Přejít na obsah

Zkušenosti s díly z Parexa

Doporučené příspěvky

Njn, tak alespoň něco. I když né moc. Jinak by bylo zajímavě vědět, jestli by takový ciferník zvládli nyní vyrobit v Eltonu... jako jestli na to mají ty... eee... vzory.

No, už jsem jim poslal dotaz jestli ciferník mají, tak uvidím co mi napíšou. Jinak ručičky co jsem koupil v Parexu nesvítí, neměly by také svítit ? Protože k čemu mi bude svítící ciferník, kyž neuvidím ručičky:sad01_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, už jsem jim poslal dotaz jestli ciferník mají, tak uvidím co mi napíšou. Jinak ručičky co jsem koupil v Parexu nesvítí, neměly by také svítit ? Protože k čemu mi bude svítící ciferník, kyž neuvidím ručičky:sad01_anim:

Originál letecké ručky ani ciferník nemají luminiscenci - nesvítí. Pouze mají reflexní reakci na UV a snad i červené světlo, které bylo v té době používané k osvětlení kokpitů armádních letadel.

Odkaz ke komentáři

Originál letecké ručky ani ciferník nemají luminiscenci - nesvítí. Pouze mají reflexní reakci na UV a snad i červené světlo, které bylo v té době používané k osvětlení kokpitů armádních letadel.

Aha, díky to jsem nevěděl.

Odkaz ke komentáři

Mám prosbu na zkušenější: pod jakým označením seženu nová sklíčka na primky, která nejsou vypouklá, ale rovná. Tedy téměř rovná... Nějak se v tom ceníku Parexa ztrácím. Dále by mě zajímalo, jestli se dá sehnat také nová luneta na tzv. malé sporty. No a když už jsem v těch prosbách, sháním slušně zachovalý cifr na "a la diplomaty" ve zlatém provedení... Díky za každý help!

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Rovněž poprosím zkušenější uživatele o pomoc.

Chtěl bych si objednat z parexa lunetku a další věci na na Prim Spot 2 a nějak se v tom cenníku a nabídce na webu nevyznám.

Jestli jsem hledal dobře je to tahle položka: 011711 objímka znakový kruh otočný ?

Dále nevím kde hledat ručky včetně vteřinovky,ciferníky který by byl vhodný na sporty 2?

Nebo tam prostě zavolat a nadiktovat co bych potřeboval?

Dík za rady.

Odkaz ke komentáři

Trochu bych s tím počkal, zdá se, že Parexo nestíhá uspokojovat objednávky nebo co. Už před pár týdny jsme s dalšími členy objednali díly, zatím ani vidu, ani slechu :(

Jinak do objednávky napiš co sháníš, popiš to co nejlépe vlastními slovy. A nevolej, napiš mail, kdyby to bylo nejasné, zavolají ti zpět. Nebo ti také pošlou, co vyštrachou, budeš to mít s překvapením. Připrav se ale na to, že jestli bude objednávka menší jak 500, nemusí jí vůbec realizovat.

Odkaz ke komentáři

Nejlepší je zajet si tam osobně, ale špatně se to hledá. Obchod je zašitej v areálu kasáren úplně vzadu v rohu. Taky jsem koukal, že se na Aukru začíná šmelit s lunetama z Parexa.

Upraveno uživatelem kutilprim
Odkaz ke komentáři

Tak mi dorazily věci z Parexa a musím říct, že až na ten zmršený státní znak vypadá ciferník dobře. Barvy jsou živější než u originálu, čísla jsou fluorescenční barvou, takže svítí. Ne moc, jen trochu, ale i taková drobnost potěší. Originál to nenahradí, ale na nějaké to bastlení to bude perfektní :)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Dík za fotky, kutileprime :)

Díly z Parexa se hodně a bouřlivě probíraly tady:

http://forum.chronom...-dily-z-parexa/

Sklíčka jsou OK, lunetky taky jakž-takž, pouzdra vypadají dost jako originální, ale jsou drahá. Co se týče ciferníků... takhle to dopadá, když se zadává práce do Číny a nepošle se k tomu důkladný technický výkres. Jasně že se tam nepřetrhnou, aby za těch pár šestáků vytvořili prvotřídní kopii.

