Ondy Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 (upraveno) Ahojte, pořídil jsem si od člena fóra hodinky Fortis Spacematic Day/Date (viz sekce prodej ) a jen bych se chtěl ujistit od zkušenějších ohledně ovládání korunky. Anglicky vládnu, ale návod nedává všechny odpovědi. Korunka má 4 polohy. Tak jak jsem je koupil, byly řekněme v poloze 2, kdy jdou dotahovat, pak je lze vysunout (směrem jakoby z hodinek) do polohy 3, kdy se točením na jednu stranu upravuje den v týdnu a na druhou stranu datum. V poloze 4 (vysunuto ouplně ven) se zastaví vteřinovka a nastavují se hodiny. A teď konečně k dotazu. Existuje ještě poloha 1, kdy se korunka zamáčkne do hodinek - je cejtit, že to jde jakoby proti gumě - zřejmě těsnění a točením od sebe jde korunka zašroubovat. Předpokládám tedy, že hodinky mají udávanou vodotěsnost 200m jen takto pevně zašroubované?? A pokud s tím někdo máte zkušenosti, nosíte je takto zašroubované stále, nebo je jen dotahujete, pokud jdete někam do vody? Znejistělo mě zejména to, že byly v oné výše zmíněné poloze 2. A nehrozí, že se těsnění při stálem zašroubení nějakým způsobem časem vytlačí a já je bezstarostně utopím někde ve vaně? Koupil jsem Fortis mimo jiné proto, že je chci mít jako každodenní hodinky a nesundavám je prakticky nikdy krom extremnich sportu (rozuměj ohrožení častými nárazy) a ty by snad měly leccos vydržet. Předem díky za odpovědi a omlouvám se za tak dlouhou litánii ... Upraveno 10. září 2010 uživatelem Ondy 1
Návštěvník Snow Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 (upraveno) Fortisy jsem neměl, ale bývá to takhle. Korunka má tři polohy. O té základní, kdy je pevně dotažena, aby do hodinek nevnikla voda či nečistoty a prach je zbytečné se bavit. Korunka a těsnění jsou konstruované tak, aby utažení snesly, samozřejmě korunku neutáhni jako Abbot, který potom musel svou časomíru poslat do servisu. Takto musíš mít bezpodminečně Fortisy připravené pro všední používání. Hodinky si dostal s povolenou korunkou jen jako gesto dobré vůle od prodávajícího, takto to dělávají v některých prodejnách. Poloha jedna slouží pro natahování hodinek, které dělat denně nemusíš, koupil sis automaty. Poloha dvě seřizuješ datum a v Tvém případě i den. Poloha tři je pro seřizování času. To je všechno, další nehledej nebo vytrhneš korunku. Upraveno 10. září 2010 uživatelem Snow 2
JHonza Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 Rozuměl bych tomu, že v situacích, kdy se hodinky nenosí (ve vitríně, v šuplíku, při posílání ...) se korunka pevně nedotáhne, aby se zbytečně nemačkalo těsnění, ale našroubovaná by IMHO být měla - právě kvůli možnému poškození.
Columbus Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 Rozuměl bych tomu, že v situacích, kdy se hodinky nenosí (ve vitríně, v šuplíku, při posílání ...) se korunka pevně nedotáhne, aby se zbytečně nemačkalo těsnění, ale našroubovaná by IMHO být měla - právě kvůli možnému poškození. Ve vitrínách kamenných obchodů uvidíš hodinky zpravidla s korunkou v poloze jedna kvůli možnému vymačkání těsnění. Doma bych to tak nehrotil, leda tak při sbírce mnoha kusů, pak bych se k tomuto řešení patrně přikláněl.
organic Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 Rozuměl bych tomu, že v situacích, kdy se hodinky nenosí (ve vitríně, v šuplíku, při posílání ...) se korunka pevně nedotáhne, aby se zbytečně nemačkalo těsnění, ale našroubovaná by IMHO být měla - právě kvůli možnému poškození. Pánové, hodinky byly předány osobně, takže myslím, že vše v pořádku
Columbus Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 organicu můžu se nesměle zeptat proč si povolal korunku ?
Columbus Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 (upraveno) Aldo já to viděl spoustu krámů kde měli hodinky s povolenou korunkou ve vitrině, tady i v zahraničí. Dokonce bych řekl, že v zahraničí snad i víc. Ještě se naschvál zeptám. Povolujete doma korunku ? Upraveno 10. září 2010 uživatelem Columbus
Jay Doll Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Odesláno 10. září 2010 Povolujete doma korunku ? Ne, proč proboha?
