Přejít na obsah

Pilotky

vraby

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím pánové,chtěl bych si pořídit nějaké pilotky,cena cca 9tis.+- něco málo.Nejprve jsem si vybral Steinhart "Nav B II B-Muster"(Chronoshop),po nějakém čtení zde na fóru se mi tam zamotala ještě značka Laco.Stowa jsem taky sledoval ,ale nedělá to co bych chtěl.Co by jste doporučovali.

Steinhart

Typ strojku: ETA 2824-2

Průměr bez korunky: 44 mm

Výška: 14,2 mm

Rozteč nožiček: 22 mm

Pouzdro: Nerezová ocel - kartáčovaná

Sklíčko: Safírové konvexní, vnitřní antireflex

Vodotěsnost: 30 m

Laco

Stainless steel case satin finished, diameter 42 mm, hight 13 mm, domed mineral crystal, display back, water resistant up to 5 ATM;

Display of hour, minute and small seconds, Swiss manual winding movement Unitas 6498, brown calf leather strap.

Laco Miyota

Automatic; matt finished stainless steel case, diameter 42 mm, height 12 mm, Mineral crystal, waterproof up to 5 ATM;

Display of, hour, minute and center seconds, automatic movement and original black pilot leather strap. Additional black leather strap with rivets. High quality watch box with zipper.

Odesláno

O pilotky se nijak zvlášť nezajímám, ale když mrknu na tyhle specifikace tak mi jednoznačně nejlíp vycházej ty Laco s Unitasem. Steinhart je mi silně nesympatickej, automat Miyota mi do pilotek nesedí. Škoda že maj ty s tim Unitasem holt mimostřednou vteřinovku, ale furt je to manuál.. A co Archimedy, ty tam nemáš schválně?

Odesláno

Co ti na pilotkách od Stowy vadí (snad kromě o něco vyšší ceny), jestli se můžu zeptat? Osobně je řadím mnohem výš než značky, které jsi tady vyjmenoval.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Co ti na pilotkách od Stowy vadí (snad kromě o něco vyšší ceny), jestli se můžu zeptat? Osobně je řadím mnohem výš než značky, které jsi tady vyjmenoval.

Nepsal jsem že mi na nich něco vadí jen jsem nenašel ten model co jsi postnul.Cena?

Odesláno

Nepsal jsem že mi na nich něco vadí jen jsem nenašel ten model co jsi postnul.Cena?

Aha, já myslel, že jsi ho viděl a něčím ti neseděl. Promiň, cenu takhle z hlavy nevím, ale můžeš poslat dotaz na info@stowa.com. Můj osobní odhad je kolem 600 EUR (ale můžu být úplně mimo).
Odesláno

U toho Laca se nejdříf podívej naživý fotky. Mně se třeba úplně nelíbí ta povrchová úprava a tvar pouzdra. Je to takový až moc oldschool, ale asi nejblíž originálu. Co se týče zpracování, nejlíp na tom bude Stowa.

Odesláno

U toho Laca se nejdříf podívej naživý fotky. Mně se třeba úplně nelíbí ta povrchová úprava a tvar pouzdra. Je to takový až moc oldschool, ale asi nejblíž originálu. Co se týče zpracování, nejlíp na tom bude Stowa.

Díky za ty fotky,jak píšeš je to asi nejbíž podobný originálu,ale mě se to taky nelíbí.Tak Laco asi padá.

Yvaine-máš recht.Měl jsem Flugkapitány a ten nátah přeci jen k těm hodinkám seděl víc jak automat.

Odesláno

Nevím jakou máš ruku a jestli je 47mm moc, každopádně já bych dnes vybral opět Steinhart. A to tyhle. Automat je sice košer, ale Unitas s centrálem je už v relaci 30k a víc. Originály pak v relacích 100k a víc.

Nebo na takové to domácí žvýkání za pár korun tohle ve 47mm i když se dvěma výhradami:

Odesláno

Nevím jakou máš ruku a jestli je 47mm moc, každopádně já bych dnes vybral opět Steinhart.

Velikost stačí 44mm,výběr jsem začal u Steinhartů.

Proč by jsi opět vybral Steinharty? Dost lidí je tu odsuzuje,snad nejsou tak špatné.To že kopírujou?víme že nejsou sami,ale proti jiným značkám se tu tak neremcá.

Odesláno

Hele s tim kopírováním bych to u pilotek vůbec neřešil. Podle zadání je v jednu chvíli dělalo naráz 5 firem - Laco, Stowa, IWC, Lange a Wempe. S rolex lookem je to podstatně horší, ale ten tady neřešíme..

Odesláno

Hele s tim kopírováním bych to u pilotek vůbec neřešil. Podle zadání je v jednu chvíli dělalo naráz 5 firem - Laco, Stowa, IWC, Lange a Wempe. S rolex lookem je to podstatně horší, ale ten tady neřešíme..

To kopírování já vůbec neřeším(od toho tu jsou jiní),ptal jsem se proč by B.G.F. šel znovu do Steinhartů,když tu nejsou tak v oblibě.
Odesláno

To kopírování já vůbec neřeším(od toho tu jsou jiní),ptal jsem se proč by B.G.F. šel znovu do Steinhartů,když tu nejsou tak v oblibě.

Protože je už několik let nosím a za ty peníze mi přijdou lepší než cokoliv jiného. Ve 47mm maj pro mě ty pravý koule, klenutý safír s antireflexem je prostě boží. Řemeslně se mi zdají dost super, kdybych měl prachy tak si koupím limitku s centrální vteřinovkou a hodinky už jiné vůbec nenosím. To jako vážně. Dokonce bych bral i jedny takový v původní velikosti, mě na ruce prostě připadaj v pohodě.

Jinak ty hodinky na mojí fotce mě vyšla na 3300,- a za tyhle peníze asi těžko seženeš něco aspoň vzdáleně lepšího nebo srovnatelného.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...