Ještě dotaz: Jsou čísla na tom ciferníku fluorescenční? A kolik tě to stálo?

Muzu se zkusenejsich zeptat na zkusenosti se sklicky z Parexa na PS 2? Hodinar mi rekl, ze jsou spatna, mozna mel zkusenosti s drivejsim sklickem, protoze rikal, ze uz je tam neobjednava. Dik za radu

Odkaz ke komentáři

Já zase slyšel, že Parexo sklíčka jsou naopak asi o 0,3 mm tlustší. Můj hodinář říkal, že nasadit jdou, jen je potřeba mít správný armovací kroužek, skutečně ten z PS2, ne ten z pseudosportů (ten je o malinko větší, jde použít do origo PS2 sklíčka, ale ne do Parexo). Každopádně jiná rozumně dostupná možnost sklíčka na PS2 není.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Prohlizim si vlakna o Parexu a neni mi jasne, jake jsou vlastne ty rucky na PS 2. Jsou niklovane s luminiscencni vyplni, nebo lakovane na bilo? Armovaci krouzek je bily s cernymi carkami? Dekuji za vysvetleni.

Ručky jsou stříbrné - ale spíš to bude nerez a armováky má myslím různé.
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Zdravím,

koupil jsem si na aukru jedny Primky Sport II. Nejsem žádný zarytý příznivec této značky, pouze se mi líbí a člověk tak i trochu zavzpomíná na dětství. Hodinky jsou v poměrně dobrém stavu, akorát je samozřejmě poškrábané sklíčko a i luneta by zasloužila vyměnit. Pročítal jsem si vlákna s Parexem a podle zkušeností bych si chtěl tak 2 sklíčka a lunety objednat, zkrátka zboží za pár korun a nedosáhnu tak limitu pro objednávku přímo z Parexa. Neprobíhají zde někdy hromadné objednávky? Nebo nemá někdo nějaké přebytky, které by mohl postrádat?

A ještě bych měl dotaz ohledně řemenu- kde bych mohl sehnat klasický origo gumový řemen (myslím ten děrovaný)?

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

koupil jsem si na aukru jedny Primky Sport II. Nejsem žádný zarytý příznivec této značky, pouze se mi líbí a člověk tak i trochu zavzpomíná na dětství. Hodinky jsou v poměrně dobrém stavu, akorát je samozřejmě poškrábané sklíčko a i luneta by zasloužila vyměnit. Pročítal jsem si vlákna s Parexem a podle zkušeností bych si chtěl tak 2 sklíčka a lunety objednat, zkrátka zboží za pár korun a nedosáhnu tak limitu pro objednávku přímo z Parexa. Neprobíhají zde někdy hromadné objednávky? Nebo nemá někdo nějaké přebytky, které by mohl postrádat?

A ještě bych měl dotaz ohledně řemenu- kde bych mohl sehnat klasický origo gumový řemen (myslím ten děrovaný)?

Řekl bych, že vzhledem k rozporuplným názorům na díly z Parexa tady asi hromadné objednávky nenajdeš. Řemen třeba na Aukru, nebo si ho hoď do poptávky. Ale vzhledem ke stáří a kvalitě (nekvalitě) Tebou poptávaného řemenu bych to moc na nošení neviděl. Praská.

Odkaz ke komentáři

Řemen třeba na Aukru, nebo si ho hoď do poptávky. Ale vzhledem ke stáří a kvalitě (nekvalitě) Tebou poptávaného řemenu bych to moc na nošení neviděl. Praská

Máš pravdu, jednodušší a lepší varianta bude někde objevit 20mm silikonový řemen s dírama.....ještě co se týče toho sklíčka a lunety-pokud se tu někdo neobjeví tak se přinejhorším vydám do Pardubek a nebudu limitovanej cenou objednávky
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...