jankoxxx Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 ved to som uz urobil,ale inak ked sme sa tu takto rozkecali... ktore z tychto renomovanych firiem robia dobre quartzky? ci kazda? na webe certiny je to pekne rozdelene quartz, automat a hned clovek vie kde je... na inych weboch sa tazsie hlada. Inak zatial vystacim s mojimi certinami ale myslim si ze nuie je daleko doba ked daco nove zakupim... inak keby som vedel ze ked kupim automaty v cene povedzme kolo 1.000 eur a bude to drzat presnost ... povedzme do -5 sek za tyzden.... to znamena ze do mesiaca by mi to urobilo pol minuty tak by som to bral. Ako citam viacerym to tak chodi ale mnohym asi nie... A na druhej strane keby som si kupil automaty za 1.000 eur a meskali alebo nadbiehali by mi 2 min. za mesiac tak to by ma asi s..lo pokial viem tak Breitling robia dobre quartzky
farářskej Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 pokial viem tak Breitling robia dobre quartzky Nejen to, Breitling dělá špičkový quartzy. Osobně bych se třeba taky nebál quartzovejch bondovek od Omegy, o těch se mluví všude jen dobře...
organic Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 ale asi by som tu nepresnost nerozchodil. to vam naozaj nevadi ze vam idu hodinky po par dnoch o 2 minuty nepresne? ale ta nepresnost... ved presnost hodin je ich zakl. parameter Jedna z vlastnosti, proc jsem se zbavil Grand Seika v Quartzu byla jejich absolutni presnost. Cely mesic skakala vterinovka na dvanactku presne v tonu casoveho znameni...Pro nekoho kdo mel desitky mechanik podivne... Ted mam automaty, co jdou +1 - +3s za den a je to zuzo, protoze jsou to jenom pruzinky a kolecka, ne baterie
xjr1 Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Přesně tak, hezký kvarcky dělá Breitling, Omega, Tag Heuer, Seiko (Grand abych držel třídu), atd..je jich hodně. 5s za týden u automatů se ti poštěstit může, ale spíš to bude víc. Jsem jednoznačně příznivec mechaniky, ale jestli by ti vadily dvě minuty za měsíc, tj. 4s za den, tak se mechanice vyhni, byl bys zbytečně nervozní:-)
spot Odesláno 22. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2010 trochu nechapem tomu znevazovaniu baterie... co tam citis negativne? ja robim v IT a bateria + procesor (ked to tak zuzim) robi dokopy pocitac. PC, notebook, mobil sak to je HighTech dnesnej doby. Je to jedno z vrcholov ludskej tvorby. Je pekne ze kozmonauti a letci mali povedzme nejake mechanicke fortisy alebo neviem ake ine mechaniky na rukach. Ale vyleteli tam hore hlavne vdaka pocitacom a bateriam... nechapem to vynasanie mechanik a znevazovanie inej techniky. mne sa to nebije. aj jedno aj druhe je sucastou ludskej vynaliezavosti. Jedna z vlastnosti, proc jsem se zbavil Grand Seika v Quartzu byla jejich absolutni presnost. Cely mesic skakala vterinovka na dvanactku presne v tonu casoveho znameni...Pro nekoho kdo mel desitky mechanik podivne... Ted mam automaty, co jdou +1 - +3s za den a je to zuzo, protoze jsou to jenom pruzinky a kolecka, ne baterie 1
xjr1 Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Mechanika v hodinkách má v dnešní rozmařilý době kouzlo zbytečnosti:-). Jinak nic proti baterkám, podle vkusu každého soudrha, že. No a když hi-tech, tak co třeba Seiko se spring drive strojkem?
