Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kluci jak to tady čtu tak na aukru už nic prodávat nebudu, to radši hodím inzerát na Bazoš.

Je uplne jedno na jakem aukcnim serveru budes neco prodavat, myslim si, ze firmy jako aukro, bazos, pripadne cz ebay to bud posilat musi a nebo to posilaji automaticky. Narozdil od chronomagu se jedna o subjekty poskytujici prostor vyhradne k nakupu/prodeji, myslim, ze stranky fanousku, jako napriklad chronomag, noze, telefony atp se neceho podobneho bat nemusi, pokud ano je na case presouvat skoncene aukce ne do sekce prodane, ale do kose ;)
  • Dát hlas 2
Odesláno

Kluci jak to tady čtu tak na aukru už nic prodávat nebudu, to radši hodím inzerát na Bazoš.

tím si nepomůžeš, oni mají obšancované všechny velké prodejní servery, včetně takových jako mimibazar!
Odesláno

zeptam se asi blbe, ale pokud to zdroj prijmu, tak by dane platit asi mel, ne? mimibazar neni nic jineho nez podnikani. nechavam stranou fakt, ze ty zenske si tim vylepsi nekdy jiz tak maly rodinny rozpocet.

Odesláno

Chlapi, nerobte paniku!

Pokud něco koupíš (movitou věc)a za chvíli zase prodáš, je to od daně osvobozeno. Pokud ovšem to neděláš jako podnikání za účelem dosažení zisku (množství stejných věcí, opakování prodejů - jak psal už spiderer).

A je to osvobozeno i tehdy když to prodáš dráž než za kolik to koupíš. V místní inzerci bych si dovolil tvrdit, že jsou to světlé výjimky a většina prodejů se realizuje se ztrátou (u mě bohužel všechny :-))

• Dát hlas 1
Odesláno

tím si nepomůžeš, oni mají obšancované všechny velké prodejní servery, včetně takových jako mimibazar!

No a jak by zjistili moje iniciály, telefon neudávám ani adresu poze email, kde napíšu zájemci at mi pošle telefonní číslo a já se mu ozvu.

Odesláno

No a jak by zjistili moje iniciály, telefon neudávám ani adresu poze email, kde napíšu zájemci at mi pošle telefonní číslo a já se mu ozvu.

no pošlou ti telefonní číslo a ty se jim sám ozveš :-)))
Odesláno

Aha, ja ZL atp nemam. Kazdopadne aukro i jine aukcni servery jim to posilaji automaticky ;)

To je právě paradox že je lepší nemít ŽL a vesele si na Aukru kšeftovat, vyměří ti doplatek+penále ale socku a zdravotku nemusíš doplácet.

Přitom socka ti vyletí skoro na stejnou částku jako doplatek daně. Jeden známej to tak měl a docela za dost, říkám si to bude průůser neoprávněné podnikání atd.... ale nic jenom doplatil daň a hotovo.

Odesláno

myslim, ze stranky fanousku, jako napriklad chronomag, noze, telefony atp se neceho podobneho bat nemusi, pokud ano je na case presouvat skoncene aukce ne do sekce prodane, ale do kose ;)

Chronomag je forum anonymní a kdyby Kamilovi nebo Chronomagovi napsali z FÚ, že chtějí osobní údaje členů, tak je rovnou může poslat někam, bo je nemá.

Přesně
Odesláno

mimibazar neni nic jineho nez podnikani. nechavam stranou fakt, ze ty zenske si tim vylepsi nekdy jiz tak maly rodinny rozpocet.

