skalis Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Jednoduchý propočet Luminor nové 100 000 nákup - luminor použité 70 000 prodej - 20 000 oprava = 50 za OPéčka max. a to by mně muselo vopravdu jebnout v kuli, abych do tohodle šel. Aneb kyzeny a vsemi hledany recept na definitivni hodinky . Je to trochu tak. Mam ted objednany novy naramek na svoje vintage rolady. Mam k nim puvodni plechac, ale hodinky nosim na solid-steel aftermarketu (od zacatku docasne reseni). Nejakou dobu jsem patral na Ebay po pouzitem origo, jednou mi jeden paradni za skvelou cenu omylem utekl (koncil nad ranem a ja zaspal budika) a nakonec jsem si objednal novy u Habana (vyrazne lepsi nabidka nez cesti AD). Z ekonomickyho hlediska je to sebevrazda (stoji temer polovinu hodnoty hodinek...), ale bez neho jsou ty hodinky polovicni. Zaroven to znamena, ze hodinky u me nejakej patek zustanou (muj aktualni odhad 2-3 roky), protoze prodavat je za pul roku by byla fakt blbina. Resp. ono to bylo obracene - kdyz jsem se rozhodl, ze si hodinky na par let necham, tak jsem prestal hledat na webu pouzitej a objednal novej . 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Roman I - mozna je to cesta k tomu mit definitivni hodinky No jasně a vo to jde. Až půjdu do penálu, tak chci, aby po mně zůstaly jedny dojebaný paneraje s patinou a s jizvami a vráskami a třeba i s neorigo sklem. Takhle vidím ten správnej Panerai hard core K tomu jsou totiž ty hodinky předurčený.... Pravdou ovšem je, že vedle nich za tu dobu vystřídám pravděpodobně několik desítek jiných hodinek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Roman I.: Ty jo Spajďáku, ale dvacet talířů za sklo je 20 talířů. A to je fakt pecka. A mně to z principu připadá jako adorace snobství. Když rolex má svůj servis postavenej cenově někde úplně jinde, nemám přívětivé vysvětlení pro takovouhle nálož. Vodotěsnost myslím pořádnej hodinář udělá taky a pokud nebudu uplatńovat nějakou záruku, tak mi může celej Richemond vlízt na záda s tím, co si dělám se svou věcí. Jen nevím, jestli by nebyl problém ty OP vůbec otevřít. Jestli jo, tak si myslím je všechno řešitelný. Prostě unitas, sklo, pouzdro a těsnění. Skalis: Aneb kyzeny a vsemi hledany recept na definitivni hodinky .Je to trochu tak. Mam ted objednany novy naramek na svoje vintage rolady. Mam k nim puvodni plechac, ale hodinky nosim na solid-steel aftermarketu (od zacatku docasne reseni). Nejakou dobu jsem patral na Ebay po pouzitem origo, jednou mi jeden paradni za skvelou cenu omylem utekl (koncil nad ranem a ja zaspal budika) a nakonec jsem si objednal novy u Habana (vyrazne lepsi nabidka nez cesti AD). Z ekonomickyho hlediska je to sebevrazda (stoji temer polovinu hodnoty hodinek...), ale bez neho jsou ty hodinky polovicni. Zaroven to znamena, ze hodinky u me nejakej patek zustanou (muj aktualni odhad 2-3 roky), protoze prodavat je za pul roku by byla fakt blbina. Resp. ono to bylo obracene - kdyz jsem se rozhodl, ze si hodinky na par let necham, tak jsem prestal hledat na webu pouzitej a objednal novej . Tady máš, poldo.p, odpovědi a vyber si, kterej názor je ti bližší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Roman I.: Ty jo Spajďáku, ale dvacet talířů za sklo je 20 talířů. A to je fakt pecka. A mně to z principu připadá jako adorace snobství. Když rolex má svůj servis postavenej cenově někde úplně jinde, nemám přívětivé vysvětlení pro takovouhle nálož. Vodotěsnost myslím pořádnej hodinář udělá taky a pokud nebudu uplatńovat nějakou záruku, tak mi může celej Richemond vlízt na záda s tím, co si dělám se svou věcí. Jen nevím, jestli by nebyl problém ty OP vůbec otevřít. Jestli jo, tak si myslím je všechno řešitelný. Prostě unitas, sklo, pouzdro a těsnění. Skalis: Aneb kyzeny a vsemi hledany recept na definitivni hodinky . Je to trochu tak. Mam ted objednany novy naramek na svoje vintage rolady. Mam k nim puvodni plechac, ale hodinky nosim na solid-steel aftermarketu (od zacatku docasne reseni). Nejakou dobu jsem patral na Ebay po pouzitem origo, jednou mi jeden paradni za skvelou cenu omylem utekl (koncil nad ranem a ja zaspal budika) a nakonec jsem si objednal novy u Habana (vyrazne lepsi nabidka nez cesti AD). Z