snackmc Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 trochu nechapem tomu znevazovaniu baterie... co tam citis negativne? ja robim v IT a bateria + procesor (ked to tak zuzim) robi dokopy pocitac. PC, notebook, mobil sak to je HighTech dnesnej doby. Je to jedno z vrcholov ludskej tvorby. Je pekne ze kozmonauti a letci mali povedzme nejake mechanicke fortisy alebo neviem ake ine mechaniky na rukach. Ale vyleteli tam hore hlavne vdaka pocitacom a bateriam... nechapem to vynasanie mechanik a znevazovanie inej techniky. mne sa to nebije. aj jedno aj druhe je sucastou ludskej vynaliezavosti. To neni znevazovani baterek. Problem je asi stejny, proc v dnesni dobe raketovych motoru si doma velci kluci hraji s malymi parnimi stroji. Je to krasna mechanika. Velmi maly, slozity, presne vyrobeny a krasny stroj. Na takovemto strojku (u proskleneho dynka apod) muzes obdivovat praci stroje. Na kvartzkach nic k videni neni. Fuguji, jsou spolehlive, ale podle meho nemaji dusi. (Sam mam doma nekolikery, ale vzdycky si radeji vezmu mechaniky- byt jsou mene presne:-) ) Ty jako IT bys doma urcite mel rad mechanickou kalkulacku :-) 1
organic Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 trochu nechapem tomu znevazovaniu baterie... co tam citis negativne? ja robim v IT a bateria + procesor (ked to tak zuzim) robi dokopy pocitac. PC, notebook, mobil sak to je HighTech dnesnej doby. Je to jedno z vrcholov ludskej tvorby. Je pekne ze kozmonauti a letci mali povedzme nejake mechanicke fortisy alebo neviem ake ine mechaniky na rukach. Ale vyleteli tam hore hlavne vdaka pocitacom a bateriam... nechapem to vynasanie mechanik a znevazovanie inej techniky. mne sa to nebije. aj jedno aj druhe je sucastou ludskej vynaliezavosti. To je na dlouhou diskuzi a mam to jako s autama. Dneska ma kazda kara veskerou moznou elektroniku - ABS ESP FBI CIA GPS a buhvico.. Ale takovy Dodge Challenger HEMI R/T se sedmilitrovym motorem z roku 1971 Je to z dnesniho pohledu strasne neprakticky zrout benzinu a prestoze v sobe nema jediny procesor je to supersexy masina. Stejne tako ty mechanicke strojky maji urcitou nepresnost, ale je to proste poctive pero a kolecka, jak uz jsem napsal a dokaze to docela presne ukazovat cas, nezavisle na zdrojich energie (narozdil od toho Dodge...) Ja mam navic slabost k mechanikam/automatum s pribehem jako Moonwatch, TH Monaco, RLX Submariner, apod... A ony vetsinou ty legendarni mechanicke hodinky vznikly v polovine 20.stoleti jako ta americka auta
haslermetra Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 (upraveno) ja robim v IT a bateria + procesor (ked to tak zuzim) robi dokopy pocitac. PC, notebook, mobil sak to je HighTech dnesnej doby. Je to jedno z vrcholov ludskej tvorby. Myslím, že to řekl Stephen Hawking, že tato, podle tebe hajtech, výrazně přispěje ke samozničení lidstva, a to již brzy. Do dvouseti let bychom si měli najít bydlení na jiné planetě. Výroba všeho možného se díky stále dokonalejším počítačům robotizuje a vyrábí bez zásahu lidské ruky. Výroba roste a slevňuje se a reklama nás nutí kupovat věci, které ve skutečnosti vůbec nepotřebujeme. Tradiční řemesla myzí a člověk zakrňuje. Jednou ti místo instalatéra zazvoní u dveří robot, aby ti spravil splachovač na hajzlíku. Takové doby se nechci dožít. Podíl světového prodeje mechanických hodinek je pouhých 2 procenta. A na tomhle fóru jsme převážně fanoušci této malé skupiny. Tak buď k nám prosím schovívavý. Např. z eko hlediska: kvarzky mají napájecí článek a modul elektroniky což je v podstatě nebezpečný odpad. Mechanické hodinky jsou jen z oceli, mosazi či zlata nebo podobných neškodných reciklovatelných kovů. Upraveno 22. září 2010 uživatelem haslermetra
Micey Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Haslemetro, bez urážky, ale i ta čeština celkem brutálně zakrňuje co
spot Odesláno 22. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2010 nikdy som netvrdil nieco proti mech. hodinkam. pacia sa mi, su krasne... v mnohom vas chapem. mam ale osobny problem pri teoretickej kupe s ich nepresnostou to je vsetko... Podíl světového prodeje mechanických hodinek je pouhých 2 procenta. A na tomhle fóru jsme převážně fanoušci této malé skupiny. Tak buď k nám prosím schovívavý.
organic Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 mam ale osobny problem pri teoretickej kupe s ich nepresnostou to je vsetko... To je jedna z jejich hezkych vlastnosti... Kdyz vsak investujes do vysoce kvalitniho stroje, v extremnim pripade s tourbillionem, ktery eliminuje vliv gravitace, bude presnost srovnatelna s quartzem, mozna i lepsi Pak uz jen radiocontrolled casio...
