ricous Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Zdravím, tak jsem si dneska převzal na poště obálku s modrým pruhem a jsem trochu v šoku... Finanční úřad po mě vyžaduje přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2007 a 2008. Přemýšlel jsem, co by to mohlo být a napadá mě jediná věc - v roce 2007 jsem se registroval na Aukru. Do dnešního dne mám více nákupů než prodejů, celkově jsem "v mínusu" a neprodával jsem nikdy nic, co by bylo obchodního charakteru. V 95% se jednalo o starší a použité zboží (nové zboží jen když nám ho nevzali v obchodě zpět), z 95% patřící mně (5% kolegům z práce). Teď vůbec nevím, co na mě finančák "vybalí" a jak se mám bránit, že prodávané věci byly v mém osobním držení. Problém možná je, že jsem prodal v průměru tak za 100k ročně, ale na druhou stranu tak za 150k ročně jsem nakoupil (byla to z počátku nemoc, něco jako dnes Chronomag).Nemáte někdo tušení, co dělat...?
Jay Doll Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Ajaj, to je nepříjemné. Bohužel ti v tomhle neumím poradit, snad se tady najde nějaký daňař.Snad se tahle móda zpětného vymáhání daní vyhne Chronomagu, jinak by tady asi za chvíli pár lidí těžce zaplakalo.
Peta-Biker Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Zdravím, tak jsem si dneska převzal na poště obálku s modrým pruhem a jsem trochu v šoku... Finanční úřad po mě vyžaduje přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2007 a 2008. Přemýšlel jsem, co by to mohlo být a napadá mě jediná věc - v roce 2007 jsem se registroval na Aukru. Do dnešního dne mám více nákupů než prodejů, celkově jsem "v mínusu" a neprodával jsem nikdy nic, co by bylo obchodního charakteru. V 95% se jednalo o starší a použité zboží (nové zboží jen když nám ho nevzali v obchodě zpět), z 95% patřící mně (5% kolegům z práce). Teď vůbec nevím, co na mě finančák "vybalí" a jak se mám bránit, že prodávané věci byly v mém osobním držení. Problém možná je, že jsem prodal v průměru tak za 100k ročně, ale na druhou stranu tak za 150k ročně jsem nakoupil (byla to z počátku nemoc, něco jako dnes Chronomag). Nemáte někdo tušení, co dělat...? To je nemilé, v podstatě podobnou věc řeší známý, který je už v důchodě - zaplatit má kolem 40k. Obávám se, že budeš i Ty muset hledat právnickou pomoc a rovněž se obávám i toho, že tada stačit nebude.
tombed Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 to je mazec... největší zloděj v téhle republice - stát, hledá další zdroje na obživu svého aparátu
Návštěvník Tada Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Asi bys jim měl doložit, že tebou prodané předměty jsi měl ve vlastnictví tak dlouho, že se z nich už při prodeji daň platit nemusím, nevím jakej tam je ten limit...
baza Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 (upraveno) Citace:"Zákon o daních z příjmů§ 4 Osvobození od daně(1) Od daně jsou osvobozenyc) příjmy z prodeje movitých věcí. Osvobození se nevztahuje na příjmy z prodeje motorových vozidel, letadel a lodí, nepřesahuje-li doba mezi nabytím a prodejem dobu jednoho roku. Osvobození se nevztahuje rovněž na příjmy z prodeje movitých věcí, včetně příjmů z prodeje movitých věcí uvedených v odstavci 1 písm. g), pokud jsou nebo byly zahrnuty do obchodního majetku pro výkon podnikatelské a jiné samostatné výdělečné činnosti poplatníka, a to do pěti let od jejich vyřazení z obchodního majetku, ......" takže pokud to nebyly auta,lodě nebo letadla do roku po pořízení, tak budou chtít jedině zkoumat, jestli to nebyla podnikatelská činnost... Upraveno 14. září 2010 uživatelem baza 2
Chumpus Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 (upraveno) ... Upraveno 30. března 2011 uživatelem Chumpus
African Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Jediný co můžeš dělat, tak je poradit se s daňovým poradcem, protože tohle není sranda. Myslím, že vedlejší příjem bez ŽL daníš od částky 6000,-Kč, ale je tam stovky daňových osvobození, do kterých s trochou štěstí spadneš. Přeji ti úspěch, mě dodanili vedlejšáky minulý rok a nic moc zážitek.Za tři roky zpátky ti také můžou napálit hodně velké penále, ale nechci tě strašit, takže jak říkám, utíkej za daňovým poradcem"
lib Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Kdyby to vyfiltrovali i tady, jeste by museli uznat odpocty z dani.