ekonomickyho hlediska je to sebevrazda (stoji temer polovinu hodnoty hodinek...), ale bez neho jsou ty hodinky polovicni. Zaroven to znamena, ze hodinky u me nejakej patek zustanou (muj aktualni odhad 2-3 roky), protoze prodavat je za pul roku by byla fakt blbina. Resp. ono to bylo obracene - kdyz jsem se rozhodl, ze si hodinky na par let necham, tak jsem prestal hledat na webu pouzitej a objednal novej . Tady máš, poldo.p, odpovědi a vyber si, kterej názor je ti bližší. Ale co hodnota hodinek? Navíc neorigo sklíčko na Paneraích mi už tak trochu přijde podobné jako testování, jestli ty Marina Militare nejsou přece jenom nakonec vodotěsné.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Roman I.: Ty jo Spajďáku, ale dvacet talířů za sklo je 20 talířů. A to je fakt pecka. A mně to z principu připadá jako adorace snobství. Když rolex má svůj servis postavenej cenově někde úplně jinde, nemám přívětivé vysvětlení pro takovouhle nálož. Vodotěsnost myslím pořádnej hodinář udělá taky a pokud nebudu uplatńovat nějakou záruku, tak mi může celej Richemond vlízt na záda s tím, co si dělám se svou věcí. Jen nevím, jestli by nebyl problém ty OP vůbec otevřít. Jestli jo, tak si myslím je všechno řešitelný. Prostě unitas, sklo, pouzdro a těsnění. Skalis: Aneb kyzeny a vsemi hledany recept na definitivni hodinky . Je to trochu tak. Mam ted objednany novy naramek na svoje vintage rolady. Mam k nim puvodni plechac, ale hodinky nosim na solid-steel aftermarketu (od zacatku docasne reseni). Nejakou dobu jsem patral na Ebay po pouzitem origo, jednou mi jeden paradni za skvelou cenu omylem utekl (koncil nad ranem a ja zaspal budika) a nakonec jsem si objednal novy u Habana (vyrazne lepsi nabidka nez cesti AD). Z ekonomickyho hlediska je to sebevrazda (stoji temer polovinu hodnoty hodinek...), ale bez neho jsou ty hodinky polovicni. Zaroven to znamena, ze hodinky u me nejakej patek zustanou (muj aktualni odhad 2-3 roky), protoze prodavat je za pul roku by byla fakt blbina. Resp. ono to bylo obracene - kdyz jsem se rozhodl, ze si hodinky na par let necham, tak jsem prestal hledat na webu pouzitej a objednal novej . Tady máš, poldo.p, odpovědi a vyber si, kterej názor je ti bližší. Milisáku, ale tady plácáš dohromady hrušky s jabkama. Porovnáváš cenu samotného náhradního dílu a servisu s náhradním dílem a následnou veškerou vopičárnou vokolo. Pokud by nasazení tahu na rolex stálo stejnou raketu jako výměna skla u OP, to pak jo. Takhle to je kapičku zavádějící srovnání. Jdu najít do špajzu sójový granule, třeba ti po nich líp porozumím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Neplácám nic s ničím, nastavuju zrcadlo. V zrcadle každej vidí sám sebe, vo tom není co. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polda.p Odesláno 22. srpna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Sklo, které jsem koupil Až mi přijde, tak se rozhodnu.... Hodinky prodávat nechci, budou definitivní, pracovní....Kdysi, chvíli po jejich koupení mi jeden kamarád hodinář řekl: ".... Ty vole, já si vždycky myslel, že ty molnijácký strojky jsou hrozný šmejdy....." asi tak tři roky jsem je nenosil.... Všem děkuju za názor, opravdu se těžko rozhoduje. Ad otevření, proč by to nemělo jít? Prodávaj na to klíč za 17 USD..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Ale co hodnota hodinek? Navíc neorigo sklíčko na Paneraích mi už tak trochu přijde podobné jako testování, jestli ty Marina Militare nejsou přece jenom nakonec vodotěsné.... maminko, ty to vidíš. Tak já tady snad ve finále budu nakonec natřenej jako MM lover. Hoši, s Marina militare jděte do háje, s tím nemám nic společnýho. Shodněme se na tom, že všechny originální, tj. původem platného výrobce, hodinky, které mají na sobě kapku neoriginální verbeže, jsou hromadou šrotu, odpalte všechny dodělávané korunky, plastová neoriginální skla u vintážních hodinek, lunety z nezjistitelným původem, kvalitní předělávky kapesních hodinek do horologických pekel, a bude to v cajku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polda.p Odesláno 22. srpna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 That sounds about right. I read on one of the panerai message boards that the cost of a crystal is $95 plus the $400 service fee for installation and complete servicing. I wonder what Panerai would do if you had your watch serviced recently and then broke the crystal sometime after that? There is no way they would require you to do a full servicing. 