miccalek Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 (upraveno) clovece, spat s monstrami na ruke, manzelka musi byt rada radši si ani nepředstavuju jak to může dopadnout, když se někdo s monstrama ve spánku ožene rukou a tím kusem železa trefí polovičku do zubů Upraveno 22. září 2010 uživatelem miccalek
StanoBare Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 (upraveno) Kdyz vsak investujes do vysoce kvalitniho stroje, v extremnim pripade s tourbillionem, ktery eliminuje vliv gravitace, bude presnost srovnatelna s quartzem, mozna i lepsi Pak uz jen radiocontrolled casio... ano, alebo radiovky - mal som Citizen EcoDrive, ktore mali vsetko, okrem mesacnej fazy a logara. Paradna presnost, nic s nimi nemusis robit. Nic, ak nepocitam po xx rokoch servisnu prehliadku...A vies, ze mi casom ta dokonalost zacala byt neosobna? Je to vsetko v hlave. Vec - hodinky za to nemozu. Pacila sa mi scenka z Wall-E, ked sme to pozerali s detmi, kde clovek nemusel robit uz nic, a ked spadol z toho pohybujuceho sa kresla, ani nedokazal sam vstat. Upraveno 22. září 2010 uživatelem StanoBare
haslermetra Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Haslemetro, bez urážky, ale i ta čeština celkem brutálně zakrňuje co Já ale nepišu v češtině ale v ostrafštině. A f te to mam gramatycky spravně.
tyfo Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Tyfo, merici Tveho kalibru bych doporucil jako standard hodiny kvasarove! Je pravda ze zesynchronit notas na 2 - 3 ms mi da vzdycky dost prace ale pak si uvedomim ze to vzdycky odmacknu s presnosti tak 100ms a tak to tolik nehrotim. Pred rokem a neco kdyz jsem ten program zacal psat tak jsem mel dost velkej mindrak z toho ze by mi hodinky delaly treba 10s za den, dnes je mi to temer jedno jen sleduji jak se meni odchylky v zavislosti na tom co delam a proto mne to stale sledovat bavi. Dnes cekam na me prvni manualy protoze u tech automatu je hodim do winderu a v podstate pri tom jak to stridam na ne nemusim mesic az nekolik mesicu sahnout a to neni ono to je skoro jak quartz. Tam si skusim kazdodeni natahovani a sledovani co to dela kdyz treba zapomenu. To kouzlo pohrat si s tim to je to co dela z mechanik krasny konicek ne to ze za ukrutne prachy dokazu machrovat s tim co nikdo nema (no taky by jsem si to rad nekdy vyzkousel)
wolfesh Odesláno 23. září 2010 Nahlásit Odesláno 23. září 2010 Jestli tu ještě chvíli pobudeš, dost možná změníš názor na přesnost. Také jsem se nejprve poohlížel po přesných hezkých hodinkách a chtěl jsem je mít na sekundu seřízené. O mechanických jsem myslel, že už se moc nedělají a když, tak velmi drahé. A jak jsem dopadl po delší době čtení a nakonec i registraci zde? Můžeš hádat... (ale možná na to má vliv Portugalsko, kde být o 15 min později obecně znamená přijít příliš brzy:)
Jarett Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 Tak jsem sledoval, kolik mi dělají moje Omega Planet Ocean ... po týdnu, přes den na ruce, v noci korunkou nahoru. Aktivity od kanceláře až po divočiny v lanovém centru a jsou stále na +/- 1s. takže vlastně v nule a navíc to tiká a vůbec je radost se na ně podívat kolik je hodin
spot Odesláno 26. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2010 keby som mal istotu ze to takto po nakupe dopadne tak idem do toho zajtra... ale ak to dopadne +20 s/den tak dakujem neprosim... Tak jsem sledoval, kolik mi dělají moje Omega Planet Ocean ... po týdnu, přes den na ruce, v noci korunkou nahoru. Aktivity od kanceláře až po divočiny v lanovém centru a jsou stále na +/- 1s. takže vlastně v nule a navíc to tiká a vůbec je radost se na ně podívat kolik je hodin
Jarett Odesláno 26. září 2010 Nahlásit Odesláno 26. září 2010 keby som mal istotu ze to takto po nakupe dopadne tak idem do toho zajtra... ale ak to dopadne +20 s/den tak dakujem neprosim... Myslím, že cokoli co má COSC certifikát ti půjde dostatečně přesně
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se