Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Návštěvník mikroshop

Ještě jedna důležitá věc - jezdí žena sama a nebo obstarává dětičky, nákupy?

Spotřebu zas tolik neřešim, při tom nájezdu co to auto bude mít to fakt asi nemá cenu.

Tak nějak logicky z toho ta fabie  a punto vycházej nejlíp.

Na všechny jízdy máme mý auto služební, takže proto chci aby to mělo co nejmenší náklady na servis a pod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/punto/14346346?goFrom=list

http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/punto/14364452?goFrom=list

Oba vozy stojí za omrknutí, 1.majitel, původ ČR, nic extra nájezd.

mikroshop: to je sice pravda a platí to u mnohých automobilek, ale u takovéhoto auta za 50.000,-Kč je to poměrně jedno a rozdíl bude neznatelný. Navíc stará Punta I.generace dost reznou.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník mikroshop

S tím reznutím bych oponoval. To platilo u Una či Tipa.

Punto, když se o něj člověk staral, bylo a je v pořádku. Pozink dělají od 1991. Takže 1996 je už v pohodě.

Prostě osobně tíhnu k jedničkovému Puntu a sedlal jsem obě varianty.

Každý má však jiný názor. Ono je to vidět i na ceně auta.

http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/punto/14346346?goFrom=list

http://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/punto/14364452?goFrom=list

Oba vozy stojí za omrknutí, 1.majitel, původ ČR, nic extra nájezd.

mikroshop: to je sice pravda a platí to u mnohých automobilek, ale u takovéhoto auta za 50.000,-Kč je to poměrně jedno a rozdíl bude neznatelný. Navíc stará ***** I.generace dost reznou.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník mikroshop

Jukni na tu Multiplu....

je to vyšší auto, bezpečné...

Vozit bude i jedno dítě, nákupy samozřejmě taky, ale ne takový který by se nevešly :-)

Ještě jedna důležitá věc - jezdí žena sama a nebo obstarává dětičky, nákupy?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník mikroshop

Chápu a rozumím.

manželka ji nemohla rozdýchat dva měsíce, ale pak se to zlomilo a do jiného auta nesedne.
Teď ji máme 8 let a není na trhu praktičtější auto, které by plnilo stejnou funkci. Je pravda, že jsme řešili především děti, prostor, kočárek, lyže, přepravu i šesti lidí.
Třeba i špinavý kabát při nastupování a vystupování. Spotřebu, náhradní díly. Přepravu staroušků a jejich nasedání do i z auta, přepravu stavebního materiálu - palety atd...
Multipla je láska na druhý pohled, ale na celý život :lol2: 
Spousty lidí je povrchních a koukají na to co řeknou lidé kolem. Já jsem nikdy nešel touto cestou. Hledal jsem praktičnost.

Pamatuji dobu, kdy "normální" člověk musel jezdit ve Felícii a v ruce držet telefon Nokia:-) Bylo jedno, že Felda rezla a Nokie nefungovala.

Multipla = funkční řešení

Je to pro ženu, Multiplu zná a tem přes ten její design nejede vlak. mě se taky teda strašně nelíbí.

Upraveno uživatelem mikroshop
Odkaz ke komentáři

Návštěvník mikroshop

Chyběl, že jo:-)

No pokud koukáš a rozhoduješ výběr auta podle toho co řeknou lidi kolem ... nekoukáš na své potřeby a praktičnost, tak asi povrchní jsi, když to sám píšeš :lol2:   

Každého věc v čem jezdí, důležité, je že to vyhovuje jemu Okolí v tom autě nejezdí, ne?

Nevím co máš a nemáš za auto, ale třeba právě ta Multipla je tak "hnusná, jak ty píšeš, že je vystavena v Muzeu moderního umění v New Yorku... těch aut tam opravdu moc není:-)

Odkaz ke komentáři

Klabrdon: není zač. Samozřejmě platí, že člověk musí být obezřetný. Já osobně jsem vždycky dával přednost nákupu vozu od soukromého majitele než bazaru. Sám v této zemi důvěřuji koncernové pouze sítí autobazarů Das Welt, která nabízí prověřená ojetá auta. Sám s nimi i několik let spolupracuji pracovně. Nicméně to u Tvého výběru za 50.000,-Kč nemá smysl.