500 USD není 700 Euro, to by bylo zajímavý, holt v USA nemaj DPH..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Neplácám nic s ničím, nastavuju zrcadlo. V zrcadle každej vidí sám sebe, vo tom není co. jistě Vaše výsosti. už to vidím zcela jasně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 22. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2010 Neplácám nic s ničím, nastavuju zrcadlo. V zrcadle každej vidí sám sebe, vo tom není co. http://filmovy.stream.cz/ukazka/346-vesnicko-ma-strediskova-ja-prijdu-az-nastavej-zrcadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bruno7 Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Podle mne, pokud je potrebujes prodat, tak pak zbyva jenom vymenit sklo za originalni a dostat za ne min. S neoriginalnim sklem, jak tady nekdo poznamenal, ty hodinky prodejny nejsou, to je jasny. Ledaze by se to kupci reklo, ten by je koupil za min a sklo si mozna nekdy jednou vymenil sam... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Podle mne, pokud je potrebujes prodat, tak pak zbyva jenom vymenit sklo za originalni a dostat za ne min. S neoriginalnim sklem, jak tady nekdo poznamenal, ty hodinky prodejny nejsou, to je jasny. Ledaze by se to kupci reklo, ten by je koupil za min a sklo si mozna nekdy jednou vymenil sam... A ty bys to sklo poznal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polda.p Odesláno 13. září 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 A ty bys to sklo poznal? Nepozná nikdo nic, sklo jsem přeměřil digitální šuplerou a opravdu pečlivě jsem studoval barvu antireflexu. Můj názor je, že mi přišlo originální sklíčko. V jiném vlákně "DLC tuningu" PAM všicni tleskají a výměna sklíčka je fejkaření......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 Já se z vás asi zblázním, fakt může někdo myslet, že pan Paneraj sedí u verpánku a brousí speciální skla? To je opravdu na doktora. (Cimickýho) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 sklo je sklo. ja bych se toho OEM nebal. a moc neverim tomu, ze by to u AD poznali vubec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2010 Já se z vás asi zblázním, fakt může někdo myslet, že pan Paneraj sedí u verpánku a brousí speciální skla? To je opravdu na doktora. (Cimickýho) hroutí se mi celý můj svět.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 Jestli náhodou aftermarket sklíčko nebude mít stejnýho výrobce, jako originál.Když jsem před lety experimentoval, v NmnM mi sehnali sklo od výrobce, který je dělá pro Panerai. Za pár kaček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 Jestli náhodou aftermarket sklíčko nebude mít stejnýho výrobce, jako originál. Když jsem před lety experimentoval, v NmnM mi sehnali sklo od výrobce, který je dělá pro Panerai. Za pár kaček. Teďs to celý pokazil. Ale trefil jsi hlavičku na řebříček. Se sklama to bude totiž stejný jako se spoustou jiných věcí, ale jak praví klasik, je to o pocitu. Dám příklad oleje do vidlic: Kupoval jsem originál olej Marzocchi za 600,-litr (několik let před tím stával ještě víc) a pak jsme náhodou zjistil v Motorexu, že oni dodávají olej pro Marzocchi. No tak ho poslední leta kupuju přímo od Motorexu o 400,- Kč levněji a dlouholetém zkoumání mám pocit, že ten Marzocchi originální plastovej obal za 4 kila nestál. Von je ten Motorexáckej obal totiž lepší. Akorát se bojím, že s tim olejem u Marzocchi prováděli před prodejem ještě nejaký zaříkávání, nebo tak.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 Teďs to celý pokazil. Akorát se bojím, že s tim olejem u Marzocchi prováděli před prodejem ještě nejaký zaříkávání, nebo tak.. Kéž bys měl pravdu, to by se tím trochu dala omluvit ta zlodějna. Jestli náhodou aftermarket sklíčko nebude mít stejnýho výrobce, jako originál. Když jsem před lety experimentoval, v NmnM mi sehnali sklo od výrobce, který je dělá pro Panerai. Za pár kaček. To potvrzuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se