Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem se potuloval ve svém bydlišti, (Kladno), po hodinářstvích. Narazil jsem na velmi malý krámek s hodinkami Meoris a JVD ve výkladu. Jsem v hodinkách začínající amatér a mým učitelem na dálku je gandalf, který na intranetovém fóru Policie ČR založil velmi úspěšnou diskusní kategorii,"Mechanické hodinky", která má v současné době několik desítek přispěvatelů. A několik set příspěvků. Přivedl mnoho policistů k lásce k hodinkám.

Slyšel sem na chronomagu mnoho hanlivého o hodinkách JVD neboli Jasněna Vláhová Design. Udajně Čína hnus humus, bahno atd atd atd. Ják jsem již psal na jiném vláknu, chci koupit svému taťuldovi hodinky. Vzhledem k tomu že mnoho nevidí, potřebuje velký ciferník, velká čísla a velkou datumovku. Z tohoto duvodu mi padly ve výše uvedeném hodinářství do oka hodinky JVD Seaplane J1030.1

Velký ciferník, velká žlutá čísla na černém podkladu a datumovka s lupou. Sportovní styl komplet v nerezu. Prodejce byl velmi ochotný, ukázal mi více hodinek, od mechaniky až po kvarz. Vysvětlil mi, že pokud muj otec nemá vztah k hodinkám, jako k řemeslnému mistrovskému dílu, asi bude nejlepší koupit mu nějaký kvarz, zvláště když otec tvrdí, že jej nebavilo natahovat jeho dávnověké Prim Orlík, protože na to permanentně zapomínal. Můj otec v mladí závodně vzpíral. Dodnes má zápěstí jako někdo jiný loket a dlaně jak lopaty bagru a tak mi prodejce poradil, že pokud se mi podaří sehnat obvod zápěstí mého papá, dodá hodinky i tahem patřičné délky. Ještě jsme spolu asi hodinu diskutovali na téma hodinky, až sem si já vzpomněl, že je už půl hodiny po zavíračce a musím domu. Panu prodavači, který o hodinkách zjevně mluvil velmi rád, to ale vůbec nevadilo.

Doma jsem se kouknul na internet, na stránky JVD. První co jsem ocenil, je ta skutečnost, že u všech hodinek, které JVD dodává je značka strojku, ale i kalibr, materiál hodinek a ostatnbí podstatné informace.

Nejsem expert na hodinky, ale maturitu mám ze strojařiny, a pořád se o tento obor zajímám,takže něco málo o ceně materiálu vím. V hodinkách JVD Seaplane J1030.1, je strojek Miyota 2115, který přijde běžně na 225Kč bez DPH, Cena nerez plechu 1 x 2 m vyjde na 3000-4000 Kč. Nedavno jsem řešil případ odcizení nerezových krytek na šrouby protipovodňové zábrany, které mají průměr 3 cm, jsou z nerez plechu a jedno víčko přijde na 155Kč bez DPH. Na hodinkách je nerezu podstatně více a započítame li práci, spotřebu materiálu, dostaneme se za pouzdro a tah na 800 Kč. K tomu ciferník a sklíčko a jsme s přehledem na 1000 Kč. 1000 Kč + 225 Kč strojek. To je 1225 Kč vyrobní cena hodinek. Pouzdro, tampónový tisk, marže výrobce a jsem na nějakých 1600 Kč. Hodinky výše uvedeného typu se přitom v maloobchodě prodávají na 1990 Kč do čehož je zjevně započítána i marže prodejce.

Myslím, že oproti jiným výrobcům, se JVD chová ferově alespoň v tom, že zveřejní na svých stránkcách kompletní informace o hodinkách, včetně značky a kalibru strojku.

Chápu, že nejde o špičkovou značku jako třeba Omega, nebo Rolex, ale přijde mi trochu snobské, kritizovat výrobce za to, že vyrábí levné a přesto poměrně kvalitní kvarzové hodinky.

Jsou výrobci, zvláště módních značek, kteří se ani neobtěžují informovat zákazníka jaký strojek je v jeho hodinkách a z jakého že materiálu je pouzdro a tah. Jsou i luxusní značky hodinek, které si nechají za svoji značku zaplatit desítky nebo i stovky tisíc, přičemž cena samotných hodinek nepřesahuje ěkolik málo tisíc.

Nechápu co je tedy špatného na výrobci, který je k zákazníkům fér a nechá si zaplatit jen za práci, materiál a několik málo stovek korun jako marži.

post-6770-005508700 1281739300.jpg

Upraveno uživatelem realcop
Odesláno

Jsou naprosto v pohodě,ještě než jsem si koupil Hamilton x-wind,jsem si koupil zrovna tyhle,akorát chrono.No a i dnes si je rád vezmu na ruku-zvlášť třeba na pláž.Vypadaj dobře a třeba svítěj mnohem víc než desetkrát dražší x-wind

Odesláno

Re Panedge

Děkuju za zkušenost s hodinkami. Koupím mu asi s jednoduchým ciferníkem. Chronografy by nevyužil. Je slepej jak patrona.

