Přejít na obsah

Rolex, Patek Phillipe nebo Cartier?

Doporučené příspěvky

Jen pro info. JLC běžný servis tj. čištění mazání, seřízení přes tuzemského AD 35 tisíc i s poštou do německa. Konkrétně cena pro osmidenní Reverso. Samozřejmě šly k mechanovi.

Pro info, JLC Master Control = jen datum, ocel, kožený řemínek, letošní cena u JLC za kompletní servis zevnitř i vně, včetně zpátečního kurýra: ? 315.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Servis je velmi drahy. Velmi. A nenechaji te to odservisovat nikde jinde nez v PP. Takze neusetris.

Ahá :) Někdo si koupí Pateky a pak chce ušetřit na servisu? Dá za hodinky několik set tisíc a pak je mu líto zaplatit za údržbu? To mi přijde velice zábavné. Jsou to exkluzivní hodinky a úměrně jejich ceně je úměrná i cena servisu. Nebo obráceně - když na to někdo nemá, ať si je nekupuje. Diví se snad někdo z majitelů Ferrari, že jeho servis je drahý?

No tak si nechte servisovat Pateky u hodináře odnaproti. Ušetříte hodně :D

Odkaz ke komentáři

Ahá :) Někdo si koupí Pateky a pak chce ušetřit na servisu? Dá za hodinky několik set tisíc a pak je mu líto zaplatit za údržbu? To mi přijde velice zábavné. Jsou to exkluzivní hodinky a úměrně jejich ceně je úměrná i cena servisu. Nebo obráceně - když na to někdo nemá, ať si je nekupuje. Diví se snad někdo z majitelů Ferrari, že jeho servis je drahý?

No tak si nechte servisovat Pateky u hodináře odnaproti. Ušetříte hodně :D

To neni o usetreni. To je o cene za servis, za ktery si skoro koupis GMT Mastery II. Ta udrzba je desne predrazena a spolecnosti jako PP, AP vyuzivaji toho, ze nedodaji dily na servis. Musis to poslat k nim. Ja respektuju PP a AP a ostatni, kteri vyrabeji skvosty a hodinky ze rise snu (teda jak pro koho).

Kdyz by se nekdo ale rozhodoval mezi Ferrari a Audi R8, ktera ma podobny MI (i kdyz na Ferrari to nema), ale stoji o dost mene, jak na porizovaci cene nebo servisu, tak bych asi radil taky R8. Kdyz si chci koupit Ferrari, tak si ho proste koupim a nerozhoduju se mezi dalsima znackama. Kdyz se ale rozhoduju, R8 splni co potrebuji a za uplne jine penize.

Kolega chtel nazor na nakup hodinek, ktere se velmi lisi jak v porizovaci cene, tak v cenach za servis. Rolex mi prijde ze vsech hledisek, vcetne zachovani hodnoty (ceny) rozumna volba. Koupit si Pateky a nechat je opravovat jinde nez PP mi prijde asi tak nesmyslne jako nechat si opravovat Ferr. u mechanika odnaproti.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Vzhledem k ceně 10000CHF mi to připadá jako blbost, odkud máš to info?

Z Curychu, od majitele obchodu. Taky mi to prijde dost, ale nemam duvod mu neverit. Ten clovek se jmenuje pan Homberger a jeho rodina vlastnila IWC. Uz si od nej kupuju hodinky 5 let. Treba si tady na foru nekdo nechaval PP nebo AP servisovat, tak by mohl prispet do nasi debaty.

Odkaz ke komentáři

Koupit si Pateky a nechat je opravovat jinde nez PP mi prijde asi tak nesmyslne jako nechat si opravovat Ferr. u mechanika odnaproti.

Přesně. Proto mi přijdou úsměvné nářky nad cenou jejich servisu.

Platí to jak jsem psal a myslím, že stejně to vidí i u Pateků - kdo na to nemá, nechť nekupuje. Pro koho je to drahé, ať si koupí něco jiného.

EDIT: vtip: Koupil bych si Pateky, jen kdyby nebyly tak drahé :D

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Docela špatnej příklad s autama.

Je otázkou, co se jako mění po pěti - deseti letech v hodinkách za součástky? V Primkách se po 20 letech třeba nemění nic a to PP má jistě daleko přesnější, materiálově lepší a technologicky lépe zvládnuté stroje. Namazat a zkontrolovat to fakt může klidně po záruce třeba Mechano. Pokud mu to teda svěříte.

Ještě k těm autům, ona R8 a Ferrari může ceníkově stát stejně - přitom ani jedno z těch aut neopraví lojza z garáže! Servis aut a hodinek není dobrý srovnání.

Odkaz ke komentáři

Já to myslel tak, že ani jednoho majitele Ferrari by nenapadlo stěžovat si na cenu servisu. Prostě se s tím jaksi počítá a počítá se s tím, že majitel na to má.

Chci Ferrari, tak chci i jejich servis.

Chci Pateky, tedy chci i jejich servis.

Přijde mi paradoxní chtít hodinky za několik set tisíc a skrblit pár tisíc za servis.

EDIT: ale možná se jen neumím správně vžít do role majitele hodinek Patek. Tak se tedy zeptám - on opravdu existuje někdo, kdo si koupí Pateky a servis je pro něj moc drahý?

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

nevim, jak je to u PP, AP apod., ale mam pocit, ze ve stredni tride typu Rolex, Omega, B... Se cena pravidelneho servisu pohybuje radove nekde kolem 10% z ceny hodinek. Kdyz vezmu v uvahu to, ze se to provadi jednou za 4-5 let, tak mi naklady 2 - 2,5% rocne nepripadaji nejak neadekvatni. A stejne tak desitky tisic u PP.

Odkaz ke komentáři

nič v zlom ale PP aquanaut su pre mna vyslovene skarede hodinky. stroj a znacka super, ale dizajn je tragicky...:(

tiez sa priklanam k AP, respektive Blancpain Fifty Fathoms, pripadne Girard Perregaux Sea Hawk

Upraveno uživatelem neon
Odkaz ke komentáři

Zas tak strašný to taky není, někdy třeba pomůžou kamarádi.

Jo, pocitam, ze se svymi zkusenostmi budes mit dost kontaktu v oboru, takze se k leccemu dostanes. Ja bych treba hodinky servisoval u Tebe a do fabriky je posilal az ve chvili, kdyz by to jinak neslo. Kazdopadne pripadne naklady na autorizovany servis by mel clovek pri nakupu hodinek vzit v uvahu.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...