Takže přeju šťastnou ruku na auto. Mimochodem si myslím, že sehnat slušnou Fabii za 50.000,-Kč s tím správným motorem bude docela problém. Ty hezčí jsou kolem 65.000,-Kč výš. A myslím, že skutečně v téhle relaci je to asi jasné.  

Mikroshop: jasně, klidně oponuj. Já jsem trochu jiného názoru i když uznávám, že vždy je to o péči majitele. Co se týče Multiply, tak musím říct, že je to hrozné a snad jedno z nejhnusnějších aut spolu s Mazdou 121 a.k.a "klobouk" . Na druhou stanu je dost prostorné, je z něj dobrý výhled, je variabilní a levné. Nicméně asi nic pro Klabrdona, který chce auto pro manželku, aby se mohla snadno pohybovat ve městě a podle toho co psal dovozuji, že chce malý a obratný vůz, což se o Multiple říct nedá :D .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

Když jsem chtěl tu svojí dát na protiúčet, tak mi říkali tak 25-30k. A to mám to auto od novýho, kilometry jsou skutečný, ale nijak to nemůžu dokázat, protože do autorizovanýho servisu jsme po záruce nejezdili.

No ale prodat jí momentálně nechci...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník mikroshop

Sphinxx : souhlasím s tím co píšeš. Multipla není asi to co on hledá.

Klabrdon: také držím palce při výběru a velkou obezřetnost. Bohužel praktiky bazarů jsou občas šílené. V cenové relaci, kterou hledáš se špatný výběr může při opravě rovnat hodnotě vozu. Multipla asi opravu není co hledáš, ale toho Fiata bych se nebál a dal mu přednost před Fábií. tedy v této cenovce.

Horhe: kde máš měřítko otravnosti?  Jinak ani vyplnění servisní knížka při prodeji nepomáhá. Kamaráda bazar ve stejné situaci jako ty přitlačil ke zdi, prodal to bez knížky za pád korun.... Světe div se, auto bylo v nabídce za pr dní s vyplněnou servisní knížkou.... 

Odkaz ke komentáři

To mi Horhe trochu nahrál, protože jsem zapoměl zmínit, že potencionální prodejnost bude lepší u Fabie, ale v tomhle segmentu se bavíme v řádu tisícovek korun. A ono to auto ve finále krátkými skákačkami po městě stejně asi dostane zabrat, takže nejlepší dojezdit do konce a nazdar.  

Horhe: nevím co máš za motor, výbavu a v jakém je stavu, ale 25-30 je fakt výsměch konkrétního výkupčího, který v lepším případě udělá drobný sevis a auto prodá o 100% dráž. Protože vždycky bude výhoda - 1.majitel, serviska, původ ČR.

Odkaz ke komentáři

To mi Horhe trochu nahrál, protože jsem zapoměl zmínit, že potencionální prodejnost bude lepší u Fabie, ale v tomhle segmentu se bavíme v řádu tisícovek korun. A ono to auto ve finále krátkými skákačkami po městě stejně asi dostane zabrat, takže nejlepší dojezdit do konce a nazdar.  

Horhe: nevím co máš za motor, výbavu a v jakém je stavu, ale 25-30 je fakt výsměch konkrétního výkupčího, který v lepším případě udělá drobný sevis a auto prodá o 100% dráž. Protože vždycky bude výhoda - 1.majitel, serviska, původ ČR.

Jsem chtěl kupovat Kiu. Tam mi řekli, že jim jezdí maník z AAA Praha a podle nějakýho konfigurátoru mi řekli, že se přes 30 nedostanu.

Když jsem koukal na stránky AAA, tak úplně ta samá se stejným (udávaným) nájezdem, rokem výroby a výbavou (žádná, ve předu švihadla..) byla za 55k

a motor tedy 1.4 44kw

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

Chlapi díky. Už sem pár aut kupoval, lama snad úplná nejsem. Taky bych radši od soukromýho prodejce, ale uvidíme jak to dopadne :-)

Dneska jedu mrknout na jedno punto, v merku už mám nějakou fábku. Mylim, že z těchhle aut bude muj finální výběr. Asi rozhodne kvalita jednoho nebo druhýho konkrétního kusu. Nebo třeba ještě narazim na nějakou pecku o který jsem ještě neuvažoval. Tak uvidíme..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...