Odesláno

Měl jsem také model Seaplene, chrono. Jen tak. Byly bytelné, jen málo svítily (slabá lumi) a často se po resetu stopek nevracel minutový sčítač do polohy 0. Ovšem provedení, zpracovánía bytelnost OK. Nechrono verze byla-je asi lepší.

Odesláno

Nechápu co je tedy špatného na výrobci, který je k zákazníkům fér a nechá si zaplatit jen za práci, materiál a několik málo stovek korun jako marži.

Byly bytelné, jen málo svítily (slabá lumi) a často se po resetu stopek nevracel minutový sčítač do polohy 0. Ovšem provedení, zpracovánía bytelnost OK. Nechrono verze byla-je asi lepší.

To je prave chronobundus. Pokud od hodinek nic moc necekas a vis do ceho jdes, muzes koupit cokoliv treba u vietnamce. Pokud od hodinek cekas to "neco" navic, JVD asi neni uplne nejlepsi volba. Nechci je nijak hanit, ale je to tak. Neznamena ze hodinky musi stat nejmin 10000kc. Ja mam rad treba Sea-gull nebo Seiko, a to jsou hodinky rekneme take z levne tridy.

To se nesnaz pochopit, to musis citit sam. Znovu rikam, levne neznamena spatne. Ale jak u koho. Me osobne by JVD na ciferniku nijak netesilo. Kdyby pani Vlahova byla moje expritelkyne nebo teta, treba bych si je koupil a mel je i rad. Takhle ale nee. Kazdy to ma jinak. Ja pojedu pro levnejsi nakup 25km do Globusu, na hodinky mi nevadi utrhnout si pak usetreny peniz od ust.

Odesláno

Vytknout by sa snad dala ještě značná inspirace, ale to opět někomu nemusí vůbec vadit, neboť na funkci (ukazování času) to vliv nemá, nebo má spíš pozitivní.

Posted Image

Posted Image

Odesláno

Jestli mohu...JVD nebrat :sad01_anim: Strojky(respektive moduly),které používají,stojej za :shit: Vyhozený prachy !!!! Frikulínům to asi bude stačit,ale to už raději třeba potápky od Festiny(kterou osobně nehaním).....

KLIK

Případně by se mohly zamlouvat Zodiac...... (jukni na ebay) .

Odesláno

JVD neznám, neměl jsem je a mít je nikdy nebudu, ale už dávno vím, že v poměru cena/výkon jasně vede Seiko. V mechanice, v quartzu, v čemkoli.

co se týká quartzu,asi bych se hádal,ale nebudu :)

Nicméně...Seiko se na Casio nechytá :)

Odesláno

JVD neznám, neměl jsem je a mít je nikdy nebudu, ale už dávno vím, že v poměru cena/výkon jasně vede Seiko. V mechanice, v quartzu, v čemkoli.

Ukaž mi Seika,který maj 45 mm,jsou to bytelný velký potápky a hlavně-koupím je v obchodu tady v Čechách za 2800

• Hlasovat proti 2
Odesláno

Ukaž mi Seika,který maj 45 mm,jsou to bytelný velký potápky a hlavně-koupím je v obchodu tady v Čechách za 2800

Co třeba tyhle? Pravda, jsou za 2900,- né za 2800,- A jak víš, tak Alba je součást Seiko corp. :)

ODKAZ

post-2676-027583300 1282030577.jpg

Odesláno

ač jsem tyto hodinky doposud neznal, tak myšlenka, že by se mě někdo zeptal, co znamená to JVD a já mu na to musel říct Jasněna Vláhová Design, tak to nevím, nevím...ale na pohled, ač inspirované, tak věřím, že se někomu mohou zdát na normální nošení ideální...

Odesláno

Švagr si taky pořídil hodinky JVD,vodotěsnost 100 metrů po jednom umytí auta se mu zamlžily,ten jeho typ je těžký jako prase,když nemá po ruce kladivo může je použít místo něho,jiak JVD k ničemu.Já jsem mu to říkal.
Odesláno

Co třeba tyhle? Pravda, jsou za 2900,- né za 2800,- A jak víš, tak Alba je součást Seiko corp. :)

Dobra smec chlape...
Odesláno (upraveno)

Nedavno jsem řešil případ odcizení nerezových krytek na šrouby protipovodňové zábrany

Tohle je pecka kam jsme se až propracovali   :eek:   :lol: .  

Upraveno uživatelem Columbus
Odesláno

Tohle je pecka kam jsme se až propracovali   :eek:   :lol: .  

Mělo by to být v sekci humor, ale kov je kov:

V Brdech se začne stavět radar. Protože se ovšem bohužel nachází uprostřed lesů, povedou k němu dlouhé kabely.

Mějte se na pozoru, Američané

Ten, kdo vás může položit na lopatky, nevolá "Alláh Akbar ale křičí: "Fero, ku.va, tady je mědi jak sviňa!"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...