S tím bych si dovolil nesouhlasit, alespoň bych nepaušalizoval. Manželka občas něco na mimibazaru nakoupí, a také občas něco (po našich dvojčatech) prodá. Nikdy s výdělkem. Navíc si neumím představit, co bychom s těmi věcmi jinak dělali (další děti už nepřipadají v úvahu...).
  • Dát hlas 2
Odesláno

S tím bych si dovolil nesouhlasit, alespoň bych nepaušalizoval. Manželka občas něco na mimibazaru nakoupí, a také občas něco (po našich dvojčatech) prodá. Nikdy s výdělkem. Navíc si neumím představit, co bychom s těmi věcmi jinak dělali (další děti už nepřipadají v úvahu...).

jj to beru. je tam spousty takovych zen a nic proti. pak je tam ale mraky tech co to maji ciste jako byznis. tahaji veci z UK a tady do dal preprodavaji. coz mi prijde jako podnikani. zas nechci aby to vypadalo, ze jim to nepreju, je mi to jedno a naopak jim fandim.
Odesláno

zeptam se asi blbe, ale pokud to zdroj prijmu, tak by dane platit asi mel, ne? mimibazar neni nic jineho nez podnikani. nechavam stranou fakt, ze ty zenske si tim vylepsi nekdy jiz tak maly rodinny rozpocet.

Pokud je to zdroj prijmu a ma to predpoklady prodeje za ucelem dosazeni zisku, tak by se dan odvadet mela = to dava smysl a to i prave ten financni urad proveruje.. blby na tom je jenom to, ze to muze spoustu lidi vydesit, zvlaste pak kdyz maji popisovat prodej neceho, ktery probehl x let zpatky..

Ponauceni je jednoduche, idealni je nechavat si vsechny uctenky, doklady za postu, servis atd u veci, ktere se pozdeji prodavaji, nebo alespon jejich kopie, pak je to dokazovani mnohem jednodussi.. (ale vetsinu techto veci kupujici automaticky preda se zbozim nakupujicimu a pak s tim ma akorat honku)

Návštěvník YPO
Odesláno

Za chvíli se obnoví tajné burzy jako za komoušů v Krčském lese.

já sem chodil na letnou a na havelák - to byl panečku adrenalin :D
Odesláno

To je první důvod a druhý je ten, že když člen A vylepí inzerát na nějakou částku a prodá to členovi B, tak jim nikdo nedokáže že se osobně nedohodli na jiný částce. U aukra a dalších je tohle všechno dokumentovaný, protože provozovatel z toho má zisk. Že si to pak FÚ vyžádá, to je jenom jeho zákonný nárok. Nedělal bych z toho vědu, kdo je v tom neúmyslnně, tak ho čeká jenom nepříjemný papírování.

A pokud má někdo ŽL a třeba eshop a prodeje z aukra nedával do evidence, tak je to jenom jeho blbost...

Tohle mi prijde celkem vystizne!
Odesláno

Zatraceně, to se začínám děsit :( už rok sem na aukru prakticky nic neprodal, ale jeden čas sem poměrně dost točil PSP hry. V GB byly za hubičku, vše sem si párkrát zahrál a často sem měl po prodeji ještě na pivo. 20k to přesáhlo víc než jistě, ale vejvar z toho zas takovej nebyl a nějaký účty za použitý hry fakt 2 roky dozadu nemám a dostat daň z plný částky by mě asi nepotěšilo ...

Tohle je svinstvo zvlášť když jim to plive nějakej automat, je pro mě nepochopitelný, proč až 3 roky dozadu, kdo si to má pamatovat :) a pak něco dokládat ...

Odesláno

Zatraceně, to se začínám děsit :( už rok sem na aukru prakticky nic neprodal, ale jeden čas sem poměrně dost točil PSP hry. V GB byly za hubičku, vše sem si párkrát zahrál a často sem měl po prodeji ještě na pivo. 20k to přesáhlo víc než jistě, ale vejvar z toho zas takovej nebyl a nějaký účty za použitý hry fakt 2 roky dozadu nemám a dostat daň z plný částky by mě asi nepotěšilo ...

Tohle je svinstvo zvlášť když jim to plive nějakej automat, je pro mě nepochopitelný, proč až 3 roky dozadu, kdo si to má pamatovat :) a pak něco dokládat ...

No proč? Protože pak jim jistě budeš muset solit :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...