Ondy Odesláno 12. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2010 (upraveno) Díky všem za reakce, korunku jsem utahnul hned, jak jsem zjistil, že to jde zašroubovat. Datažená je tak akorát, extrémní sílu jsem nepoužil, abych to nestrhnul závit, ale povolit taky nejde jen tak lehce. Párkrát byly za tu dobu ve vaně a zatim jedou :-D ... Upraveno 12. září 2010 uživatelem Ondy
alois Odesláno 16. září 2010 Nahlásit Odesláno 16. září 2010 spacematiky i piloty i fliegery i cosmonauty maji sroubovaci korunku - mely i B-42....nove B-42 uz maji pouze zamackavaci..k te sroubovaci - urcite zasroubuj, ale s citem...zavit je jemny a material mekky a pruzina silna...vzdy mam zasroubovano a pred vstupem do vody pokud mozno zkontroluji....uzij is hodne radosti s krasnymi hodinkami
organic Odesláno 16. září 2010 Nahlásit Odesláno 16. září 2010 Díky všem za reakce, korunku jsem utahnul hned, jak jsem zjistil, že to jde zašroubovat. Datažená je tak akorát, extrémní sílu jsem nepoužil, abych to nestrhnul závit, ale povolit taky nejde jen tak lehce. Párkrát byly za tu dobu ve vaně a zatim jedou :-D ... Tak to jsem rád že to dobře dopadlo. Abych se přiznal, ani jsem nepoznal, že korunka je vyšroubovaná. Myslel jsem, že to tak má být
alois Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 (upraveno) tak na foto od Organica je korunka nezašroubovaná.... Upraveno 17. září 2010 uživatelem alois
sery.vlk Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 Aldo já to viděl spoustu krámů kde měli hodinky s povolenou korunkou ve vitrině, tady i v zahraničí. Dokonce bych řekl, že v zahraničí snad i víc. Prodejci z nějakého mně neznámého důvodu raději vystavují hodinky hacknuté, takže s korunkou nejen odšroubovanou, ale také povytaženou... Když jsem se tomu podivoval, dostalo se mi odpovědi, že nemají možnost všechny automaty udržovat v chodu, tak je prý raději zastaví hackingem.
alois Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 (upraveno) to KIBI: neomlouvej..stane se...ona ale v nezašroubovaném stavu se tváří jako zašroubovaná...potvurka vroubkovaná Upraveno 21. září 2010 uživatelem alois
romano Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Odesláno 25. října 2010 ahoj tiež by ma zaujímalo ako je to s korunkou u Fortis B-42 Pilot Profesional dočítal som sa že má tri polohy a nieje srobovatelna vedel by niekto upresnit diky jedná sa o tieto hodinky http://www.hodinky-koscom.cz/Fortis-645-10-11-L-I8345.html ale tie už vacsina pozna
Skeleton Odesláno 25. října 2010 Nahlásit Odesláno 25. října 2010 (upraveno) Tuto odpoved jsem dostal od Fortisu, kdyz jsem v tom mel tez zmatek. Jednalo se o B-42 Pilot Professional Chronograph.... Yes this is right; we are changing the crown system from screwed tonon-screwed crowns but this doesn't affect the water resistance. We hope that we where able to help you with this information. If you should have any further questions, please don't hesitate to contact us again. Freundliche Grüsse,Kind regards,Meilleures salutations, FORTIS WATCH LTD. Jessica GrimiLindenstrasse 45CH-2540 Grenchen Upraveno 25. října 2010 uživatelem Skeleton
vrcan Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 No neviem, ci to predsa nema vplyv na vodotesnost... Najma pri mimoosovom zatazeni korunky (niekde sa s nou staci zavadit) vo vode by som neveril tej vodotesnosti az tak... sice mozno ano, kedze fortisky mavaju myslim 200m ako standard. A mozno je to aj dobre riesenie, screw down koruna robi iba starosti... Pamatam sa, ked som mal 1. den svoje B SA, niekolko hodin som hladal na webe informaciu, ako moc dotahovat korunku, aby som nestrhol zavit a tiez neznicil tesnenicko. Od zaciatku dotahujem len jemne, ked citim prvy odpor, prestanem dotahovat, hodinky pouzivam denno denne aj vo vode a bez problemov. Keby som planoval hlbsi ponor, alebo intenzivne kupanie, mozno by som o chlp viac dotiahol, ale urcite nie takmer na doraz, ako mnohi radia.
Tomak Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Před dvěma dny jsem pořídil Fliegery viz foto v avataru. V návodu sice je, že je mám používat pouze se zašroubovanou korunkou, ta už ale zašroubovat nejde. Takže už i tyto jsou pouze zamačkávací.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se