě něco napadlo

jasný, ono se to takhle blbě popisuje..mno možná to nechám na teplejší dny. Třeba tam jen něco přimrzlo...nebo nějaký hrudky v naftě. Ještě jsem znovu netankoval....

Odesláno

Nepodsouvaj, tuším, že je stanovená na 120 tis. km. Servis ji mění raději po 60 tis. a je to v rámci paketu za servis. Ofiko je to posvěceno z Německa.

..u VW je skutečně předepsáno 120tis..:smile_anim:...ale profíci doporučujou těch 60sát..prej se to pak časem vrátí..

Odesláno

..u VW je skutečně předepsáno 120tis..:smile_anim:...ale profíci doporučujou těch 60sát..prej se to pak časem vrátí..

Já měl v servisce u VW po 60 tkm a taky se to tak měnilo. Byl to šestikvalt DSG, tedy u sedmikvaltu to může být i více, když má suchou vanu, ale to jen tipuji
Odesláno

Já měl v servisce u VW po 60 tkm a taky se to tak měnilo. Byl to šestikvalt DSG, tedy u sedmikvaltu to může být i více , když má suchou vanu , ale to jen tipuji

..nevím jak to souvisí s motorem..mě říkaly u common railu 120tis a rozvody 180tis..no..ale je to asi fuk..

..známý má taxsík a má na původním DSG 440tis v octavii..dělá olej co 60tis a taky se k tomu chová jak člověk..:smile_anim:

Odesláno

S motorem to nesouvisí. Sedmikvalt DSG nemá skoro žádný olej, ale zvládá jen 250 Nm. U šestikvaltu je v servisní knížce napsáno, že je nutné měnit olej v převodovce každých 60 tisíc km. Toť vše co jsem chtěl říct.

Odesláno

Lepší dřív než vůbec, já taky praktikuju 60 tis. Taky záleží jestli to auto jezdí dálky, nebo s vlekem apd. Dneska už to moc neřeší, ale u W124 je výsovně napsáno že při krátkých jízdách okolo 10km a častou jízdu s vlekem se interval krátí na polovinu. BMW uvádí doživotní (nesmysl)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Až mi na konci března vrátěj řidičák...

:eek: Pochlubil ses? Rychlost?
Odesláno

ja souhlasim taky s tou spojkou, kdyz mi kdysi prokluzovala na byvalym aute tak to delala vylucne na 5. a 6. stupen.

Odesláno (upraveno)

jen jednou, o víc než 40 a papíry jsou fuč!

Můj junior - 3x bouračka, z toho 2x auto = šrot .... a nic! Papíry mu nikdo nevzal. Tohle hlava nebere !!!

Upraveno uživatelem brett

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...