XXXfazerXXX Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 znamou to stalo 230 litru......vod ty doby,co to prevzali polaci je to lepci a lewpci-uz bonzujou i financaku.....deda, patrne pod vlivem ozdravneho pobytu v lagru rikaval-polak do pytle-pytel do vody
African Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 To len dokumentuje serióznosť Aukra To bohužel nemá s aukrem vůbec co dělat, stejně jako v osatních inzercích" Za vedlejšák si každý odpovídá osobně"
baza Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 znamou to stalo 230 litru......vod ty doby,co to prevzali polaci je to lepci a lewpci-uz bonzujou i financaku.....deda, patrne pod vlivem ozdravneho pobytu v lagru rikaval-polak do pytle-pytel do vody To by znamenalo základ daně více než 1,5 mega...
Qvido Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 (upraveno) Tak to ti nezávidím, mě to potkalo začátkem roku. Doplatek daně ( kvuli mé blbosti ) včetně social+zdrav. jsem měl cca 140 tisíc. Spousta toho je tady , jinak držím palce. Upraveno 14. září 2010 uživatelem Qvido
ricous Odesláno 14. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Chlapi díky za názory - teď jsem mluvil se spajdym, který mi celkem dopodrobna nastínil, na co se mám připravit. Snad to nebude tak horké, uvidíme. Bude hodně záležet na tom, komu se budu zpovídat... Já blbec ještě prodával takovejch věcí kolegům.Jinak Aukro no more..
spiderer Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Chlapi neni to takova veda, sam uz to mam za sebou, staci jim dat informace o co se jednalo (u osvoboditelnych polozek jako dedictvi, sbirkove predmety atp dolozit treba fotky sbirky, informace..) a u ostatnich veci u kterych by pripadne bylo podezreni z prilezitostneho prodeje mit nejake doklady o nabiti veci. Mel jsem za 07+08 zaklad cca 210t a doplacel jsem 0,- protoze zisk byl pod nezdanovanou castkou 20t/rok. Richarde, doufam, ze jsem te po telefonu trosku uklidnil, kdybys mel jeste nejaky dotaz klidnne zavolej/napis
ricous Odesláno 14. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Richarde, doufam, ze jsem te po telefonu trosku uklidnil, kdybys mel jeste nejaky dotaz klidnne zavolej/napis Michale díky moc! Zítra dopo tam zavolám a domluvím schůzku na příští týden. A samozřejmě dám vědět, jak vše dopadlo. Jinak je to celkem prča - co mi všechno předáváme na dovyměření daně a není vymoženo, jedná se o desítky milionů, a tady po mě skočí za krámy na Aukru...
spiderer Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 On je tam hlavni kamen urazu na tom, ze ty nedanis castku predmetu jako takoveho, ale cisty zisk = zdejsi prodej se toci v milionech, ale od puvodni ceny se nasledne ceny oddaluji spise smerem dolu = ty potom dani nepodlehaji FU zajimaji predevsim prodeje, u kterych lze spatrit nejaky obchodni charakter = napriklad 100x nabijecka k Samsungu, 15x Nokia 3310, 75x kryt na iPhone, 40x reminek k hodinkam cerny 20mm atp, pokud bude mit nekdo prodej - 1x televize, 1x video, 1x balik nahranych VHS atp, tak se dany prodej da celkem snadno oduvodnit a nevyplyva z nej nutnost odvest dan..
Qvido Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Jenom pro zajímavost, mě neuznali jedinou fakturu ani paušální výdaje na nákup zboží.Protože jsem neuvedl Aukro jako zdroj příjmů, internetový obchod mám přitom registrován v ŽL.Sranda bude až vletěj na například na místní inzerci poté co vytěžej Aukro. Tam je to dočasu a kdo jednou dostane přes prsty už další chybu neudělá. A protože FÚ nabral poze pro tyto kontroly spoustu novejch lidí budou se poohlížet kde jim ještě pšenka pokvete.
wave ceptor Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Odesláno 14. září 2010 Kluci jak to tady čtu tak na aukru už nic prodávat nebudu, to radši hodím inzerát na Bazoš.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se