Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 19. 9. 2010 v 16:34, 'Pafelik' napsal:

Tak jsem si zase udělal radost...A to už jsem si myslel, že mě to pomalu začíná přecházet.

Co jsi to k tomu dostal? Není to Tadova šála? :)
Odesláno

Parádní kousek! Gratuluji ! Poslední dobou také zahlížím po podobných modelech. Přiznávám ,že nové IWC jsou pro mne v současné době trochu nedostupné.:crying_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

jsou dobrý, teda nevím jak naložit se spodním názvem, ale asi to k tomu patří - mám tyhle "vintážní" kousky rád - škoda, že jsi k nim napsal úplný h...o :D

tady je nějáké povídání i o jiných......: www.goerter.de/IWCFORUM/MARK%20XII%20SE_English.pdf

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
  V 19. 9. 2010 v 18:33, 'zdr' napsal:

To su tie od blowers-jewellers ? Inac nadhera ak sa nemylim tak v Mark XV boli este JLC movementy.

V Mark XV byla už upravená Eta, cal.37524, vycházející z 2892 A2
Odesláno

S kalibrem od JLC byly Mark XII, byl to kalibr 884 a byly to první letecké automaty IWC, Mark XI byly ještě s ručním nátahem.

Odesláno

tak tomu sa povie vecna klasika...mne osobne tento styl nic nehovori ale raz ma urcite chytia za srdce...ale ten box je skutocne nadherny a ten sal by mi z krku cez zimu nezisiel :smile_anim:

Gratulujem

Odesláno

Ano,ano :notworthy:. Limitka 1000kusů v době kdy se limitky nedělaly každý týden. Taky jsem je hledal ale našel jsem jen spekulanty s cenou kolem 6000$. Moc pěkné

Odesláno

Vím o nich zatím jen dost málo. Ačkoli je IWC můj koníček, tak mi existence téhle limitky úplně unikla. Mám slíbený článek z IWC magazínu, kde se dozvím trochu víc. Až ho budu mít, tak ho sem přidám.

Jedná se o limitku 1000 kusů, pouzdro je z nerez oceli, strojek stejný jako v Mark XV, tedy upravený automat od ETA. Jedná se o deset let staré hodinky vydané k 60. výročí Bitvy o Británii a jako hold legendárním Spitfirům. Součástí balení je kašmírová šála. Podle mě nebyly nikdy nošené. Není na nich jediný škrábanec a originální řemen nese jen nepatrné známky opotřebení a je úplně tuhý. Myslím, že to takhle asi zůstane. Hodinky mě úplně pálí na ruce, jak se o ně bojím. Plánoval jsem, že je sem tam na ruku dám, ale vypadá to, že si je vezmu jen při opravdu vyjímečné příležitosti. Vím, že to není žádná extra exkluzivní záležitost a že hodinky jsou od toho aby se nosily, ale zatím to cítím takhle.

Pokud má tedy někdo zájem, tak budu průběžně dodávat další informace a můžu přidat i další fotky.

Odesláno

No nevím člověče, hodinky chtějí být nošeny a jsou kvůli tomu i vyrobené. Bylo by škoda je nechat jen ležet a chodit se na ně koukat. Při trochu šetrném nošení hodinkám nic neuděláš a případné mikroškrábanečky jsou jen důkaz toho, že hodinky s tebou žijou. Navíc je dokáží dát při pravidelném servisu tak do kupy, že budou stále jako nové. Takže za mě určitě nosit. :smile_anim:

Odesláno

Pavle, ty hade, že ses ani nepochlubil, že máš něco takovýho v úmyslu, asi se za tebou co nejdřív zastavím, musím to vidět naživo, GRATULUJU!!!

Odesláno

Taky si myslím, že bys je mohl v klidu nosit. Vždyť mají bezvadný průměr, nepřečnívají, mám pocit, že jsou i relativně nízké takže by mohly být uchráněné před nebezpečím číhajícím v případě dveřních futer.  Navíc tady kolega správně poznamenal, že hodinky mají s majitelem žít a nějaký ten mikroškrábaneček je zásadním způsobem nepoškodí. Nezabíjej je v trezoru, nech je žít na ruce.

Odesláno
  V 20. 9. 2010 v 15:00, 'Columbus' napsal:

Taky si myslím, že bys je mohl v klidu nosit. Vždyť mají bezvadný průměr, nepřečnívají, mám pocit, že jsou i relativně nízké takže by mohly být uchráněné před nebezpečím číhajícím v případě dveřních futer.  Navíc tady kolega správně poznamenal, že hodinky mají s majitelem žít a nějaký ten mikroškrábaneček je zásadním způsobem nepoškodí. Nezabíjej je v trezoru, nech je žít na ruce.

Tak pod to bych se podepsal :smile_anim:
Odesláno

Moc pěkný - líběj se mi skoro stejně, jako fliegery z edice Vintage a ty se mi líběj kurefsky (a ten kalibr, mňam).

Ta šála jako nutný bonus ke každé limitce (imho by to tak mělo být vždy, ať už je to potapěčská helmička, lodička nebo rukavičky) je mazácká.

Font nápisu Spitfire má nějaký smysl/odkaz?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...