Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už se nějakou dobu těším z K trojek, ale po poměrně intenzivním studiu chronomagu i jiných zdrojů, mě začíná zarážet jejich chování..

Ve vodorovné poloze ciferníku si občas samovolně zatočí rotorem takovou frekvencí, že vibrace celých hodinek jsou na ruce bez potíží cítit.

Dělají to vaše Vostoky také ? Je toto běžné chování automatu, nebo snad nějaké neobvyklé řešení pojistky proti přetažení ? Nijak zvlášť se mi to nezamlouvá..

Odesláno
Už se nějakou dobu těším z K trojek, ale po poměrně intenzivním studiu chronomagu i jiných zdrojů, mě začíná zarážet jejich chování..

Ve vodorovné poloze ciferníku si občas samovolně zatočí rotorem takovou frekvencí, že vibrace celých hodinek jsou na ruce bez potíží cítit.

Dělají to vaše Vostoky také ? Je toto běžné chování automatu, nebo snad nějaké neobvyklé řešení pojistky proti přetažení ? Nijak zvlášť se mi to nezamlouvá..

Mám taky K3, ale tohle jsem nezažil. Určitě by mě to vyvedlo z míry protože tohle žádný z automatů co mám (Prim, Seiko, Tissot) nedělá.

Odesláno

Díky za reakce, snažil jsem se něco relevantního najít, ale bezvýsledně. Nechávám je trochu unavit přes den na stole, klepou se vždy po ručním natažení, a do týdne toho snad zase nechaj..

Odesláno
Díky za reakce, snažil jsem se něco relevantního najít, ale bezvýsledně. Nechávám je trochu unavit přes den na stole, klepou se vždy po ručním natažení, a do týdne toho snad zase nechaj..

Hele, to je závada západky. Zkusím to popsat. Ten rotor je spojen převodem do pomala s pérem hodinek. Při natažení a nemá li západka která to drží natažené správnou funkci, péro se snaží rozvinout a točí rotorem wostošest.

Odesláno

Sice by mě to asi taky štvalo, ale na druhou stranu kdo může říct, že jeho hodinky žijí vlastním životem?

Nejsem hodinář, ale videl bych to asi takto:

Ručním natažením dojde k přetažení pružiny a jelikož je tam někde něco pojebanýho, tak se to zpětnou vazbou přenese až na rotor, který se díky tahu pružiny roztočí.

ber to tak že si jen upouští páru :)

Zašel bych k hodináři.

Odesláno

Pokud to nijak extrémě neničí strojek atd, tak bych bral vibrační závadu u hodinek v této cenové relaci jako přednost, je to přinejmenším zajímavé :)

Odesláno
Myslím, Ze nemas brZdenej rotor. Moje Valjoux 7750 to dela v jistych okolnostech taky :)

Jenže to je rozdíl, protože tady se rotor samovolně točí jedním směrem normálně.

To co je tu popisováno jsem viděl u kal 96, kdy se při ručním natahování začal rotor točit jak pominutý. Obrácené převody udělaly své.

Mechano to odhalil, nějaký ten pátek se tím zabývá. :) :cool:

Odesláno
Ale teď jdou zatím dobře a moc je nepoužívám, aby mi vydržely. :)

:D

Odesláno

Po pětidenním "hladovění" na stole se už docela zklidnily, každopádně je už nikdy nebudu natahovat víc, něž na třetinu otoček z návodu. Souhlasím, že je to zajímavá vlastnost, ale o neškodnosti pro strojek mám pochyby. Od hodináře z opravy (vibrovaly už nové) je mám vrácené teprve 8 dní, ne zrovna dobrou zkušenost popisuji zde - http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=1208&p=2. Takže k další návštěvě hodináře budu určitě nějakou dobu sbírat odvahu :)

Odesláno

chose: Tak ať to dobře dopadne ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...